Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Μπλόκο του Ελεγκτικού στο αντιπλημμυρικό έργο στη νότια Κέρκυρα
    26/08/2026
    Συλλυπητήρια Xειρδάρη για το χαμό του Γιώργου Χονδρογιάννη
    26/08/2026
    Δήμος: Σχολεία καθαρά από την πρώτη μέρα, σε συνεργασία με τις σχολικές καθαρίστριες
    26/08/2026
    Αυλωνίτης: Data centers χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο, ποιος θα πληρώσει το ενεργειακό κόστος;
    26/08/2026
    Τα έργα της Κέρκυρας στο επίκεντρο της συνάντησης Γκίκα – Μητσοτάκη
    26/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Συλλυπητήρια του ΟΛΚΕ για την απώλεια του Γεωργίου Χονδρογιάννη
    26/08/2026
    Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη στην Κέρκυρα
    26/08/2026
    Δυο συλλήψεις για ηχορύπανση στη Ζάκυνθο
    26/08/2026
    Αφρικανική σκόνη και η πιο έντονη ζέστη της εβδομάδας στο Βόρειο Ιόνιο
    26/08/2026
    Έχασε τη ζωή της 80χρονη λουόμενη στην Κέρκυρα
    26/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Aντίθετη η ΔΑΣ ΕΦΚΑ στο νομοσχέδιο για τα Επαγγελματικά Ταμεία
    24/08/2026
    Παρέμβαση της EΛΜΕ Κέρκυρας για το στεγαστικό πρόβλημα των εκπαιδευτικών
    24/08/2026
    Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ
    24/08/2026
    school 241107
    ΕΛΜΕ: Τα 201 κενά και οι διεκδικήσεις στη συνάντηση με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης
    23/08/2026
    EΛΜΕ Κέρκυρας: Καλωσόρισμα στους νεοδιόριστους και διεκδικήσεις για τα 201 κενά
    23/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ξεκινούν οι εγγραφές στη Σχολή Μουσικής και οι ακροάσεις της Χορωδίας Κέρκυρα
    25/08/2026
    Αλεξάνδρα Κάτσιου: «Η Φλόγα των Σκιών»
    24/08/2026
    Στο Φως του Φεγγαριού
    24/08/2026
    “H Παρέα τoυ ΜΙΚΥ και το Τραγούδι της Χαράς” στον Ορφέα
    24/08/2026
    23 Αυγούστου 2026: Η μπάντα της Παλαιάς Φιλαρμονικής γίνεται 185 ετών
    23/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου η Διαβάτη
    25/08/2026
    ΟΦΑΜ: Νέα ενίσχυση με τον 18χρονο Παναγιώτη Σιαράκα
    25/08/2026
    Στην τελική ευθεία τo νέο Κλειστό Προπονητήριο στις Αλυκές
    25/08/2026
    Ιόνιος: Διπλή ενίσχυση με Βασιλόπουλο και Ρουμελιώτη
    23/08/2026
    Το ποδόσφαιρο επέστρεψε στους Οθωνούς μετά από τέσσερις δεκαετίες
    23/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    H έρπουσα επέκταση των αυθαίρετων καταλήψεων δημοσίων χώρων
    26/08/2026
    Οι Κερκυραίοι καθηγητές που περιμένουν
    23/08/2026
    H Δίκη της υποκρισίας
    23/08/2026
    Η Κέρκυρα τα χρόνια του ΔΣΕ, ο πρώτος νεκρός της και οι «16» της Λευκίμμης
    23/08/2026
    Tο κόστoς της καθημερινότητας και η ανάγκη για μια νέα οικονομική πολιτική
    21/08/2026
Ανάγνωση Τσίπρας: Περιμένουμε απόφαση για το χρέος που θα σηματοδοτήσει το τέλος της λιτότητας
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Περιμένουμε απόφαση για το χρέος που θα σηματοδοτήσει το τέλος της λιτότητας

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέα Δρακόπουλο, τον αρχιτέκτονα, Renzo Piano, καθώς και τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου John Hopkins, Ronald Daniels.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 20/06/2018
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέα Δρακόπουλο, τον αρχιτέκτονα, Renzo Piano, καθώς και τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου John Hopkins, Ronald Daniels.

Στην εισήγηση του ο Πρωθυπουργός δήλωσε τα εξής:

Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου που σας ξαναβλέπω, καταρχάς, και την ικανοποίησή μου, διότι βλέπω ότι το διάστημα αυτό έχει προχωρήσει η προσπάθεια.

Αντιλαμβάνεστε ότι η σημερινή μας σύσκεψη γίνεται σε μια ιδιαίτερη στιγμή για τη χώρα, ένας ιδιαίτερα πυκνός πολιτικός χρόνος θα έλεγα. Νομίζω ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στη στιγμή που θα δρέψουμε καρπούς μια πολυετούς δύσκολης προσπάθειας και θυσιών από την πλευρά του ελληνικού λαού. Ως εκ τούτου θα με συγχωρέσετε γιατί το μυαλό μου αυτές τις ώρες βρίσκεται στην διαπραγμάτευση που είναι σε εξέλιξη για την κρίσιμη συνεδρίαση του αυριανού Eurogroup, που θα αφορά τις κρίσιμες αποφάσεις για την απομείωση του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο, θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά θετική η συγκυρία, καθώς έχουμε διαψεύσει θετικά τους εταίρους μας και έχουμε ολοκληρώσει ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα δομικών μεταρρυθμίσεων εγκαίρως.

Έχουμε αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη, έχουμε αναβαθμίσει την διεθνή θέση της χώρας με μια γενναία και αποφασιστική προσπάθεια να λύσουμε χρόνια προβλήματα στη γειτονιά μας, στην περιοχή των Βαλκανίων, με την ιστορική συμφωνία που πριν από μια εβδομάδα είχαμε με τους βόρειους γείτονές μας και περιμένουμε αύριο και μία απόφαση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, που θα σηματοδοτήσει το τέλος της οκταετούς περιπέτειας της Ελλάδας και το τέλος της λιτότητας.

Συνεπώς, θεωρώ ότι το να συζητάμε σήμερα για την υπεράσπιση του Κοινωνικού Κράτους και δη, της Υγείας είναι εξαιρετικά σημαντικό γεγονός. Έρχεται και συμπίπτει με την θετική συγκυρία. Είναι προτεραιότητά μας το Κοινωνικό Κράτος, είναι προτεραιότητά μας η Υγεία και νομίζω ότι σε αυτό το πλαίσιο η υλοποίηση αυτής της πολύ σημαντικής προσφοράς του Ιδρύματος Νιάρχος, των 250 εκατ. στοχευμένα πάνω σε αδυναμίες ή ελλείμματα του συστήματος Υγείας, έρχονται να δημιουργήσουν μια πολύ θετική δυναμική.

Δύο μήνες πριν, εδώ υπογράψαμε αυτή τη δωρεά, είχα επισημάνει ότι θα κάνουμε το παν ώστε να προχωρήσει γρήγορα. Είμαστε σήμερα εδώ για να οργανώσουμε τα επόμενα βήματα και να ελέγξουμε τα προηγούμενα.

Η αίσθηση που έχω είναι ότι τα πρώτα βήματα έγιναν όπως έπρεπε να γίνουν, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται ακόμα αντιμέτωπη με αυτό το τέρας της γραφειοκρατίας και πρέπει σε κάθε βήμα να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Εντούτοις, οι συνεργάτες μου, μου λένε ότι τα διαδικαστικά ξεπερνιούνται.

Έχει ήδη ολοκληρωθεί ο ορισμός εκπροσώπων του Ελληνικού Δημοσίου στην Ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή, η οποία θα υποστηρίζει τη συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Έχει ολοκληρωθεί ο ορισμός μελών των ομάδων έργου και έχουν ήδη ξεκινήσει συναντήσεις.

Προχωρά η επεξεργασία της σύμβασης που θα καθορίζει τους βασικούς όρους υλοποίησης της δωρεάς του συνόλου των έργων. Και για κάθε έργο θα ακολουθήσει η σύναψη επιμέρους σύμβασης δωρεάς, η οποία και θα εξειδικευτεί.

Έχει δρομολογηθεί η εξειδίκευση του ιατρικού εξοπλισμού που θα αποδοθεί στον Ευαγγελισμό.

Και τέλος, μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας και αφού οριστικοποιηθεί το κείμενο της σύμβασης δωρεάς και της σύμβασης δωρεάς εξοπλισμού στον Ευαγγελισμό, οι συμβάσεις αυτές θα υπογραφούν και στη συνέχεια θα κυρωθούν με νόμο από τη Βουλή.

Θέλω λοιπόν, πριν ξεκινήσουμε τη σημερινή μας σύσκεψη, για άλλη μια φορά να σας ευχαριστήσω για την πολύτιμη συνεισφορά σας και την έμπρακτη στήριξη σε ένα ζωτικό τομέα για κάθε πολίτη του ελληνικού κράτους που είναι η Υγεία. Και βεβαίως να ευχαριστήσω για τη συνεισφορά του και για την παρουσία του σήμερα εδώ ,τον Renzo Piano. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε όχι μόνο μια σημαντική συμβολή, καλύπτοντας ανάγκες του συστήματος Υγείας, αλλά και μια σημαντική αρχιτεκτονική συμβολή στον αστικό χώρο, όπου θα δημιουργηθούν σημαντικές παρεμβάσεις.

Και θέλω να ξεχωρίσω μεταξύ όλων των άλλων τις τρεις παρεμβάσεις. Η μία αφορά την κατασκευή του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, την κατασκευή του Νοσοκομείου Παίδων Θεσσαλονίκης. Επιτέλους, η Θεσσαλονίκη, η συμπρωτεύουσα, ένα μεγάλο αστικό κέντρο αποκτά Νοσοκομείο Παίδων. Αλλά και την παρέμβαση στον χώρο που σήμερα είναι το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου έχουμε την ανακατασκευή και τη δημιουργία στο σημερινό κτίριο που είναι ο Οίκος των Αδελφών Νοσοκόμων, όπου θα έχουμε ένα κτίριο που θα λειτουργήσει ως έδρα του τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Λοιπόν, με αυτές τις σκέψεις και με αυτές τις ευχαριστίες να δώσω τον λόγο σε εσάς.

Συλλυπητήρια του ΟΛΚΕ για την απώλεια του Γεωργίου Χονδρογιάννη
Μπλόκο του Ελεγκτικού στο αντιπλημμυρικό έργο στη νότια Κέρκυρα
Συλλυπητήρια Xειρδάρη για το χαμό του Γιώργου Χονδρογιάννη
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη στην Κέρκυρα
Δυο συλλήψεις για ηχορύπανση στη Ζάκυνθο
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Συλλυπητήρια του ΟΛΚΕ για την απώλεια του Γεωργίου Χονδρογιάννη
  • Μπλόκο του Ελεγκτικού στο αντιπλημμυρικό έργο στη νότια Κέρκυρα
  • Συλλυπητήρια Xειρδάρη για το χαμό του Γιώργου Χονδρογιάννη
  • Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη στην Κέρκυρα
  • Δυο συλλήψεις για ηχορύπανση στη Ζάκυνθο

Τελευταία σχόλια

  1. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  3. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  4. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  5. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Δήμος: Σχολεία καθαρά από την πρώτη μέρα, σε συνεργασία με τις σχολικές καθαρίστριες

26/08/2026

Αυλωνίτης: Data centers χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο, ποιος θα πληρώσει το ενεργειακό κόστος;

26/08/2026

Αφρικανική σκόνη και η πιο έντονη ζέστη της εβδομάδας στο Βόρειο Ιόνιο

26/08/2026

Έχασε τη ζωή της 80χρονη λουόμενη στην Κέρκυρα

26/08/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise