Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Φωταγώγηση Δημοτικών Κτιρίων για την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας
    03/06/2026
    Μπιάγκης για Κτηματολόγιο: Αδιαφάνεια και «ψηφιακό χάος» απειλούν τις περιουσίες των πολιτών
    03/06/2026
    Βάρελης: Καταγγέλλει εγκατάλειψη των χωριών και «αγορασμένες» διακρίσεις
    02/06/2026
    Αυλωνίτης: Η Γαρίτσα δεν προσφέρεται για ξεπούλημα και μετατροπή σε απέραντο αγκυροβόλιο
    02/06/2026
    Κέρκυρα: Ορκίστηκαν 70 Συνοριοφυλάκες για Αστυνομία και Αεροδρόμιο
    02/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Κέρκυρα: Μωρά ρακούν στη Γλυφάδα
    03/06/2026
    Αποκαλύφτηκε καταρράκτης έξω από την Κληματιά
    03/06/2026
    Κέρκυρα: Έκθεση παιδικής δημιουργίας στον Ανεμόμυλο από το «Αθηναγόρειο»
    03/06/2026
    Βλάβη σε πλοίο προς Αγίους Σαράντα: Επέστρεψαν με ρυμουλκό στην Κέρκυρα με 76 επιβάτες
    03/06/2026
    Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Νεκρή 58χρονη τουρίστρια στον Λαγανά
    03/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Στις 16 Ιουνίου, το γλέντι της ΕΛΜΕ
    03/06/2026
    Eπιμελητήριο: Ζητά επανεξέταση του πλαισίου προστασίας στον Χαλικούνα
    03/06/2026
    Aνοίγει τον Ιούλιο η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιοι μένουν εκτός, τα «αγκάθια» της ρύθμισης
    03/06/2026
    Συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην 58η Γενική Συνέλευση του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. στη Θάσο
    02/06/2026
    Πτήσεις Μαΐου: «Πρωταθλήτρια» η Βρετανία, ανάκαμψη για τη Γερμανία
    31/05/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Επετειακή εκδήλωση στην Αθηναϊκή Λέσχη για τα 190 χρόνια της Αναγνωστικής
    03/06/2026
    «Το Αστερόσπιτο» από το Παιδικό Τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου «Θυμέλη»
    03/06/2026
    «Η τελευταία εκτέλεση» του Νικόλαου Παργινού
    03/06/2026
    Διεθνές αντάμωμα πολιτισμού (και φέτος) στις Σινιές
    02/06/2026
    Επιστρέφουν οι θερινές κινηματογραφικές βραδιές στη Μαρίνα των Γουβιών
    02/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Καρύδη: Πτήση στα 13.68μ. στo Gala της Φιλοθέης
    03/06/2026
    ΠΑΟ Κορακιάνας: «Γήπεδο-βιτρίνα» χωρίς αποδυτήρια
    03/06/2026
    Διακρίσεις και περιβαλλοντική δράση για τον Ηρακλή Κέρκυρας
    02/06/2026
    ΟΛΚΕ: Καμία πρόθεση μετεγκατάστασης του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου
    02/06/2026
    ΝΑΟΚ: Δύο όρια για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στους Μακεδονικούς Αγώνες
    31/05/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    «Η Δημοκρατία χρειάζεται καθαρές επιλογές, όχι περισσότερη σύγχυση»
    02/06/2026
    Πόσο τιμάται η παρθενιά της Αλβανίας
    01/06/2026
     Ο ‘εκδημοκρατισμός’ του ναζιστικού παρελθόντος της Ουκρανίας
    31/05/2026
    «Πλυντήρια» του Γ’ Ράιχ…
    30/05/2026
    Μόνο ΕΓΩ! “Πάψτε, παπάδες, τα χαρτιά και κλείστε τα βαγγέλια!”
    28/05/2026
Ανάγνωση Παρουσία Γιαννιώτη, οι ανακοινώσεις: Κλειστό Στίβου και ανοικτό κολυμβητήριο!
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρουσία Γιαννιώτη, οι ανακοινώσεις: Κλειστό Στίβου και ανοικτό κολυμβητήριο!

Δύο πολύ σημαντικές αθλητικές εγκαταστάσεις πρόκειται να δημιουργηθούν στην Κέρκυρα με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα της Αυτοδιοίκησης Αντώνης Τρίτσης, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας σήμερα, σε ευρεία συνέντευξη Τύπου.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 15/12/2021
Κοινοποίηση
9 λεπ. ανάγνωση

Δύο πολύ σημαντικές αθλητικές εγκαταστάσεις πρόκειται να δημιουργηθούν στην Κέρκυρα με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα της Αυτοδιοίκησης Αντώνης Τρίτσης, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας σήμερα, σε ευρεία συνέντευξη Τύπου.

 

Σύμφωνα με την κα Υδραίου, οι προτάσεις αξιολογήθηκαν ήδη θετικά από τους συναρμόδιους υπουργούς ώστε να ενταχθούν στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ενώ το κόστος κατασκευής θα ανέλθει περίπου στα 10 εκατομμύρια ευρώ, από 5 για το κάθε ένα, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τα δύο χρόνια από τη δημοπράτησή τους.

Ο πρόεδρος του ΝΑΟΚ Σπ. Δημουλής, μαζί με τον Ολυμπιονίκη μας Σπύρο Γιαννιώτη αλλά και όλο το Δ.Σ. του Κερκυραϊκού έδωσαν το παρών τους στη συνέντευξη Τύπου με τη Δήμαρχο να κάνει λόγο για σημαντική βοήθεια όλων τους στο να ολοκληρωθεί με αίσια κατάληξη η διεκδίκηση της χρηματοδότησης των έργων αυτών. Ειδικά για το Σπ. Γιαννιώτη, η Μ. Υδραίου τον χαρακτήρισε ως συνεργάτη πλέον του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας με τον οποίο θα σχεδιαστούν και θα υλοποιηθούν δράσεις ανάπτυξης της κολύμβησης αλλά και γενικότερα του αθλητισμού στο νησί.

 

Με δάκρυα ο Γρ. Μάστορας!

 

Για ένα όνειρο δεκαετιών που παίρνει “σάρκα και οστά” έκανε λόγο όσον αφορά στην κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο χώρο του ΚΓΣ, δήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Κερκυραϊκού Γρηγόρης Μάστορας, ο οποίος πολύ συγκινημένος (σχεδόν έβαλε τα κλάματα από τη συγκίνηση κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του) υπογράμμισε ότι επί 43 χρόνια προσπαθούσαν οι άνθρωποι του συλλόγου να πετύχουν αυτό που ανακοινώθηκε σήμερα.

 

Γιαννιώτης: Να διεκδικήσουμε μεγάλες διοργανώσεις

 

Από την πλευρά του, ο Σπ. Δημουλής του ΝΑΟΚ επεσήμανε ότι είναι μια ιδιαίτερη στιγμή όπου είναι πολύ δύσκολο να συγκρατήσει τα συναισθήματά του, ενώ ο Σπύρος Γιαννιώτης υπογράμμισε ότι η Κέρκυρα χρειάζεται ένα σύγχρονο κολυμβητήριο για τους αθλητές και, κυρίως, τους μικρούς αθλητές: “Πάνω απ΄ όλα είναι ασφάλεια να μάθουν τα παιδιά να κολυμπούν και σε αυτό θα βοηθήσω και εγώ τόσο για την εκπαίδευση όσο και για να φιλοξενήσει η Κέρκυρα μεγάλες διοργανώσεις”.

 

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Αθλητικά έργα μετά από 40 χρόνια !!!

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την κατασκευή κλειστού προπονητηρίου στο οικόπεδο του Κερκυραϊκού, καθώς και η χρηματοδότηση για την ωρίμανση μελετών και εν συνεχεία για την κατασκευή Κολυμβητηρίου στο ΝΑΟΚ, ανακοίνωσε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα παρουσία των προέδρων του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου και του ΝΑΟΚ.

Πρόκειται για δύο μεγάλα έργα στον τομέα του αθλητισμού, συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία ήταν ζητούμενο εδώ και δεκαετίες από τους αντίστοιχους αθλητικούς Συλλόγους αλλά και από όλη την κερκυραϊκή κοινωνία.

Η πρόταση χρηματοδότησης των δύο μεγάλων αυτών έργων, την οποία είχε καταθέσει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης”, εγκρίθηκε από την επιτροπή αξιολόγησης του προγράμματος. Πρόκειται για έργα που με την κατασκευή τους θα αναβαθμίσουν άρδην τις αθλητικές υποδομές της πόλης της Κέρκυρας. Τα έργα που εντάσσονται στον άξονα «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ» και αφορούν την κατασκευή Προπονητηρίου προϋπολογισμού 5.273.200,00 εκ ευρώ και την κατασκευή Κολυμβητηρίου στο ΝΑΟΚ προϋπολογισμού 5.038.243,11 εκ ευρώ, με ορίζοντα υλοποίησης 24 μήνες.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα η Δήμαρχος παρέστησαν ο Πρόεδρος του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου Γρηγόρης Μάστορας, ο Γραμματέας κ. Μάζης, ο Πρόεδρος του ΝΑΟΚ Γ. Δημουλής, ο επίτιμος Πρόεδρος, κ. Παυλογιάννης και ο Κερκυραίος Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης, οι οποίοι εξέφρασαν, μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης την ιδιαίτερη ικανοποίηση τους για την είδηση έγκρισης χρηματοδότησης των δύο έργων και ευχαρίστησαν την Δήμαρχο για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε να ενταχτούν αυτά τα μεγάλα αθλητικά έργα για το νησί μας, στο πρόγραμμα “ Αντώνης Τρίτσης”

Μ. Υδραίου: Δύο μεγάλα έργα ξεκινούν

Στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα η Δήμαρχος Μ. Υδραίου ανακοινώνοντας τη σχετική έγκριση, δήλωσε μεταξύ άλλων και τα εξής:
“Ανοίγει πλέον δρόμος για δύο μεγάλα αθλητικά έργα στο νησί. Μεγάλα, για τον αθλητισμό και τις αντίστοιχες υποδομές στην πόλη μας. Στο πλαίσιο αυτό, αφουγκραζόμενοι αιτήματα των συλλόγων μας και της αθλητιώσσας νεολαίας, που επί χρόνια προσπαθούν να πείσουν αναδεικνύοντας με κάθε πρόσφορο τρόπο την ανάγκη κατασκευής σύγχρονων αθλητικών υποδομών, εστιάσαμε στη διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων για την πραγματοποίηση των δύο μεγάλων αθλητικών έργων.
Θεωρώ ότι με τα έργα αυτά αναβαθμίζονται σε μεγάλο βαθμό οι αθλητικές υποδομές στην πόλη μας.

Με την έγκριση χρηματοδότησης ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την προώθηση κατασκευής των έργων αυτών. Μπαίνει ουσιαστικά ο θεμέλιος λίθος για να προχωρήσουν και να κατασκευαστούν αυτά τα δύο τόσο σημαντικά έργα. Τα παιδιά μας, οι αθλητές, οι προπονητές και ο κόσμος του αθλητισμού μετά από δεκαετίες, θα έχουν τις υποδομές που αξίζουν στον τόπο μας.

Εμείς από την πλευρά μας, μαζί με τις υπηρεσίες μας, κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για τη διεκδίκηση και έγκριση αυτών των δύο έργων. Το γεγονός ότι μπορέσαμε να πάρουμε την έγκριση χρηματοδότησης σε σύντομο χρονικό διάστημα το θεωρώ μεγάλη επιτυχία και συνάμα πρέπει να ευχαριστήσω τον Υπουργό για τη θετική του απόφαση στο αίτημα που μετ’ επιτάσεως του θέσαμε.
Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προωθήσουμε την κατασκευή τους.
Ευχαριστώ πολύ επίσης του εκπροσώπους του ΚΓΣ και του ΝΑΟΚ για την στήριξη και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν σ’ αυτήν την προσπάθεια και τον Ολυμπιονίκη μας Σπύρο Γιαννιώτη, που θα είναι άμεσος συνεργάτης του Δήμου μας, για την υλοποίηση μεγάλων διοργανώσεων που θα αναβαθμίσουν το αθλητικό επίπεδο στο νησί μας, που πλέον θα γίνει πόλος έλξης στον τομέα αυτόν.

Το έργο του Κολυμβητηρίου

Το έργο αφορά στην κατασκευή του ανοικτού κολυμβητηρίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, στον χώρο του Ναυτικού ομίλου Κέρκυρας. Πρόκειται για έργο κατασκευής ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου, αγωνιστικού επιπέδου, που θα περιλαμβάνει όλες τις σύγχρονες λειτουργίες, ώστε να καλύψει τις πάγιες ανάγκες των κολυμβητών της Κέρκυρας, καθώς επίσης και να συντελέσει στην ευρύτερη ανάπτυξη του αθλήματος της κολύμβησης και του πρωταθλητισμού. Η προβλεπόμενη διάρκεια ολοκλήρωσης της μελέτης κατασκευής είναι έξι μήνες ενώ η διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι 18 μήνες.
Στην χωροθέτηση των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου θα ληφθεί υπ’ όψην η απρόσκοπτη λειτουργία των υπόλοιπων εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου , δηλαδή του Λεμβαρχείου, του Κωπηλατηρίου και του Εντευκτηρίου, η εξυπηρέτηση και η τροφοδοσία των εγκαταστάσεων αυτών, καθώς επίσης και η πρόσβαση στους χώρους αυτούς από τα μέλη του Ομίλου ή από τους επισκέπτες.
Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή του αγωνιστικού χώρου, μηχανοστασίου – υδροστασίου, συγκροτήματος αποδυτηρίων, τοποθέτηση κερκίδων, διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου καθώς και η προμήθεια και εγκατάσταση σταθερού και κινητού εξοπλισμού. Σε ό,τι αφορά την δεξαμενή κολύμβησης σύμφωνα με την τεχνική έκθεση θα είναι διαστάσεων περίπου 50 Χ 21 μ., θα λειτουργεί με θερμαινόμενο νερό ύδρευσης και θα προβλεφθεί να έχει τη δυνατότητα να λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις για τη διεξαγωγή διοργανώσεων κολύμβησης. Σημειώνεται ότι τα ακριβή μεγέθη και λειτουργίες του έργου θα καθορισθούν από την εκπόνηση της μελέτης του έργου.

Το Κλειστό Προπονητήριο – Γυμναστήριο
Το κλειστό Γυμναστήριο – Προπονητήριο προβλέπεται να κατασκευαστεί με μόνιμες κερκίδες χωρητικότητας 300 θεατών περίπου και ενιαία αίθουσα που θα μπορεί να εξυπηρετήσει αγωνίσματα καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης και προπονητήριο στίβου. Επίσης, στον περιβάλλοντα χώρο θα γίνουν οι απαραίτητες διαμορφώσεις για φυτεύσεις, χώρους στάθμευσης και εισόδους εξόδους από το Γυμναστήριο – Προπονητήριο. Η χρονική διάρκεια για την κατασκευή του έργου είναι 24 μήνες. Σημειώνεται ότι ο Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος εδώ και δεκαετίες έχει τονίσει με κάθε πρόσφορο τρόπο τη μεγάλη ανάγκη για την κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου – Προπονητηρίου για όλα τα αθλητικά σωματεία, τα παιδιά μας, αλλά και τους αθλητές μας, που θα έχουν σύγχρονες υποδομές στον τόπο τους.

 

Καρύδη: Πτήση στα 13.68μ. στo Gala της Φιλοθέης
«Η Δημοκρατία χρειάζεται καθαρές επιλογές, όχι περισσότερη σύγχυση»
ΝΑΟΚ: Δύο όρια για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στους Μακεδονικούς Αγώνες
Η Λευκίμμη υποδέχεται τους αγώνες στίβου των δημοτικών σχολείων
Καρδόνας: «Η φετινή χρονιά μας άφησε μια πικρή γεύση»
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Καρύδη: Πτήση στα 13.68μ. στo Gala της Φιλοθέης
  • ΠΑΟ Κορακιάνας: «Γήπεδο-βιτρίνα» χωρίς αποδυτήρια
  • Στις 16 Ιουνίου, το γλέντι της ΕΛΜΕ
  • Κέρκυρα: Μωρά ρακούν στη Γλυφάδα
  • Αποκαλύφτηκε καταρράκτης έξω από την Κληματιά

Τελευταία σχόλια

  1. Άγγελος Φρεν στο Στο Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά» η αποκατάσταση της γέφυρας του Παλαιού Φρουρίου
  2. Αριθμός Πρωτοκόλου κλπ... στο Πάνω από 500.000 ευρώ το κόστος μόνο… για να ξαναλειτουργήσει το Δημοτικό Θέατρο
  3. ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ στο Παροπλισμός υποβρυχίου ΠΟΣΕΙΔΩΝ
  4. ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ στο Οι Φωτογραφίες…
  5. Σπυρος Στεφανίδης στο Φιλαρμονική Μάντζαρος: Εξέχουσα λειτουργός του πολιτισμού η Τένια Ρηγάκου

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Άμεσα μέτρα για τη σχολική στέγη ζητά η Υδραίου

27/05/2026

Με επιτυχία τα Καποδίστρεια Δημοτικών Σχολείων (pics)

26/05/2026

Το μήνυμα της Υδραίου για πανελλαδικές εξετάσεις

25/05/2026

ΝΑΟΚ: Εφτά μετάλλια στη Θεσσαλονίκη…

24/05/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise