Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Δρυ: Περιφερειακό Συμβούλιο στη Λευκάδα, χωρίς τη Λευκάδα
    16/10/2026 20:23
    Εκσυγχρονίζεται ο στόλος του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα και στα Ιόνια (pics)
    16/10/2026 20:03
    Προσωρινός αποκλεισμός της παραποτάμιας οδού στην περιοχή του Ποταμού
    16/10/2026 19:48
    Αυλωνίτης: Υποστελέχωση και οικονομική ασφυξία στα σχολεία της Κέρκυρας
    16/10/2026 19:34
    Eκτός ημερήσιας διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις Παλαιές Αλυκές Λευκάδας
    16/10/2026 12:41
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Εκσυγχρονίζεται ο στόλος του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα και στα Ιόνια (pics)
    16/10/2026 20:03
    Φωτιά σε επαγγελματικό σκάφος στη μαρίνα Γουβιών
    16/10/2026 19:51
    ΔΣΚ: Συνδιοργάνωσε διεθνές νομικό συνέδριο στη Νάπολη
    16/10/2026 19:39
    Έκτακτες εργασίες εκσκαφής από τον ΔΕΔΔΗΕ στην οδό Ευαγγελιστρίας
    16/10/2026 19:10
    Mαθηματικοί διαγωνισμοί στην Κέρκυρα στις 6 Νοεμβρίου για Γυμνάσιο και Λύκειο
    16/10/2026 12:38
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Επανεκλογή Πελάη στην προεδρία του Συνδικάτου Ξενοδοχ/λων
    16/10/2026 19:16
    Oι Ενώσεις Γονέων Κέρκυρας καταγγέλλουν υποβάθμιση της δεύτερης ξένης γλώσσας
    15/10/2026 18:11
    Πεντάστερo ξενοδοχείο δρομολογείται στο Μπαρμπάτι
    14/10/2026 18:44
    ΕΚ Κέρκυρας και Θεσπρωτίας: Δεν δουλεύουμε για τον πόλεμο
    14/10/2026 18:26
    Η ΕΛΜΕ για την “Ειδική Αγωγή και τη σκόπιμη υποβάθμισή της”
    13/10/2026 22:29
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Εκδόθηκαν τα πρακτικά του συνεδρίου για τον επτανησιακό πατριωτισμό με αρωγή της Περιφέρειας
    16/10/2026 20:08
    Aπό το Λονδίνο στη μουσική Κέρκυρα: Το Queen’s College London επισκέπτεται το νησί
    16/10/2026 12:41
    Αστρονομική: Παρατήρηση Σελήνης – Κρόνου
    15/10/2026 22:46
    Εκδήλωση για την προσφορά του Καποδίστρια στην εκπαίδευση
    15/10/2026 19:22
    Στον Ορφέα η κωμωδία «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω»
    15/10/2026 18:45
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Μέσα με Παναιγιάλειο ο ΟΦΑΜ, έξω με Πλαταριά η ΑΕΛ!
    16/10/2026 21:30
    Ο Θεσπρωτός Χρυσικόπουλος στο ντέρμπι Ολυμπιάδα-Θιναλιακός!
    16/10/2026 21:16
    Η Τερέζα Κουρτέση στο Παλαιό Φάληρο
    15/10/2026 22:30
    Ο Μουμούρης στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων
    14/10/2026 21:50
    Πεντάστερη αρχή για τη Βολίδα – Διπλό για τον Κάβο
    14/10/2026 21:23
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Με αύξηση 6,46% το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου
    16/10/2026 23:14
    6+1 Στοιχεία που δεν χωρούν στο κυβερνητικό «success story» της ανεργίας
    15/10/2026 23:02
    Πολιτισμός υπό διάλυση
    15/10/2026 17:47
    “Το «μαύρο» στο START TV αποτελεί πλήγμα για την τοπική ενημέρωση, τα ΜΜΕ και την κοινωνία”
    14/10/2026 17:49
    H Ελλάδα αναδεικνύεται σε κρίσιμο ενεργειακό κόμβο για την Ευρώπη!
    14/10/2026 17:16
Ανάγνωση Μητσοτάκης: Rotation στην κυβέρνηση, πρωτοκλασάτοι θα μείνουν εκτός (video)
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Rotation στην κυβέρνηση, πρωτοκλασάτοι θα μείνουν εκτός (video)

Τι είπε ο πρόεδρος της ΝΔ για την επόμενη κυβέρνηση εφόσον κερδίσει τις εκλογές. Υποστήριξε ότι δεν είναι ιδιωτικοποίηση το να αγοράζει το ΕΣΥ υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 18/06/2023 15:12
Κοινοποίηση
7 λεπ. ανάγνωση

Τι είπε ο πρόεδρος της ΝΔ για την επόμενη κυβέρνηση εφόσον κερδίσει τις εκλογές. Υποστήριξε ότι δεν είναι ιδιωτικοποίηση το να αγοράζει το ΕΣΥ υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα

Ριζικές αλλαγές σε επίπεδο προσώπων στην επόμενη κυβέρνηση του, αλλά και νέες “μεταγραφές” από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, εφόσον κερδίσει τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, προανήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Τεχνολογικό Κέντρο Λαυρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε καταρχήν στο τραγικό ναυάγιο στην Πύλο, υπερασπιζόμενος την πολιτική της ΝΔ στο μεταναστευτικό και αφήνοντας αιχμές κατά ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος της ΝΔ επικαλέστηκε ότι το 2019 – 2023 με βάση τα στοιχεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ χάθηκαν πολυ λιγότεροι άνθρωποι στη θάλασσα από ό,τι το 2015- 2019, και συγκεκριμένα το ένα τρίτο. Κατηγόρησε δε τον Αλέξη Τσίπρα ότι στοχοποιεί το Λιμενικό Σώμα, ενώ όπως υποστήριξε “δε βρίσκει μία λέξη να πει για τους διακινητές”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα νέα μέτρα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ 2026
Τα έργα της Κέρκυρας στο επίκεντρο της συνάντησης Γκίκα – Μητσοτάκη
Νέα μέτρα: 50 ευρώ αύξηση το χρόνο για τους συνταξιούχους, 72 δόσεις για οφειλές, νέο έκτακτο επίδομα 150 ευρώ
Επιστολή Τρεπεκλή σε Μητσοτάκη: Ανάπτυξη χωρίς νερό δεν υφίσταται
Στις 11 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε επίσης ότι: “Και το 2015 που είχαμε πολιτική ανοικτών συνόρων, πάλι με βάρκες ερχόντουσαν” και δήλωσε: “Οσο λιγότερες βάρκες έχουμε στη θάλασσα, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχουμε να έχουμε ναυάγιο.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι η συζήτηση για το νέο σύμφωνο μετανάστευσης στην ΕΕ αν και βρίσκεται ακόμη σε πολύ αρχικό στάδιο, κινείται κοντά στις ελληνικές θέσεις. Τάχθηκε δε τόσο υπέρ της επιστροφής όσων δεν παίρνουν άσυλο με ανθρωπιστικές βίζες για τους πρόσφυγες που προέρχονται από επικίνδυνες περιοχές, αλλά και υπέρ διόδων νόμιμης μετανάστευσης για εργατικά χέρια στον αγροτικό τομέα.

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της Ροδόπης. Δήλωσε ότι ενημέρωσε τον κ.Τσίπρα στις 25 Μαϊου, επισημαίνοντας ότι τότε ήταν ακόμη πρωθυπουργός. Τόνισε επίσης ότι ο κίνδυνος είναι να εκλεγούν και στην επόμενη Βουλή δύο βουλευτές που θα υποστηρίζουν ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη.

“Ανεξαρτήτως εάν η Ροδόπη είναι ροζ, γαλάζια, πράσινη ή κίτρινη, εγώ την επόμενη ημέρα θα εφαρμόσω απερέγκλιτα την πολιτική μας για τη μειονότητα”, ξεκαθάρισε πάντως ο κ. Μητσοτάκης, ενώ προανήγγειλε ότι εφόσον επανεκλεγεί πρωθυπουργός θα θέσει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το θέμα, τονίζοντας ότι τα ζητήματα των μειονοτήτων αφορούν την Ελλάδα και η Τουρκία δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει σε ένα εσωτερικό ζήτημα.

“Εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, στις 27 Ιουνίου θα ορκιστεί κυβέρνηση σκληρής δουλειάς και μετρήσιμου αποτελέσματος”, δήλωσε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα μπει σε λογική “εσωτερικών ισορροπίων”, αλλά θα επιλέξει τον καλύτερο ή την καλύτερη για την κάθε υπουργική θέση. Αφησε επίσης να εννοηθεί ότι θα αξιοποιήσει και περισσότερα στελέχη εκτός του χώρου της ΝΔ (δηλαδή στελέχη που προέρχονται απο το ΠΑΣΟΚ), λέγοντας: “Για μένα δεν είναι τόσο σημαντικό το ιδεολογικό πρόσημο, η προέλευση των στελεχών” και κάνοντας λόγο για “μπόλιασμα της ΝΔ με ικανά στελέχη”.

Ερωτηθείς δε τι σημαίνει rotation στην κυβέρνηση και εάν θα αφήσει βασικούς “παίκτες” της πρωτης τετραετίας στον “πάγκο”, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για έναν “ευχάριστο πονοκέφαλο”, δηλώνοντας ότι έχει πολλά άξια στελέχη, αλλά θα διαλέξει τους καλύτερους ανάλογα με την αποστολή που επιθυμεί να τους αναθέσει. “Πρωτοκλασάτοι υπουργοί που θα αξιοποιηθούν ξανά, θα βρεθούν σε άλλα υπουργεία γιατί πιστεύω στην ανάγκη της ανανέωσης και της ανάληψης καινούριων καθηκόντων. Αυτός θα είναι ο κανόνας, μπορεί να μην είναι απαράβατος, αλλά θα είναι ο γενικός κανόνας. Και προφανώς rotation σημαίνει ότι δίνονται ευκαιρίες σε νέους παίκτες. Ο αριθμός των μελών του υπουργικού συμβουλίου είναι πεπερασμένος. Μπορεί να υπάρχουν στελέχη που είχαν υπουργικό ρόλο και στην επόμενη τετραετία σε πρώτη φάση να μην αξιοποιηθούν“, ανέφερε στη συνέχεια αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πάντως βέβαιος ότι “δεν θα χρειαστεί να βρεθούμε ξανά εδώ αυγουστάτικα“, εκτιμώντας ότι θα προκύψει στις 25 Ιουνίου αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, την οποία χαρακτήρισε μονόδρομο λόγω της άρνησης του ΠΑΣΟΚ να συζητήσει για συνεργασία. “Ο Νίκος Ανδρουλάκης λέει ότι και 149 βουλευτές να έχει η ΝΔ, δεν τον ενδιαφέρει να είναι στην κυβέρνηση και λέει να πάει η ΝΔ να συνεργαστεί με την ακροδεξιά. Δεν τον ενδιαφέρει εαν θα έβαζε την ακροδεξιά στην κυβέρνηση, αρκεί ο ίδιος – εντός εισαγωγικών- να μη λερώσει τα χέρια”, σχολίασε, ενώ τόνισε ότι αποκλείει οποιαδήποτε συνεργασία με κόμματα και κομματίδια εκ δεξιών της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε και στις ανησυχίες ότι θα ιδιωτικοποιήσει το ΕΣΥ. “Λένε περίπου ότι θέλουμε να αφήνουμε τους ασθενείς να πεθαίνουν για να ευνοήσουμε τα ιδιωτικά συμφέροντα, αυτό άφησε να εννοηθεί ο κ. Τσίπρας όταν μίλησε για διαλογή καρκινοπαθών. Δεν έχει μάθει απολύτως τίποτα από το πάθημα της κάλπης της 21ης Μαϊου, τα ίδια έλεγε πριν από τις πρώτες εκλογές, τα ίδια λέει και τώρα. Δε νομίζω ότι πρέπει να περιμένει και κάτι πολύ διαφορετικό ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα, εάν συνεχίσει έτσι” σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ.

“Είναι προσωπικά προσβλητικό να ισχυρίζεται κάποιος ότι δεν μας ενδιαφέρει η αξία της ανθρώπινης ζωής, ότι βάζουμε πάνω τα κέρδη“, συνέχισε, επικαλούμενος ότι την προηγούμενη τετραετία εγκρίιθηκαν ακριβές θεραπείες για τον καρκίνο.

“Τώρα εάν το ΕΣΥ πρέπει να συνεργαστεί με τον ιδιωτικό τομέα για να παρέχει καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες υγείας, βεβαιως και πρέπει να το κάνει”, δήλωσε πάντως ο κ.Μητσοτάκης. Ανέφερε ως παραδείγματα το πρόγραμμα προληπτικής μαστογραφίας “Φώφη Γεννηματά” και το Dental Pass, επικαλούμενος ότι οι εν λόγω εξετάσεις γίνονται και στον ιδιωτικό τομέα, αλλά ο πολίτης δεν πληρώνει τίποτα. “Δεν είναι ιδιωτικοποίηση της υγείας το ότι χρησιμοποιούμε και πληρώνουμε υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα”, υποστήριξε.

Δήλωσε επίσης ότι δεν θα ιδιωτικοποιηθεί το νερό, αλλά ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα περάσουν από τον έλεγχο του υπερταμείου ξανά στο κράτος.

 

 

 

Α

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξενοδόχοι Κέρκυρας σε Μητσοτάκη: Δώστε στους δήμους τα χρήματα απ’ το «τέλος ανθεκτικότητας»
Ένωση Ξενοδόχων σε Μητσοτάκη: Stop σε νέες άδειες βραχυχρόνιων μισθώσεων στην Κέρκυρα
Kοινή επιστολή 23 ενώσεων και οργανισμών σε Μητσοτάκη για τη βιωσιμότητα του Τύπου
Kοινή επιστολή 23 ενώσεων και οργανισμών σε Μητσοτάκη για τη βιωσιμότητα του Τύπου
Αυλωνίτης: Ψίχουλα τα μέτρα Μητσοτάκη για τις οικογένειες
Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου γιορτάζει…
  • Σαν Σήμερα 17 Οκτωβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα
  • Αίθριος με λίγες νεφώσεις ο καιρός στην Κέρκυρα το Σάββατο
  • Με αύξηση 6,46% το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου
  • Μέσα με Παναιγιάλειο ο ΟΦΑΜ, έξω με Πλαταριά η ΑΕΛ!

Τελευταία σχόλια

  1. ΣΤΕΦΑΝΟΣ στο Ο Γκίκας για τη Συνάντηση Θιάσων Αιγαίου
  2. Θεοδωρα στο Νέα σειρά του Prime Video εκτυλίσσεται στην Κέρκυρα του 1955
  3. RANTOS KOSTAS στο Το υδραγωγείο του 1831 γίνεται περιπατητική διαδρομή
  4. Κερκυραιος πολιτης στο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης: Διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Φαληράκι
  5. Κερκυραιος πολιτης στο Συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος “Ιόνια Νησιά 2021-2027”

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αυλωνίτης: Ψίχουλα τα μέτρα Μητσοτάκη για τις οικογένειες

10/09/2025 17:02

Δρυ: Υπάρχουμε κι εμείς εδώ Κύριε Μητσοτάκη!

08/09/2025 15:06

Τρεπεκλής: Να ενταχθούν και τα ακριτικά νησιά του Ιονίου στο μειωμένο ΦΠΑ

08/09/2025 13:11

Δρυ: Υπάρχουμε κι εμείς εδώ Κύριε Μητσοτάκη!

08/09/2025 13:06
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise