Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    ΠΑΣΟΚ: Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στον Κέρκυρα
    26/08/2026
    Μπλόκο του Ελεγκτικού στο αντιπλημμυρικό έργο στη νότια Κέρκυρα
    26/08/2026
    Συλλυπητήρια Xειρδάρη για το χαμό του Γιώργου Χονδρογιάννη
    26/08/2026
    Δήμος: Σχολεία καθαρά από την πρώτη μέρα, σε συνεργασία με τις σχολικές καθαρίστριες
    26/08/2026
    Αυλωνίτης: Data centers χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο, ποιος θα πληρώσει το ενεργειακό κόστος;
    26/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Διάσωση νεαρής γυναίκας σε πεδίο αναρρίχησης στους Δουκάδες
    26/08/2026
    Ριπές ανέμου άνω των 85 km/h τοπικά στην Κέρκυρα – Έως 9 μποφόρ στο Αεροδρόμιο
    26/08/2026
    Έκτακτη προσέγγιση πλοίου στην Κέρκυρα για 4χρονο ασθενή
    26/08/2026
    Διακoμιδή 76χρονου από την Κέρκυρα
    26/08/2026
    Σ. Mικάλεφ: Για το Γιώργο Χονδρογιάννη
    26/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ψήφισμα του Επιμελητηρίου για την απώλεια του Γιώργου Χονδρογιάννη
    26/08/2026
    Aντίθετη η ΔΑΣ ΕΦΚΑ στο νομοσχέδιο για τα Επαγγελματικά Ταμεία
    24/08/2026
    Παρέμβαση της EΛΜΕ Κέρκυρας για το στεγαστικό πρόβλημα των εκπαιδευτικών
    24/08/2026
    Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ
    24/08/2026
    school 241107
    ΕΛΜΕ: Τα 201 κενά και οι διεκδικήσεις στη συνάντηση με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης
    23/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Αστρονομική: Μερική Έκλειψη Σελήνης στις 28 Αυγούστου
    26/08/2026
    Ξεκινούν οι εγγραφές στη Σχολή Μουσικής και οι ακροάσεις της Χορωδίας Κέρκυρα
    25/08/2026
    Αλεξάνδρα Κάτσιου: «Η Φλόγα των Σκιών»
    24/08/2026
    Στο Φως του Φεγγαριού
    24/08/2026
    “H Παρέα τoυ ΜΙΚΥ και το Τραγούδι της Χαράς” στον Ορφέα
    24/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Παγκόσμιο: Εύκολη πρωτιά στα προκριματικά για τον Ντούσκο
    26/08/2026
    Στην τελική ευθεία ο 14ος Κόρισσος Αγώνα Δρόμου
    26/08/2026
    Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου η Διαβάτη
    25/08/2026
    ΟΦΑΜ: Νέα ενίσχυση με τον 18χρονο Παναγιώτη Σιαράκα
    25/08/2026
    Στην τελική ευθεία τo νέο Κλειστό Προπονητήριο στις Αλυκές
    25/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    H έρπουσα επέκταση των αυθαίρετων καταλήψεων δημοσίων χώρων
    26/08/2026
    Οι Κερκυραίοι καθηγητές που περιμένουν
    23/08/2026
    H Δίκη της υποκρισίας
    23/08/2026
    Η Κέρκυρα τα χρόνια του ΔΣΕ, ο πρώτος νεκρός της και οι «16» της Λευκίμμης
    23/08/2026
    Tο κόστoς της καθημερινότητας και η ανάγκη για μια νέα οικονομική πολιτική
    21/08/2026
Ανάγνωση Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Οι αγώνες του λάου μας θα γίνουν κινητήρας της αλλαγής μας
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Οι αγώνες του λάου μας θα γίνουν κινητήρας της αλλαγής μας

Ο Αλ. Τσίπρας αναγνώρισε ότι η ΝΔ σημείωσε μια εκλογική νίκη, σημείωσε ωστόσο πως "σε συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης εναντίον μας, αλλά και συντριπτικής παράστασης ήττας από τις ευρωεκλογές", ο λαός έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ "μια δύναμη ισχυρή, μεγάλη, ώστε να είμαστε σήμερα σε θέση όχι μόνο να δυσκολέψουμε, αλλά και να ματαιώσουμε αντιλαϊκά σχέδια".

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 13/07/2019
Κοινοποίηση
7 λεπ. ανάγνωση

Ο Αλ. Τσίπρας αναγνώρισε ότι η ΝΔ σημείωσε μια εκλογική νίκη, σημείωσε ωστόσο πως “σε συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης εναντίον μας, αλλά και συντριπτικής παράστασης ήττας από τις ευρωεκλογές”, ο λαός έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ “μια δύναμη ισχυρή, μεγάλη, ώστε να είμαστε σήμερα σε θέση όχι μόνο να δυσκολέψουμε, αλλά και να ματαιώσουμε αντιλαϊκά σχέδια”.

Τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων της καταστροφής της Χαλκιδικής εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τα αποτελέσματα των εκλογών της 7ης Ιουλίου, δεσμευόμενος ότι «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, χωρίς μικροκομματικούς υπολογισμούς, για να συνδράμουμε όσους έχουν πληγεί».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η κλιματική αλλαγή δεν είναι μελλοντικό σενάριο, αλλά ότι ήδη είναι εδώ. Τόνισε ότι όσο οι ισχυροί του κόσμου εξακολουθούν να κλείνουν τα μάτια, εν ονόματι του κέρδους και όσο κόμματα θα μιλούν για «ισχυρή ανάπτυξη» που «παραπέμπει στην άκρατη ανάπτυξη, που ζήσαμε στο παρελθόν, χωρίς ίχνος έγνοιας για τη προστασία του περιβάλλοντος, τόσο θα είμαστε ολοένα και περισσότερο εκτεθειμένοι σε ακραία φαινόμενα και στις επιπτώσεις της περιβαλλοντικής καταστροφής».

Σημείωσε την αναγκαιότητα μιας άλλης αντίληψης για την ανάπτυξη και είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως μέρος της πράσινης Αριστεράς και οι προοδευτικές δυνάμεις «δεν μπορεί παρά να έχουμε στην πρώτη γραμμή το καθήκον της προστασίας της ζωής και του πλανήτη».

«Νέα κατάσταση και νέα καθήκοντα βρίσκονται μπροστά μας», είπε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Είπε πως η ΝΔ σημείωσε μια εκλογική νίκη και πως όμως, «σε συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης εναντίον μας, αλλά και συντριπτικής παράστασης ήττας από τις ευρωεκλογές», ο λαός έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ «μια δύναμη ισχυρή, μεγάλη, ώστε να είμαστε σήμερα σε θέση όχι μόνο να δυσκολέψουμε, αλλά και να ματαιώσουμε αντιλαϊκά σχέδια».

Αναλύοντας το ποσοστό που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «μόνο στρατηγική ήττα δεν έχουμε». Είπε ότι η εκλογική επικράτηση της ΝΔ είναι γεγονός, «αλλά η πολυπόθητη για τους αντιπάλους μας στρατηγική μας ήττα αποδείχθηκε όνειρο θερινής νύχτας» γιατί «με την εμφατική υπογραφή ενός μεγάλου τμήματος του λαού μας, παραμένουμε η μεγάλη δύναμη της δημοκρατίας, και της προόδου στον τόπο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «το εκλογικό δάνειο του ‘15, έγινε την περασμένη Κυριακή επένδυση της δημοκρατικής και προοδευτικής Ελλάδας στον ΣΥΡΙΖΑ», εξηγώντας ότι 1.800.000 πολίτες αυτή τη φορά έδωσαν πολύ συνειδητά εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε ότι αυτή η εμπιστοσύνη τους θα μπορούσε να ιδωθεί ως «συμβόλαιο και εντολή να μετασχηματιστούμε με γοργά βήματα από ένα κόμμα οργανωτικά μικρό με τεράστια όμως εκλογική επιρροή σε ένα κόμμα που θα μπορεί να χωρέσει και οργανωτικά τις αγωνίες αυτού του κόσμου».

Σχολίασε ότι τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης, είναι εξαιρετικά δυσοίωνα. Ανέφερε ότι το κυβερνητικό σχήμα περιλαμβάνει «τους βασικούς υπουργούς της κυβέρνησης Σαμαρά», ότι περιλαμβάνει μόλις 5 γυναίκες στους 51 υπουργούς. Πρόσθεσε ότι άνθρωποι του ΣΕΒ και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων μπήκαν σε θέσεις-κλειδιά, «είδαν τον άνθρωπο του ΣΕΒ σε ρόλο συντονιστή των υπουργών», «τον εκπρόσωπο της Λάμδα, στις διαπραγματεύσεις με το Δημόσιο για το Ελληνικό, να αλλάζει στολή από τον κ. Μητσοτάκη, και να γίνεται εκπρόσωπος του Δημοσίου, απέναντι στην εταιρεία του». «Τα μεγάλα συμφέροντα αναλαμβάνουν απευθείας τα υπουργεία που τους ενδιαφέρουν», είπε.

Πρωτοφανής η ανάληψη ΕΥΠ, ΕΡΤ και ΑΠΕ από τον πρωθυπουργό

«Είδαμε και το πρωτοφανές, από τη μεταπολίτευση και μετά, ο πρωθυπουργός να αναλαμβάνει όχι μόνο την ΕΥΠ, αλλά και την ΕΡΤ και το ΑΠΕ. Την ίδια ώρα που σπεύδουν να αναγνωρίσουν τον Γκουαϊδό, οι ίδιοι εφαρμόζουν όλα εκείνα για τα οποία κατηγορούν τον Μαδούρο», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «Η Ελλάδα που παραδώσαμε στη νέα κυβέρνηση δεν έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα που παραλάβαμε εμείς το 2015», είπε ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «για να φέρουμε τη χώρα ως εδώ, πήραμε δύσκολες αποφάσεις».

«Σήμερα η Ελλάδα είναι έξω από τα μνημόνια, χωρίς την τρόικα πάνω από τα κεφάλια των Υπουργών, με 37 δισ. στα ταμεία του κράτους, με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για 9 συνεχόμενα τρίμηνα, με το χαμηλότερο ιστορικά επιτόκιο δανεισμού, με κύρος και αξιοπιστία σε διεθνές επίπεδο» τόνισε.

Υπερσυγκέντρωση αυταρχισμού στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για υπερσυγκέντρωση αυταρχισμού στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Παράλληλα κατηγόρησε για «υποκρισία» τη ΝΔ, «αρνήθηκαν το συναινετικό ορισμό της ηγεσίας της δικαιοσύνης και τώρα έρχονται να ακυρώσουν μια καθόλα νόμιμη και σύμφωνη με τη Συνταγματική τάξη επιλογή για την ηγεσία της Δικαιοσύνης». Είπε ότι η πρώην Πρόεδρος του ΑΠ ήταν «αδιανόητο» να έχει θέση νομικού συμβούλου στο γραφείο του Πρωθυπουργού και σχολίασε πως όμως τώρα «ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου όμως, έξι μέρες μετά τη λήξη των καθηκόντων του, δεν αποτελεί κανένα ζήτημα να αλλάζει γραφείο και να γίνεται υπουργός». Μίλησε για προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης που, όπως είπε, είναι εξηγήσιμη: «με τόσες ποινικές υποθέσεις ανοιχτές για νυν υπουργούς, αλλά και για κορυφαίους σπόνσορες της νέας κυβέρνησης, είναι φανερό ποιος είναι ο στόχος».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ είχε διαρκέσει πέντε ώρες, κατά την οποία έγινε αποτίμηση του αποτελέσματος των εθνικών εκλογών, ενώ συζητήθηκε και ο σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα. Το συνέδριο του κόμματος έχει προγραμματιστεί για τα τέλη της χρονιάς.

Στο μεταξύ, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας έχει ξεκινήσει ήδη επαφές για νέο πρόσωπο στη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νάσος Ηλιόπουλος είναι από τα πρόσωπα που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να αναλάβει αυτό το νευραλγικό πόστο, αν και γίνονται σκέψεις και να βρεθεί σε αυτό μια γυναίκα.

Tσίπρας: Κάλεσμα στις πρώτες διαδικτυακές συναντήσεις της ΕΛ.Α.Σ
Τρεις Κερκυραίοι στο Εθνικό Συμβούλιο της ΕΛ.Α.Σ του Τσίπρα
Τσίπρας: Η «Νέα Μεταπολίτευση» χρειάζεται «Νέο Πατριωτισμό» και «Ηθική Επανάσταση» – «Με τη στασιμότητα ή την αλλαγή»
Οι 300+1 που υπογράφουν την Ιδρυτική Διακήρυξη της ΕΛΑΣ – Όλα τα ονόματα
Αυλωνίτης για Τσίπρα: Δεν επαιτώ ούτε απαιτώ, είναι ο φυσικός ηγέτης της παράταξης
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Διάσωση νεαρής γυναίκας σε πεδίο αναρρίχησης στους Δουκάδες
  • Παγκόσμιο: Εύκολη πρωτιά στα προκριματικά για τον Ντούσκο
  • Στην τελική ευθεία ο 14ος Κόρισσος Αγώνα Δρόμου
  • ΠΑΣΟΚ: Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στον Κέρκυρα
  • Ριπές ανέμου άνω των 85 km/h τοπικά στην Κέρκυρα – Έως 9 μποφόρ στο Αεροδρόμιο

Τελευταία σχόλια

  1. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  3. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  4. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  5. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

ΕΛ.Α.Σ, το όνομα του κόμματος Τσίπρα – Η ιδρυτική διακήρυξη

26/05/2026

Τσίπρας: Live η Ιδρυτική Διακήρυξη του νέου κόμματος

26/05/2026

Στην τελική ευθεία ο Αλέξης Τσίπρας με όνομα και… τραγούδι!

24/05/2026

Κ. Παυλίδης: Παραιτήθηκα από τον ΣΥΡΙΖΑ για το νέο κόμμα Τσίπρα

24/05/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise