Πάντως, αξίζει επιπλέον να τονιστεί πως η μεν ΑΝΑΣΑ προχώρησε στο αίτημα τούτο, εξαιτίας του όλου κλίματος βίας που έχει δημιουργηθεί (με αποκορύφωμα, βεβαίως, τη δολοφονία Φύσσα), εξηγώντας παράλληλα πως η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, την ώρα που ο Σπύρος Σπύρου, απαντά πως κατ’ επανάληψη έχει καταδικάσει το Π.Σ θέματα βίας, και ότι το αίτημα είναι άκαιρο καθότι βρίσκεται σε εξέλιξη η  ανακριτική διαδικασία.

 

Με τον Περιφερειάρχη να προσθέτει ότι το θέμα μπορεί να συζητηθεί στο προσεχές Περιφερειακό, που θα γίνει τον Οκτώβρη.

 

ΑΝΑΣΑ: Να συγκληθεί εκτάκτως το Π.Σ, να καταδικαστεί η ακροδεξιά εκτροπή της Χ.Α
Η δολοφονία στο Κερατσίνι αναδεικνύει οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης και αποπροσανατολισμού από την Χρυσή Αυγή και ακροδεξιά κέντρα. Η κλιμάκωση είναι φανερή (επίθεση στο Πέραμα, Μελιγαλάς, δολοφονία στο Κερατσίνι).

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γιατί χρησιμοποιεί και αξιοποιεί την κατασκευασμένη θεωρία των 2 άκρων και έτσι αντικειμενικά «νομιμοποιεί» την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Η πολιτική της τακτική είναι επικίνδυνη για την δημοκρατία, εξισώνει το θύμα (κοινωνία) με τον θύτη (ακροδεξιά και βάρβαρη πολιτική λιτότητας).

Αυτή την ώρα χρειάζεται παλλαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στην ασκούμενη πολιτική και την φασιστική πρόκληση και συγχρόνως ψυχραιμία και δημοκρατική εγρήγορση, γιατί γνωρίζουμε πως πολλές φορές τα οργανωμένα σχέδια αποσταθεροποίησης και αποπροσανατολισμού εμπεριέχουν και προβοκάτσιες.

Στα πλαίσια αυτά η ΑΝ.Α.Σ.Α ζητεί την έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων προκειμένου να εκφραστεί η αταλάντευτη στάση του ριζοσπάστη λαού των Ιονίων για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων των μη προνομιούχων πολιτών από τα ακροδεξιά και αντιλαϊκά σχέδια που έχουν εκπονηθεί στο σκοτάδι και αρχίζουν τώρα να υλοποιούνται.

 

Η απάντηση Σπύρου
Μετά την καταδίκη της εγκληματικής  πράξης που έγινε στο Κερατσίνι από όλο τον πολιτικό κόσμο αλλά και από εμάς, αφού  κατ’ επανάληψη έχουμε καταδικάσει ομόφωνα ως Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων την βία από όπου και αν προέρχεται, το αίτημά σας για έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου το θεωρούμε άκαιρο, καθότι βρίσκεται σε εξέλιξη η  ανακριτική διαδικασία.

Δεν υπάρχει αντίρρηση στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις  5-  6 Οκτωβρίου 2013  το θέμα  να τεθεί  προς  συζήτηση.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ