Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Στην τελική ευθεία τo νέο Κλειστό Προπονητήριο στις Αλυκές
    25/08/2026
    Επιχειρηματική αποστολή αγοραστών από Σουηδία και Ινδία σε Κεφαλονιά και Κέρκυρα
    25/08/2026
    Μαχειμάρης: Σαλπάρουμε στη Βόρεια Κέρκυρα του αύριο
    25/08/2026
    Μπιάγκης για επίσκεψη Κεφαλογιάννη: Μεγάλες δηλώσεις για τα μικρά μας νησιά δυστυχώς χωρίς αντίκρισμα
    25/08/2026
    Κουλούρης: «Δεν μίλησα για μετονομασία των Επτανήσων – Μίλησα για ένα ισχυρό τουριστικό brand»
    25/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Διάσωση Ρωσίδας περιπατήτριας από χαράδρα στη Γλυφάδα
    25/08/2026
    Συλλυπητήρια απ’ τον Aυλωνίτη για την απώλεια του Τάσου Γκόγκα
    25/08/2026
    Κέρκυρα και Ιόνια σε Red Code την Τετάρτη
    25/08/2026
    Kέρκυρα: 719 παραβάσεις του ΚΟΚ σε μια εβδομάδα
    25/08/2026
    Στροφή σε ενισχυμένο Μαΐστρο στο Βόρειο Ιόνιο την Τετάρτη
    25/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Aντίθετη η ΔΑΣ ΕΦΚΑ στο νομοσχέδιο για τα Επαγγελματικά Ταμεία
    24/08/2026
    Παρέμβαση της EΛΜΕ Κέρκυρας για το στεγαστικό πρόβλημα των εκπαιδευτικών
    24/08/2026
    Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ
    24/08/2026
    school 241107
    ΕΛΜΕ: Τα 201 κενά και οι διεκδικήσεις στη συνάντηση με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης
    23/08/2026
    EΛΜΕ Κέρκυρας: Καλωσόρισμα στους νεοδιόριστους και διεκδικήσεις για τα 201 κενά
    23/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ξεκινούν οι εγγραφές στη Σχολή Μουσικής και οι ακροάσεις της Χορωδίας Κέρκυρα
    25/08/2026
    Αλεξάνδρα Κάτσιου: «Η Φλόγα των Σκιών»
    24/08/2026
    Στο Φως του Φεγγαριού
    24/08/2026
    “H Παρέα τoυ ΜΙΚΥ και το Τραγούδι της Χαράς” στον Ορφέα
    24/08/2026
    23 Αυγούστου 2026: Η μπάντα της Παλαιάς Φιλαρμονικής γίνεται 185 ετών
    23/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου η Διαβάτη
    25/08/2026
    ΟΦΑΜ: Νέα ενίσχυση με τον 18χρονο Παναγιώτη Σιαράκα
    25/08/2026
    Στην τελική ευθεία τo νέο Κλειστό Προπονητήριο στις Αλυκές
    25/08/2026
    Ιόνιος: Διπλή ενίσχυση με Βασιλόπουλο και Ρουμελιώτη
    23/08/2026
    Το ποδόσφαιρο επέστρεψε στους Οθωνούς μετά από τέσσερις δεκαετίες
    23/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Οι Κερκυραίοι καθηγητές που περιμένουν
    23/08/2026
    H Δίκη της υποκρισίας
    23/08/2026
    Η Κέρκυρα τα χρόνια του ΔΣΕ, ο πρώτος νεκρός της και οι «16» της Λευκίμμης
    23/08/2026
    Tο κόστoς της καθημερινότητας και η ανάγκη για μια νέα οικονομική πολιτική
    21/08/2026
    Για τις εξελίξεις στoν Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
    20/08/2026
Ανάγνωση Μητσοτάκης: Εργασιακός μεσαίωνας και ζούγκλα της αγοράς είναι οι απεργίες
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: Εργασιακός μεσαίωνας και ζούγκλα της αγοράς είναι οι απεργίες

 Σφοδρή επίθεση στο συνδικαλισμό εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, υπερασπιζόμενος το εργασιακό νομοσχέδιο. Άφησε αιχμές για μαγαζάκια που είχαν στηθεί μέσα στην Επιθεώρηση Εργασίας. Κατέθεσε ο ίδιος αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 16/06/2021
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

 Σφοδρή επίθεση στο συνδικαλισμό εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, υπερασπιζόμενος το εργασιακό νομοσχέδιο. Άφησε αιχμές για μαγαζάκια που είχαν στηθεί μέσα στην Επιθεώρηση Εργασίας. Κατέθεσε ο ίδιος αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.

Τη ρητορική για απεργίες από λίγους σε βάρος των πολλών επανέφερε και από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας όπως αναμένετο σφοδρή επίθεση στο συνδικαλισμό και υποστηρίζοντας ότι το εργασιακό νομοσχέδιο είναι εκσυχρονιστικό, αλλά και στον πυρήνα του φιλεργατικό και πιο προοδευτικό από “τα αριστερά συνθήματα ενός αιώνα”.

Κατέθεσε μάλιστα ο ίδιος αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα και τη Φώφη Γεννηματά να ψηφίσουν συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου, ενώ στο κλείσιμο της ομιλίας του διάβασε κείμενο του αείμνηστου Μιχάλη Παπαγιαννάκη από το 1992, υποστηρίζοντας ότι το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς προέβλεπε όσα ουσιαστικά ρυθμίζει σήμερα το νομοσχέδιο.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε υποστηρίζοντας ότι “εργαζόμενοι και μη αναστατώνονται από ξαφνικές απεργίες, οι οποίες ξαφνικά κηρύσσονται παράνομες αλλά τελικά γίνονται από λίγους σε βάρος των πολλών”.

Σχολίασε ότι: “Δεν είναι τυχαίο την περασμένη εβδομάδα η συμμετοχή στην απεργία των μέσων μαζικής μεταφοράς κυμάνθηκε από 10% έως 20%. Η πρωτεύουσα όμως παρέλυσε επειδή έτσι αποφάσισαν ένας με δύο στους δέκα εργαζόμενους.” Και υποστήριξε πως: “Ενώ υποτίθεται ότι ο εχθρός ήταν η κυβέρνηση, τελικά τα θύματα ήταν και πάλι οι πολίτες. Ο άρρωστος που ήθελε να πάει στο γιατρό, η νοικοκυρά που ήθελε να πάει να κάνει τα ψώνια της. Αυτό θα μπορούσε να αποκλεισθεί ζούγκλα της αγοράς ή εργασιακός μεσαίωνας σύμφωνα με τα γνωστά συνθήματα,που με τόση άνεση και από κοινού αναμασάτε.”

Ο κ. Μητσοτάκης με αυτή την τακτική “κοινωνικού συνδικαλισμού” θέλησε να στρέψει τους πολίτες κατά του συνδικαλισμού. Και δήλωσε ότι: “Ο νέος νόμος έρχεται να αλλάξει αυτή την κατάσταση για πρώτη φορά από το 1982, θέτει κανόνες στη ζούγκλα και ξεπερνά το μεσαίωνα”, καθιστώντας σαφές ότι με το νομοσχέδιο παίρνει τη ρεβάνς ακυρώνοντας τα νομοσχέδια της πρώτης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε όμως ότι όσοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο “είναι οπαδοί της συντήρησης και της καθήλωσης”.

Ανέπτυξε τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου και μεταξύ άλλων στάθηκε στην ανασυγκρότηση της επιθεώρησης εργασίας και δήλωσε: “Αναρωτιέμαι γιατί τέτοια αντίδραση στην αναβάθμιση σε Ανεξάρτητη Αρχή. Μήπως σπάνε κάποια μαγαζάκια που είχαν στηθεί μέσα στην επιθεώρηση εργασίας;”

Χαρακτήρισε δε μύθο τα περί κατάργησης του 8ώρου γιατί προβλέπεται ρητά στον ευρωπαϊκό κοινωνικό χάρτη επομένως δεν μπορεί να το αλλάξει κανένα κράτος- μέλος της ΕΕ, μόνο εάν εγκαταλείψει την Ευρώπη. Αλλά και τα περί πληρωμής υπερωριών με ρεπό, λέγοντας ότι “όποιος το υποστηρίζει αυτό έχει πάρει ρεπό από την αληθεια” και ότι “μαύρες υπερωρίες υπαρχουν αλλά είναι αυτές που ξοδεύονται για την κατασκευή προπαγάνδας στα υπόγεια της Κουμουνδούρου.”

Σημείωσε επίσης ότι ατομικές συμβάσεις υπάρχουν ήδη όπως και συλλογικές και ο νέος νόμος επεκτείνει απλά την ευρωπαϊκή οδηγία που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ με υπουργό την κ. Αχτσιόγλου.

Ο πρωθυπουργός ταύτισε για άλλη μία φορά ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, όπως είχε κάνει και στην αρχή της ομιλιας του, και κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας προκαλώντας τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν διατάξεις όπως η ψηφιακή κάρτα εργασίας, η επαγγελματική αποκατάσταση και ασφαλιση των ταχυμεταφορέων, η εξίσωση των εργατοτεχνιτών με τους υπαλλήλους, η διεύρυνση των περιπτώσεων που καθιστούν άκυρη την απόλυση, οι ευρωπαϊκές οδηγίες κατά της παρενόχλησης, η καθιέρωση της άδειας πατρότητας με αποδοχές και η αποσύνδεση από την τηλεργασία μετά τη λήξη του ωραρίου.

Κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης διάβασε ενα κείμενο του αείμνηστου στελέχους της Αριστεράς Μιχάλη Παπαγιαννάκη από το 1992, που αναφερόταν στις εναλλακτικές μορφές απασχόλησης, το ελαστικό ωράριο και την εργασία μέσω τερματικού. “Δεν τα έλεγε η Θατσερ αυτά” σχολίασε. Υποστήριξε ότι η σκέψη του Μιχάλη Παπαγιαννάκη συνταντιέται με τις προοπτικές του νομοσχεδίου και αναρωτήθηκε “που πήγε αυτη η φωτισμέη αριστερά”.

Νέα μέτρα: 50 ευρώ αύξηση το χρόνο για τους συνταξιούχους, 72 δόσεις για οφειλές, νέο έκτακτο επίδομα 150 ευρώ
Επιστολή Τρεπεκλή σε Μητσοτάκη: Ανάπτυξη χωρίς νερό δεν υφίσταται
Στις 11 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν
Ξενοδόχοι Κέρκυρας σε Μητσοτάκη: Δώστε στους δήμους τα χρήματα απ’ το «τέλος ανθεκτικότητας»
Ένωση Ξενοδόχων σε Μητσοτάκη: Stop σε νέες άδειες βραχυχρόνιων μισθώσεων στην Κέρκυρα
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Διάσωση Ρωσίδας περιπατήτριας από χαράδρα στη Γλυφάδα
  • Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου η Διαβάτη
  • ΟΦΑΜ: Νέα ενίσχυση με τον 18χρονο Παναγιώτη Σιαράκα
  • Στην τελική ευθεία τo νέο Κλειστό Προπονητήριο στις Αλυκές
  • Συλλυπητήρια απ’ τον Aυλωνίτη για την απώλεια του Τάσου Γκόγκα

Τελευταία σχόλια

  1. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  3. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  4. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  5. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Kοινή επιστολή 23 ενώσεων και οργανισμών σε Μητσοτάκη για τη βιωσιμότητα του Τύπου

15/09/2025

Kοινή επιστολή 23 ενώσεων και οργανισμών σε Μητσοτάκη για τη βιωσιμότητα του Τύπου

15/09/2025

Αυλωνίτης: Ψίχουλα τα μέτρα Μητσοτάκη για τις οικογένειες

10/09/2025

Αυλωνίτης: Ψίχουλα τα μέτρα Μητσοτάκη για τις οικογένειες

10/09/2025
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise