Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Δρυ: Περιφερειακό Συμβούλιο στη Λευκάδα, χωρίς τη Λευκάδα
    16/10/2026 20:23
    Εκσυγχρονίζεται ο στόλος του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα και στα Ιόνια (pics)
    16/10/2026 20:03
    Προσωρινός αποκλεισμός της παραποτάμιας οδού στην περιοχή του Ποταμού
    16/10/2026 19:48
    Αυλωνίτης: Υποστελέχωση και οικονομική ασφυξία στα σχολεία της Κέρκυρας
    16/10/2026 19:34
    Eκτός ημερήσιας διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις Παλαιές Αλυκές Λευκάδας
    16/10/2026 12:41
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Εκσυγχρονίζεται ο στόλος του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα και στα Ιόνια (pics)
    16/10/2026 20:03
    Φωτιά σε επαγγελματικό σκάφος στη μαρίνα Γουβιών
    16/10/2026 19:51
    ΔΣΚ: Συνδιοργάνωσε διεθνές νομικό συνέδριο στη Νάπολη
    16/10/2026 19:39
    Έκτακτες εργασίες εκσκαφής από τον ΔΕΔΔΗΕ στην οδό Ευαγγελιστρίας
    16/10/2026 19:10
    Mαθηματικοί διαγωνισμοί στην Κέρκυρα στις 6 Νοεμβρίου για Γυμνάσιο και Λύκειο
    16/10/2026 12:38
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Επανεκλογή Πελάη στην προεδρία του Συνδικάτου Ξενοδοχ/λων
    16/10/2026 19:16
    Oι Ενώσεις Γονέων Κέρκυρας καταγγέλλουν υποβάθμιση της δεύτερης ξένης γλώσσας
    15/10/2026 18:11
    Πεντάστερo ξενοδοχείο δρομολογείται στο Μπαρμπάτι
    14/10/2026 18:44
    ΕΚ Κέρκυρας και Θεσπρωτίας: Δεν δουλεύουμε για τον πόλεμο
    14/10/2026 18:26
    Η ΕΛΜΕ για την “Ειδική Αγωγή και τη σκόπιμη υποβάθμισή της”
    13/10/2026 22:29
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Εκδόθηκαν τα πρακτικά του συνεδρίου για τον επτανησιακό πατριωτισμό με αρωγή της Περιφέρειας
    16/10/2026 20:08
    Aπό το Λονδίνο στη μουσική Κέρκυρα: Το Queen’s College London επισκέπτεται το νησί
    16/10/2026 12:41
    Αστρονομική: Παρατήρηση Σελήνης – Κρόνου
    15/10/2026 22:46
    Εκδήλωση για την προσφορά του Καποδίστρια στην εκπαίδευση
    15/10/2026 19:22
    Στον Ορφέα η κωμωδία «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω»
    15/10/2026 18:45
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Μέσα με Παναιγιάλειο ο ΟΦΑΜ, έξω με Πλαταριά η ΑΕΛ!
    16/10/2026 21:30
    Ο Θεσπρωτός Χρυσικόπουλος στο ντέρμπι Ολυμπιάδα-Θιναλιακός!
    16/10/2026 21:16
    Η Τερέζα Κουρτέση στο Παλαιό Φάληρο
    15/10/2026 22:30
    Ο Μουμούρης στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων
    14/10/2026 21:50
    Πεντάστερη αρχή για τη Βολίδα – Διπλό για τον Κάβο
    14/10/2026 21:23
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Με αύξηση 6,46% το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου
    16/10/2026 23:14
    6+1 Στοιχεία που δεν χωρούν στο κυβερνητικό «success story» της ανεργίας
    15/10/2026 23:02
    Πολιτισμός υπό διάλυση
    15/10/2026 17:47
    “Το «μαύρο» στο START TV αποτελεί πλήγμα για την τοπική ενημέρωση, τα ΜΜΕ και την κοινωνία”
    14/10/2026 17:49
    H Ελλάδα αναδεικνύεται σε κρίσιμο ενεργειακό κόμβο για την Ευρώπη!
    14/10/2026 17:16
Ανάγνωση Η Μερόπη πήγε Γαλιατσάτο για τα απορρίμματα…
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Μερόπη πήγε Γαλιατσάτο για τα απορρίμματα…

Επίσκεψη στον Περιφερειάρχη από την επικεφαλής της "Κερκυραίων Δήμος" και δημοτικούς συμβούλους της παράταξης. Βασικό θέμα συζήτησης, το πρόβλημα των απορριμμάτων, αλλά και το οδικό δίκτυο, η σχολική στέγη και άλλα.

NewsDesk
Δημοσιεύτηκε 22/03/2018 18:44
Κοινοποίηση
7 λεπ. ανάγνωση

Επίσκεψη στον Περιφερειάρχη από την επικεφαλής της “Κερκυραίων Δήμος” και δημοτικούς συμβούλους της παράταξης. Βασικό θέμα συζήτησης, το πρόβλημα των απορριμμάτων, αλλά και το οδικό δίκτυο, η σχολική στέγη και άλλα.
Όπως αναφέρει η δημοτικη παράταξη στη σχετική ανακοίνωσή της:
Η Μερόπη Υδραίου και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της, Φανή Τσιμπούλη, Νικόλαος Χειρδάρης, Γιάννης Σερεμέτης, Νίκος Καλόγερος και ο νεοορκισθείς Αντώνης Τσιριμιάγγος επισκέφθηκαν την Πέμπτη μετά από αίτημά τους, τον Περιφερειαρχη Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτο, προκειμένου να συζητησουν για το φλέγον πρόβλημα των απορριμμάτων και για άλλα ζωτικά έργα για την Κέρκυρα.
Η Μερόπη Υδραίου και οι δημοτικοί σύμβουλοί της κατέθεσαν με τον πιο έντονο τρόπο την αγωνία τους, καθώς παρατηρούν αδράνεια, καθυστερήσεις και μεγάλη δυσκολία στην υλοποίηση από τη Δημοτική Αρχή και τον Αντιδημαρχο Καθαριότητας και Πρόεδρο του ΣΥΔΙΖΑ  των όσων εγγράφως δεσμεύτηκαν ότι θα εκτελεστούν εντός της δίμηνης προθεσμίας ανοχής που ζήτησαν από τους κατοίκους του Τεμπλονίου.
Ισχυρίστηκαν ότι το προβλημα της διαχείρισης τω απορριμμάτων απειλεί έντονα την υγεία των κατοίκων αλλά και την οικονομία του τόπου, έχουμε μπει ήδη στη σεζόν του Πάσχα ενώ ακουλουθεί αμέσως μετά η τουριστική σεζόν κατά την οποία τα απορριμματα του Δήμου μας τριπλασιάζονται ενώ και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν κατακόρυφα, οπότε το πρόβλημα θα φτάσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις!
Ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη ακριβή ενημέρωση για τις προθέσεις του Υπουργείου και του ίδιου, όσων αφορά την παρακολουθηση της εκτελεσης των μελετών και έργων σύμφωνα με τον εγκεκριμένο ΠΕΣΔΑ,  που θα πρέπει να έχουν σαφή στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση και τη μεγιστοποίηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή και ρώτησαν επίσης, τί μέλλει γενεσθαι με τον ΧΥΤΥ Λευκίμμης.
Ο Περιφερειάρχης απάντησε ότι θα παρακολουθεί την εξελιξη των έργων αλλλά δεν μπορεί να υποκαταστησει τη Δημοτική Αρχή στα καθηκοντά της για τη διαχειριση των απορριμμάτων, ενώ όσον αφορά τον ΧΥΤΥ Λευκίμμης επισήμανε ότι αν ο Συνδεσμος Διαχειρισης Απορριμμάτων του Δήμου εκτελέσει τα προαπαιτούμενα έργα που του έχει ζητήσει και εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία του, θα τον αδειοδοτησει, προκειμενου να οδηγουνται εκει τα δεματα και έως ότου υλοποιηθεί η μοναδα ολοκληρωμένης διαχείρισης στο Τεμπλόνι.
Η Μερόπη Υδραίου και οι συμβουλοί της, τόνισαν, ότι η έλλειψη της κοινωνικής συναινεσης και συνεργασίας οφείλεται στο ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία από πλευράς διοικούντων και ότι πρέπει να παρουσιάσουν δείγματα καλής πρακτικής, δραστηριοποίησης και αποτελεσματικότητας για να αλλάξει αυτό το κλίμα.
Ακόμα, διευκρίνισαν ότι αν και γνωρίζουν ότι φορέας εκτελεσης όλων των σχετικών έργων είναι ο ΣΥΔΙΖΑ, οι μελέτες πρεπει να ολοκληρωθούν και να χρηματοδοτηθούν όσο δυνατόν ταχυτερα, ενώ με τους ίδιους ταχείς ρυθμούς πρέπει να ακολουθήσει και η υλοποίηση των έργων, πάντα με στόχο την υλοποίηση της ολοκληρωμένης διαχείρισης, κάτι στο οποίο πρέπει να βοηθήσει και η Περιφερειακή Αρχή αλλά και το κεντρικό κράτος, αν θέλουμε να δούμε έστω και αργά φως στο τούνελ της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Άλλα σημαντικά ζητήματα που τέθηκαν στο τραπεζι της συζητησης ήταν τα αναγκαία εργα αποκατάστασης της οδοποιίας, η οποία θυμίζει βομβαρδισμενο τοπίο σε πολλά σημεια τόσο του επαρχιακού όσο και του δημοτικού δικτύου, για τα οποία είναι απαραίτητη μια γενναία χρηματοδότηση, αφού η πρακτική επούλωσης των λακκούβων και η σημειακή, επιφανειακή αντιμετώπιση του προβλήματος δεν φέρνει αποτέλεσμα.
Επιπλέον, επισημαναν ότι θα πρέπει να αρχίσουν και να ολοκληρωθούν γρήγορα καθαρισμοί εκατέρωθεν των βασικών οδικών αξονων, είτε από ιδιοκτήτεςείτε από την Περιφέρεια, με σκοπό την ασφαλή διέλευση των οχημάτων και λεωφορείων ενόψει και της τουριστικής σεζόν.
Εν συνεχεία, τέθηκε το θέμα της επικινδυνότητας που εμφανιζουν οι υποχωρήσεις τμημάτων του οδοστρώματος κοντά σε όχθες ποταμών και παραποτάμιων οδών καθώς και γεφυριών, όπως για παραδειγμα στα Σφακερά, στον Ποταμό και την Άφρα και της αναγκης για εκπόνηση μελετών αποκατάστασης και ωστόσο αποτροπής της διέλευσης από τα σημεία αυτά βαρέων οχημάτων ως άμεσο μετρο ασφαλείας ή ακόμα και διακοπής της κυκλοφορίας αν αυτό κριθει αναγκαίο από ειδικούς.
Επίσης, τέθηκε από την παράταξη «ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ» το ερώτημα κατά πόσο, μετά την αδρανοποίηση του μεγάλου έργου των φραγμάτων, κινδυνευει και το υποέργο των 47 περίπου εκατ.ευρω, αφού δεν υπάρχει η εξειδικευση και ικανός αριθμός προσωπικού σε επιπεδο ΔΕΥΑΚ για να φέρει εις πέρας ένα έργο τόσο μεγάλου προυπολογισμού, τόσο σε επίπεδο μελετών και ωρίμανσης όσο και σε επίπεδο εκτέλεσης .
Ο κ. Γαλιατσάτος απάντησε ότι είναι σε γνώση τους τα δεδομένα αυτά, γι’ αυτό ακριβώς η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αναλάβει τις διαδικασίες και την εκτέλεση, ομάδα έργου από το Υπουργείο Υποδομών, απαιτείται όμως, σίγουρα εγρήγορση και συγκεκριμένες διαδικασίες και από τη ΔΕΥΑ Κέρκυρας, προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και να μην κολλήσει η διαδιακσία σε γραφειοκρατικέςκαι διοικητικές καλένδες.
Τέλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ» έθεσαν το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην Κέρκυρα, το οποίο είναι εμφανές και έντονο αφού οι περισσότερες υπάρχουσες υποδομές είναι παλιές και ακατάλληλες για την εκπαίδευση παιδιών (πχ. Σχολείο Κοντοκαλίου,12ο νηπιαγωγείο, ΕΠΑΛ, γυμνασιο Κορακιανας)και ρώτησαν αν αληθεύει ότι δεν υπήρξε σε ωριμότητα καμία μελέτη από πλευράς δημοτικής αρχής για ένταξη κατασκευής νέων σχολείων στην Κέρκυρα.
Δυστυχώς η απάντηση από τον Περιφερειάρχη ήταν ότι δεν υπήρξε καμία μελέτη και πρόταση από τη δημοτική πλειοψηφία για έργα που να αφορούν στην κατασκεύη νεάς σχολικής στέγης, ούτε για την πρωτοβάθμια όυτε για τη δευτεροβάθμια εκπαιδευση!
Με τον ίδιο και μεγαλύτερο προβληματισμό και ανησυχία, η κα Υδραίου και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, ευχαρίστησαν τον κ. Γαλιατσάτο για την διαφωτιστική συζήτηση και δεσμευτηκαν να επανέλθουν παρακολουθώντας τις εξελίξεις για όλα αυτά τα ζητήματα, για εκ νέου ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκινά την Κυριακή (;) η αποκομιδή μετά την κήρυξη έκτακτης ανάγκης στη Νότια Κέρκυρα…
Αλεξάκης: Το πρόβλημα δεν γεννήθηκε σήμερα και οι ευθύνες δεν διαγράφονται
Ο Μπιάγκης φέρνει στη Βουλή το πρόβλημα των απορριμμάτων στο νότο
Σκουπίδια στο Νότο: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης και νομική διέξοδο προτείνει ο Αλ. Αυλωνίτης
Πρόταση Θ. Καββαδία για διαπαραταξιακό μέτωπο στη διαχείριση των απορριμμάτων
Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου γιορτάζει…
  • Σαν Σήμερα 17 Οκτωβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα
  • Αίθριος με λίγες νεφώσεις ο καιρός στην Κέρκυρα το Σάββατο
  • Με αύξηση 6,46% το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου
  • Μέσα με Παναιγιάλειο ο ΟΦΑΜ, έξω με Πλαταριά η ΑΕΛ!

Τελευταία σχόλια

  1. ΣΤΕΦΑΝΟΣ στο Ο Γκίκας για τη Συνάντηση Θιάσων Αιγαίου
  2. Θεοδωρα στο Νέα σειρά του Prime Video εκτυλίσσεται στην Κέρκυρα του 1955
  3. RANTOS KOSTAS στο Το υδραγωγείο του 1831 γίνεται περιπατητική διαδρομή
  4. Κερκυραιος πολιτης στο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης: Διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Φαληράκι
  5. Κερκυραιος πολιτης στο Συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος “Ιόνια Νησιά 2021-2027”

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απέραντοι σκουπιδότοποι Πετριτής, Άη Μαθιάς, Αργυράδες, Μοραϊτικα! ΣΟΣ εκπέμπουν οι κάτοικοι του Νότου…

17/09/2026 18:56

Στη Σουηδία, ως μέλος του Κογκρέσου του Συμβουλίου της Ευρώπης η Υδραίου

16/09/2026 21:54

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου για τα σκουπίδια στη νότια Κέρκυρα

15/09/2026 22:53

Οι κερκυραϊκές παρουσίες στην… πολιτική ΔΕΘ (φωτορεπορτάζ)

13/09/2026 21:40
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise