ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ και Ένωση Γονέων απευθύνουν κάλεσμα σε παρέμβαση που θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα το μεσημέρι στο Μαράσλειο, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα.
Αναλυτικά, το κάλεσμα:
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ – ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 2 μ.μ. ΣΤΟ ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ
Πλήρης αδιαφορία για τα οξυμένα προβλήματα των σχολείων – Η πολιτική του «κόστους – οφέλους» αφήνει τα σχολεία μας στο έλεος
Στις 10 Σεπτεμβρίου, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, θέτοντας επί τάπητος τα σοβαρά και συσσωρευμένα προβλήματα που απειλούν την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων μας.
Δυστυχώς, οι απαντήσεις και οι στάσεις της Δημοτικής Αρχής επιβεβαίωσαν στο ακέραιο τις ανησυχίες και τις προειδοποιήσεις που είχαμε διατυπώσει το προηγούμενο διάστημα.
1. Κατάργηση Σχολικών Επιτροπών: Οικονομικός στραγγαλισμός των σχολείων Θέσαμε με επιτακτικό τρόπο το αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει η κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών. Αυτή τη στιγμή, τα σχολεία του Δήμου αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις βασικές τους λειτουργικές ανάγκες (γραφική ύλη, φωτοτυπικό χαρτί, μαρκαδόρους, ακόμα και πόσιμο νερό για μαθητές και εκπαιδευτικούς).
Η απάντηση του Δημάρχου συμπυκνώθηκε σε γραφειοκρατικές δικαιολογίες περί αναμονής τοποθέτησης των νέων Διευθυντών για τον ορισμό οικονομικών υπευθύνων. Ως ΕΛΜΕ απαιτήσαμε:
- Άμεσο ορισμό των υπευθύνων τώρα, ώστε να ξεμπλοκάρει η χρηματοδότηση, και επικαιροποίηση της διαδικασίας αργότερα αν χρειαστεί. Η καθυστέρηση αφήνει τα σχολεία χωρίς ούτε ένα ευρώ.
- Επαρκής χρηματοδότηση των σχολείων που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες, απορρίπτοντας τον εμπαιγμό της μίας και μοναδικής «παγίας προκαταβολής» (500€ ή 1000€) μέχρι τα Χριστούγεννα.
- Επιτάχυνση των κεντρικών προμηθειών αναλωσίμων από τον Δήμο. Η πραγματικότητα δικαιώνει πλήρως τις προειδοποιήσεις μας ότι η κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών θα οδηγούσε σε παράλυση, όπως ακριβώς συνέβη στους Δήμους Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας.
Η συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή δεν έδωσε καμία ουσιαστική λύση.
Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, στοιχισμένος πλήρως με την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, κινείται αυστηρά στη λογική των περικοπών, της διαχείρισης της φτώχειας και του ζυγίσματος των αναγκών των μαθητών μας στη ζυγαριά του «κόστους – οφέλους».
Η υπεράσπιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης είναι υπόθεση όλων μας!
Καλούμε τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Κέρκυρας σε κοινό, οργανωμένο αγώνα. Παλεύουμε και διεκδικούμε:
- Σύγχρονα, ασφαλή και κατάλληλα σχολικά κτίρια.
- Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για κάλυψη όλων των λειτουργικών αναγκών.
- Καμία έκπτωση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας – Κανένα παιδί αποκλεισμένο!

