Τις πρωινές ώρες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημέρωσε τις λιμενικές αρχές της Λευκάδας και του Νυδρίου για ένα ιστιοφόρο σκάφος ελληνικής σημαίας, το οποίο αντιμετώπιζε αδυναμία εκκίνησης της μηχανής του. Το περιστατικό σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Βασιλικής στη Λευκάδα, ενώ στο σκάφος επέβαιναν 2 αλλοδαποί, υπήκοοι Ρωσίας.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού καθώς και ένα αλιευτικό. Με τη συνδρομή του αλιευτικού, το ιστιοφόρο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Βασιλικής. Όπως διαπιστώθηκε, από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση στην περιοχή.
Την προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το πρώτο Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας. Παράλληλα, επιβλήθηκε απαγόρευση απόπλου στο ιστιοφόρο σκάφος, η οποία θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι να προσκομιστεί το απαραίτητο πιστοποιητικό αποκατάστασης της βλάβης από τον αρμόδιο νηογνώμονα.

