Στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων με τη νότια Ιταλία προσβλέπει ο Δήμος Κέρκυρας.
Ο δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο το Πρίντιζι όπου είχε συνάντηση με δημάρχους των αδελφοποιημένων με την Κέρκυρα πόλεων του Πρίντιζι, του Μπάρι αλλά και με το Λέτσε με το οποίο έχει υπογραφεί πρωτόκολλο φιλίας και συνεργασίας, προκειμένου να συζητήσει τη δυνατότητα υλοποίησης κοινών δράσεων στον τομέα της τουριστικής προβολής. Η επαρχία της Απουλίας στη νότια Ιταλία αποτελεί μια παραδοσιακή αγορά για την Κέρκυρα καθώς έχει πληθυσμό που ξεπερνά τα 4 εκ. κατοίκους, ενώ η στόχευση δεν είναι μόνο οι παραδοσιακές μορφές τουρισμού αλλά η ενίσχυση του μαθητικού και του πολιτιστικού τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό, τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση τουριστικών φορέων της Κέρκυρας με αντίστοιχους φορείς της περιφέρειας της Απουλίας.

Μάλιστα, για τα παραπάνω έκανε την Τρίτη και σχετικές δηλώσεις αναφέροντας τα εξής:
“Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια με τις αδελφές με τον Δήμο της Κέρκυρας ιταλικές πόλεις της Νοτίου Ιταλίας Μπρίντιζι, Μπάρι καθώς κα με το Λέτσε, που έχουμε υπογράψει πρωτόκολλο φίλιας, προκείμενου να υλοποιήσουμε από κοινού την τουριστική προβολή.
Ρίχνουμε το βλέμμα μας στη Νότιο Ιταλία και ιδιαίτερα στην επαρχία της Απουλίας μια παραδοσιακή αγορά για την Κέρκυρα με 4.000.000 πληθυσμό.
Προσπαθούμε να αξιοποιούσε αυτές τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίες με τις αδελφές ιταλικές πόλεις με ανταλλαγή πολιτιστικών δράσεων.
Προσπαθούμε σε συνεργασία με τις παραπάνω πόλεις να ενισχύσουμε τον μαθητικό τουρισμό.
Τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση τουριστικών φορέων της Κέρκυρας με αντίστοιχους φορείς της περιφέρειας της Απουλίας.
Με συντονισμένες ενέργειες και αξιοποιώντας τα πολιτιστικά αποθέματα του νησιού μας, θα πετύχουμε ξανά το άνοιγμα στην ιταλική αγορά».

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ