• Αρχική
  • CP-Web
  • Στήλες
  • Άρθρα
  • CorfuSports
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 29/06/2025
CorfuPress.com
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS
CorfuPress.com
No Result
View All Result
CorfuPress.com
Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με αυτόνομο περίπτερο η Περιφέρεια στη World Travel Market

Τρεπεκλής: «Φέτος, στέλνουμε δυναμικό μήνυμα στην παγκόσμια τουριστική αγορά»

CorfuPress.com by CorfuPress.com
Τετάρτη, 06/11/2024
A A

Το δικό της, έντονο και διακριτό, αποτύπωμα στη World Travel Market 2024 έχει καταφέρει ν’ αφήσει φέτος η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προβολή της συμμετέχοντας για πρώτη φορά στη μεγάλη τουριστική έκθεση του Λονδίνου με δικό της, αυτόνομο, περίπτερο, κάτι που συμβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη διεθνή έκθεση τουρισμού, καθώς είχε προηγηθεί κάτι ανάλογο στην ITB στο Βερολίνο, τον περασμένο Μάρτιο.

Η αυτόνομη και δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στις μεγάλες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις αποτελούσε, άλλωστε, προεκλογική δέσμευση του Περιφερειάρχη, Γιάννη Τρεπεκλή.

«Η παρουσία του Περιφερειάρχη σε μία διεθνή έκθεση, όπως αυτή του Λονδίνου, αποτελεί ουσιαστικά ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι ο προορισμός είναι ασφαλής και ποιοτικός και άπαντες αποδίδουν σεβασμό στον επισκέπτη. Αυτό σηματοδοτεί η δική μου παρουσία στη World Travel Market και στις άλλες μεγάλες εκθέσεις τουρισμού. Το ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όλοι οι προορισμοί της, από τα μεγαλύτερα μέχρι τα μικρότερα νησιά μας, αποτελούν ασφαλείς και ελκυστικούς προορισμούς για τους επισκέπτες μας, στους οποίους θα προσφερθούν ποιοτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου», επισήμανε με νόημα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, στο περιθώριο της φετινής έκθεσης στη βρετανική πρωτεύουσα.

Όπως υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, η πολιτική του ΕΟΤ να δίνει χώρο στους επιχειρηματίες εις βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας, δεν είναι η ενδεδειγμένη, καθώς αυτό που πρέπει πρωτίστως να προβάλλεται είναι ο εκάστοτε προορισμός. Ο κ. Τρεπεκλής, εξάλλου, χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Ιταλίας, η οποία έχει στην καρδιά του περιπτέρου της τις Περιφέρειες και γύρω απ’ αυτό αναπτύσσονται οι επιχειρηματίες του τουρισμού με τους δικούς τους, μικρότερους, χώρους.

«Εδώ, στο Λονδίνο, χτυπάει η καρδιά της τουριστικής οικονομίας. Πρόκειται για μία τουριστική έκθεση, στην οποία συμμετέχουν περισσότερες από 180 χώρες, αριθμός που αντανακλά πλήρως τη σημαντικότητα και τη δυναμική της World Travel Market», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, για να προσθέσει:
«Είναι προφανές ότι υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός και γι’ αυτό εμείς αποφασίσαμε ότι πρέπει να δηλώσουμε το «παρών» μας και φυσικά να προβάλλουμε όσο καλύτερα μπορούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας, δηλαδή το φυσικό κάλλος και τον πολιτιστικό πλούτο που έχουμε και βέβαια να έχουμε έναν αξιοπρεπή χώρο, στον οποίο οι επαγγελματίες του τουρισμού θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις επαφές και τις συναντήσεις τους ενόψει της επόμενης τουριστικής σεζόν.
Τα προηγούμενα χρόνια ήμασταν, δυστυχώς, οι «φτωχοί συγγενείς» που φιλοξενούμασταν στο περίπτερο του ΕΟΤ. Φέτος επιλέξαμε να είμαστε αυτόνομοι και ήδη έχει αρχίσει να φαίνεται η τεράστια δυναμική της Περιφέρειάς μας. Το περίπτερό μας έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις, έχει αποσπάσει κολακευτικά σχόλια απ’ όλους, ενώ και τα μηνύματα που μας έρχονται από τη βρετανική αγορά για την τουριστική περίοδο του 2025 είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά.
Αυτό που υπόσχομαι είναι ότι κάθε χρόνο θα προσπαθούμε η παρουσία της Περιφέρειάς μας στις διεθνείς εκθέσεις αυτού του βεληνεκούς να είναι όλο και καλύτερη, να έχουμε δηλαδή τον καλύτερο χώρο, προκειμένου να προβάλλονται όπως πρέπει τα νησιά μας και οι επιχειρηματίες να μπορούν να κάνουν κι αυτοί τις απαραίτητες συναντήσεις με τους tour operators και τους τουριστικούς φορείς».

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, τόνισε από το Λονδίνο ότι ο στόχος της τουριστικής προβολής της ΠΙΝ είναι διπλός. Αφενός να διατηρήσει τη δυναμική της στις παραδοσιακές αγορές, που διαχρονικά στηρίζουν το τουριστικό προϊόν των Ιονίων Νήσων, όπως είναι για παράδειγμα η βρετανική και η ιταλική αγορά, αφετέρου να διεισδύσει όσο πιο αποτελεσματικά μπορεί σε νέες, αναδυόμενες, τουριστικές αγορές εξασφαλίζοντας και από αυτές το μεγαλύτερο δυνατό μερίδιο ενισχύοντας έτσι τη θέση της στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον της τουριστικής βιομηχανίας. Τέτοιες αγορές είναι για παράδειγμα η αγορά της Αμερικής και αυτή της Κίνας.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Τρεπεκλής, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει, ήδη, προγραμματίσει ένα πλέγμα δράσεων και πρωτοβουλιών προκειμένου να ανοίξει τις πόρτες της και προς αυτές τις νέες αγορές. Χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ανέφερε την παρουσία της ΠΙΝ στην διεθνή έκθεση τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης στα τέλη του προσεχή Ιανουαρίου, όπου θα γίνει προσπάθεια αξιοποίησης και της μεγάλης δυναμικής που διαθέτουν οι απόδημοι Επτανήσιοι, όπως και τις δράσεις προβολής της Περιφέρειας σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες – αρχής γενομένης από το Λονδίνο – με τη δημιουργία «Ιόνιων Εβδομάδων» κατά τη διάρκεια των οποίων θα λαμβάνουν χώρα ποικίλα δρώμενα προβολής των Ιονίων Νήσων.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ωστόσο, στάθηκε για μία ακόμα φορά στην ανάγκη για αναβάθμιση των δημοσίων υποδομών με συνεργασία της κυβέρνησης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς όπως τόνισε από τη μία υπάρχει η ιδιωτική πρωτοβουλία, με σημαντικές επενδύσεις και διαρκώς αυξανόμενη ανάπτυξη και από την άλλη οι απαιτήσεις για καλύτερες και πιο σύγχρονες υποδομές ανεβαίνουν. Σύμφωνα με τον κ. Τρεπεκλή είναι χρέος των αυτοδιοικητικών αρχών να εξασφαλίσουν την ποιότητα ζωής των μονίμων κατοίκων και παράλληλα να προσφέρουν ανάλογες υπηρεσίες και δημόσιες υποδομές στους επισκέπτες τους.

Σημειώνεται ότι στη φετινή World Travel Market, η οποία λαμβάνει χώρα από τις 5 έως τις 7 Νοεμβρίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο ExCeL του Λονδίνου, η Ελλάδα είναι premium partner-χώρα, ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, και για τον λόγο αυτό τα εγκαίνια της έκθεσης έκανε η Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, Όλγα Κεφαλογιάννη. Στη WTM 2024 συμμετέχουν 184 χώρες και σχεδόν 4.000 εκθέτες, αριθμός ρεκόρ για τη μεγάλη τουριστική έκθεση του Λονδίνου.
Στη φετινή εξαιρετική παρουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη World Travel Market σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η συμβολή των στελεχών της Διεύθυνσης Τουρισμού της ΠΙΝ, που με την εμπειρία τους και το προωθητικό υλικό, το οποίο έχουν στη διάθεσή τους, ενισχύουν το τουριστικό brand name της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

CorfuPress.com

CorfuPress.com

Related Posts

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τρεπεκλής: Συζητάμε, Αποφασίζουμε, Προχωράμε, ΜΑΖΙ για τη Λευκάδα

by CorfuPress.com
Σάββατο, 28/06/2025
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτοψία Τρεπεκλή στις εργασίες αποκατάστασης της Ι.Μ. Στροφάδων

by CorfuPress.com
Τετάρτη, 25/06/2025
rss feed

Τρεπεκλής σε Υφ. Περιβάλλοντος: Να αποκατασταθούν άμεσα οι αδικίες από το ΠΔ για τους οικισμούς

by CorfuPress.com
Τετάρτη, 25/06/2025
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στη βράβευση του Costa Botanica με Γαλάζια Σημαία ο Περιφερειάρχης

by ΜΑΝΟΣ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
Τρίτη, 24/06/2025
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τρεπεκλής: Αυτοψίες σε Ναυάγιο και Κόκκινο Βράχο

by CorfuPress.com
Παρασκευή, 20/06/2025
rss feed

Τεμπλόνι: Ολοκληρώθηκε το περιμετρικό τοιχίο αντιστήριξης των κυττάρων

by CorfuPress.com
Τρίτη, 17/06/2025
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δυο συμβάσεις για το οδικό δίκτυο Λευκάδας και Ζακύνθου υπέγραψε ο Τρεπεκλής

by CorfuPress.com
Δευτέρα, 16/06/2025
Next Post

Αυλωνίτης: Σεβαστείτε μας, επιτέλους!

Την Παρασκευή, η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Κ. Μουζακίτη

Συνελήφθη αλλοδαπός για κλοπή πορτοφολιού στη Ζάκυνθο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία σχόλια

  • Avatar Ενας Κερκυραιος στο Έπιασε φωτιά και το… νερό!: “ΔΙΑΛΥΘΗΚΑΜΕ ΟΡΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ. ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ!!!!” Ιούν 29, 11:58
  • Avatar Κερκυραιος πολιτης στο Μπιάγκης: Η Κέρκυρα αξίζει την αναβίωση του Παλιού Δημοτικού Θεάτρου: ““Θεατρο” και υδροπλανα, βαλε γραμματα χασαπη. Μονο στην Κερκυρα, οταν αλλες περιοχες εφυγαν μπροστα πολυ μπροστα και δεν τις βλεπουμε.…” Ιούν 28, 14:09
  • Avatar Σπυριδων Χειμαριος στο Μπιάγκης: Η Κέρκυρα αξίζει την αναβίωση του Παλιού Δημοτικού Θεάτρου: “Κε Μπιανκη ασχοληθειτε με την υποθεση “νερο”.Η προτεραιοτητα του δεν συζητειται.Αφηστε τις φιοριτουρες.” Ιούν 28, 07:43
  • Avatar Corfiot στο Μπιάγκης: Η Κέρκυρα αξίζει την αναβίωση του Παλιού Δημοτικού Θεάτρου: “Πολλά μπράβο στον βουλευτή του σηκώνει το θέμα του παλαιού Δημοτικού Θεάτρου. Μακάρι να το στηρίξουν και όλοι οι φορείς…” Ιούν 27, 18:19
  • Avatar Γιώργος στο Μπαμπά, εδώ είναι πλατεία ή εστιατόριο;: “Αγαπητέ κ. πρόεδρε, αν το κοριτσάκι ήταν μεγαλύτερο θα ρωτούσε, κάλλιστα, τον μπαμπά της “μπαμπά, ζούμε σε μία ευνομούμενη πολιτεία…” Ιούν 27, 10:31

Το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009

ακολουθήστε μας

No Result
View All Result
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CP-Web/CorfuPress.com
  • CorfuSports.com

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

WEBSITE: www.corfupress.com
C.P.WEB-CORFUPRESS.COM – ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ //
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
MANTZAΡΟΥ 6 – T.K. 49132, ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΦΜ: 107115640 – ΔΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2661026992
EMAIL: [email protected]
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΪΣ ΒΛΑΧΟΥ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

No Result
View All Result
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

Εφόσον πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ τότε αυτόματα δηλώνετε ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης και την χρήση των cookies στις σελίδες μας καθώς και οτι συναινείτε βάσει της νεας Ευρωπαικής οδηγίας GDPR. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ .