Αναλυτικά:

ΟΧΙ στο κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων και μονάδων υγείας
ΟΧΙ  στις απολύσεις υγειονομικών
Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια για όλους- Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης

 

Η συγκυβέρνηση και η Ε.Ε. βάζουν λουκέτο σε δημόσιες μονάδες υγείας. Λιγότερα νοσοκομειακά κρεβάτια, νέες συγχωνεύσεις τμημάτων και ακόμη χειρότερες υπηρεσίες Υγείας για το λαό από το κλείσιμο 8 νοσοκομείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης: «Πολυκλινική», «Πατησίων», «Αμαλία Φλέμινγκ», «Σπηλιοπούλειο», «Αγία Βαρβάρα», «Ειδικών Παθήσεων», «Αφροδίσιων Νοσημάτων», «Παναγία» και τη διαθεσιμότητα 1.618 υγειονομικών. Σε διαθεσιμότητα μπαίνουν οι εργαζόμενοι του Ινστιτούτου Έρευνας Νοσημάτων Θώρακος, Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας (ΙΕΝΘΥΑΕ) και από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας.

 

Είναι προκλητικά όσα ισχυρίζεται το υπουργείο Υγείας πως όχι μόνο δεν θα θιγούν οι εργαζόμενοι, αλλά θα επέλθει και βελτίωση των υπηρεσιών Υγείας. Καταρχήν οι κενές οργανικές θέσεις των νοσοκομείων έχουν καταργηθεί με τους νέους Οργανισμούς. Όσο για τη βελτίωση των υπηρεσιών Υγείας που θα προκύψει τάχα από τις νέες περικοπές, ας δούμε ορισμένες περιπτώσεις:1)Το Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» καταργείται ως Γενικό Νοσοκομείο, θα λειτουργεί σε καθεστώς μερικής εφημερίας και διασυνδέεται πιο στενά με το «Σισμανόγλειο». Ο συνωστισμός, η ταλαιπωρία των ασθενών και των κατοίκων της περιοχής θα μεγαλώσουν. Η αναμονή στην εφημερία ήδη φτάνει τις 6 – 7 ώρες!

2)Η υποβάθμιση των υπηρεσιών του «Αμαλία Φλέμινγκ» για το λαό της περιοχής προκύπτει και από τη συγχώνευση Τμημάτων. Σε κάθε περίπτωση το νοσοκομείο θα μπορεί να εξυπηρετεί λιγότερο κόσμο σε σχέση με πριν. Η δε αναγγελία για τη λειτουργία Μονάδας Αποκατάστασης στο «Αμαλία Φλέμινγκ» (σ.σ. για ανάπηρους) μόνο σαν ανέκδοτο ακούγεται. Κι αυτό γιατί το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης – που διαθέτει 130 δημόσια κρεβάτια αποκατάστασης από τα 200 της χώρας – έχει αφεθεί στην τύχη του και η κατάσταση εκεί έχει φτάσει στο απροχώρητο λόγω της υποχρηματοδότησης.

 

3)Ακόμη πιο δραματική θα γίνει η κατάσταση για τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής με την κατάργηση της «Αγίας Βαρβάρας» ως νοσοκομείου. Οι περισσότεροι θα στραφούν προς το «Αττικόν», όπου κυριολεκτικά έχει «ενσωματωθεί» ένα ακόμη «νοσοκομείο»: Πρόκειται για τα κατά μέσο όρο 100 ράντζα που βρίσκονται σε μόνιμη βάση στους διαδρόμους. Το νοσοκομείο ξεκινάει την εφημερία με 100% πληρότητα και η αναμονή στην εφημερία φτάνει τις 9 ώρες.

 

4)Το ΓΝ Πατησίων καταργείται εντελώς και σε αυτό θα μεταφερθούν εξωτερικά ιατρεία από το «Κωνσταντοπούλειο» («Αγία Όλγα») καθώς και 4 εξωτερικά ιατρεία του πρώην 7ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ. Ενδεικτικό της «βελτίωσης των υπηρεσιών» που ευαγγελίζεται κάθε υπουργός Υγείας όταν προχωρά σε νέες περικοπές στην Υγεία, είναι το εξής: Όταν μπήκε λουκέτο στο 7ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ εκεί παρέμεινε μόνο η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ). Η λειτουργία της ΜΤΝ χωρίς υποστηρικτικές κλινικές, χωρίς καρδιολόγο κ.λπ. θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των αιμοκαθαιρόμενων.

5)Αντίστοιχα, από την Πολυκλινική μεταφέρονται προς «Ευαγγελισμό», Θριάσιο, Λαϊκό όλα σχεδόν τα τμήματα

Η ανακοίνωση του Υπουργείου είναι ότι ξεκινά από την Αθήνα – Θεσσαλονίκη και θα προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις σε όλη τη χώρα.

Πολλά από τα νοσοκομεία μπορεί να πάρουν το δρόμο της «μετάλλαξης» σε Κέντρα Υγείας και το κλείσιμο.

Είναι φανερό ότι και όσα νοσοκομεία και ΚΥ απομείνουν από τις συγχωνεύσεις- «μεταλλάξεις» θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις Α.Ε, με φθηνούς εργαζόμενους και με έσοδα που θα προέρχονται από το χαράτσωμα των ασθενών και των ασφαλιστικών ταμείων. Όσα νοσοκομεία δεν κρίνονται «βιώσιμα» θα κλείνουν. Όσοι εργαζόμενοι δεν αξιολογούνται «αποδοτικοί» και «υπάκουοι» θα απολύονται. Η διαθεσιμότητα- αξιολόγηση- απόλυση αφορά όλους τους εργαζόμενους. Δεν θα σταματήσουν εδώ. Στόχος είναι να αλλάξουν συνολικά τις εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο (ελαστικές σχέσεις, ωράρια, μπλοκάκι κλπ).

Θυσιάζουν την υγεία των λαϊκών οικογενειών και τσακίζουν τα δικαιώματα μας, το δικαίωμα στη σταθερή εργασία, για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Για να εξοικονομήσουν κονδύλια για νέες επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Για να δώσουν τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων να αυξήσουν την «πελατεία τους» και τα κέρδη τους.
    
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ
 ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρειάζεται να δώσουμε άμεσα αγωνιστική απάντηση που θα βάλει ουσιαστικά εμπόδια στα εγκληματικά σχέδια συγκυβέρνησης και Ε.Ε. – ΔΝΤ.
Για άλλη μια φορά όμως, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε μία στάση εργασίας στην Αττική, που η ίδια την υπονομεύει, όπως και τις προηγούμενες απεργίες) με το περιεχόμενο και την τακτική της. Εμπόδια βάζουν επίσης σε πολλά Δ.Σ. των σωματείων και οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι θιασώτες των «βιώσιμων» νοσοκομείων, της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία. Συναίνεσαν με το κλείσιμο των νοσοκομείων και τώρα σηκώνουν θόρυβο με «αγωνιστικές» κορόνες. Επιδιώκουν την δημιουργία εικονικών συντονιστικών, με αιτήματα πίσω από τις ανάγκες των εργαζομένων και χωρίς τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τις ΓΣ
Στην σημερινή κρίσιμη φάση, καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση του αγώνα, ξεπερνώντας τα εμπόδια που βάζουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Να μην πάει ούτε μια ώρα χαμένη. Να συγκληθούν γενικές συνελεύσεις. Δίνουμε απάντηση στην πολιτική που μετράει τι και πόσα νοσοκομεία χρειαζόμαστε, πόσους υγειονομικούς και με τη μεζούρα της «υγιούς επιχειρηματικότητας», με τα κέρδη των καπιταλιστών!!

Καμιά διαθεσιμότητα δεν πρέπει να περάσει! Κανένα νοσοκομείο να μην κλείσει – να μη συγχωνευτεί! Κανένας δεν περισσεύει. Αυτό που περισσεύει είναι η επιχειρηματική δράση στην Υγεία, η εκμετάλλευση των ασθενών και του προσωπικού.
Τα προβλήματα τα γεννάει η πολιτική που στηρίζει την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη που στηρίζεται στα κέρδη. Αυτή η πολιτική γεννά τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Στέλνει στον Καιάδα όσους ασθενείς δεν έχουν να πληρώσουν και εμάς στην ανεργία!!! Αυτή η πολιτική και οι φορείς της θα ανατραπούν από τη δύναμη των εργαζομένων, από τη λαϊκή συμμαχία και από κανένα Σωτήρα!!

ΤΩΡΑ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ χτίζουμε τη συμμαχία μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Για να ανοίξει ο δρόμος για να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση σε Υγεία – Πρόνοια. Για διέξοδο από τη κρίση σε όφελος του λαού, για άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.

Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ

Καμία δημοσίευση για προβολή