Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    «Πoιοι θα ωφεληθούν» από τη Δομή Καινοτομίας ρωτά η Λαϊκή Συσπείρωση
    12/10/2026 22:59
    Αυλωνίτης: Πόσοι έλεγχοι έχουν γίνει στις ιδιωτικές δομές υγείας των Ιονίων και με ποια αποτελέσματα;
    12/10/2026 22:14
    LASI-566x275
    ΛΑΣΥ Ιονίων: Στο κόκκινο η υποστελέχωση της Γέφυρας Λευκάδας
    12/10/2026 22:04
    Με επιτυχία, η εκδήλωση του ΚΚΕ για το εθνικό απολυτήριο
    12/10/2026 19:05
    Οικονομικά, απορρίμματα και ύδρευση στη συνάντηση Σ. Πουλημένου με ΠΑΣΟΚ
    12/10/2026 19:02
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Τοπικοί δολωματικοί ψεκασμοί την Τετάρτη
    12/10/2026 23:56
    Έφυγε απ’ τη ζωή o εκπαιδευτικός και διαιτητής μπάσκετ, Σπύρος Μπουχάγιαρ
    12/10/2026 23:45
    Και δεύτερη σύλληψη αλλοδαπού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας
    12/10/2026 22:17
    Συνάντηση κατηχητών στη Μητρόπολη
    12/10/2026 22:09
    Προσπάθησε να κρυφτεί κάτω από φορτηγά για να ταξιδέψει στο εξωτερικό
    12/10/2026 22:07
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ουσιαστικός διάλογος με τους επαγγελματίες της Νότιας Κέρκυρας, λέει το Επιμελητήριο
    12/10/2026 22:11
    Ακρίβεια χωρίς φρένο: Γιατί οι τιμές στην Ελλάδα αυξάνονται ταχύτερα από την ευρωζώνη
    11/10/2026 19:55
    Στις 21 Οκτωβρίου, η εκπαίδευση στους δρόμους
    11/10/2026 16:46
    Παρέμβαση ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ – Ένωσης Γονέων στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας
    10/10/2026 21:24
    Η νέα διοίκηση στο σωματείο Ναυτεργατών
    09/10/2026 19:32
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ρεσιτάλ πιάνου του Παύλου Σιφναίου
    10/10/2026 21:09
    Bραβεύτηκε ο συλλέκτης και συγγραφέας Γιώργος Σουρτζίνος
    09/10/2026 21:50
    Παλαιά: «ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΥΠΡΟΣ: Από τη Δύση στην Ανατολή»
    09/10/2026 17:34
    «Στοχασμοί γύρω από ένα αβέβαιο και επισφαλές μέλλον…» στην Αναγνωστική
    09/10/2026 16:28
    Η Κέρκυρα τίμησε το έργο του μουσικού Σπύρου Μοτσενίγου
    09/10/2026 16:06
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Έφυγε απ’ τη ζωή o εκπαιδευτικός και διαιτητής μπάσκετ, Σπύρος Μπουχάγιαρ
    12/10/2026 23:45
    Πρεμιέρα στη Φλώρινα για τον Δαμοκλή
    12/10/2026 22:54
    AΕΛ: Νέα νίκη κόντρα στον ΟΦΑΜ και πρώτοι βαθμοί
    11/10/2026 20:56
    Α ΕΠΣΚ: Νικηφόρο ξεκίνημα για Ολυμπιάδα και Κερκυραϊκό!
    11/10/2026 19:42
    Πρεμιέρα με ήττα για τoν Φαίακα!
    11/10/2026 16:28
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ο ναζισμός εξαπλώνεται: η σιωπή και η απραξία δεν είναι ουδέτερη στάση
    12/10/2026 18:12
    Στου  πηγαδιού τον πάτο και πάλι προς τα πάνω
    12/10/2026 00:22
    Kατάργηση σχολικών επιτροπών
    11/10/2026 20:33
    «Πρoκριματικές» οι επερχόμενες εκλογές
    11/10/2026 16:34
     Δεν φταίει ο Θεός…
    11/10/2026 16:32
Ανάγνωση Στη Μόσχα το δεξί χέρι του Αγ. Σπυρίδωνα
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Μόσχα το δεξί χέρι του Αγ. Σπυρίδωνα

altΚατόπιν προσκλήσεως του Πατριάρχου Μόσχας κ. Κυρίλλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος μετέβη την Τετάρτη, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας της τοπικής Εκκλησίας, στην Μόσχα, φέροντας προς προσκύνηση το δεξί χέρι του Αγίου Σπυρίδωνος, το οποίο φυλάσσεται σε ειδική λειψανοθήκη στην Αγία Τράπεζα του ιερού προσκυνήματος.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 16/09/2010 08:39
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση
alt

altΚατόπιν προσκλήσεως του Πατριάρχου Μόσχας κ. Κυρίλλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος μετέβη την Τετάρτη, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας της τοπικής Εκκλησίας, στην Μόσχα, φέροντας προς προσκύνηση το δεξί χέρι του Αγίου Σπυρίδωνος, το οποίο φυλάσσεται σε ειδική λειψανοθήκη στην Αγία Τράπεζα του ιερού προσκυνήματος.

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο της Μόσχας, ο κ. Νεκτάριος τόνισε: «Η Κέρκυρα και η Ρωσία είναι βαθιά συνδεδεμένες θρησκευτικά, ιστορικά, πολιτισμικά κυρίως, η Ορθοδοξία μας ενώνει. Στη δίνη του ιστορικού χρόνου οι συγκυρίες με ιδιαίτερα μοναδικό τρόπο συνέβαλαν ώστε η τοπική μας θρησκευτική, ιστορική και πολιτισμική πραγματικότητα να έχει συνδεθεί στενά με εκείνη της ομόδοξης Ρωσίας».

«Η σημερινή προσκυνηματική μας επίσκεψη πραγματοποιείται προκειμένου να έχει τη δυνατότητα ο αδελφός ορθόδοξος ρωσικός λαός να οικειωθεί την χάρη και το έλεος του σεπτού λειψάνου του Αγίου Θαυματουργού Σπυρίδωνος Προστάτη και Πολιούχου του νησιού μας», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Κερκύρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριακή και Δευτέρα, οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Άγιο Σπυρίδωνα Σαρόκου
Επίσημα, αργία η γιορτή του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα
Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Κέρκυρα για τη γιορτή του Αγίου Σπυρίδωνα (pics)
Ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο στην Κέρκυρα (pics)
Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών για τη γιορτή του Αγ. Σπυρίδωνα

Επίσης, ο κ. Νεκτάριος τόνισε, ότι «Εκείνο που μας παρακίνησε στην απόφασή μας για μεταφορά για δεύτερη φορά της σεπτής δεξιάς χειρός του Αγίου Θαυματουργού Σπυρίδωνος στην Ρωσία, ήταν η βαθιά και ειλικρινής θρησκευτικότητα του ρωσικού λαού, ο ένθερμος πόθος, η εγκάρδια και ανιδιοτελής πίστη και ιδιαίτερα ο βαθύτατος σεβασμός προς τον Άγιο Θαυματουργό Σπυρίδωνα».

Επίσης αναφέρθηκε και στις σχέσεις των δύο χωρών Ελλάδας και Ρωσίας, τονίζοντας ότι «Η επίσημη αυτή επίσκεψη μάς παρέχει τη δυνατότητα ανανεώσεως και συσφίξεως των σχέσεων των δυο χωρών μας σε εκκλησιαστικό επίπεδο και ταυτόχρονα αποτελεί εφαλτήριο μιας γόνιμης και διαρκούς συνεργασίας σε πολλούς τομείς. Ιστορικά οι σύνδεσμοί μας με την ρωσική πραγματικότητα είναι πολλοί. Στον Εκκλησιαστικό χώρο ξεχωρίζουν οι φωτισμένες προσωπικότητες του Ε. Βούλγαρη και του Ν. Θεοτόκη, στον στρατιωτικό η προσωπικότητα του ναυάρχου Ουσακώφ, ο οποίος έσωσε το νησί μας από τις λεηλασίες των Οθωμανών και έθεσε τις βάσεις για το Σύνταγμα των Επτανήσων, ενώ στο πολιτικό και πολιτισμικό κυριαρχεί η προσωπικότητα του πρώτου Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Νεκτάριος.

Κλείνοντας, ο κ. Νεκτάριος τόνισε, ότι «η κορωνίδα όμως όλων είναι ο πολυτιμότατος θησαυρός του νησιού μας, δηλ. το σεπτό σκήνωμα του Αγίου Θαυματουργού Σπυρίδωνος. Χαιρετίζουμε λοιπόν τον ευγενή ρωσικό λαό και ελπίζουμε να είναι πλούσιες οι ευλογίες του Αγίου Σπυρίδωνος κατά την παρουσία της δεξιάς χειρός του στην ομόδοξη Ρωσία».

Στη συνέχεια έγινε επίσημη υποδοχή του ιερού λειψάνου από τον Μακ. Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στο κέντρο της Μόσχας, όπου τελέστηκε επίσημη δοξολογία.

Στην προσφώνηση του ο Μακ. Πατριάρχης κ. Κύριλλος τόνισε: « Είναι η τρίτη φορά που το ιερό λείψανο της δεξιάς χειρός του Αγίου Σπυρίδωνα του θαυματοποιού, Επισκόπος Τριμυθούντος μεταφέρεται στη Ρωσια. Και στη Ρωσία και την Ουκρανία, χιλιάδες άνθρωποι ήρθαν στον θαυματουργό ιεράρχη, προκειμένου να του ζητήσουν προσευχόμενοι υποστήριξη σε προσωπικά θέματα, σε θέματα των οικογενειών τους, και να ζητήσουν την υγεία και την ευημερία».

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Νεκτάριο για την φιλοξενία των προσκυνητών από όλη την Ρωσία που επισκέπτονται το νησί της Κέρκυρας για να προσευχηθούν εμπρός στο θαυματουργό Λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνα.

Με τη σειρά του, ο Μητροπολίτης Νεκτάριος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο για την πρόσκλησή του να επισκεφθεί και πάλι με το χέρι του Αγίου Σπυρίδωνα την Αγία Ρωσία. Ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε στον Πατριάρχη ότι όταν ήταν Μητροπολίτης Σμόλενσκ, επισκέφθηκε το νησί της Κέρκυρας, και ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος. “Είμαι ευτυχής που η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία διοικείται από έναν ισχυρό άνδρα με λόγια και πράξεις, συνέχισε ο Μητροπολίτης Νεκτάριος. Η Αγάπη του Χριστού διακηρύσσει την ενότητα μεταξύ των εκκλησιών και μεταξύ των εθνών και προσεύχομαι αυτή η αγάπη του Χριστού να συνδέει πάντοτε τον Ελληνικό και τον Ρωσικό λαό».

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι στην εποχή της μεγάλης κρίσεως, την οποία όλη η ανθρωπότητα βιώνει, η ελπίδα των ανθρώπων δεν μπορεί παρά να είναι η Εκκλησία. Ο πολιτισμός του χρήματος και της κατανάλωσης δεν μπορεί να δώσει νόημα ζωής στον κόσμο. Μόνο η πίστη στο Χριστό αγγίζει κάθε ανθρώπινη εικόνα Θεού και δίδει βιώματα σωτηρίας και αγιασμού, όπως βίωσε ο Άγιος και Θαυματουργός Σπυρίδων».

Το ιερό λείψανο τέθηκε ήδη σε προσκύνηση του ευλαβούς ρωσικού λαού, ενώ εκτός από την Μόσχα, η αντιπροσωπεία της κερκυραϊκής εκκλησίας θα μεταφέρει το δεξί χέρι του Αγίου Σπυρίδωνος και στην Πετρούπολη, προς ευλογίαν και των εκεί πιστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζονται οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα (pics)
Γιορτή Αγίου Σπυρίδωνα – Δηλώσεις
Η Κέρκυρα γιορτάζει τον Άγιο Σπυρίδωνα
Η Κέρκυρα γιορτάζει τον Άγιο Σπυρίδωνα (video, pics)
Στην «Θύρα» ο Άγιος Σπυρίδωνας (pics)
Κοινοποίηση

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου γιορτάζει…
  • Σαν Σήμερα 13/10: Τα σημαντικότερα γεγονότα…
  • Μπόρες και αυξημένη υγρασία στην Κέρκυρα την Τρίτη
  • Τοπικοί δολωματικοί ψεκασμοί την Τετάρτη
  • Έφυγε απ’ τη ζωή o εκπαιδευτικός και διαιτητής μπάσκετ, Σπύρος Μπουχάγιαρ

Τελευταία σχόλια

  1. RANTOS KOSTAS στο Το υδραγωγείο του 1831 γίνεται περιπατητική διαδρομή
  2. Κερκυραιος πολιτης στο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης: Διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Φαληράκι
  3. Κερκυραιος πολιτης στο Συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος “Ιόνια Νησιά 2021-2027”
  4. Κερκυραιος πολιτης στο Σύλληψη αλλοδαπού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πλαστά έγγραφα
  5. Spiros Giourgas στο Eπιμελητήριο: Οι Παξοί δεν είναι ξεχασμένοι

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τρίτη ημέρα εορταστικών εκδηλώσεων στην Κέρκυρα

13/08/2022 15:46

Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Κέρκυρα για την γιορτή του Αγίου Σπυρίδωνα (pics)

12/12/2021 15:56

Ο Εσπερινός της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνα (pics)

11/12/2021 22:08

Στην «Θύρα» ο Άγιος Σπυρίδωνας

11/12/2021 14:19
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise