Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Γκίκας: Η Νησιωτικότητα βρίσκεται πλέον ψηλά στην Εθνική και Ευρωπαϊκή ατζέντα
    13/06/2026
    Δέκα νέα πρόστιμα για παραβάσεις του Κανονισμού Καθαριότητας
    13/06/2026
    Αυλωνίτης: Η Ελλάδα, δυστυχώς, έχει μετατρέψει την ευλογία της νησιωτικότητας σε κατάρα
    12/06/2026
    Κεντρικός Δήμος: Συμβούλιο με 14 θέματα
    12/06/2026
    Αυλωνίτης: Η Κυβέρνηση τακτοποιεί θέσεις, αγνοεί τη νησιωτικότητα και συνεχίζει να κυβερνά με αλαζονεία
    12/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Εργαζόμενοι Ψυχιατρικού Τομέα: Απόπειρα στραγγαλισμού νοσηλεύτριας από ασθενή
    13/06/2026
    http://www.corfupress.com/v3/images/2014a/elas_624432510.jpg
    Οπλοστάσιο σε κρύπτες με ηλεκτρικούς μηχανισμούς στη Ζάκυνθο
    13/06/2026
    Κεφαλονιά: Χειροπέδες σε δύο αλλοδαπές για οδήγηση πατινιών υπό την επήρεια αλκοόλ
    13/06/2026
    Διακοπή νερού σε πόλη και προάστια από τα μεσάνυχτα
    13/06/2026
    Ιθάκη: Νεκρός 80χρονος Βρετανός
    13/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην ημερίδα της ΠΙΝ για τα μικρά νησιά του Ιονίου
    12/06/2026
    Ξενοδοχ/λοι: Kαταγγελία για «εκλεκτούς» στον Χαλικούνα και κάλεσμα σε απεργία
    12/06/2026
    Αεροδρόμιο Κέρκυρας: Άνοδος 10,8% στην επιβατική κίνηση τον Μάιο
    12/06/2026
    Luxury Real Estate: Το «φαινόμενο» της Κέρκυρας και το άλμα του 91%
    12/06/2026
    Επιμελητήριο: Φιλοξένησε το διεθνές δίκτυο Travel Lifestyle Network
    12/06/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Τριήμερο Μουσικών Εκδηλώσεων της Παλαιάς
    13/06/2026
    Με επιτυχία, η πρώτη συναυλία της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου Κερκύρας
    13/06/2026
    Ξεκινάει έκθεση με 46 εκπληκτικά έργα του Φασιανού στην Κέρκυρα
    12/06/2026
    Με επιτυχία η μουσικοθεατρική παράσταση «Κρατήσου πάνω μου»
    12/06/2026
    Εγκαινιάζεται η έκθεση «ΚΥΚΛΟΣ – Αέναη Κίνηση» στην Ιατροχειρουργική
    12/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Συγχαρητήρια Κουρή στο νέο πρόεδρο της ΕΠΣΚΙ
    13/06/2026
    Παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕ Λευκίμμης ο Γιάννης Φλώρος
    12/06/2026
    Πήγασος Ν. Κέρκυρας: «Ξεροψήνονται» στον ήλιο οι αθλητές, τι γίνεται με το κλειστό;
    12/06/2026
    Ντούσκος: Το δημόσιο «ευχαριστώ» στον Μαχειμάρη για το νέο κωπηλατικό σκάφος
    12/06/2026
    Ιόνιος: Με head coach τον Γεωργίου και assistant τον Καραγιάννη
    09/06/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ρεκόρ αφίξεων το Μάιο 2026 στο «Ι. Καποδίστριας» με +11,22%!
    13/06/2026
    Το πυρηνικό μέλλον μας!
    13/06/2026
    Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι κινητοποιήσεις του Αλβανικού λαού
    11/06/2026
    Η Αλβανία πήρε τον δρόμο της…
    07/06/2026
    Ο… Τρελός!
    06/06/2026
Ανάγνωση Κατέθεσαν καπετάνιος και μέλη του πληρώματος – Για ποια αδικήματα εξετάζονται
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατέθεσαν καπετάνιος και μέλη του πληρώματος – Για ποια αδικήματα εξετάζονται

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η επιχείρηση κατάσβεσης του πλοίου "Euroferry Olympia". Κατέθεσαν ο καπετάνιος και τα μέλη του πληρώματος - Ποια αδικήματα εξετάζεται αν τελέστηκαν.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 19/02/2022
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Καταθέσεις για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο ”Euroferry Olympia”, κλήθηκαν να δώσουν στη λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ο καπετάνιος και δύο μέλη του πληρώματος κατά τη χθεσινή άφιξή τους στο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένου Κέρκυρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε η ΕΡΤ, θα εξετάσει εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα του ναυαγίου του εμπρησμού και της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με τις λιμενικές Αρχές «είναι η τυπική διαδικασία που ακολουθείται μετά από αυτά τα συμβάντα», ενώ όπως διασαφηνίστηκε, οι καταθέσεις απεστάλησαν στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, που με τη σειρά του έδωσε με προφορική εντολή να αφεθούν και οι τρεις ελεύθεροι.

Καπετάνιος και μέλη του πληρώματος, μετά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μεταφέρθηκαν σε ένα από τα τέσσερα ξενοδοχεία φιλοξενίας που ενεργοποιήθηκαν για τους διασωθέντες του πλοίου.

Ο καπετάνιος και τα μέλη του πληρώματος του πλοίου ”Euroferry Olympia”, έφτασαν χθες νωρίς το μεσημέρι στο λιμάνι του ΟΛΚΕ μαζί με τους διασωθέντες με το ιταλικό σκάφος ”Gardia di Finanza” της οικονομικής αστυνομίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, (Frontex), που ήταν στο σημείο του τραγικού συμβάντος καθώς ακολουθούσε την ίδια ακτοπλοϊκή γραμμή για Ιταλία.

Αγωνία για τον εντοπισμό των αγνοουμένων

Υπεράνθρωπες είναι οι προσπάθειες που καταβάλλουν και σήμερα οι δυνάμεις πυρόσβεσης, προκειμένου να σβήσουν τις εστίες φωτιάς που εξακολουθούν να μαίνονται στο πλοίο, ενώ στην Κέρκυρα βρίσκεται κλιμάκιο της Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και οι συγγενείς των 3 Ελλήνων αγνοουμένων.

Για να υπάρξει νέα επιχείρηση από στελέχη της ΕΜΑΚ και την ειδική ομάδα διάσωσης για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων – θα πρέπει να μειωθούν οι καπνοί αλλά και οι θερμοκρασίες που έχουν αναπτυχθεί σε πολλά μέρη του πλοίου και ξεπερνούν αυτή τη στιγμή σε πολλά σημεία τους 500 βαθμούς Κελσίου.

Το πλοίο έχει ήδη προσδεθεί από ρυμουλκό και δεν κινδυνεύει πλέον να παρασυρθεί και να προσαράξει στα αβαθή ή να προσκρούσει επάνω σε κάποιο άλλο πλοίο.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία επισήμως δεν έχει ανακοινώσει ακόμη πότε και με ποιο τρόπο αναμένεται οι διασωθέντες να μεταφερθούν στους προορισμούς τους, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να κληθούν κάποιοι για καταθέσεις στις εισαγγελικές αρχές, χωρίς αυτό να έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Εξιτήριο για άνδρα της ΕΜΑΚ

Εξιτήριο πήρε σήμερα σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας, ο άνδρας της ΕΜΑΚ που παρέμεινε χθες στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, όταν μετά τη γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε για τη διάσωση των δύο εγκλωβισμένων αλλοδαπών στο φλεγόμενο πλοίο ”Euroferry Olympia” παρουσίασε αναπνευστικό πρόβλημα. Να σημειωθεί ότι αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν δύο άνδρες της ΕΜΑΚ που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης, όμως χρειάστηκε να νοσηλευτεί μόνο ο ένας.

Την ίδια ώρα στο νοσοκομείο παραμένουν οι δύο αλλοδαποί που διασώθηκαν όταν κατά την εξέλιξη της πυρκαγιάς στο πλοίο κατάφεραν να μπούνε σε ένα ”τυφλό” σημείο του πλοίου, στο 5ο κατάστρωμα, προκειμένου να γλυτώσουν από τις φλόγες.

Οι δύο διασωθέντες εγκλωβισμένοι επιβάτες, μαζί με τους άνδρες της ΕΜΑΚ, έφτασαν στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας, λίγα λεπτά πριν τις 8.00 χθες το απόγευμα με αεροσκάφος AS 332C1 Super Puma. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται και οι δύο να έχουν αναπνευστικό πρόβλημα λόγω του καπνού που εισέπνευσαν, με τον έναν εκ των δύο να είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση και να χρειάστηκε χθες το βράδυ να διασωληνωθεί.

Οι εθνικότητες των 12 αγνοουμένων

Στο πλοίο, παρότι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επισήμως, φέρεται να επέβαιναν Ιταλοί, Βούλγαροι, Τούρκοι, κάποιοι Γερμανοί και Έλληνες, ενώ διερευνάται αν υπήρχαν και κάποιοι λαθρεπιβάτες, καθώς ο ένας εκ των δύο διασωθέντων χθες εγκλωβισμένων δεν έχει ταυτοποιηθεί από τη λίστα επιβατών, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγω ότι πρόκειται για Αφγανό πρόσφυγα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός των 3 Ελλήνων, αγνοούνται 7 Βούλγαροι, 1 Τούρκος και 1 Λιθουανός πολίτης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την πλήρη καταμέτρηση και ταυτοποίηση των επιβαινόντων του εν λόγω πλοίου από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής την Παρασκευή, διαπιστώθηκε ότι διασώθηκαν 278 άνθρωποι.

Ο επίσημος αριθμός των αγνοουμένων αυξήθηκε την Παρασκευή από 11 σε 12 καθώς το ένα από τα δύο άτομα που απεγκλωβίστηκαν από το γκαράζ του πλοίου από άνδρες της ΕΜΑΚ δεν ήταν στην επίσημη λίστα των επιβατών. Πρόκειται για έναν Αφγανό πρόσφυγα. Έως σήμερα έχουν διασωθεί 280 άτομα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και δύο μετανάστες που δεν υπήρχαν στην επίσημη λίστα επιβατών.

Η ανακοίνωση του λιμενικού για τα σκάφη που κάηκαν στους Παξούς
Πρόλαβαν και βγήκαν οι επιβάτες του καμένου καταμαράν
Στις φλόγες δύο τουριστικά σκάφη στους Παξούς
Βλάβη σε πλοίο προς Αγίους Σαράντα: Επέστρεψαν με ρυμουλκό στην Κέρκυρα με 76 επιβάτες
Γυναίκα έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης και το πλοίο επέστρεψε Κέρκυρα
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Εργαζόμενοι Ψυχιατρικού Τομέα: Απόπειρα στραγγαλισμού νοσηλεύτριας από ασθενή
  • Γκίκας: Η Νησιωτικότητα βρίσκεται πλέον ψηλά στην Εθνική και Ευρωπαϊκή ατζέντα
  • Δέκα νέα πρόστιμα για παραβάσεις του Κανονισμού Καθαριότητας
  • Οπλοστάσιο σε κρύπτες με ηλεκτρικούς μηχανισμούς στη Ζάκυνθο
  • Τριήμερο Μουσικών Εκδηλώσεων της Παλαιάς

Τελευταία σχόλια

  1. ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΕΡΕΦ στο Η σκοτεινή πλευρά της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
  2. Martin στο Στις φλόγες δύο τουριστικά σκάφη στους Παξούς
  3. Thali Adam στο Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στα Καρουμπάτικα
  4. Άγγελος Φρεν στο Στο Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά» η αποκατάσταση της γέφυρας του Παλαιού Φρουρίου
  5. Αριθμός Πρωτοκόλου κλπ... στο Πάνω από 500.000 ευρώ το κόστος μόνο… για να ξαναλειτουργήσει το Δημοτικό Θέατρο

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Φωτιά σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης

11/05/2026

Βραχυκύκλωμα και πυρκαγιά στο ΕΝΕΕΓΥΛ – Τι καταγγέλλει η ΕΛΜΕ

28/04/2026

Ανύπαρκτο κράτος, ανύπαρκτες διαδικασίες, υπαρκτές ευθύνες! Θέλουν άλλες 20 μέρες!

31/10/2025

Με τραγική καθυστέρηση, παρεμβαίνει τώρα το Υπ. Περιβάλλοντος για τη “Γογγάκης”!

29/10/2025
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise