• Αρχική
  • CP-Web
  • Στήλες
  • Άρθρα
  • CorfuSports
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 22/06/2025
CorfuPress.com
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS
CorfuPress.com
No Result
View All Result
CorfuPress.com
Home ΑΡΧΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Ν. Λυράκης: Μιλάμε με Ολυμπιακό για ποδοσφαιριστές

NewsDesk by NewsDesk
Πέμπτη, 16/12/2010
A A

Όσον αφορά το θέμα που προέκυψε με τον πρώην τεχνικό των «Φαιάκων», Μπάμπη Τεννέ, τόνισε ότι ο Έλληνας τεχνικός γίνεται προσβλητικός προς τον εαυτόν του και μόνο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον «Sentra 103.3»:

Για τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην τεχνικού της Κέρκυρας, Μπάμπη Τεννέ:

«Είναι δική μου απόφαση να μη μπω σε καμία διαδικασία διαλόγου για οτιδήποτε συνέβη με τον προηγούμενο προπονητή της Κέρκυρας. Εκτιμώ τα δεοντολογικά σας αντανακλαστικά, αλλά δεν είναι στις προτεραιότητες μου ν’ ασχοληθώ για οτιδήποτε λέει ο οποιοσδήποτε γύρω από μία συνεργασία που έχει λήξει.

Δεν μ’ ενόχλησε καθόλου τι είπε, το μοναδικό που είπα τότε και το επαναλαμβάνω, είναι ότι δε με ενδιαφέρει τι λέει κάποιος, αλλά ποιος είναι αυτός που το λέει. Από τη στιγμή που η απόφασή μας ήταν να τελειώσει η συνεργασία μας με τον κύριο Τεννέ, δεν με απασχολεί τι λέει από εκεί και πέρα.
Προσβλητικός δεν έχει γίνει σε εμένα σε τίποτε, δεν μου έχει προσάψει καμία ιδιότητα που δεν έχω. Όλη η ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα ξέρει τι είμαι και ποιος είμαι. Έχω καταγράψει τα βήματά μου και ο καθένας κρίνεται για ό,τι έχει κάνει, για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του.
Από εκεί και πέρα, προσβλητικός προφανώς θέλησε να γίνει απέναντι σε κάποιους ποδοσφαιριστές ή και σε όλους τους ποδοσφαιριστές που θα έρθουν στη μεταγραφική περίοδο.

Θεωρώ ότι η προσβολή αντανακλά στον ίδιο, γιατί επί ενάμιση χρόνο συνεργαζόταν μαζί μου και υπό αυτές τις συνθήκες. Το καλύτερο είναι να το λήξουμε εδώ. Είναι πραγματικά στενάχωρο να βλέπω ανθρώπους οι οποίοι αρνούνται να κοιτάξουν, γιατί φοβούνται να δουν αυτό που θα δουν».

Για το αν τον επηρέασε το γεγονός ότι υπήρξε μάνατζερ στη FIFA:

«Επί επτά χρόνια με μία μικρή διακοπή ενάμιση χρόνου από τότε που έφυγα από τη Λάρισα, έχω καταθέσει το σήμα του «FIFA ατζέντη» στην ΕΠΟ κι έχω αναστείλει τη δραστηριότητά μου επισήμως. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να γίνω διχασμένη προσωπικότητα. Εγώ υπήρξα δημοσιογράφος, κατόπιν ένας από τους πρώτους ατζέντηδες FIFA και μετά ως τεχνικός διευθυντής σε ομάδες που με τίμησαν με αυτή τη θέση. Αυτός είμαι, δεν ήμουν κάτι άλλο και δεν προσπάθησα να είμαι κάτι άλλο. Μέσα από αυτές τις ιδιότητες προσπάθησα να είμαι επιτυχημένος.

Εκτιμώ ότι εκ του αποτελέσματος, με δεδομένο ότι στα επτά χρόνια στον Ηλυσιακό, στη Λάρισα και τώρα στην Κέρκυρα δραστηριοποιούμαι ως διευθυντής γενικός ή τεχνικός, είχα μόνο θετικά αποτελέσματα. Προφανώς είναι και τύχη, αλλά δεν μπορεί να είναι μόνο αυτό».

Για την επιστροφή της Κέρκυρας στην φυσική της έδρα:

«Θεωρώ ότι όλο αυτό το πράγμα μας κούρασε εξαιρετικά, μας αλλοίωσε ακόμη και το DNA μας. Ήμασταν η μοναδική ομάδα που δεν είχε έδρα και θεωρώ το γεγονός ότι δεν κάνουμε ακόμη τα σταθερά βήματα που απαιτούνται για μία ομάδα σαν κι εμάς στην έδρα μας, οφείλεται στο ότι είχαμε ξεχάσει ότι έχουμε μία έδρα στην Κέρκυρα. Γι’ αυτό πιστεύω ότι σιγά-σιγά, παρόλο που τα επόμενα δύο εντός έδρας παιχνίδια με τον θριαμβευτή ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό είναι πολύ δύσκολα, θα βρούμε τα πατήματά μας και θ’ αποκτήσουμε κι έναν γύρο μετά, έδρα δυνατή».

Για τον έως τώρα απολογισμό που κάνουν στην Κέρκυρα:

«Εκτιμώ ότι είμαστε μέσα στο στόχο. Οι 16 βαθμοί ήταν ο καταρχήν στόχος μας. Αν το αυξήσουμε αυτή την αγωνιστική, μπορεί να είμαστε πάνω από τους στόχους μας. Με τα πρώτα αποτελέσματα που πήραμε είχαμε αρχίσει αν σκεφτόμαστε, μήπως φτάναμε πιο ψηλά, όσον αφορά τον πρώτο γύρο. Αν καταφέρουμε και κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ, που είναι εξαιρετικά δύσκολο, για εμάς δεν θα είναι απλή επίτευξη αλλά θα έχουμε ξεπεράσει τους στόχους μας».

Για το αν η Κέρκυρα θα κάνει μεταγραφές τον Ιανουάριο:

«Φυσικά θα κάνουμε. Δεν υπάρχει ομάδα στον κόσμο που να μην χρειάζεται μεταγραφές. Είναι δεδομένο ότι κι η Μπαρτσελόνα θα κάνει μία σύσκεψη για τις μεταγραφές που θα κάνει, πόσο μάλλον μία ομάδα όπως είναι η Κέρκυρα. Προφανώς θα κάνουμε μεταγραφές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα έρθουν οι… Μεσίες, δεν θα έρθει ο Ροναλντίνιο και ο Μέσι και θα αλλάξουν το ρουν της ιστορίας της Κέρκυρας!

Εδώ έχουμε κάποια παιδιά που έχουν καταθέσει τον εαυτό και την ψυχή τους, έχουν κάνει έναν Γολγοθά κι έχουν καταφέρει, δίνοντας την τελευταία ρανίδα της ψυχής τους, του αίματος και τους ιδρώτα τους να φέρουν την ομάδα πάνω από τη Λάρισα, τον Ατρόμητο και τον Πανιώνιο.

Αντιλαμβάνεστε ότι με τα οικονομικά μας δεδομένα περιορίζεται το μεταγραφικό μας target group για να βρούμε πολύ καλύτερους παίκτες από αυτούς που ήδη έχουμε. Αυτό είναι το νόημα των μεταγραφών του Ιανουαρίου. Να βρεις παίκτες καλύτερους απ’ αυτούς που έχεις, που θ’ αναβαθμίσουν το επίπεδό μας. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει συζήτηση. Έχουμε συζητήσει με τον κύριο Μπάντοβιτς. Είχαμε συζητήσει και με τον κύριο Τεννέ και είχαμε εντοπίσει αρκετές κάποιες μεταγραφές.

Αυτή τη στιγμή η μεταγραφική ενίσχυση έχει να κάνει με το ότι πρέπει να επικοινωνήσω με έναν άνθρωπο που ήδη έχει αρχίσει κι έχει ξεκάθαρη άποψη για την ομάδα, με έναν άνθρωπο που έχει στόχευση και ξέρει γιατί θέλει κάποιον παίκτη και τι θα είναι αυτό που θα του δώσει ο παίκτης που θα έρθει. Πάντα, βέβαια, χωρίς ν’ απλώνουμε το χέρι μας πιο πέρα απ’ όσο μπορούμε».

Για το πόσο έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο η οικονομική κρίση:

«Για μένα δεν έχει επηρεάσει. Η κρίση θα φέρει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Είχαμε ξεφύγει πάρα πολύ. Στην κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα είχαμε κάνει πράγματα που δεν αντέχαμε και τα ίδια κάναμε στον ελληνικό ποδόσφαιρο. Μόνο και μόνο για να ζήσουμε τη στιγμή του αεροδρομίου κάναμε τρέλες. Κάναμε τρέλες που δεν επηρέαζαν μόνο την ομάδα που τις έκανε, αλλά επηρέαζαν όλο το οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Θα το βρούμε μπροστά μας αυτό. Γι’ αυτό απαιτείται ισορροπία, απαιτείται να έρθουν στα μέτρα και στις δυνατότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου οι μεταγραφές. Αυτό θα γίνει, θέλουμε δεν θέλουμε. Οι ομάδες πλέον φοβούνται να κάνουν βήματα πέρα από εκεί που μπορούν. Η πραγματικότητα θα ισορροπήσει. Δεν μιλάω για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, γιατί η διάσταση είναι άλλη. Ναι μεν θα μαζευτούν λιγάκι κι εκεί, αλλά ο εντυπωσιασμός θα παίξει κι αυτός κάποιον ρόλο».

Για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος:

«Το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος δεν είναι για ν’ απαξιώνεται τόσο πολύ όσο το απαξιώνουμε. Έχει μία σημαντική ανταγωνιστικότητα και κάτω από τις δύο πρώτες θέσεις. Υπάρχουν πλέον τρία επίπεδα. Κακά τα ψέματα, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός παλεύουν μόνοι τους. Από κάτω υπάρχει ένα δεύτερο γκρουπ ομάδων στο οποίο προσπαθούν κατά διαστήματα να παρεισφρήσουν και κάποιες άλλες περισσότερο φιλόδοξες ομάδες, όπως η Καβάλα, ο Ατρόμητος ακόμη και η Λάρισα, άσχετα εάν έχει πρόβλημα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν όλες οι υπόλοιπες ομάδες οι οποίες είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικές.

Έχουν λογική και φιλοσοφία στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν τα πράγματα. Μπορεί το θέαμα να μην είναι καλό, αλλά είμαστε στο σωστό δρόμο τουλάχιστον για να έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Έχουμε ξεπεράσει σημαντικά πρωταθλήματα που παλιότερα, ούτε καν το είχαμε φανταστεί. Το πρωτάθλημα μας είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από του Βελγίου και της Ελβετίας, γιατί εκεί είναι το επίπεδό μας. Δεν υπάρχει λόγος να το συγκρίνουμε με το ισπανικό, είναι a priori καταδικασμένο αυτό. Έχουμε λόγο να το απαξιώνουμε, αλλά όχι τόσο πολύ. Στο Βέλγιο και την Ελβετία είναι καλύτερες οι υποδομές.

Βλέπουμε, όμως με την προσπάθεια της Λάρισας, με τα πλάνα του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ αν ευοδωθούν, και σιγά-σιγά θα ακολουθήσουν και άλλες ομάδες, γιατί το γήπεδο είναι η μόνη οικονομική διέξοδος. Θα κάνουμε κι εμείς βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Σαν ταλέντο ποδοσφαιρικό, σαν μυαλό και σαν έξυπνες επιλογές είμαστε καλύτεροι από τις χώρες αυτού του διαμετρήματος».

Για το σενάριο δανεισμού του Κώστα Μήτρογλου από τον Ολυμπιακό:

«Έχουμε μία επαφή με τον Ολυμπιακό για κάποιους παίκτες, όπως και με όλες τις θεωρητικά μεγαλύτερες ομάδες από εμάς. Προφανώς μας ενδιαφέρουν παίκτες που είναι προς παραχώρηση, αλλά για τον Μήτρογλου δεν μας έχει τεθεί δεδομένο από τον Ολυμπιακό ότι είναι προς παραχώρηση».

Πηγή: www.sentragoal.gr
 

NewsDesk

NewsDesk

Related Posts

SPORTS

Η ακαδημία AO Κέρκυρα Ajax official academy ταξίδεψε στα Εμιράτα…

by CorfuPress.com
Πέμπτη, 14/11/2024
SPORTS

Επανεκλογή Κολυτά στην προεδρία του ΑΟ Κέρκυρα

by CorfuPress.com
Τρίτη, 20/08/2024
SPORTS

Εκλογές στον ΑΟ Κέρκυρα…

by CorfuPress.com
Τρίτη, 06/08/2024
SPORTS

ΑΟ Κέρκυρα: Τέλος εποχής για το Γιάννη Χονδρογιάννη!

by CorfuPress.com
Τετάρτη, 03/07/2024
SPORTS

Την Παρασκευή, η παρουσίαση του βιβλίου για τον ΑΟ Κέρκυρα

by ΜΑΝΟΣ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
Πέμπτη, 28/09/2023
SPORTS

Αστέρας: Φιλικό καρέ επί του ΑΟ Κέρκυρα

by ΜΑΝΟΣ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
Σάββατο, 15/10/2022
SPORTS

Θλίψη! Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Ψάιλας!

by ΜΑΝΟΣ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
Πέμπτη, 28/07/2022
Next Post

Συμπληρωματικές εκλογές ο Σύνδεσμος Διαιτητών, σχολή διαιτησίας η ΕΠΣΚ – Έγινε η δίκη της ΟΔΠΕ κατά της ΕΠΟ

alt

Κρίσιμες μέρες: Μέχρι τέλος του χρόνου κλείνει η χωματερή Λευκίμμης, και μετά;

alt

Απάντηση Δ. Γεωργάτου: Εκ παραδρομής η προσωπική απάντηση στάλθηκε ως δελτίο τύπου της Νομαρχίας

Τελευταία σχόλια

  • Avatar Saunt pauli στο Κλείνουν τα γραφεία της ΝΔ στην Κέρκυρα – Δεν είναι τυχαίο, λέει ο Χαρίτος: “ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Ν ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ” Ιούν 21, 05:05
  • Avatar Κερκυραίος πολιτης στο Φίλοι του Βίδο: Ούτε φέτος καΐκι, αμφίβολες οι κατασκηνώσεις: “Το Βιδο μας μάρανε. Η βρόμα που έχει μαζευτεί στο πεζοδρόμιο και στα σκαλιά της πρων Ιονικης τράπεζας και νυν…” Ιούν 19, 19:58
  • Avatar JohnT στο Έκθεση Αξιολόγησης Δημοσίων Υπηρεσιών: Η Κέρκυρα στην Ουρά της Ελλάδας!: “Surely the opening sentence of this article is untrue “…The findings for the Regional Unit of Corfu and the municipalities…” Ιούν 10, 18:02
  • Avatar ΣΤΕΦΑΝΟΣ στο Επισκευάστηκε η βλάβη στον κεντρικό αγωγό της ΔΕΥΑΚ στο Κανόνι, δεν είναι η μόνη όμως…: “Οταν συμφωνήσουν γιά τό σωστό μοίρασμα τών μιζών !” Ιούν 10, 02:58
  • Avatar Κερκυραιος πολιτης στο Επισκευάστηκε η βλάβη στον κεντρικό αγωγό της ΔΕΥΑΚ στο Κανόνι, δεν είναι η μόνη όμως…: “Ποτε ειπαμε οτι θα αντικατασταθουν οι σωληνωσεις που δημιουργουν τα προβληματα;” Ιούν 8, 11:41

Το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009

ακολουθήστε μας

No Result
View All Result
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CP-Web/CorfuPress.com
  • CorfuSports.com

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

WEBSITE: www.corfupress.com
C.P.WEB-CORFUPRESS.COM – ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ //
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
MANTZAΡΟΥ 6 – T.K. 49132, ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΦΜ: 107115640 – ΔΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2661026992
EMAIL: [email protected]
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΪΣ ΒΛΑΧΟΥ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

No Result
View All Result
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

Εφόσον πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ τότε αυτόματα δηλώνετε ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης και την χρήση των cookies στις σελίδες μας καθώς και οτι συναινείτε βάσει της νεας Ευρωπαικής οδηγίας GDPR. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ .