Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Τα προβλήματα των σχολείων στο επίκεντρο της συνάντησης ΕΛ.Α.Σ. και ΣΕΠΕ
    11/10/2026 20:30
    Γκίκας: Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες δίνουν χώρο, κίνητρο και προοπτική στους αθλητές της νησιωτικής Ελλάδας
    10/10/2026 23:00
    Αυλωνίτης: Τα χρήματα «έρχονται», το νερό όχι!
    10/10/2026 22:50
    AΝΤΑΡΣΥA Κέρκυρας: Όχι στην προπαγάνδα κυβέρνησης και εταιρειών εξόρυξης υδρογονανθράκων!
    10/10/2026 21:57
    ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας: Δεν θα περάσει ο φασισμός!
    09/10/2026 21:53
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Εγκαίνια Νέου Ιερού Ναού στην Κέρκυρα
    12/10/2026 00:25
    Kάλεσμα σε παγκερκυραϊκή κινητοποίηση από το Λαϊκό Κίνημα
    11/10/2026 20:41
    MeteoCorfu | Μεγάλα ύψη βροχής στη βορειοδυτική Ελλάδα την Κυριακή
    11/10/2026 19:10
    Διάσωση επιβάτιδας κρoυαζιερόπλοιου ανοιχτά της Ζακύνθου
    11/10/2026 16:57
    MeteoCorfu | Τα ύψη βροχής στην Κέρκυρα και τους Παξούς την Κυριακή
    11/10/2026 16:53
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ακρίβεια χωρίς φρένο: Γιατί οι τιμές στην Ελλάδα αυξάνονται ταχύτερα από την ευρωζώνη
    11/10/2026 19:55
    Στις 21 Οκτωβρίου, η εκπαίδευση στους δρόμους
    11/10/2026 16:46
    Παρέμβαση ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ – Ένωσης Γονέων στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας
    10/10/2026 21:24
    Η νέα διοίκηση στο σωματείο Ναυτεργατών
    09/10/2026 19:32
    Εγκρίθηκαν 1.385 αιτήσεις χρηματοδότησης στα Ιόνια
    09/10/2026 16:50
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ρεσιτάλ πιάνου του Παύλου Σιφναίου
    10/10/2026 21:09
    Bραβεύτηκε ο συλλέκτης και συγγραφέας Γιώργος Σουρτζίνος
    09/10/2026 21:50
    Παλαιά: «ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΥΠΡΟΣ: Από τη Δύση στην Ανατολή»
    09/10/2026 17:34
    «Στοχασμοί γύρω από ένα αβέβαιο και επισφαλές μέλλον…» στην Αναγνωστική
    09/10/2026 16:28
    Η Κέρκυρα τίμησε το έργο του μουσικού Σπύρου Μοτσενίγου
    09/10/2026 16:06
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    AΕΛ: Νέα νίκη κόντρα στον ΟΦΑΜ και πρώτοι βαθμοί
    11/10/2026 20:56
    Α ΕΠΣΚ: Νικηφόρο ξεκίνημα για Ολυμπιάδα και Κερκυραϊκό!
    11/10/2026 19:42
    Πρεμιέρα με ήττα για τoν Φαίακα!
    11/10/2026 16:28
    Aπό την Κέρκυρα στη Rafa Nadal Academy στη Μαγιόρκα!
    10/10/2026 23:51
    Eύκολο «δύο στα δύο» και κορυφή για τον Ιόνιο!
    10/10/2026 22:45
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Στου  πηγαδιού τον πάτο και πάλι προς τα πάνω
    12/10/2026 00:22
    Kατάργηση σχολικών επιτροπών
    11/10/2026 20:33
    «Πρoκριματικές» οι επερχόμενες εκλογές
    11/10/2026 16:34
     Δεν φταίει ο Θεός…
    11/10/2026 16:32
    Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2026
    10/10/2026 22:05
Ανάγνωση Πάμε Εκπαιδευτικών: Μαζική αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πάμε Εκπαιδευτικών: Μαζική αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές

"Με την αποχή μας, δίνουμε για ακόμη μια φορά απάντηση στην αντιεκπαιδευτικών πολιτική κυβέρνησης-Υπουργείο Παιδείας" αναφέρει.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 30/10/2024 17:45
Κοινοποίηση
9 λεπ. ανάγνωση

“Με την αποχή μας, δίνουμε για ακόμη μια φορά απάντηση στην αντιεκπαιδευτικών πολιτική κυβέρνησης-Υπουργείο Παιδείας” αναφέρει.

 

Με το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών να προσθέτει:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Όλοι στον αγώνα για το νερό…
“Ο πανικός του Υπουργείου Παιδείας και η βοήθεια από τις ΣΥΝΕΚ”
ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Επιβολή συγχωνεύσεων για το σχολείο της «αγοράς»

Ειδικότερα στην Κέρκυρα:

ü Οι εκλεγμένοι με ηλεκτρονικές εκλογές «αιρετοί» στο ΠΥΣΔΕ δεν καταψήφισαν ( ο ένας εκ των δύο μάλιστα υπερψήφισε!) την άρση των νομιμοποιήσεων των νεοδιόριστων συναδέλφων, δίνοντας χέρι βοηθείας στο υπουργείο να τους χρησιμοποιήσει σαν «πολιορκητικό κλοιό» για την εφαρμογή της αξιολόγησης.

ü Ουδέποτε ενημέρωσαν ούτε το Σωματείο, αλλά ούτε και δημοσίευσαν και κάποιο ενημερωτικό, ώστε οι συνάδελφοι να γνωρίζουν τις διαδικασίες και τις αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ Κέρκυρας

ü Έφτασαν σε σημείο, σε αγαστή συνεργασία με την Διοίκηση, να αποκρύψουν τα κενά των σχολικών μονάδων από τους συναδέλφους κάτι το οποίο έκανε τελικά η ΕΛΜΕ συλλέγοντας και δημοσιοποιώντας όλα τα κενά των σχολείων της Κέρκυρας.

Σε κάθε περίπτωση, τη θέση των αιρετών δεν μπορούν να την υπηρετήσουν «αιρετοί», οι οποίοι έχουν εκλεγεί με μονοψήφια ποσοστά και «αιρετοί» οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση και καμία επαφή με τα σωματεία, τις ΕΛΜΕ και οι οποίοι λαμβάνουν μέρος σε συνεδριάσεις με την Διοίκηση πίσω από «κλειστές πόρτες» χωρίς να συζητάνε με, και χωρίς να ενημερώνουν, το σωματείο αλλά και τους συναδέλφους.

Να τους γυρίσουμε την πλάτη!

Καλούμε κάθε συνάδελφο/συναδέλφισσα σε Αποχή, μαυρίζοντας την πολιτική του ΥΠΑΙΘΑ, που μας μαυρίζει τις ζωές! Κανείς δεν θα αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς. Απέχουμε από τη διαδικασία! Δίνουμε συνέχεια στους αγώνες μας για δουλειά, μισθούς, μόρφωση, ζωή με δικαιώματα. Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα για αποκλειστικά δια ζώσης πραγματοποίηση αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των εκπροσώπων μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, με διαφάνεια και λογοδοσία!

 

Το ΥΠΑΙΘΑ για μία ακόμα φορά αγνοεί προκλητικά το αίτημα χιλιάδων εκπαιδευτικών για την πραγματοποίηση, αποκλειστικά δια ζώσης, των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη αντιπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ/ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ)!

Επιμένει, με το γνωστό αυταρχικό τρόπο, να παρεμβαίνει και να ορίζει, χωρίς να υπολογίζει τη γνώμη μας, τον τρόπο που οι εκπαιδευτικοί θα εκλέγουμε τον αιρετό μας εκπρόσωπο, σε ένα όργανο όπου παίρνονται σημαντικές αποφάσεις που αφορούν την ίδια την εργασία των εκπαιδευτικών (τοποθέτηση σε σχολείο, αναγνώριση τίτλων, πειθαρχικά κ.α.), τελικά την ίδια τη ζωή μας.

Και μάλιστα, παρά τη μαζική αποχή χιλιάδων εκπαιδευτικών στις αντίστοιχες αρχαιρεσίες του 2022, μετά από κάλεσμα δεκάδων ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ, και παρά το γεγονός ότι οι πλειοψηφίες των παρατάξεων της ΔΑΚΕ, της ΔΗ.ΣΥ/Π.Ε.Κ και του ΔΙΚΤΥΟΥ/ΣΥΝΕΚ σε ΟΛΜΕ/ΔΟΕ αποφάσισαν την συμμετοχή τους σε αυτές.

Οι ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια δε διασφαλίζουν:

ü την αξιοπιστία και τη διαφάνεια των αρχαιρεσιών, μιας και δεν υπάρχουν καταστάσεις ψηφισάντων, διασφάλιση της ταυτοπροσωπίας, δυνατότητα ενστάσεων, ούτε καν έγκαιρη ανακοίνωση των αναλυτικών αποτελεσμάτων.

ü δίνουν τη δυνατότητα χειραγώγησης της ψήφου από τους μηχανισμούς της διοίκησης και των αρεστών της.

ü δίνουν χτύπημα στις μαζικές, συλλογικές διαδικασίες και επιβάλουν μια απρόσωπη και πλήρως απαξιωμένη διαδικασία.

Η κυβέρνηση επιδιώκει με αυτό τον τρόπο απόλυτα ελεγχόμενα όργανα, όπου θα απουσιάζει ακόμα και η στοιχειώδης ενημέρωση των συναδέλφων/συναδελφισσών, αλλά και η δυνατότητα παρέμβασης των ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ προς το συμφέρον των συναδέλφων.

Το Υπουργείο Παιδείας αποφεύγει συνειδητά να δώσει μία ουσιαστική απάντηση για το λόγο που επιμένει να διεξάγει τις εκλογές αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Φτάνει στο σημείο να επικαλείται ακόμα και το θεσμικό πλαίσιο του 2020 και τα μέτρα κατά της πανδημίας κορονοϊού του COVID-19!

Το Υπουργείο γνωρίζει πολύ καλά πως η παρουσία αγωνιστών αιρετών, όπως αυτοί που εκλέγονταν για χρόνια με το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ, που συντάσσονται με τους στόχους, τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα των σωματείων:

ü Σπάει στην πράξη την αδιαφάνεια, τις αυθαιρεσίες και την προσπάθεια καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

ü Δίνει τη δυνατότητα αποκάλυψης της πραγματικής κατάστασης των σχολείων (όπως κενά) και των εργασιακών σχέσεων – λάστιχο των εκπαιδευτικών (τοποθέτηση σε πολλά σχολεία, παραιτήσεις-άδειες λόγω οικονομικής ασφυξίας κ.α.)

ü Δίνει τη δυνατότητα υπεράσπισης των συναδέλφων/συναδελφισσών σε μια εποχή που δυναμώνει ο αυταρχισμός και συνάδελφοι οδηγούνται στα Πειθαρχικά, επειδή απεργούν.

ü Έσπασαν στην πράξη το “απόρρητο” των συνεδριάσεων των Υ.Σ., που προβλέπει η νομοθεσία.

Γι’ αυτό το λόγο το ΥΠΑΙΘΑ επιμένει στις ηλεκτρονικές εκλογές!
Για να εξασφαλίσει την απουσία κάθε «ενοχλητικής» φωνής!

Η ανάγκη επιστροφής αγωνιστών αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια μέσα από γνήσιες και ανόθευτες διαδικασίες είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ.

Τα χρόνια που μεσολάβησαν από το 2020 μέχρι και σήμερα, όπου επιβλήθηκαν οι ηλεκτρονικές εκλογές, τα Υπηρεσιακά Συμβούλια σημαδεύτηκαν αρχικά από την παρουσία δήθεν αιρετών εκπροσώπων, που όμως ορίζονταν αποκλειστικά από τη Διοίκηση, και στη συνέχεια (2022) από τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, που έλαβαν μέρος στις ηλεκτρονικές εκλογές.

Οι δυνάμεις αυτές, παρά την προσπάθεια πολλών σωματείων, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών:

ü Ήταν μακριά ή και απέναντι από τη δράση των σωματείων.

ü Στήριξαν αποφάσεις της Διοίκησης, όπως για παράδειγμα η υπερψήφιση από τους αιρετούς ΔΑΚΕ –ΣΥΝΕΚ στο ΚΥΣΔΕ της απαράδεκτης και αδιαφανούς διαδικασίας των μεταθέσεων των συναδέλφων για τα μουσικά/καλλιτεχνικά σχολεία, παρά τις θέσεις του κλάδου.

ü Στο ΚΥΣΠΕ καταψήφισαν ομόφωνα μαζί με τους διορισμένους της διοίκησης τις μετατάξεις των συναδέλφων με το αιτιολογικό ότι… «δεν αξιολογήθηκαν»!!

ü Απέφυγαν ακόμα και να βγάζουν ενημερωτικά για το τι συζητείται στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο που έχουν εκλεγεί αλλά και την στάση που κράτησαν, για την ουσιαστική ενημέρωση των σωματείων και των συναδέλφων/συναδελφισσών.

ü Επιδόθηκαν σε πολλές περιπτώσεις σε ρουσφετολογικού τύπου ψηφοθηρία, από κοινού με τη Διοίκηση, σε σημείο που δεν ξεχώριζε κανείς πού σταματούσε ο ένας και πού … ξεκινούσε ο άλλος!

Ειδικότερα στην Κέρκυρα:

ü Οι εκλεγμένοι με ηλεκτρονικές εκλογές «αιρετοί» στο ΠΥΣΔΕ δεν καταψήφισαν ( ο ένας εκ των δύο μάλιστα υπερψήφισε!) την άρση των νομιμοποιήσεων των νεοδιόριστων συναδέλφων, δίνοντας χέρι βοηθείας στο υπουργείο να τους χρησιμοποιήσει σαν «πολιορκητικό κλοιό» για την εφαρμογή της αξιολόγησης.

ü Ουδέποτε ενημέρωσαν ούτε το Σωματείο, αλλά ούτε και δημοσίευσαν και κάποιο ενημερωτικό, ώστε οι συνάδελφοι να γνωρίζουν τις διαδικασίες και τις αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ Κέρκυρας

ü Έφτασαν σε σημείο, σε αγαστή συνεργασία με την Διοίκηση, να αποκρύψουν τα κενά των σχολικών μονάδων από τους συναδέλφους κάτι το οποίο έκανε τελικά η ΕΛΜΕ συλλέγοντας και δημοσιοποιώντας όλα τα κενά των σχολείων της Κέρκυρας.

Σε κάθε περίπτωση, τη θέση των αιρετών δεν μπορούν να την υπηρετήσουν «αιρετοί», οι οποίοι έχουν εκλεγεί με μονοψήφια ποσοστά και «αιρετοί» οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση και καμία επαφή με τα σωματεία, τις ΕΛΜΕ και οι οποίοι λαμβάνουν μέρος σε συνεδριάσεις με την Διοίκηση πίσω από «κλειστές πόρτες» χωρίς να συζητάνε με, και χωρίς να ενημερώνουν, το σωματείο αλλά και τους συναδέλφους.

Να τους γυρίσουμε την πλάτη!

Καλούμε κάθε συνάδελφο/συναδέλφισσα σε Αποχή, μαυρίζοντας την πολιτική του ΥΠΑΙΘΑ, που μας μαυρίζει τις ζωές! Κανείς δεν θα αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς. Απέχουμε από τη διαδικασία! Δίνουμε συνέχεια στους αγώνες μας για δουλειά, μισθούς, μόρφωση, ζωή με δικαιώματα. Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα για αποκλειστικά δια ζώσης πραγματοποίηση αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των εκπροσώπων μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, με διαφάνεια και λογοδοσία!
Π.Α.ΜΕ Εκπαιδευτικών Κέρκυρας

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Εγκαίνια Νέου Ιερού Ναού στην Κέρκυρα
  • Στου  πηγαδιού τον πάτο και πάλι προς τα πάνω
  • AΕΛ: Νέα νίκη κόντρα στον ΟΦΑΜ και πρώτοι βαθμοί
  • Kάλεσμα σε παγκερκυραϊκή κινητοποίηση από το Λαϊκό Κίνημα
  • Kατάργηση σχολικών επιτροπών

Τελευταία σχόλια

  1. RANTOS KOSTAS στο Το υδραγωγείο του 1831 γίνεται περιπατητική διαδρομή
  2. Κερκυραιος πολιτης στο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης: Διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Φαληράκι
  3. Κερκυραιος πολιτης στο Συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος “Ιόνια Νησιά 2021-2027”
  4. Κερκυραιος πολιτης στο Σύλληψη αλλοδαπού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πλαστά έγγραφα
  5. Spiros Giourgas στο Eπιμελητήριο: Οι Παξοί δεν είναι ξεχασμένοι

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise