Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Δρυ: Περιφερειακό Συμβούλιο στη Λευκάδα, χωρίς τη Λευκάδα
    16/10/2026
    Εκσυγχρονίζεται ο στόλος του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα και στα Ιόνια (pics)
    16/10/2026
    Προσωρινός αποκλεισμός της παραποτάμιας οδού στην περιοχή του Ποταμού
    16/10/2026
    Αυλωνίτης: Υποστελέχωση και οικονομική ασφυξία στα σχολεία της Κέρκυρας
    16/10/2026
    Eκτός ημερήσιας διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις Παλαιές Αλυκές Λευκάδας
    16/10/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ταλαιπωρία για τoυς επιβάτες του Αλκίνοου λόγω κακοκαιρίας στην Ηγουμενίτσα
    17/10/2026
    Μηχανική βλάβη σε γαλλικό ιστιοφόρο στον Κάλαμο Λευκάδας
    17/10/2026
    Σύλληψη διωκόμενου στη Ζάκυνθο
    17/10/2026
    Την έπιασαν για κλοπή σε ξενοδοχείο
    17/10/2026
    MeteoCorfu | Χαμηλές θερμοκρασίες το πρωί του Σαββάτου στην Κέρκυρα
    17/10/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Επανεκλογή Πελάη στην προεδρία του Συνδικάτου Ξενοδοχ/λων
    16/10/2026
    Oι Ενώσεις Γονέων Κέρκυρας καταγγέλλουν υποβάθμιση της δεύτερης ξένης γλώσσας
    15/10/2026
    Πεντάστερo ξενοδοχείο δρομολογείται στο Μπαρμπάτι
    14/10/2026
    ΕΚ Κέρκυρας και Θεσπρωτίας: Δεν δουλεύουμε για τον πόλεμο
    14/10/2026
    Η ΕΛΜΕ για την “Ειδική Αγωγή και τη σκόπιμη υποβάθμισή της”
    13/10/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ιωάννα Παπαντωνίου: Εκεί όπου οι λέξεις συναντούν τη δημιουργία
    17/10/2026
    Εκδόθηκαν τα πρακτικά του συνεδρίου για τον επτανησιακό πατριωτισμό με αρωγή της Περιφέρειας
    16/10/2026
    Aπό το Λονδίνο στη μουσική Κέρκυρα: Το Queen’s College London επισκέπτεται το νησί
    16/10/2026
    Αστρονομική: Παρατήρηση Σελήνης – Κρόνου
    15/10/2026
    Εκδήλωση για την προσφορά του Καποδίστρια στην εκπαίδευση
    15/10/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Κορυφή για Κερκυραϊκό στην Α ΕΠΣΚ!
    17/10/2026
    Aσταμάτητος Ιόνιος, πέρασε… αέρα κι από τη Δράμα!
    17/10/2026
    Μέσα με Παναιγιάλειο ο ΟΦΑΜ, έξω με Πλαταριά η ΑΕΛ!
    16/10/2026
    Ο Θεσπρωτός Χρυσικόπουλος στο ντέρμπι Ολυμπιάδα-Θιναλιακός!
    16/10/2026
    Η Τερέζα Κουρτέση στο Παλαιό Φάληρο
    15/10/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    H Γερμανική Γλώσσα αξίζει τη θέση που της αναλογεί στη δημόσια εκπαίδευση
    17/10/2026
    Η κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών φέρνει υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας
    17/10/2026
    Με αύξηση 6,46% το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου
    16/10/2026
    6+1 Στοιχεία που δεν χωρούν στο κυβερνητικό «success story» της ανεργίας
    15/10/2026
    Πολιτισμός υπό διάλυση
    15/10/2026
Ανάγνωση Πέθανε ο Γιάννης Μπουτάρης
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο Γιάννης Μπουτάρης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επιχειρηματίας και οινολόγος, Γιάννης Μπουτάρης.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 10/11/2024
Κοινοποίηση
6 λεπ. ανάγνωση

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επιχειρηματίας και οινολόγος, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ του Σαββάτου σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα με σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Ο Γιάννης Μπουτάρης δεν είναι πια μαζί μας. Έφυγε από τη ζωή σήμερα το βράδυ, σε ηλικία 82 ετών, έχοντας δίπλα του την οικογένειά του» αναφέρεται σε ανάρτηση της οικογένειας Μπουτάρη, στη σελίδα του κτήματος Κυρ-Γιάννη.

«Οραματιστής, χαρισματικός, πρωτοπόρος, αντισυμβατικός, ο Γιάννης Μπουτάρης είναι η ιστορία, αλλά και η πηγή έμπνευσης της αναγέννησης του ελληνικού κρασιού. Και όχι μόνο. Μια ανεξάντλητη δύναμη της φύσης που απαντούσε στο μικρό της όνομα. Ο κυρ-Γιάννης θα βρίσκεται για πάντα στην καρδιά μας», συμπληρώνεται στην ίδια ανάρτηση.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Μπουτάρης

Ο Γιάννης Μπουτάρης γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου 1942 στη Θεσσαλονίκη. Πτυχιούχος Χημικός του ΑΠΘ, διπλωματούχος Οινολόγος και συνεχιστής της πλούσιας οικογενειακής παράδοσης στα κρασιά, μέσω της εταιρείας «Ι. Μπουτάρης & Υιός», την οποία ίδρυσε ο παππούς του το 1879.

Από την εταιρεία «Μπουτάρη» αποχώρησε το 1996 και ίδρυσε την εταιρεία «Κυρ-Γιάννη» -με τα ομώνυμα κρασιά και τα οινοποιεία σε ιδιόκτητους αμπελώνες, στο Γιαννακοχώρι Νάουσας και στο Αμύνταιο-, την οποία σήμερα διευθύνουν οι δύο του γιοι.

Διετέλεσε πρόεδρος και μέλος διοικήσεων πλήθους φορέων, επαγγελματικών, περιβαλλοντικών και πολιτιστικών. Ενδεικτικά: Διεθνής Ακαδημία Οίνου, Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου & Οίνου, Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, WWF Ελλάς.

Εξελέγη ως ο 60ος δήμαρχος Θεσσαλονίκης το 2010 και παρέμεινε στο δημαρχιακό θώκο για δύο διαδοχικές θητείες, έως το 2019. Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, που διεξήχθησαν τον Οκτώβριο του 2023, εξελέγη εκ νέου με την παράταξη του Σπύρου Πέγκα ως πρώτος δημοτικός σύμβουλος, λαμβάνοντας ρεκόρ ψήφων. Υπήρξε πρόεδρος του Μουσείου Ολοκαυτώματος της Ελλάδας.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Κέντρου Υποστήριξης Εξαρτημένων «Όασις», καθώς και ιδρυτής του «Αρκτούρου», οργανισμού για την προστασία της καφετιάς αρκούδας και της άγριας ζωής. Τιμήθηκε με πολλές διεθνείς και εθνικές διακρίσεις.

Ο αντισυμβατικός πρώην δήμαρχος περιέγραψε τη ζωή του στο βιβλίο με τίτλο «Εξήντα χρόνια τρύγος» που κυκλοφόρησε το 2020. Με τη χαρακτηριστική ευθύτητά του, ο Γιάννης Μπουτάρης ανιστόρησε την προδιαγεγραμμένη -λόγω οικογενειακής παράδοσης- ενασχόλησή του με τα κρασιά, τη συλλογική του δράση, τις καινοτομίες και τις συγκρούσεις που σημάδεψαν τον κλάδο στην Ελλάδα από τη μεταπολεμική περίοδο ως τις μέρες μας. Περιέγραψε το τέρας του αλκοολισμού που κατάφερε να νικήσει και τη βοήθεια που αξιώθηκε να δώσει σε άλλους εξαρτημένους.

Στ. Αγγελούδης: Ο Γιάννης Μπουτάρης έδωσε στη Θεσσαλονίκη ελπίδα και αυτοπεποίθηση

«Ο Γιάννης Μπουτάρης, ο άνθρωπος που άφησε όσο ελάχιστοι το αποτύπωμά του στη Θεσσαλονίκη, δεν είναι πλέον κοντά μας. Υπήρξε ο τολμηρός οραματιστής που αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις να φέρει και πάλι την πόλη σε επαφή με το πλούσιο πολυπολιτισμικό, πολύχρωμο και κοσμοπολίτικο παρελθόν της, τόλμησε υπερβάσεις και ανατροπές, συγκρούστηκε με καθεστηκυίες νοοτροπίες και συμφέροντα, προώθησε την εξωστρέφεια, έδωσε στην πόλη ελπίδα και αυτοπεποίθηση», αναφέρει σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, για την απώλεια του Γιάννη Μπουτάρη σε ηλικία 82 ετών.

Ο κ. Αγγελούδης χαρακτηρίζει τον Γιάννη Μπουτάρη «φίλο, αντισυμβατικό και αιρετικό, έναν ελεύθερο άνθρωπο, δεν υπάκουε στους συμβατικούς κανόνες: Έζησε όπως ήθελε, πολλές ζωές σε μία. Τον αποχαιρετώ με αισθήματα θλίψης και οδύνης και τον ευχαριστώ γιατί μας έδειξε το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για να κερδίσουμε τη Θεσσαλονίκη που μας αξίζει και δικαιούμαστε. “Από τη ζωή μέχρι το θάνατο ένα τσιγάρο δρόμος” έλεγε η Μελίνα Μερκούρη. Και το τσιγάρο αυτό το απόλαυσε ο Γιάννης μέχρι τη τελευταία ρουφηξιά. Καλό ταξίδι…».

Με ανείπωτη οδύνη η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Για Όλους» αποχαιρετά τον δημοτικό της σύμβουλο, τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Σε ανακοίνωση τονίζεται πως «ο Κυρ-Γιάννης ενέπνευσε, ενθάρρυνε και εμπλούτισε με την προσωπική του συμμετοχή την πρόσφατη προσπάθεια του Σπύρου Πέγκα, ως επικεφαλής, αλλά και των πολλών αξιόλογων ανθρώπων που τον πλαισίωσαν, να διεκδικήσει στις τελευταίες δημοτικές εκλογές τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης».

Συμπληρώνεται επίσης πως η παρουσία του στα δημοτικά έδρανα με τη Θεσσαλονίκη Για Όλους «ήταν η τελευταία του πολιτική πράξη. Θα την τιμούμε για πάντα. Ο Κυρ-Γιάννης προσέδωσε αξία και φως στην αγαπημένη του Θεσσαλονίκη. Το δικό του αυτό φως συνεχίζει να καθοδηγεί τη Θεσσαλονίκη Για Όλους, αλλά και την καθεμία και τον κάθε ένα από εμάς ξεχωριστά. Κυρ-Γιάννη χαίρε».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως η παράταξη εισηγείται την άμεση ονοματοδοσία της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ως Αίθουσα «Γιάννης Μπουτάρης» και τη δρομολόγηση των διαδικασιών για την ονοματοδοσία δρόμου της πόλης της Θεσσαλονίκης σε Οδό «Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης 2011-2019».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πέθανε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης
Πέθανε η ηθοποιός Μπέτυ Βαλάση
Tριήμερο πένθος στη Φιλαρμονική Γαστουρίου για την απώλεια του Παναγιώτη Κοντού
Έφυγε απ’ τη ζωή o εκπαιδευτικός και διαιτητής μπάσκετ, Σπύρος Μπουχάγιαρ
ΕΣΑΚ: Συλλυπητήρια για την απώλεια της Χ. Λούβρου
Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Market Pass: Voucher σίτισης 60 ευρώ πριν από τα Χριστούγεννα – Παραδείγματα με ποσά
  • e-EΦΚΑ: 135 ψηφιακές υπηρεσίες το 2026 – Τι αλλάζει για ασφαλισμένους και συνταξιούχους
  • Κορυφή για Κερκυραϊκό στην Α ΕΠΣΚ!
  • Aσταμάτητος Ιόνιος, πέρασε… αέρα κι από τη Δράμα!
  • Ταλαιπωρία για τoυς επιβάτες του Αλκίνοου λόγω κακοκαιρίας στην Ηγουμενίτσα

Τελευταία σχόλια

  1. Θανάσης Μαυρομάτης στο Η αναβολή του Carmina Burana ξεγυμνώνει τις πολιτιστικές υποδομές της Κέρκυρας
  2. Δώρα Αναστασάτου στο Η αναβολή του Carmina Burana ξεγυμνώνει τις πολιτιστικές υποδομές της Κέρκυρας
  3. Ιωάννης Λευτεριώτης στο Η αναβολή του Carmina Burana ξεγυμνώνει τις πολιτιστικές υποδομές της Κέρκυρας
  4. ΜΑΚΡΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ στο Στα αυτοκίνητα κοιμούνται  νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στην Κέρκυρα!
  5. TS στο Στα αυτοκίνητα κοιμούνται  νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στην Κέρκυρα!

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Ο Μαχειμάρης αποχαιρετά τη Χ. Λούβρου: Μια γυναίκα με ανδρεία, ήθος και βαθύ αποτύπωμα προσφοράς

25/09/2026

Συλλυπητήρια Tρεπεκλή για το χαμό της Χριστίνας Λούβρου

25/09/2026

ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας: Αποχαιρετισμός στη συντρόφισσα Χριστίνα Λούβρου

24/09/2026

Θλίψη στην Κέρκυρα για την απώλεια της Χριστίνας Λούβρου

24/09/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise