Δεν πρόλαβε καλά- καλά να τα πει ο Μιχάλης Γρηγορίου με τους ανθρώπους της Κέρκυρας και απ’ τις Σέρρες έσπευδαν να… στείλουν, μαζί του, στο νησί και παίκτες!
Η περίπτωση του Αλέξανδρου Τσούτση ήταν, χρονικά, η πρώτη. Αλλά, εντός της ημέρας, υπήρξε και συνέχεια. Ο λόγος, για έναν… δεύτερο Αλέξανδρο των «λιονταριών». Τον Αλέξανδρο Κόντο (και όχι «Κοντό», όπως τον αποκαλούν ορισμένοι δημοσιογράφοι, «πράγμα, με το οποίο», όπως λέει, «στην αρχή γελούσα. Αλλά αρχίζει να με πειράζει»).
Τον 26χρονο αριστεροπόδαρο (ακραίο) μέσο και, κατά κοινή ομολογία, MVP του Πανσερραϊκού τη φετινή σεζόν, στη Football League, με τον αριθμό- μαμούθ των 42 συμμετοχών. Και ο οποίος συνιστά ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας, ισοφαρίζοντας, για την ακρίβεια, τον αριθμό που βαστούσε ο Άρης Γαλανόπουλος. Το επιπλέον; Τα 8 γκολ που «έβγαλε». Επίσης πρώτος σκόρερ της ομάδας!
Ήταν η τέταρτη χρονιά του στις Σέρρες (το 2010-’11, στη Super League, αλλά με μόνο 2 ματς) και, η πρώτη «γεμάτη», μετά το σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού, που αντιμετώπισε πέρσι (ρήξη χιαστών και πέντε μήνες off στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας, με τον Μ. Αλέξανδρο Ηρακλείας), με αποτέλεσμα έναν σχετικά μικρό αριθμός συμμετοχών (6).
Και «κλειδί», σ’ όλο αυτό, την εμπιστοσύνη του Γρηγορίου, του οποίου και πρόσφατα, σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ, έπλεξε το εγκώμιο: «Η συμβολή του κ. Γρηγορίου στο πολύ κλίμα και το “κράτημα” των αποδυτηρίων, ήταν πολύ μεγάλη. Με δεδομένα τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε φέτος, αν δεν ήταν αυτός, πολλοί παίκτες θα τα είχαν παρατήσει».
Γεννημένος στις 12/9/1986, ο Κόντος πρωτοακούστηκε στη Δόξα Δράμας (2004- Ιαν. 2007, 40/1), προτού μετακομίσει για ένα εξάμηνο στον ΠΑΣ Γιάννινα, δίχως, όμως, να πάρει ευκαιρίες. Ακολούθησε μια καλή διετία στην Καστοριά (2007-’09, 47/6), ώσπου το 2009 «έπιασε» Σέρρες.

