Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30 και οι προβολές ξεκινούν στις 20:00 με το «Orlando Pantera» της Catarina Alves Costa από την Πορτογαλία. Πρόκειται για πορτρέτο του μουσικού από το Πράσινο Ακρωτήρι και της πορείας του στη μουσική και την πολιτισμική ταυτότητα της χώρας του.
Στις 22:15 ακολουθεί το «BP Fallon Rock’n’Roll Wizard» του Alan Leonard από την Ιρλανδία, ντοκιμαντέρ για τον BP Fallon και τη διαδρομή του στη διεθνή rock σκηνή.
Το Σάββατο και οι μικρού μήκους
Το Σάββατο στις 20:00 προβάλλονται οκτώ ταινίες μικρού μήκους από την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Ταϊβάν. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται τα «Sunshine» της Mila Lignel, «Wind» και «Swan Songs» του David Arthur, «Into the Silence» του Michael Antonio Keane, «Apocalypse» του Benoit Méry, «When Memory Turns Into Sound» της Lemia Bodden, «Waltz for Ukraine» του Loup Blaster και «Tutti» του Rong Zuo Zhuang.
Στις 22:00 προβάλλεται το «Assalti Frontali: A Tale of Resistance» των Paolo Fazzini και Francesco Principini από την Ιταλία. Το ντοκιμαντέρ ξεκινά από τα 50 χρόνια της hip hop κουλτούρας στις Ηνωμένες Πολιτείες και καταλήγει στο συγκρότημα που συνδέθηκε με την πρώτη ηχογράφηση ιταλικού rap άλμπουμ το 1990.
Μετά το τέλος των προβολών ανακοινώνονται οι νικητές της φετινής διοργάνωσης.
Εθελοντισμός και πληροφορίες
Το φεστιβάλ διοργανώνει ο οργανισμός HFP. Οι διοργανωτές καλούν όσους ενδιαφέρονται για τον κινηματογράφο και τη μουσική να δηλώσουν συμμετοχή στην ομάδα εθελοντών, με εμπειρία πίσω από τη λειτουργία της διοργάνωσης.
Οι προβολές γίνονται στο Πολύτεχνο, στην οδό Σχολεμβούργου 39. Πληροφορίες και αιτήσεις υπάρχουν στην ιστοσελίδα echoesfilmfestival.com.

