Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Υδραίου: Δραπέτευση και αποφυγής λογοδοσίας
    18/06/2026
    Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας τη Δευτέρα
    18/06/2026
    Υδραίου: Η Γαρίτσα απαιτεί προστασία, οργάνωση και βιώσιμο σχεδιασμό
    18/06/2026
    Η πυρασφάλεια σε Παλιά Πόλη και Άλσος Φυλακών στο επίκεντρο συνάντησης Δημάρχου και Πυροσβεστικής
    18/06/2026
    Γαρίτσα: Η «ναυμαχία» των ναυδέτων έφερε αναδίπλωση και διαβούλευση
    18/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Δημοτικό Συμβούλιο: Η παρέμβαση των Μονίμων Κατοίκων Π. Πόλης για τον όρμο της Γαρίτσας
    18/06/2026
    Πρώτο 33άρι του φετινού Ιουνίου στους Παξούς
    18/06/2026
    Με επιτυχία, το γλέντι της ΕΛΜΕ
    18/06/2026
    Ιατρικός Σύλλογος: Μηδενική ανοχή στη βία κατά των υγειονομικών
    18/06/2026
    Ιόνια: Πέντε συλλήψεις για ναρκωτικά το τελευταίο 24ωρο
    18/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΕΛΜΕ: Το «τουριστικό θαύμα» αφήνει άστεγους τους εκπαιδευτικούς
    18/06/2026
    Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Μεταφορικό Ισοδύναμο Επιχειρήσεων έτους… 2023
    18/06/2026
    2013516 oikodomos
    Γενική συνέλευση των Οικοδόμων
    16/06/2026
    Εθιμοτυπική συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου με τον Επίτιμο Πρόξενο της Ιταλίας
    16/06/2026
    Αγωνιστική Κίνηση Εμπόρων: Κινητοποίηση στο Μαράσλειο για την ακρίβεια και τα δημοτικά τέλη
    16/06/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    ΕΛΜΕ: Το «τουριστικό θαύμα» αφήνει άστεγους τους εκπαιδευτικούς
    18/06/2026
    «Οικογένεια Γονέμη: Η εκ μητρογονίας κυπριακή καταγωγή του Kαποδίστρια»
    18/06/2026
    Ρεσιτάλ πιάνου του Γ. Κυριαζίδη
    17/06/2026
    «Η σκοτεινή πλευρά του Σύμπαντος: Τι γνωρίζουμε γι’ αυτά που δεν βλέπουμε»
    17/06/2026
    Έλενα Μπολονάση: «Μια φορά κι ένας φόνος»
    17/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Με Καρύδη – Δόση η ελληνική αποστολή στο Βαλκανικό του Βόλου
    18/06/2026
    Στο «τιμόνι» του ΟΦΑΜ ο Χονδρογιάννης για τη Γ’ Εθνική
    18/06/2026
    Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης η Έλενα Διαβάτη
    17/06/2026
    Συγχαρητήρια Κουρή στο νέο πρόεδρο της ΕΠΣΚΙ
    13/06/2026
    Παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕ Λευκίμμης ο Γιάννης Φλώρος
    12/06/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Το Αόρατο Όπλο του Πολέμου: 19 Ιουνίου, Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Σεξουαλικής Βίας σε Ένοπλες Συγκρούσεις
    17/06/2026
    Η διατήρηση του πληθυσμού στα μικρά νησιά μας απαιτεί ολοκληρωμένες πολιτικές κι όχι πολιτικές δυο μέτρων και σταθμών κι επιπόλαιες προσεγγίσεις
    15/06/2026
    Η αλαζονεία της εξουσίας βρίσκεται αντιμέτωπη με την οργή της κοινωνίας
    15/06/2026
    Γιατί να επιλέξω το Ιόνιο Πανεπιστήμιο;
    14/06/2026
     Μελέτες για τον …παράδεισο
    14/06/2026
Ανάγνωση Γκίκας: Ο Προϋπολογισμός του 2022 σηματοδοτεί μία νέα εποχή ανάπτυξης για την οικονομία μας (video)
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκίκας: Ο Προϋπολογισμός του 2022 σηματοδοτεί μία νέα εποχή ανάπτυξης για την οικονομία μας (video)

Ομιλία επί του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2022 πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου διεξάγεται η πενταήμερη συζήτησή του.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 17/12/2021
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Ομιλία επί του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2022 πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου διεξάγεται η πενταήμερη συζήτησή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε:

Ο Βουλευτής ξεκίνησε την ομιλία του με τη διαπίστωση ότι το 2021 είναι έτος οικονομικής ανάκαμψης, η οποία αναμένεται να ανέλθει στα 6,9%, ενώ το 2020 η Οικονομία σημείωσε ύφεση ύψους 9%. Πρόσθεσε ότι η ανεργία στη χώρα μας μειώνεται, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το 16,5% Σεπτέμβριο του 2020, έφτασε στο 13% τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ο κ. Γκίκας εξήγησε ότι η άρση των περιοριστικών μέτρων έδωσε μεγάλη ώθηση στην Οικονομία, «ωστόσο καθοριστικό ρόλο έπαιξαν τα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από τις συνέπειες της πανδημίας». Υπογράμμισε ότι τη διετία 2020-21 η Κυβέρνηση θέσπισε 70 κατηγορίες μέτρων ύψους 40 δις Ευρώ, ενώ πρόκειται για το τέταρτο μεγαλύτερο πακέτο στήριξης στον κόσμο.

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε σε πρόσφατες τοποθετήσεις «αυστηρών μας παρατηρητών», σχετικά με την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας. Αναφέρθηκε στο Eurogroup, το οποίο στις 6/12/2021 χαιρέτησε την πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις σε τομείς όπως είναι η δημοσιονομική διαχείριση, η αγορά ενέργειας, οι επενδύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις κ.α. Την ίδια ημέρα, όπως ανέφερε, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεργκίεβα δήλωσε «ευχαριστημένη που η χώρα τα πηγαίνει τόσο καλά. Είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα για τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά. Ο Στέφανος Γκίκας αναφέρθηκε και στον νέο Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος αναγνώρισε ότι η Ελληνική Οικονομία βρίσκεται σε πορεία επιτυχίας, μετά από «πολύ εντυπωσιακά μεταρρυθμιστικά μέτρα».

Σε ότι αφορά στο 2022, ο Βουλευτής εξήγησε ότι η Οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 4,5% και σωρευτικά, τη διετία 2021-22 θα επιτευχθεί αύξηση του ΑΕΠ κατά 11,7%, μία από τις καλύτερες επιδόσεις της ΕΕ, όπως τόνισε. Χαρακτήρισε την υλοποίηση του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» ως «κινητήριο δύναμη» της ανάπτυξης, καθώς ήδη το 2022 προβλέπεται να συμβάλλει κατά 2,9% στην αύξηση του ΑΕΠ.

Εστίασε επιπλέον στην μεγάλη επενδυτική δαπάνη, η οποία το 2022 αναμένεται να ανέλθει στα 11 δις Ευρώ και συγκεκριμένα 7,8 δις Ευρώ θα προέλθουν από το εθνικό και το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του ΠΔΕ και 3,2 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά δεν προβλέπεται επιβολή νέου φόρου ή αύξηση υφιστάμενου φόρου, ενώ συνεχίζουν να ισχύουν οι μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών που έχουν ήδη θεσπιστεί.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Γκίκας είπε: «σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται η Αντιπολίτευση, οι δαπάνες για την υγεία αυξάνονται», εξηγώντας ότι από τα 5,217 δις το 2021, για το 2022 προβλέπονται 5,257 δις Ευρώ. Παράλληλα πρόσθεσε ότι συμπεριλαμβάνοντας τις δαπάνες άλλων Υπουργείων, οι συνολικές δαπάνες για την Υγεία φτάνουν στα 11,7 δις, ενώ μία στις 3 προγραμματισμένες προσλήψεις του 2022 αφορά στον τομέα της Υγείας.

Ο Βουλευτής έκανε επιπλέον ειδική αναφορά στον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, λέγοντας ότι όταν πρότεινε στην συζήτηση του Προϋπολογισμού τον Δεκέμβριο του 2019 τον διπλασιασμό τον εξοπλιστικών δαπανών των ΕΔ, δεν φανταζόταν ότι η Κυβέρνηση θα προέβαινε στον τετραπλασιασμό τους.
Εξήγησε ότι αυτή η πράξη δίνει στις ΕΔ, στην φυσική και πολιτική τους ηγεσία, τη δυνατότητα να καταρτίσουν ένα «ολοκληρωμένο, μελετημένο, στοχευμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα που ισχυροποιεί τις ΕΔ και αυξάνει δραστικά την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας.» Σημείωσε ότι το εξοπλιστικό πρόγραμμα καλύπτει το κενό της περασμένης δεκαετίας, όπου υπήρξαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και λανθασμένες πολιτικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Στέφανος Γκίκας υπογράμμισε ότι η ενίσχυση του αμυντικού βραχίονα γίνεται σε συνδυασμό με μία πολυδιάστατη και καλά μελετημένη εξωτερική πολιτική και διπλωματία, με την οποία επιλύονται πλέον ζητήματα που λίμναζαν επί δεκαετίες. Η Ελλάδα, όπως ανέφερε, έχει εξελιχθεί σε κρίσιμο παίκτη της ευρύτερης περιοχής με ισχυρή φωνή και άποψη στα διεθνή φόρα και στους διεθνείς οργανισμούς. «Όλα αυτά συνιστούν τη βάση για τη διασφάλιση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών» συμπέρανε, ενώ δήλωσε περήφανος που η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει πετύχει τόσα πολλά.
Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Γκίκας ανέφερε ότι ο Προϋπολογισμός του 2022 είναι αναπτυξιακός, έχει κοινωνικό πρόσημο, στηρίζει την ανταγωνιστικότητα, την πράσινη μετάβαση, την ψηφιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου. Είναι εξωστρεφής, και «σηματοδοτεί μία νέα εποχή για την Ανάπτυξη της Οικονομία μας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

Δυο χρόνια Υφυπουργός ο Γκίκας – Η ανάρτησή του
Γκίκας κατηγορεί Μπιάγκη για μικροπολιτική εκμετάλλευση της πυρκαγιάς στους Παξούς
Γκίκας: Η άμεση κινητοποίηση περιόρισε τις συνέπειες ενός σοβαρού περιστατικού
Γκίκας: Η Νησιωτικότητα βρίσκεται πλέον ψηλά στην Εθνική και Ευρωπαϊκή ατζέντα
Γκίκας: Σημαντικό βήμα για τη διασφάλιση και την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΝΑΟΚ
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Με Καρύδη – Δόση η ελληνική αποστολή στο Βαλκανικό του Βόλου
  • Στο «τιμόνι» του ΟΦΑΜ ο Χονδρογιάννης για τη Γ’ Εθνική
  • Υδραίου: Δραπέτευση και αποφυγής λογοδοσίας
  • ΕΛΜΕ: Το «τουριστικό θαύμα» αφήνει άστεγους τους εκπαιδευτικούς
  • Δημοτικό Συμβούλιο: Η παρέμβαση των Μονίμων Κατοίκων Π. Πόλης για τον όρμο της Γαρίτσας

Τελευταία σχόλια

  1. Panagiotis στο «Πόλεμος» στην Κληματιά: Προπηλακισμοί και δολιοφθορές για το πλεονάζον νερό!
  2. Γιωργος στο Κέρκυρα: Χωρίς νερό, στέρεψαν και οι δικαιολογίες…
  3. ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΕΡΕΦ στο Η σκοτεινή πλευρά της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
  4. Martin στο Στις φλόγες δύο τουριστικά σκάφη στους Παξούς
  5. Thali Adam στο Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στα Καρουμπάτικα

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Γκίκας: Επανεξετάζεται το καθεστώς της «απάτητης» παραλίας για τον Χαλικούνα

09/06/2026

Γκίκας: Υποστηρίζουμε παγκόσμια πρότυπα που δεν επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας

04/06/2026

Γκίκας: Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση για τη ΜΕΑ της Κέρκυρας

04/06/2026

Κέρκυρα: Ορκίστηκαν 70 Συνοριοφυλάκες για Αστυνομία και Αεροδρόμιο

02/06/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise