Συνάντηση με τον Πρόεδρο Δημήτρη Διαβάτη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κέρκυρας, είχε το πρωί του Σαββάτου 6 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, με στόχο τον έγκαιρο προγραμματισμό της ερχόμενης τουριστικής περιόδου και την χάραξη πολιτικής για την προβολή της Κέρκυρας στις τουριστικές αγορές.«Ήδη αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Κέρκυρα εκπρόσωποι τεσσάρων Ρωσικών τηλεοπτικών καναλιών για να καλύψουν τις εκδηλώσεις της Ρωσικής Εβδομάδας. Νομίζω ότι πρέπει να στοχεύσουμε, το επόμενο διάστημα, στη Ρωσική τουριστική αγορά, με όπλο μας τον θρησκευτικό τουρισμό. Οι Ρώσοι αγαπούν ιδιαίτερα τον Άγιο Σπυρίδωνα και έρχονται για να προσκυνήσουν. Στα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά, έχουμε κι εκεί ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το θρησκευτικό αίσθημα, μπορούμε λοιπόν και συνδυαστικά να προβληθούμε ως Ιόνια Νησιά», είπε ο Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής.

Οι τουριστικοί πράκτορες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την έναρξη της συζήτησης για την ερχόμενη τουριστική περίοδο, από την λήξη κιόλας της παρούσας τουριστικής περιόδου και υπογράμμισαν ότι στο κομμάτι της τουριστικής προβολής ο Δήμαρχος Κέρκυρας έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Εκείνο που χρειάζεται τώρα είναι να βάλουμε στόχους και να χαράξουμε το σχεδιασμό μας, είπαν.

Ο κ. Τρεπεκλής τόνισε ότι η Κέρκυρα, πλην της προβολής στην Ρωσική αγορά, πρέπει να επιμείνει στις παραδοσιακές τουριστικές αγορές, όπως η Αγγλία και η Γερμανία και ενημέρωσε ότι μέχρι το τέλος του μήνα και πριν τη διεξαγωγή της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης στο Λονδίνο (στην οποία θα λάβει μέρος ο Δήμος Κέρκυρας), έχει προγραμματίσει σημαντικές επαφές τόσο στη Βόρεια όσο και στην Νότια Ιταλία καθώς και στο Μόναχο της Γερμανίας, με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και εκπροσώπους τουριστικών φορέων. Επίσης Ο Δήμαρχος Κέρκυρας ενημέρωσε και για την αξιοποίηση ενός ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος, στο οποίο η Κέρκυρα θα είναι επικεφαλής εταίρος, και με τη συμμετοχή πόλεων της Ιταλίας και της Αλβανίας θα προβληθούμε στην αγορά της Ασίας (Κίνα, Ιαπωνία κλπ.).

Τη συζήτηση απασχόλησαν επίσης τα ζητήματα της συγκοινωνίας με την Ιταλία, καθώς χρειάζεται συχνότερες και φθηνότερες λύσεις από τις υπάρχουσες, με κοινή ομολογία ότι θα πρέπει να απαιτηθεί και η αξιόπιστη σύνδεση των Ιονίων Νήσων μεταξύ τους.

Οι συναντήσεις των δύο πλευρών θα εντατικοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ