Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του 4ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας – «Αθηναγόρειο» παρουσιάζουν ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό παιχνίδι θησαυρού και ξενάγησης στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας με τίτλο: «Φρουρίου Μυστικά… μ’ ένα κλικ!»
Μέσα από μια διαδραστική εμπειρία εξερεύνησης, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες καλούνται να περιηγηθούν στο Παλαιό Φρούριο, να γνωρίσουν 12 σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος και να ανακαλύψουν στοιχεία της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κέρκυρας.
Το παιχνίδι δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους μαθητές και τις μαθήτριες, αξιοποιώντας ψηφιακά εργαλεία και τη δημιουργικότητά τους, με στόχο τη σύνδεση της εκπαίδευσης με τον πολιτισμό, την τεχνολογία και τη βιωματική μάθηση.
Οι συμμετέχοντες μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή, να ακολουθήσουν τις διαδρομές του παιχνιδιού και να λύσουν γρίφους που οδηγούν στον «θησαυρό» του Παλαιού Φρουρίου.
Η δράση αναδεικνύει τη σημασία της συνεργασίας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας του σχολείου, ενώ παράλληλα προβάλλει την ιστορική ταυτότητα της Κέρκυρας μέσα από τα μάτια των παιδιών.
Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στο παιχνίδι, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να σαρώσουν το QR code της εφαρμογής που περιλαμβάνεται στην αφίσα της δράσης.

