Το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο ήταν ένας πραγματικός άθλος για τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Όσο κι αν κάποιοι από αυτούς που ψήφισαν νιώθουν απογοητευμένοι από τη δεύτερη θέση που κατέλαβε το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς πρέπει να σηνειδητοποιήσουν ότι το ποσοστό που πήρε ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος είναι μεγάλη νίκη αλλά και μια απόδειξη ότι ένα μεγάλο κομμάτι των πολιτών αυτής της χώρας δεν εκβιάζεται, δε φοβάται, δε χάνει την αυτοπεποίθησή του. Ένα μεγάλο τμήμα του κόσμου έχει ακόμη όραμα γι’ αυτόν τον τόπο, γι’ αυτή την κοινωνία.

Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. ήταν ο μοναδικός πολιτικός σχηματισμός ο οποίος σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αλλά και πριν από αυτήν, συγκέντρωνε τα πυρά ολόκληρου του ελληνικού πολιτικού και κομματικού κατεστημένου. Ακόμη και το ΚΚΕ ο παραδοσιακός χώρος της αριστεράς στην Ελλάδα σε κάθε του εκδήλωση, σε κάθε ευκαιρία έριχνε τα πυρά του και ασκούσε δριμύτατη κριτική στον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. λες και ο χώρος αυτός της ριζοσπαστικής αριστεράς ήταν ο μοναδικός εχθρός που έπρεπε να αντιμετωπίσει και το έκανε με πείσμα και επιμονή. Λες και δεν υπήρχαν τα δυο κόμματα, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ τα οποία κυβέρνησαν επί τόσο χρόνια και έφεραν τα γνωστά αποτελέσματα.

Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. αντιμετώπιζε καθημερινά τις επιθέσεις από το διαβρωμένο μιντιακό σύστημα ενημέρωσης των διαφόρων ομίλων και ιδιωτικών συμφερόντων, εταιριών που με τα παρελκόμενά τους, δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, βομβάρδιζαν καθημερινά την κοινή γνώμη με δώσεις τρόμου, εκφοβισμού, κιτρινισμού και παραπληροφόρησης, κακής ποιότητας προπαγάνδας και με πολλά ψέματα, φοβούμενοι από την εμφανή άνοδο του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και αισθανόμενοι ότι κλυδωνιζόταν το στημένο σύστημα πληροφόρησης που επιβιώνει με την ανοχή του κράτους και με τη διαπλοκή που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. ήταν αυτός ο πολιτικός χώρος που άντεξε και δεν υπέκυψε ούτε στο ελάχιστο στις πιέσεις του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος οι οποίες ήταν καθημερινές, οργανωμένες, μεθοδευμένες και απροκάλυπτες τόσο από θεσμοθετημένα όργανα της Ε.Ε. όσο και από μεγάλης κυκλοφορίας και παγκόσμιας εμβέλειας έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Δεν άλλαξε καθόλου τη στάση του, δεν προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση, έμεινε πιστός στο πρόγραμμά του έστω κι αν κάποιοι προσπάθησαν να το παραποιήσουν, να το γελοιοποιήσουν ή ακόμη και να το θάψουν.

Τώρα από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι ευθύνες για τον συγκεκριμένο χώρο είναι φυσικά μεγαλύτερες, είναι τεράστιες διότι τεράστια είναι τα συμφέροντα που διακυβεύονται όπως επίσης μεγάλες είναι και οι προσδοκίες του κόσμου μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις. Γι’ αυτούς τους λόγους είναι υποχρεωμένος ο χώρος αυτός της ριζοσπαστικής αριστεράς όχι μόνο να μην κάνει πίσω αλλά να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να πετύχει, να ασκήσει μια αντιπολίτευση υπεύθυνη, προοδευτική, που θα διευρύνει το όραμα για μια άλλη κοινωνία σε αυτόν τον τόπο .

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ