Στο μάξιμουμ της προκλητικότητας έχουν φτάσει τα δυο μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Τη μια μέρα, Δευτέρα 9 Απριλίου, περνούν  στη Βουλή τροπολογία με σκοπό να καταβληθεί στα κόμματα η τέταρτη δόση της κρατικής επιχορήγησης του 2011 και να προκαταβληθούν οι δύο πρώτες τριμηνιαίες δόσεις του 2012, ύψους 13,5 εκ., 7,7 εκ. και 7,7 εκ. ευρώ αντιστοίχως, σύνολο 28,9 εκ. ευρώ. Την επομένη, Τρίτη 10 Απριλίου, το υπουργείο οικονομικών ανακοινώνει ότι θα μπορεί να προχωρεί σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, καταθέσεων κ.λπ.) για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, οι οποίες υπερβαίνουν τα 300 ευρώ. Επίσης σε σχετικό οδηγό περιγράφονται τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών καθώς και τα δικαιώματα που έχουν οι οφειλέτες. Οι εκπρόσωποι των δυο μεγάλων κομμάτων το βράδυ της Δευτέρας στην κρατική τηλεόραση, εκπομπή της Έλλης Στάη, προσπαθούσαν να πείσουν για την ορθότητα της επιλογής τους. Ήταν όμως εμφανέστατη η γύμνια των επιχειρημάτων τους και η αδυναμία που ένιωθαν στο να καταφέρουν να πείσουν που τους οδήγησε σε εκνευρισμούς, ειρωνείες και ίσως σε παραπληροφόρηση.   
Η προκλητική αυτή συμπεριφορά σε συνδυασμό με τον καταιγισμό των τροπολογιών που πέρασαν από τη Βουλή το τελευταίο διάστημα αλλά και τη βάρβαρη επίθεση στον φωτορεπόρτερ, Μάριο Λώλο, λίγες μόνο ημέρες πριν από την επίσημη ανακοίνωση για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών δείχνουν ότι ο δικομματισμός έχει χάσει πλέον κάθε ίχνος αυτοσυγκράτησης και ελέγχου, νιώθει ότι περνάει σε μια δύσκολη φάση απομυθοποίησης από τους πολίτες και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί ως ρυθμιστής του αρρωστημένου, διαβρωμένου, διεφθαρμένου και σάπιου πολιτικού συστήματος, ενός συστήματος που υπηρέτησαν και στήριξαν πιστά όλα αυτά τα χρόνια τόσο η Ν.Δ. όσο και το ΠΑΣΟΚ.
Η στάση μας στις επικείμενες εκλογές είναι αυτή που θα καθορίσει κατά πόσο θα δοθεί παράταση σε αυτή την αρρωστημένη πολιτική πραγματικότητα.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ