Δύο mini-bus δρομολογεί από τις αρχές Ιανουαρίου το Αστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας, ενώ η διοίκησή του προτίθεται στο πλαίσιο του εκσυγχρονσιμού της επιχείρησης, να προμηθευτεί και να δρομολογήσει άλλα δύο.

 alt

Φώτο αρχείου

 

Η ενέργεια αυτή του ΚΤΕΛ εντάσσεται στην προσπάθειά του να βελτιώσει την απόδοσή του εντός των ορίων της πόλης της Κέρκυρας και τα δύο πρώτα οχήματα του είδους θα δρομολογηθούν στη γραμμή του Κανονιού και της παλαιάς πόλης.

Με 30 θέσεις

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ, Γ. Νικολούζο, πρόκειται για λεωφορεία χαμηλού ύψους με 30 θέσεις καθήμενων, ενώ και τα δύο είναι εξοπλισμένα με μπάρες αναπήρων για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, κλιματισμό και προδιαγραφές κίνησης φιλικές προς το περιβάλλον για τη μείωση της εκπομπής ρύπων.
Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες εκσυγχρονσιμού, η επιβατική κίνηση δεν έχει αυξηθεί και οι παράγοντες του Αστικού θεωρούν πως θα χρειαστεί αρκετός χρόνος και μεγάλη προσπάθεια για την αναστροφή της αρνητικής στάσης που, λόγω των χρόνιων προβλημάτων, τηρούν οι Κερκυραίοι οι οποίοι δεν έχουν εμπιστοσύνη στις αστικές συγκοινωνίες.

Αποτυχία στα περιφερειακά

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σύνδεση των προσωρινών περιφερειακών χώρων στάθμευσης στο ΕΑΚ και το Εμπορικό Κέντρο με το κέντρο της πόλης. Μέτρο που δεν έχει μέχρι στιγμής πετύχει,  αφού οι οδηγοί των ΙΧ που εισέρχονται στην πόλη δεν χρησιμοποιούν τους χώρους στάθμευσης με αποτέλεσμα τα λεωφορεία να αναχωρούν σχεδόν άδεια.

Χωρίς λεωφορεία την Πρωτοχρονιά

Το Αστικό ΚΤΕΛ ανακοίνωσε ότι δεν θα εκτελέσει δρομολόγια την ημέρα της πρωτοχρονιάς λόγω της παντελούς απουσία επιβατικής κίνησης την ημέρα αυτή.
 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ