Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Τα προβλήματα των σχολείων στο επίκεντρο της συνάντησης ΕΛ.Α.Σ. και ΣΕΠΕ
    11/10/2026 20:30
    Γκίκας: Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες δίνουν χώρο, κίνητρο και προοπτική στους αθλητές της νησιωτικής Ελλάδας
    10/10/2026 23:00
    Αυλωνίτης: Τα χρήματα «έρχονται», το νερό όχι!
    10/10/2026 22:50
    AΝΤΑΡΣΥA Κέρκυρας: Όχι στην προπαγάνδα κυβέρνησης και εταιρειών εξόρυξης υδρογονανθράκων!
    10/10/2026 21:57
    ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας: Δεν θα περάσει ο φασισμός!
    09/10/2026 21:53
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Εγκαίνια Νέου Ιερού Ναού στην Κέρκυρα
    12/10/2026 00:25
    Kάλεσμα σε παγκερκυραϊκή κινητοποίηση από το Λαϊκό Κίνημα
    11/10/2026 20:41
    MeteoCorfu | Μεγάλα ύψη βροχής στη βορειοδυτική Ελλάδα την Κυριακή
    11/10/2026 19:10
    Διάσωση επιβάτιδας κρoυαζιερόπλοιου ανοιχτά της Ζακύνθου
    11/10/2026 16:57
    MeteoCorfu | Τα ύψη βροχής στην Κέρκυρα και τους Παξούς την Κυριακή
    11/10/2026 16:53
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ακρίβεια χωρίς φρένο: Γιατί οι τιμές στην Ελλάδα αυξάνονται ταχύτερα από την ευρωζώνη
    11/10/2026 19:55
    Στις 21 Οκτωβρίου, η εκπαίδευση στους δρόμους
    11/10/2026 16:46
    Παρέμβαση ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ – Ένωσης Γονέων στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας
    10/10/2026 21:24
    Η νέα διοίκηση στο σωματείο Ναυτεργατών
    09/10/2026 19:32
    Εγκρίθηκαν 1.385 αιτήσεις χρηματοδότησης στα Ιόνια
    09/10/2026 16:50
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ρεσιτάλ πιάνου του Παύλου Σιφναίου
    10/10/2026 21:09
    Bραβεύτηκε ο συλλέκτης και συγγραφέας Γιώργος Σουρτζίνος
    09/10/2026 21:50
    Παλαιά: «ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΥΠΡΟΣ: Από τη Δύση στην Ανατολή»
    09/10/2026 17:34
    «Στοχασμοί γύρω από ένα αβέβαιο και επισφαλές μέλλον…» στην Αναγνωστική
    09/10/2026 16:28
    Η Κέρκυρα τίμησε το έργο του μουσικού Σπύρου Μοτσενίγου
    09/10/2026 16:06
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    AΕΛ: Νέα νίκη κόντρα στον ΟΦΑΜ και πρώτοι βαθμοί
    11/10/2026 20:56
    Α ΕΠΣΚ: Νικηφόρο ξεκίνημα για Ολυμπιάδα και Κερκυραϊκό!
    11/10/2026 19:42
    Πρεμιέρα με ήττα για τoν Φαίακα!
    11/10/2026 16:28
    Aπό την Κέρκυρα στη Rafa Nadal Academy στη Μαγιόρκα!
    10/10/2026 23:51
    Eύκολο «δύο στα δύο» και κορυφή για τον Ιόνιο!
    10/10/2026 22:45
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Στου  πηγαδιού τον πάτο και πάλι προς τα πάνω
    12/10/2026 00:22
    Kατάργηση σχολικών επιτροπών
    11/10/2026 20:33
    «Πρoκριματικές» οι επερχόμενες εκλογές
    11/10/2026 16:34
     Δεν φταίει ο Θεός…
    11/10/2026 16:32
    Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2026
    10/10/2026 22:05
Ανάγνωση Η ΕΛΜΕ για τον ΠΔΕ Ιονίων Νήσων
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η ΕΛΜΕ για τον ΠΔΕ Ιονίων Νήσων

Την ίδια ανακοίνωση με μικρές για το κάθε νησί διαφοροποιήσεις υιοθετούν ΟΛΕΣ οι ΕΛΜΕ των Ιονίων Νήσων

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 18/03/2025 17:45
Κοινοποίηση
8 λεπ. ανάγνωση

Την ίδια ανακοίνωση με μικρές για το κάθε νησί διαφοροποιήσεις υιοθετούν ΟΛΕΣ οι ΕΛΜΕ των Ιονίων Νήσων

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της τοπικής ΕΛΜΕ:
Δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση ότι ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Αγγελόπουλος έχει πλέον, ξεκάθαρα και απροκάλυπτα, αναλάβει τον ρόλο της υπεράσπισης της Κυβέρνησης, όχι μόνο εφαρμόζοντας την αντιεκπαιδευτική και αυταρχική κυβερνητική πολιτική, όχι μόνο μοιράζοντας πειθαρχικά και καθαιρέσεις στους νομίμως απεργούντες συναδέλφους, αλλά πλέον προσπαθώντας να καλύψει και τις τεράστιες ευθύνες που έχει η Κυβέρνηση για το έγκλημα των Τεμπών. Ο κ. Αγγελόπουλος, εκμεταλλευόμενος τον ρόλο του ως Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, προσπαθεί να φιμώσει και να «μπαζώσει» κάθε φωνή που διαμαρτύρεται και αντιδρά απέναντι στην συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών και των αιτίων που το προκάλεσαν.
Πιο συγκεκριμένα με mail του προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, παρεμβαίνει, με πρωτοφανή τρόπο, στο περιεχόμενο της εκπαιδευτικής διαδικασίας εφιστώντας την προσοχή στους Διευθυντές Εκπαίδευσης για «σενάρια – προτάσεις μαθημάτων» για «δήθεν ευαισθητοποίηση», για το έγκλημα των Τεμπών, που μάλιστα, όπως αναφέρει, έχουν και «πολιτική στόχευση»! Δεν μπορεί – ή καλύτερα, δε θέλει- καν να ξεχωρίσει ότι πρόκειται για πρωτοβουλία σωματείων κι όχι «παρατάξεων» όπως εσφαλμένα -ή εσκεμμένα- αναφέρει μέσα στο ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε στις Διευθύνσεις.
Είναι τέτοιο το άγχος του να παρέχει τις υπηρεσίες του στην Κυβέρνηση, που υποτιμάει τους μαθητές, για την εκπαίδευση των οποίων έχει την ευθύνη, αφού θεωρεί ότι χρειάζονται χειραγώγηση για να πράξουν το αυτονόητο, δηλαδή να προβληματιστούν ή/και να διαμαρτυρηθούν για το θάνατο 57 νέων ανθρώπων. Προσπαθεί να αποκόψει τα σχολεία και την εκπαιδευτική διαδικασία από την Κοινωνία και τις ανησυχίες της, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην Κυβέρνηση, δίνοντας ταυτόχρονα και τα διαπιστευτήριά του στους πολιτικούς του προϊσταμένους. Η μεγαλύτερη διάψευση της προσπάθειάς του, ήταν η παρουσία χιλιάδων μαθητών στην Κέρκυρα και δεκάδων χιλιάδων σε όλη την Ελλάδα, στην μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση στις 28 Φλεβάρη.
Να θυμίσουμε στον κ. Αγγελόπουλο ότι ήταν, όχι οι πολιτικοί του προϊστάμενοι, αλλά τα σωματεία που, πανελλαδικά, πλαισιώνοντας τον αγώνα του Συλλόγου των Θυμάτων των Τεμπών, δεν άφησαν το θέμα του εγκλήματος των Τεμπών να «μπαζωθεί», όπως η Κυβέρνηση και όλα τα συστημικά ΜΜΕ ήθελαν και ότι ήταν οι αντιδράσεις του κόσμου, μαζί και των φοιτητών και των μαθητών, που πίεσαν και πιέζουν ώστε να αποδοθούν οι νομικές και οι πολιτικές ευθύνες και να αναδειχθούν οι αιτίες του εγκλήματος. Να του θυμίσουμε επίσης ότι είναι χρέος των εκπαιδευτικών να συζητάνε με τους μαθητές τους για τα προβλήματα και τις αιτίες τους, τόσο μέσα στο σχολείο, όσο και στην κοινωνία, όσο κι αν ο ίδιος και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι θέλουν να απογυμνώσουν την εκπαιδευτική διαδικασία από τις κοινωνικές της προεκτάσεις. Άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι και η «αξιολόγησή» τους αυτό το σκοπό έχει.
Ο κ. Αγγελόπουλος, όπως και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι, βρίσκεται σε ένα αντισυνδικαλιστικό ντελίριο αφού με δικές του εντολές, δόθηκαν δεκάδες πειθαρχικά και καθαιρέθηκαν οι απεργούντες διευθυντές και οι υποδιευθύντριες. Όμως πήραν την απάντησή τους και από το δικαστήριο, με την -έστω και προσωρινή- αναστολή της απόφασης καθαίρεσης, αλλά και από την ΕΛΜΕ και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έδωσαν και δίνουν τον αγώνα απέναντι στις αυταρχικές πρακτικές τρομοκράτησης που ο ίδιος, αλλά και το Υπουργείο υλοποιούν. Ο κ. Αγγελόπουλος είναι προφανές, πως αν και εκπαιδευτικός, βρέθηκε στη λάθος πλευρά της Ιστορίας για άλλη μια φορά.
Για όλα αυτά βέβαια θα μπορούσαμε να τον είχαμε ενημερώσει από κοντά, αν δεν κρυβόταν κάθε φορά που η ΕΛΜΕ, τα σωματεία και οι εκπαιδευτικοί, επισκέπτονταν το γραφείο του, διαμαρτυρόμενοι για τις αντιδημοκρατικές και τιμωρητικές πρακτικές που το Υπουργείο και ο ίδιος εφαρμόζουν. Δεν έχει υπάρξει ούτε μια φορά τους τελευταίους τουλάχιστον δυο μήνες, που ο κ. Αγγελόπουλος να βρίσκεται στο γραφείο για να συνομιλήσει με την ΕΛΜΕ και με τους εκπαιδευτικούς, αφού σε κάθε επίσκεψή τους στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, ο ίδιος επιλεγεί να «δραπετεύσει» προφασιζόμενος την συμμετοχή του σε διάφορα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα. Είναι ο ίδιος ο κ. Αγγελόπουλος που σε μια από τις σπάνιες φορές που η ΕΛΜΕ τον βρήκε στο γραφείο του, και με συμπεριφορά που ίσως θα θύμιζε περισσότερο μπράβο νυχτερινού κέντρου, παρά λειτουργό της εκπαίδευσης, απείλησε τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ λέγοντάς του «πήγαινε στο γραφείο μου αν τολμάς» και απείλησε να «κλειδώσει τις πόρτες», με τους εκπαιδευτικούς μέσα και να «καλέσει την Αστυνομία», ξεχνώντας ότι η ΕΛΜΕ και ο Πρόεδρός της εκπροσωπούν τις εκατοντάδες μάχιμων εκπαιδευτικών της τάξης, ενώ ο ίδιος, τους προσωρινούς ενοίκους του μεγάρου Μαξίμου, των οποίων τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές εφαρμόζει.
Θα πρέπει λοιπόν ο Κος Αγγελόπουλος να είναι πιο προσεχτικός στις παραινέσεις του και να κοιτάει περισσότερο τα του «οίκου» του και να αφήσει τους εκπαιδευτικούς να κάνουν, αυτό που κάνουν τόσα χρόνια: Να κρατάνε το δημόσιο σχολείο ψηλά, χωρίς καμία στήριξη από το Υπουργείο και τους ντόπιους παρατρεχάμενούς του. Γιατί εκτίθεται σε όλη την κοινωνία των Ιονίων Νήσων. Με το μόνο που ασχολείται τον τελευταίο χρόνο είναι τα πειθαρχικά, οι καθαιρέσεις, η «αξιολόγηση» και το…. κρίκετ. Κουβέντα δεν είχε να πει για το παράθυρο που έπεσε στο 1ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας και θα μπορούσε να είχε στοιχίσει τη ζωή σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Κουβέντα για τις χιλιάδες χαμένες ώρες στη ΔΔΕ Ζακύνθου, όπου σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Ζακύνθου, μέχρι τις 11 Μαρτίου, ήταν πάνω από 13.000 οι χαμένες ώρες λόγω κενών. Κουβέντα για το επίδομα στέγασης εκπαιδευτικών που έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας και δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα. Το ίδιο και για το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, το οποίο έχει ψηφιστεί εδώ και δύο χρόνια.
Ενώ κόπτεται κι επείγεται για τα πειθαρχικά των νεοδιόριστων συναδέλφων, και αν φυσικά ευσταθούν οι σοβαρότατες καταγγελίες προς τα σωματεία μας, δεν έχει επιδείξει τα ίδια αντανακλαστικά και δεν έχει πει κουβέντα για πειθαρχικές διώξεις που, εκκρεμούν εναντίον πρωτοκλασάτων στελεχών εκπαίδευσης στην περιφέρειά του και αφορούν, σε περίπτωση που τα καταγγελλόμενα αποδειχθούν αληθή, βαρύτατα πειθαρχικά παραπτώματα, καθώς και ποινικά αδικήματα. Θα πρόκειται και σε αυτή την περίπτωση μάλλον για «έργα και ημέρες των Αρίστων», τα οποία γίνεται προσπάθεια να θαφτούν κάτω από το «χαλί» της «κομματικής ομοψυχίας».
Την απάντηση σε όλον αυτόν τον αυταρχικό κατήφορο κυβέρνησης, Υπουργείου, ΠΔΕ και ΔΔΕ θα τη δώσουμε στο δρόμο. Παίρνουμε τη σκυτάλη από τις μεγάλες κινητοποιήσεις που κάναμε σε όλα τα Ιόνια Νησιά ενάντια στις διώξεις, από τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 28 Φλεβάρη για τα Τέμπη και συνεχίζουμε τον αγώνα.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΤΙΣ 12 μ.μ. ΣΤΗΝ ΑΝΟΥΝΤΣΙΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ, ΣΤΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ, ΣΤΙΣ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΝΗΤΙΚΕΣ ΑΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. – 2 μ.μ.)

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 21 Οκτωβρίου, η εκπαίδευση στους δρόμους
Παρέμβαση ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ – Ένωσης Γονέων στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας οργανώνει πεζοπορία στον Αντινιώτη
ΕΛΜΕ Κέρκυρας: τα σχολεία δεν συντηρούνται με εισφορές και χορηγίες
Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ στην ΠΔΕ Ιονίων

ΣΑΒΒΑΤΟ, 29 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΤΙΣ 12 μ.μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα των εξορύξεων
ΕΛΜΕ: Β΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών με … 0% κάλυψη ΖΕΠ
ΕΛΜΕ: Ανεπιθύμητος ο μακελάρης Ρούμπιο στην Ελλάδα!
ΕΛΜΕ: Και η κοροϊδία συνεχίζεται… 38 αναπληρωτές στη για τα 137 κενά στη ΔΔΕ Κέρκυρας
Απόφαση ΓΣ EΛΜΕ: Αγώνας για σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει!
Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Εγκαίνια Νέου Ιερού Ναού στην Κέρκυρα
  • Στου  πηγαδιού τον πάτο και πάλι προς τα πάνω
  • AΕΛ: Νέα νίκη κόντρα στον ΟΦΑΜ και πρώτοι βαθμοί
  • Kάλεσμα σε παγκερκυραϊκή κινητοποίηση από το Λαϊκό Κίνημα
  • Kατάργηση σχολικών επιτροπών

Τελευταία σχόλια

  1. RANTOS KOSTAS στο Το υδραγωγείο του 1831 γίνεται περιπατητική διαδρομή
  2. Κερκυραιος πολιτης στο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης: Διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Φαληράκι
  3. Κερκυραιος πολιτης στο Συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος “Ιόνια Νησιά 2021-2027”
  4. Κερκυραιος πολιτης στο Σύλληψη αλλοδαπού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πλαστά έγγραφα
  5. Spiros Giourgas στο Eπιμελητήριο: Οι Παξοί δεν είναι ξεχασμένοι

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΛΜΕ για την «Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού»

28/09/2026 18:22

Την Τρίτη, έκτακτη ΓΣ της ΕΛΜΕ

27/09/2026 16:23

EΛΜΕ: 6.194 ώρες χαμένες από την αρχή της σχολικής χρονιάς

27/09/2026 16:10

Στον Ερημίτη, η πρώτη πεζοπορία της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

26/09/2026 21:20
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise