Συγκεκριμένα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος με το Ιόνιο Αρχιπέλαγος τονίζει με δελτίο τύπου του, τα παρακάτω:

 

Σχετικά με την επερώτηση που υπέβαλε ο σύμβουλος της Παράταξής μας Γιώργος Καρύδης προς τον Περιφερειάρχη Ι.Ν. κ. Σ. Σπύρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας κ. Κ. Σκούρτη για την ανάγκη επισκευής των βλαβών του οδικού διχτύου της Βόρειας Κέρκυρας και ειδικότερα των επαρχιακών δρόμων  Αχαράβης, Αγίου Παντελεήμονα, Επίσκεψης και Σγουράδων που έχουν σοβαρότατες ζημιές με τεράστιες λακκούβες και βαθιές ρωγμές,  λάβαμε την απάντηση ότι εντός των ημερών ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο ξεκινάει το έργο της επισκευής.
Επίσης στο πρόβλημα της λειτουργίας των φαναριών της Ρόδας λάβαμε την διαβεβαίωση ότι έχει ξεκινήσει η αποκατάσταση της λειτουργίας τους.

 

Ακολουθεί το κείμενο της επερώτησης που συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Π.Σ. στις 13-08-2013.

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
κ. Σπυρίδωνα Σπύρου

Κοιν.  1.Πρόεδρο Π. Σ.ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ κ. Νικόλαο Μηλιώτη
          2. Αντιπερειφερειάρχη Κέρκυρας κ. Χρ. Σκούρτη

Ε Π Ε Ρ Ω ΤΗ Σ Η
(Σύμφωνα με το άρθρο 16 του Κανονισμού Λειτουργίας Π.Σ.)

Του περιφερειακού συμβούλου της Παράταξης ‘’ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ’’ Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας. Γεωργίου Καρύδη του Αριστείδη.

ΘΕΜΑ: Κατάσταση επαρχιακού οδικού διχτύου Βόρειας Κέρκυρας.

κ. Περιφερειάρχα,

Πρόσφατα γίναμε δέκτες παραπόνων κατοίκων της Βόρειας Κέρκυρας, που διαμαρτύρονται για την άθλια κατάσταση του επαρχιακού οδικού διχτύου της ευρύτερης περιοχής.
Ειδικότερα οι επαρχιακοί δρόμοι, Αχαράβης, Αγίου Παντελεήμονα, Επίσκεψης και Σγουράδων έχουν σοβαρότατες ζημιές με τεράστιες λακκούβες και βαθιές ρωγμές που εγκυμονούν κινδύνους για την ζωή και σωματική ακεραιότητα όχι μόνο των επιβατών μηχανοκίνητων οχημάτων, αλλά και των πεζών που διέρχονται από εκεί.
Κατά τον ίδιο τρόπο δεν λειτουργούν τα φανάρια της Αχαράβης με αποτέλεσμα να είναι σφόδρα πιθανή η πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που υπάρχει αυξημένη κίνηση.
Σε  συνέντευξή  της στο κερκυραϊκό Κανάλι (21-7-2013)  η αντιδήμαρχος Κέρκυρας κ. Χ. Μιχαλάκη  ανέφερε ότι η αρμοδιότητα και η ευθύνη για την επισκευή των παραπάνω δρόμων και των φαναριών ανήκει στη Π.Ι.Ν και ότι η απάντηση που έχει λάβει είναι ότι ‘’ δεν υπάρχει εργολάβος…’’
ΕΠ Ε Ρ Ω Τ Α Σ Θ Ε
1.Γνωρίζετε για το συγκεκριμένο πρόβλημα;
2.Δεδομένου ότι στο τεχνικό Πρόγραμμα 2013 που έχει ψηφίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο υπάρχει πρόβλεψη για την συντήρηση του οδικού διχτύου της βόρειας Κέρκυρας, γιατί δεν έχει μέχρι σήμερα επιλυθεί το πρόβλημα;
3. Πόσο είναι το κόστος επισκευής των παραπάνω επαρχιακών δρόμων, τι εμπλοκή υπάρχει με την εργολαβία και τι προτίθεστε να κάνετε- έστω και καθυστερημένα- για την ανάθεση κατασκευής του σημαντικού αυτού για την κερκυραϊκή περιφέρεια έργου;
4. Σε ποιές ενέργειες θα προβείτε για την επαναλειτουργία των φαναριών της Αχαράβης;
 
Ζητώ την εισαγωγή της παρούσας στην συνεδρίαση του Π. Σ. στις 27-7- 2013.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ