• Αρχική
  • CP-Web
  • Στήλες
  • Άρθρα
  • CorfuSports
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 06/08/2025
CorfuPress.com
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS
CorfuPress.com
No Result
View All Result
CorfuPress.com
Home ΑΡΧΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ: Πραγματοποίησε πολιτικές εκδηλώσεις σε βορρά και νότο

ΜΑΝΟΣ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ by ΜΑΝΟΣ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
Δευτέρα, 23/04/2018
A A

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στους Βελονάδες και περιοδεία στη Δημοτική Ενότητα Κορισσίων διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο 21 & 22 Απριλίου η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας.
Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ:
Το ενδιαφέρον του κόσμου να ενημερωθεί για τις πολιτικές εξελίξεις και να απαντηθούν ερωτήματα που τον απασχολούν κατέδειξε τη σπουδαιότητα τέτοιων εκδηλώσεων, με τις οποίες η Ν.Ε. θα συνεχίσει τη δράση της το επόμενο διάστημα, επιδιώκοντας την άμεση επαφή και επικοινωνία με τους πολίτες.
Στην πολιτική εκδήλωση στους Βελονάδες, η οποία φιλοξενήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής, παρευρέθησαν ο συντονιστής της Ν.Ε. Τάσος Τόμπρος και μέλη της, οι δύο βουλευτές του κόμματος Φ. Βάκη και Κ. Παυλίδης, καθώς επίσης ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας Φ. Κακαβίτσας, ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση για συμμετοχή στην εκδήλωση, και ο υπεύθυνος της Επιτροπής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας Κ. Χριστοδούλου.

Η βουλευτής Φ. Βάκη αναφέρθηκε στην προετοιμασία της χώρας μας για την μεταμνημονιακή εποχή και την έξοδο από τη εποπτεία, από τον ερχόμενο Αύγουστο, παράλληλα με την αναπτυξιακή προοπτική που γεννάται, αλλά και την επιδίωξη να υπάρξουν βελτιώσεις στα εργασιακά – ασφαλιστικά – φορολογικά – συνταξιοδοτικά. Ανέφερε ότι η πολυπόθητη -για το παλιό κατεστημένο- “αριστερή παρένθεση” δεν ευοδώθηκε, ενώ πρόσθεσε ότι η βασική επιδίωξη της σημερινής Κυβέρνησης ήταν εξαρχής η ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης που, πάντως, έγινε εις βάρος της μικρομεσαία τάξης, για την οποία υπάρχει προοπτική ιδιαίτερης αντιμετώπισης και ενίσχυσης μετά την έξοδο από τα μνημόνια. Στους τομείς, τους οποίους αποσκοπεί να στηρίξει η Κυβέρνηση, συμπεριέλαβε την παραγωγή (πρωτογενής, δευτερογενής τομέας), καθώς και το κράτος δικαίου.
Όσον αφορά στα τοπικά ζητήματα, η βουλευτής Κερκύρας, ανέφερε ότι υπάρχουν ανοιχτές πληγές, ωστόσο λαμβάνονται και θετικά μέτρα, φέρνοντας ως παραδείγματα την (πιλοτική) εφαρμογή του μεταφορικού ισοδυνάμου που ξεκινά από τα Διαπόντια, την ακτοπλοϊκή σύνδεση των ιόνιων νησιών και την προγραμματιζόμενη αναστήλωση του “Φοίνικα” και του Μουσείου Γιαλινά.
«Το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς δε βάλαμε το χέρι στο μέλι», πρόσθεσε με νόημα η Φ. Βάκη και συνέχισε: «Ποτέ δεν είδαμε τον πολίτη σαν “πελάτη”. Η Αριστερά βάζει στον πυρήνα των αξιακών της τον άνθρωπο, ακόμα και όταν οι συνθήκες και η συγκυρία δεν της επιτρέπουν να ασκήσει αριστερή διακυβέρνηση. Θεωρώ ότι το κόμμα μας πρέπει να ανοίξει, θα πρέπει να συζητούμε περισσότερο και θα πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη, χωρίς να επικροτούμε τη σημερινή κατάσταση».
Ο βουλευτής Κ. Παυλίδης σημείωσε, κατά την έναρξη της τοποθέτησής του, ότι έως το 2014 η χώρα βρισκόταν “εκτροχιασμένη”, εκτός δημοσιονομικών στόχων. Έτσι, παρά τα αναπόφευκτα λάθη που έκανε όταν ανέλαβε τα ηνία της διακυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της απειρίας αλλά και των λανθασμένων εκτιμήσεως ταυτόχρονα με το δυσμενές ευρωπαϊκό περιβάλλον, έθεσε συγκεκριμένους στόχους στη βάση της τήρησης της συμφωνίας με τους θεσμούς, εφαρμόζοντας παράλληλα πολιτικές στην προοπτική εξόδου από τα μνημόνια και προγραμματίζοντας την πολιτική του για τη μεταμνημονιακή εποχή. «Ο συμβιβασμός ήταν απαραίτητος. Δεν είχε καμία αξία η ιδεολογική μας καθαρότητα, αν η κοινωνία ήταν διαλυμένη», υπογράμμισε ο βουλευτής Κερκύρας.
Όπως ενημέρωσε, μπροστά μας έχουμε την τέταρτη αξιολόγηση, τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, την ελληνική πρόταση για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τον βαθμό εποπτείας μετά τον Αύγουστο του ’18. Πρόσθεσε ότι το μεγάλο στοίχημα της Αριστεράς είναι να φτιάξει μια άλλου χαρακτήρα δημόσια διοίκηση, σύγχρονη, φιλοκοινωνική και φιλοπαραγωγική. Επίσης, στη μεταμνημονιακή εποχή η Αριστερά πρέπει να δει τις πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες που θα επιδιώξει σε δυναμική σχέση με την κοινωνία.
Από την πλευρά του, διοικητής του Νοσοκομείου Φ. Κακαβίτσας αναφέρθηκε στο έργο που έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια επί της θητείας, παρουσιάζοντας μια εικόνα αισθητά βελτιωμένη στον χώρο της δημόσιας υγείας. Μεταξύ άλλων, υπάρχει αύξηση σε νοσηλευτικό, κυρίως όμως σε ιατρικό προσωπικό, έχει φτιαχτεί το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, ο καθαρισμός γίνεται πλέον με ατομικές συμβάσεις έργου (οι εργολάβοι έχουν απομακρυνθεί) και αντίστοιχα θα συμβεί με τη φύλαξη. Επίσης, συνεστήθη το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου (στο κτήριο του παλιού ΙΚΑ) που εξυπηρετεί ελαφρά περιστατικά κατά τις απογευματινές ώρες, παράλληλα έχει ανοίξει στο ΓΝΚ ο μαγνητικός τομογράφος με εξειδικευμένο ακτινολόγο και λειτουργεί ψηφιακός μαστογράφος, ενώ προωθείται η συνεργασία του Νοσοκομείου με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον διοικητή του ΓΝΚ, ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου το 2014 ήταν 9 εκ. ευρώ, το 2015 έφτασε τα 11,5 εκ. ευρώ, ενώ το 2017 η κατά 99% αξιοποίηση του διατιθέμενου προϋπολογισμού. Ο κ. Κακαβίτσας αναφέρθηκε, επίσης, στη μεταφορά του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής λίστας εφημερευόντων ιατρών και στην ηλεκτρονική λίστα χειρουργείων, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι εντός του 2017 αυξήθηκαν κατά 36% των χειρουργικών επεμβάσεων στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, που σημαίνει ότι αντίστοιχα μειώθηκε η “μετανάστευση” ασθενών από την Κέρκυρα σε άλλα νοσοκομεία. Ωστόσο, ο Φ. Κακαβίτσας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα “πυρά” που δέχεται η παρούσα διοίκηση του Νοσοκομείου, στα οποία ανταπάντησε.
Τέλος, ο γιατρός του ΓΝΚ και υπεύθυνος της Επιτροπής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας Κ. Χριστοδούλου σημείωσε ότι, παρά τις επιπτώσεις της μνημονιακής περιόδου, στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας γίνεται αξιόλογη δουλειά και η εικόνα του βελτιώνεται διαρκώς, ενισχύοντας το αίσθημα της εμπιστοσύνης των πολιτών.
Είναι ενδεικτικό ότι, όπως ανέφερε, επί της παρούσας διοίκησης εξασφαλίστηκαν εργαλεία πολλαπλών χρήσεων για τα χειρουργεία, με αποτέλεσμα να εξοικονομούνται χιλιάδες ευρώ. Επίσης, σημείωσε ότι, όταν αποχώρησε ιατρικό προσωπικό εν μέσω “πυρών” και “λάσπης”, απαξιώνοντας αδίκως τη σημερινή διοίκηση, το Νοσοκομείο δεν έπαψε να λειτουργεί αποτελεσματικά και αξιόπιστα, προσφέροντας υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις παριστάμενων πολιτών και ερωτήσεις προς τους ομιλητές. Η συζήτηση που αναπτύχθηκε αφορούσε στη διάσπαση του ενιαίου Δήμου, στην ύδρευση και στο έργο των φραγμάτων, στα προβλήματα του οδικού δικτύου και της καθαριότητας, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας της παραγωγής, καθώς και στην προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ που δεν επιτρέπει την σωστή και επαρκή πληροφόρηση των πολιτών γύρω από το έργο και τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης.
Ο συντονιστής της Ν.Ε. Τάσος Τόμπρος προανήγγειλε ότι στην επόμενη ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, που θα γίνει σύντομα στη βόρεια Κέρκυρα, θα συζητηθεί ο “Κλεισθένης”, το νομοσχέδιο σχετικά με τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, παράλληλα με τη συζήτηση για το χωροταξικό.
Ακολούθησε, την επόμενη ημέρα, η περιοδεία στη Δ.Ε. Κορισσίων, η οποία επίσης διεξήχθη σε καλό κλίμα. Σ’ αυτήν συμμετείχαν οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές Φ. Βάκη και Κ. Παυλίδης, ο συντονιστής της Ν.Ε. Τ. Τόμπρος και τα μέλη της Χρ. Μωραΐτης, Κ. Λουκανάρη και Αλ. Μεταλληνού, καθώς και άλλα κομματικά μέλη.

ΜΑΝΟΣ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ

ΜΑΝΟΣ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ

Related Posts

rss feed

ΣΥΡΙΖΑ Ιονίων: Κι όμως λύσεις για τη λειψυδρία υπάρχουν…

by CorfuPress.com
Τρίτη, 29/07/2025
rss feed

ΣΥΡΙΖΑ σε Γκίκα: Αγνοεί τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για τα Κέντρα Υγείας

by CorfuPress.com
Τετάρτη, 16/07/2025
rss feed

Γκίκας: Παράδοξο να εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ως υπερασπιστής της Υγείας

by CorfuPress.com
Τρίτη, 15/07/2025
rss feed

ΣΥΡΙΖΑ: Τα έργα αναβάθμισης των Κέντρων Υγείας Κέρκυρας σε κίνδυνο

by CorfuPress.com
Δευτέρα, 14/07/2025
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-Ένωση Εστίασης: Στο -25% ο φετινός τζίρος

by CorfuPress.com
Πέμπτη, 03/07/2025
rss feed

Η 5άδα των μελών της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ από το Ιόνιο

by CorfuPress.com
Τρίτη, 01/07/2025
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κέρκυρα: Τα αποτελέσματα των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για νέα Κεντρική Επιτροπή

by CorfuPress.com
Δευτέρα, 30/06/2025
Next Post

Έρχεται Κέρκυρα ο Μητσοτάκης

ΠΙΝ: Με επιτυχια το workshop στο Αμβούργο

Ο Συνήγορος του πολίτη (και) στην Κέρκυρα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία σχόλια

  • Avatar Σπάθας Στέφανος στο Περιπατητής: Δρόμοι και πεζοδρόμια έχουν τη δική τους ιστορία…: “Αγαπητέ “Περιπατητή” Κάποτε είχα σχολιάσει εδώ μέσα αναλυτικώς καί επωνύμως γιά τό ποιόν καί τήν προέλευση τών Δημοτικών μας “αρχόντων”.…” Αυγ 5, 16:33
  • Avatar Σπάθας Στέφανος στο Γκίκας: Οι δείκτες παραγωγικότητας του Νοσοκομείου είναι ιδιαίτερα αυξημένοι: “Πολλοί μιλούν γιά ένα ανεπαρκέστατο Νοσοκομείο μέ τεράστιες ελλείψεις σέ προσωπικό όλων τών ειδικοτήτων, εξοπλισμό, πεπαλαιωμένα μηχανήματα…ΟΜΩΣ τό Νοσοκομείο στέκει…” Αυγ 5, 11:48
  • Avatar Σπάθας Στέφανος στο Με συμμετοχή των τοπικών φορέων η μελέτη αναβάθμισης του Δημοτικού Θεάτρου: “Η αλλιώς πώς θά φάει καί ή κουτσή Μαρίκα !” Αυγ 4, 19:41
  • Avatar Σπάθας Στέφανος στο “Πληρώστε για το Θέατρο!” – “Για αυτό που στάζει και δεν έχει κλιματισμό;”: “Η δική μου γνώμη – άν καί αρκετά τραβηγμένη θά έλεγα – είναι ή κατεδάφισις έξ’ών συνετέθη τού υπάρχοντος εξαμβλώματος…” Αυγ 4, 19:40
  • Avatar Ενας Κερκυραιος στο Γκίκας: Οι δείκτες παραγωγικότητας του Νοσοκομείου είναι ιδιαίτερα αυξημένοι: “Κατι ασχετοι κυριως Γιατροι μιλανε για προβληματικο Νοσοκομειο.Σα δεν ντρεπονται λεω εγω.Οριστε μεχρι και η φωτογραφια ειναι αψογη!!!!!!” Αυγ 4, 18:38

Το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009

ακολουθήστε μας

No Result
View All Result
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CP-Web/CorfuPress.com
  • CorfuSports.com

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

WEBSITE: www.corfupress.com
C.P.WEB-CORFUPRESS.COM – ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ //
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
MANTZAΡΟΥ 6 – T.K. 49132, ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΦΜ: 107115640 – ΔΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2661026992
EMAIL: [email protected]
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΪΣ ΒΛΑΧΟΥ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

No Result
View All Result
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

Εφόσον πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ τότε αυτόματα δηλώνετε ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης και την χρήση των cookies στις σελίδες μας καθώς και οτι συναινείτε βάσει της νεας Ευρωπαικής οδηγίας GDPR. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ .