Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Ο Σ. Πουλημένος αποχαιρετά το Γιάννη Προβατά
    21/06/2026
    Αυλωνίτης: Η απαξίωση της Δικαιοσύνης έχει υπογραφή
    21/06/2026
    Γκίκας: Διαθέσιμες 400 χιλιάδες για την Αφαλάτωση της Κασσιώπης
    20/06/2026
    Σκουπίδια στο Νότο: Τρέχουν κατόπιν εορτής να μαζέψουν τα… ασυμμάζευτα!
    20/06/2026
    Δήμος Bορρά: 24ωρη εναέρια επιτήρηση του Παντοκράτορα
    19/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Tο “αντίο” της Κόκκαλη στο Γιάννη Προβατά
    21/06/2026
    Νεκτάριος: «Η διαστροφή του οφθαλμού, σκοτίζει τον άνθρωπο»
    21/06/2026
    Εθελοντική ΔΡΑΣΗ αιμοδοσίας: «Δώσε αίμα! Γίνε η σταγόνα που κάνει τη διαφορά!»
    21/06/2026
    Nεκρός 49χρονος αλλοδαπός στο Γαρδένο
    21/06/2026
    Μόνιμοι Κάτοικοι: Υποχρεωτική η ελεύθερη ζώνη 1,5μ. για ΑμεΑ και στην Παλαιά Πόλη
    21/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Υδρογονάνθρακες: Τον Φεβρουάριο του 2027 η πρώτη γεώτρηση δυτικά της Κέρκυρας
    21/06/2026
    Ο Κ. Ιωαννίδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. Με Οδηγό
    20/06/2026
    Κέρκυρα, η πιο συμφέρουσα επιλογή πακέτου για Γερμανούς φέτος το καλοκαίρι
    20/06/2026
    “Ασημένιο μετάλλιο” – ντροπή για τον Κάβο, σε ευρωπαϊκή λίστα για bed bugs, καθαριότητα σε καταλύματα!
    20/06/2026
    Παρουσίαση πρότασης της δράσης  «Πικ Νικ Urban Festival» στο Επιμελητήριο
    19/06/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    “Xορού αποτυπώματα, παράδοσης ριζώματα”: Με επιτυχία η εκδήλωση του Ηπειρωτικού Συλλόγου
    21/06/2026
    «10 χρόνια… μια στιγμή, ένα όνειρο, μια ζωή»
    21/06/2026
    Δήμος: Τίμησε την αντιπροσωπεία του University of Kentucky School of Music
    20/06/2026
    Μαγεία: Η «Παλαιά» έπαιξε στην αυλή της βενετσιάνικης Κέρκυρας και η πόλη άκουσε!
    20/06/2026
    Με επιτυχία τα εγκαίνια της Έκθεσης της Καλλιτεχνικής Σχολής Κέρκυρας
    19/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ο Ν. Μπαρλογιάννης κατέκτησε το Παγκόσμιο Σχολικό μπάσκετ με την Ελλάδα
    21/06/2026
    Ασημένιο μετάλλιο για την Π. Δόση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα
    21/06/2026
    Θιναλιακός: Με Νίκιτς στο «τιμόνι» για την άνοδο – Το τεχνικό επιτελείο
    21/06/2026
    Στο «τιμόνι» της ΑΕ Λευκίμμης ο Κ. Χριστοφοράκης
    21/06/2026
    H Σπυριδούλα Καρύδη στην κορυφή των Βαλκανίων με 14,09 μ.
    21/06/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
     Περιβαλλοντικοί ‘μηχανικοί’ χωρίς master ή PhD
    21/06/2026
    Μνήμες πατεράδων
    20/06/2026
    Η μισθοδοσία των Αρχιερέων υπό το πρίσμα της ποιμαντικής διακονίας
    20/06/2026
    Μια φορά κι έναν καιρό…
    20/06/2026
    Το Αόρατο Όπλο του Πολέμου: 19 Ιουνίου, Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Σεξουαλικής Βίας σε Ένοπλες Συγκρούσεις
    17/06/2026
Ανάγνωση Νέος Διάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέος Διάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας

Την Τετάρτη Κυριακή των νηστειών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, λειτούργησε και χειροτόνησε τον μοναχόν Δοσίθεον Παπαμήτρο εις Διάκονον, στον ιερό ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης των Ξένων, στο κέντρο της πόλεως της Κέρκυρας.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 27/03/2023
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Την Τετάρτη Κυριακή των νηστειών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, λειτούργησε και χειροτόνησε τον μοναχόν Δοσίθεον Παπαμήτρο εις Διάκονον, στον ιερό ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης των Ξένων, στο κέντρο της πόλεως της Κέρκυρας.
Ο νέος ιεροδιάκονος είναι εκπαιδευτικός στο 1Ο ΕΠΑΛ της Κέρκυρας. Υπηρετεί ως Μηχανολόγος καθηγητής, αλλά παράλληλα έχει σπουδάσει και Θεολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι ένας φέρελπις νέος κληρικός, όχι μόνο για την Ιερά Μητρόπολη της Κέρκυρας, αλλά για την Εκκλησία της Ελλάδος.
Ο νέος ιεροδιάκονος κατάγεται από την ιδιαίτερη πατρίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, τον Βόλο, και από νέος αισθάνθηκε την κλίση του προς την ιεροσύνη.
Ο Θεός επεφύλαξε αυτή την χαρά στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, αφού ο νέος διάκονος βρίσκεται στην μικρή αδελφότητα του επισκοπείου.
Κατά την χειροτονία του ο χειροτονούμενος, προσφωνώντας τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Νεκτάριο, αλλά και απευθυνόμενος στο πλήρωμα της Εκκλησίας, ομίλησε για την έως τώρα πορεία του, και την ευθύνη την οποία αναλαμβάνει ως νέος κληρικός. Ο Ναός κατεκλύσθη από νέους ανθρώπους, τους συναδέλφους του εκπαιδευτικούς, αλλά και πολλούς μαθητές του.
Πάρα πολλοί άνθρωποι και ιδιαίτερα νέοι, συγγενείς και φίλοι, έφτασαν από διάφορες πόλεις της Ελλάδος, για να τιμήσουν και να συνευφρανθούν πνευματικά, στο μυστήριο της χειροτονίας του νέου Ιεροδιακόνου.
Ο π. Δοσίθεος στην προσλαλιά του, αντιλαμβανόμενος την ευθύνη της Ιεροσύνης, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους ανθρώπους οι οποίοι τον ευεργέτησαν πνευματικά, και με λόγους ευγνωμοσύνης τους ευχαρίστησε.
Αναφέρθηκε στον παιδιόθεν πόθο του για την Ιερωσύνη, την αγάπη του για την Ιεραποστολή, ευχαρίστησε τους πνευματικούς του πατέρες και αδελφούς που τον στήριξαν στην διαδρομή του, και το μεγαλείο της μοναχικής πολιτείας το οποίο τον εμπνέει και τον οδηγεί.
Παράλληλα με λόγο υπεύθυνο, αναφέρθηκε στη διακονία του κλήρου στις σχολικές αίθουσες, και την ευθύνη του ρασοφόρου εκπαιδευτικού απέναντι στα παιδιά και την κοινωνία.
Με υιικούς λόγους αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου, για το αγωνιστικό του φρόνημα, την αγάπη του για την Εκκλησία και τον μοναχισμό, και την συμβολή του στην απόφαση να παραμείνει στην Κέρκυρα, προκειμένου να διακονήσει στην Ιερά Μητρόπολη παράλληλα με το σχολείο.
Απαντώντας στην προσφώνηση του νέου Ιεροδιακόνου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης που ήτο φορτισμένος συναισθηματικά, με πατρικούς λόγους απηύθυνε πνευματικές νουθεσίες.
Έλαβε αφορμή από την προσφώνηση του χειροτονημένου, λέγοντας του ότι «η απόφασις να εγκαταλείψεις την γενέτειρα σου, μιμούμενος την υπακοή του Αβραάμ στο θέλημα του Θεού, χρειάζεται μεγάλη εμπιστοσύνη, πίστη δηλαδή στον Θεό.
Πίστη την οποία έδειξε στον Θεό και ο Αβραάμ. Ο θεός σε κάλεσε σε έναν τόπο διψασμένο πνευματικά, και συ καλείσε να αναλώσεις όλες τις δυνάμεις σου, για την διακονία των αδελφών σου.
Έχε υπόψη σου τρεις συμβουλές. Πρώτον, το υπέρτατον δώρο της Ιεροσύνης που σήμερα σου δίδει ο Θεός, να το τιμήσεις και να το διαφυλάξεις ως κόρη οφθαλμού, στο ιερότατον κέντρο τη καρδίας σου.
Δεύτερον, το αξίωμα το οποίο σήμερα λαμβάνεις στην προσωπική σου πεντηκοστή, να είσαι προσεκτικός, να μην τυφωθείς από την μεγάλη τιμή της Ιεροσύνης την οποία σου αναθέτει ο Θεός.
Το τρίτο, ότι στην εποχή μας που είναι καταναλωτική, και με ταχύτατους ρυθμούς μεταβάλλεται η ζωή μας, πρόσεξε μην παρασυρθείς από αυτό το πνεύμα της εκκοσμίκευσης, και μεταλλλάξεις την απόφαση και την σκέψη σου, της κλίσεως δηλαδή την οποία σου απηύθυνε ο ίδιος ο Θεός.
Συ παιδί μου «μένε ἐν οἷς ἔμαθες καὶ ἐπιστώθης, εἰδὼς παρὰ τίνος ἔμαθες»
Να γνωρίζεις ότι θα σε σκεπάζουν η Χάρις της Παναγίας μας, η οποία είναι η κραταιά σκέπη για όλους τους μοναχούς της τοπικής μας εκκλησίας, η δική μου πατρική ευχή, αλλά και η αγάπη της νέας ιερατικής σου οικογενείας, η οποία θα εγγυάται την πνευματική πορείας της ζωής σου.
Στο τέλος ο νεοχειροτονηθείς ιεροδιάκονος, διένειμε το αντίδωρο, και το ενθύμιον της ευλογίας.

Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Ο Ν. Μπαρλογιάννης κατέκτησε το Παγκόσμιο Σχολικό μπάσκετ με την Ελλάδα
  • Tο “αντίο” της Κόκκαλη στο Γιάννη Προβατά
  • Ασημένιο μετάλλιο για την Π. Δόση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα
  • Υδρογονάνθρακες: Τον Φεβρουάριο του 2027 η πρώτη γεώτρηση δυτικά της Κέρκυρας
  • Ο Σ. Πουλημένος αποχαιρετά το Γιάννη Προβατά

Τελευταία σχόλια

  1. Panagiotis στο «Πόλεμος» στην Κληματιά: Προπηλακισμοί και δολιοφθορές για το πλεονάζον νερό!
  2. Γιωργος στο Κέρκυρα: Χωρίς νερό, στέρεψαν και οι δικαιολογίες…
  3. ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΕΡΕΦ στο Η σκοτεινή πλευρά της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
  4. Martin στο Στις φλόγες δύο τουριστικά σκάφη στους Παξούς
  5. Thali Adam στο Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στα Καρουμπάτικα

Find Us on Socials

  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise