Αναλυτικά, σε αυτήν, ο κ. Γαλιατσάτος ρωτά:

Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας πιστά τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αδιαφορώντας προκλητικά για τις πραγματικές ανάγκες στήριξης της ελληνικής κτηνοτροφίας, δημιουργεί συνθήκες αποσάθρωσης ενός παραγωγικού κλάδου με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης.

Είναι χαρακτηριστικές από την άποψη αυτή οι τελευταίες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Υπουργείου Ανάπτυξης για την φέτα, την μη αναγραφή της χώρας προέλευσης στο γάλα και την μείωση εισφοράς στο εισαγόμενο γάλα!

Είναι γνωστές οι μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών των κτηνοτρόφων από την επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο, του ΦΠΑ, της εξισωτικής, των παλαιών πληρωμών αλλά και τον φόβο της μη πληρωμής της ενιαίας ενίσχυσης εξ αιτίας της έλλειψης βοσκοτόπων και των ευρωπαϊκών ελέγχων.

Το θέμα του περαιτέρω περιορισμού των βοσκοτόπων με την επίκληση της NATURA θέτουν με ανακοίνωση τους οι κτηνοτρόφοι της Κεφαλονιάς, σύμφωνα και με την ανακοίνωση της οργάνωσης τους, της οποίας έχετε ήδη λάβει γνώση.

Έχοντας υπ’ όψη τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι των νησιών μας,
Έχοντας υπ’ όψη την μεγάλη σημασία που έχει η στήριξη της κτηνοτροφίας στα νησιά μας για την ανάδειξη ενός εναλλακτικού μοντέλου οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Ιονίων,

Επερωτάσθε:

Έχετε αντιληφθεί την δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται ολοένα και περισσότεροι κτηνοτρόφοι στην περιοχή μας;
Τι πρόκειται να πράξετε στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των δίκαιων αιτημάτων τους και της συνηγορίας για την αντιμετώπιση των νέων αρνητικών εξελίξεων σε βάρος της κτηνοτροφίας;

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ