Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    «Αρμοδιότητες χωρίς πόρους» καταγγέλλουν οι αιρετοί από το συνέδριο της ΚΕΔΕ
    06/11/2026 22:35
    H Συμπαράταξη Πολιτών ζητά απαντήσεις για πρόσληψη ψυχολόγου στη Βόρεια Κέρκυρα
    06/11/2026 22:26
    Κόμμα Καρυστιανού: Συνάντηση γνωριμίας στην Κέρκυρα
    06/11/2026 22:04
    Αυλωνίτης: Άμεσα μέτρα για τη στεγαστική κρίση στην Κέρκυρα και τα Ιόνια
    06/11/2026 20:42
    Δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας την Τετάρτη
    06/11/2026 20:20
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Σκουλήκι σε σχολικό γεύμα στο Δημοτικό Κοντοκαλίου καταγγέλλουν οι γονείς (Video)
    06/11/2026 21:04
    Σχολεία: Η μεγάλη αλλαγή στις εγγραφές μαθητών – Πότε θα γίνονται αυτόματα
    06/11/2026 19:42
    Διακομιδή 90χρονου από τους Παξούς στα Σύβοτα
    06/11/2026 14:44
    «Επενδύοντας στο Αύριο»: Τα βασικά συμπεράσματα της ημερίδας για την υπογεννητικότητα
    05/11/2026 23:25
    Τo Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο My Gap Feel & Fill Festival 2026
    05/11/2026 22:22
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Εργατικό Κέντρο: στο πλευρό των εργαζομένων στην ύδρευση του Νότου
    06/11/2026 20:31
    Ποιοι πάνε ταμείο έως τα Χριστούγεννα – Πάνω από 1,2 δισ. ευρώ σε 3 εκατ. πολίτες
    06/11/2026 19:42
    Επιστροφή ενοικίου: «Κλείδωσε» η ημερομηνία πληρωμής
    06/11/2026 19:42
    Iδιωτικοί Υπάλληλοι: Έκτακτη ΓΣ στις 15/11, απεργία στις 25 Νοεμβρίου
    05/11/2026 21:03
    Το ΕΝΕΕΓΥΛ Κέρκυρας ζει με κουζινάκι, φουαγιέ και αυλή
    05/11/2026 18:08
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ο Β. Ράπανος μιλά στην Αναγνωστική για τον Ανδρέα Ανδρεάδη
    06/11/2026 20:51
    «Σε κάθε νέο λιμάνι»: Η Ρεμπέτικη Παρέα κυκλοφορεί το πρώτο της επίσημο single!
    06/11/2026 20:45
    Η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών αφιερώνει το φετινό συνέδριο στη Λούλα Αναγνωστάκη
    06/11/2026 14:10
    Η ζωή της Ρωξάνδρας Στούρτζα ζωντανεύει επί σκηνής
    05/11/2026 20:58
    Η «ELIZADETH» επιστρέφει στη σκηνή για λίγες παραστάσεις
    05/11/2026 18:13
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ο Κερκυραίος Νίκος Μουζακίτης στην Εθνική Παίδων!
    06/11/2026 23:28
    Δύο ασημένια μετάλλια για τον Φλώρο στο πανελλήνιο του Benchrest
    06/11/2026 20:12
    Αγώνες «must win» για ΟΦΑΜ και ΑΕΛ!
    04/11/2026 23:09
    H Αναπτυξιακή του Ιονίου κέρδισε τον ΚΓΣ!
    04/11/2026 22:55
    Μικτές Κέρκυρας: Αρχή με το δεξί…
    04/11/2026 22:41
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Σχεδιάζουν τo μέλλον του Νότου «κεκλεισμένων των θυρών» ερημήν των πολιτών!
    04/11/2026 18:02
    Γιατί διαβάζουμε ακόμα δημοσκοπήσεις; Συνέχεια λάθος είναι!
    03/11/2026 21:18
    Ο ρόλoς των Κερκυραίων στο φέγγος του Ι. Καποδίστρια
    03/11/2026 18:50
    Tο «Χωριάτικο», ο Μπεκίρης και το επίδομα θέρμανσης. Ποιος στερεί τον δημοσιονομικό χώρο από την κοινωνία;
    03/11/2026 18:42
    Ακρίβεια χωρίς έλεγχο – Κέρδη για λίγους, βάρος για όλους
    03/11/2026 18:20
Ανάγνωση Ολοκληρώθηκε το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών (Pics)
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών (Pics)

Τα Ιόνια Νησιά, η μουσική και ο πολιτισμός τους «ταξίδεψαν» και φέτος σε όλο τον κόσμο μέσω του Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Ιονίων Νήσων

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 21/09/2026 15:39
Κοινοποίηση
7 λεπ. ανάγνωση

Με μεγάλη συμμετοχή χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών, ολοκληρώθηκε το διήμερο 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2026, στην Κέρκυρα, το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Ιονίων Νήσων.

Όπως αναφέρει η ΠΙΝ σε ανακοίνωσή της:

Η κορυφαία αυτή πολιτιστική διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε δημιουργική σύμπραξη με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας (ΑΟΠΙΝ) και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του συνθέτη, Θάνου Γεωργουλά, μετέτρεψε την Κέρκυρα και ολόκληρο το Ιόνιο στο επίκεντρο της διεθνούς μουσικής σκηνής και της πολιτιστικής διπλωματίας.

Γιάννης Τρεπεκλής: «Στρατηγική μας επιλογή ένας πολιτισμός που ενώνει και οδηγεί το μέλλον»

Στην κορύφωση του Φεστιβάλ, το βράδυ του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου, στην κατάμεστη Κάτω Πλατεία της Κέρκυρας, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, κήρυξε την έναρξη της κεντρικής εκδήλωσης, δίνοντας το στίγμα του οράματός του για την ανάδειξη και προβολή σε διεθνές επίπεδο του πολιτιστικού αποθέματος των Ιονίων Νήσων.

«Σας καλωσορίζουμε απόψε, από την έδρα της Περιφέρειάς μας, την Κέρκυρα, στην κορύφωση του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Ιονίων Νήσων! Σε μια μεγάλη γιορτή της μουσικής και του πολιτισμού, βαθιά επτανησιακή, αλλά ταυτόχρονα ανοιχτή στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο», τόνισε συγκινημένος στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Τρεπεκλής υπογράμμισε ότι για την Περιφερειακή Αρχή το Φεστιβάλ αποτελεί πλέον θεσμό ενότητας των Ιονίων Νήσων και πολιτιστικής προόδου, αναδεικνύοντας τον πυρήνα της πολιτικής του:

«Η σημερινή Γιορτή είναι μια συνειδητή και στρατηγική επιλογή. Γιατί ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά παιδεία, εξωστρέφεια και ανάπτυξη. Είναι πηγή ζωής για τα νησιά μας και την κοινωνία, καθώς και έκφραση δημιουργίας για τη νεολαία μας. Στόχος μας είναι το Φεστιβάλ να μεγαλώνει κάθε χρόνο, να αποκτά μεγαλύτερη διεθνή ακτινοβολία και να ταξιδεύει το όνομα των Ιονίων Νήσων πέρα από τα γεωγραφικά τους όρια».

Ένα πολυφωνικό διήμερο: Από τα καντούνια της Παλιάς Πόλης στο Grand Festival Event

Η αυλαία της διοργάνωσης άνοιξε την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, όταν το ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας μετατράπηκε σε μια τεράστια ανοιχτή μουσική σκηνή.
Ιστορικά μουσικά σχήματα — όπως η Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος» (με τα σύνολα Jazz on the move υπό τον Δημήτρη Αργυρό και Drum line on the road υπό τον Σπύρο Ασπιώτη), η Μπαντίνα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας («Παλαιά») υπό τον Σπύρο Κακαρούγκα, η Δημοτική Φιλαρμονική Ζακύνθου (Δ.Ε. Αρτεμισίων) υπό τον Διονύση Μαλλιά και το Χορωδιακό Σύνολο «Φλαγγίνειο» υπό τον Ανδρέα Γκούση — πλημμύρισαν με μελωδίες την Πλατεία Ανουντσιάτα, το Πλακάδο του Αγίου Σπυρίδωνα, τα Κοφινέτα, το Λιστόν και το Πεντοφάναρο.
Ακολούθησε εντυπωσιακή Διεθνής Παρέλαση από τη Σπηλιά έως το Δημοτικό Θέατρο, με τη συμμετοχή τοπικών φιλαρμονικών (Γαστουρίου, Σιναράδων, τριών σχημάτων της Ζακύνθου) και φιλοξενούμενων διεθνών συνόλων από την Ιταλία (Fanfara Bedizzole Bersaglieri), τη Σερβία (Police Orchestra of Belgrade), την Πολωνία (Representative Orchestra of Border Guard) και την Ουκρανία (Crazy Drummers Studio 117).

Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Κάτω Πλατείας, χτυπούσε η καρδιά της ευρωπαϊκής μουσικής παράδοσης. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιελάμβανε:

  • Χορευτικό δρώμενο αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ειρήνη από τη Σχολή Χορού της Νίκης Γιάννου.
  • Παρέλαση και σχηματισμούς (Tattoo) των Φιλαρμονικών κατά χρονολογική σειρά ίδρυσης (από τη νεότερη προς την παλαιότερη):
    Εμφανίστηκαν η Δ.Φ. Ζακύνθου (Αρτεμισίων), οι τρεις Φιλαρμονικές Δήμου Βόρειας Κέρκυρας (Αυλιωτών, Καρουσάδων, Θιναλίου) από κοινού, η Δ.Φ. Ζακύνθου (Αλυκών), η Φιλαρμονική Σιναράδων (με σόλο ξυλόφωνο από τη Μαρία Γραμμένου), η Φιλαρμονική Κορακιάνας «Σπύρος Σαμάρας», η Μουσική Καλλιτεχνική Ένωση Λευκιμμαίων, ο Φιλαρμονικός Σύλλογος Σκριπερού και η Δ.Φ. Ζακύνθου (Ζακυνθίων).
  • Ιστορική κοινή εμφάνιση των τριών Φιλαρμονικών της πόλης της Κέρκυρας — της Φιλαρμονικής Ένωσης «Ο Καποδίστριας», της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος» και της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας («Παλαιά») — σε μια συμβολική στιγμή ενότητας και μουσικού μεγαλείου.
  • Διεθνείς συμμετοχές, από τη Σερβία (Police Orchestra of Belgrade), την Πολωνία (Representative Orchestra of Border Guard), την Ουκρανία (Crazy Drummers Studio 117) και την Ιταλία (Fanfara Bedizzole Bersaglieri).

Λάμψη αστέρων, χορωδιακή πολυφωνία και φαντασμαγορικό Drone Light Show

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα εντυπωσιακό Drone Light Show που φώτισε τον κερκυραϊκό ουρανό, στέλνοντας από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ένα παγκόσμιο μήνυμα Ειρήνης, Πολιτισμού και Φιλίας των Λαών.

Η αυλαία της διοργάνωσης έπεσε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης με τη σύμπραξη της Ένωσης Χορωδιών Κέρκυρας (υπό τη διεύθυνση της Δήμητρας Καλογεροπούλου και του Ανδρέα Γκούση) και τις εμφανίσεις δύο σπουδαίων προσκεκλημένων καλλιτεχνών: της διακεκριμένης Ελληνίδας ερμηνεύτριας, Φωτεινής Δάρρα και του διεθνούς φήμης Ιταλού τενόρου, Al Bano, οι οποίοι ξεσήκωσαν το κοινό με τις ερμηνείες τους σε κλασικά έργα, καθώς και σε μια νεότερη σύνθεση, ειδική δημιουργία για το Φεστιβάλ, του μουσικοσυνθέτη, Θάνου Γεωργουλά, σε στίχους Christiano Minelono (απόδοση στα ελληνικά: Νάγια Βρανά).

Θερμές ευχαριστίες του Περιφερειάρχη προς όλους τους συντελεστές

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλες και όλους όσοι συνετέλεσαν στην άρτια διεξαγωγή και την απόλυτη επιτυχία του Φεστιβάλ:

«Θέλω, από τα βάθη της καρδιάς μου, να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάστηκαν με αφοσίωση και μεθοδικότητα για τη σημερινή βραδιά: τον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειάς μας (ΑΟΠΙΝ), τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή, Θάνο Γεωργουλά, τους ανθρώπους της διοργάνωσης, τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και τον προϊστάμενο του Γραφείο Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου, Φώτη Σκούρτη, όλες τις Φιλαρμονικές, τους μαέστρους, τους μουσικούς, τους χορωδούς, τους χορευτές, τους προσκεκλημένους καλλιτέχνες και φυσικά τους εθελοντές μας! Και πάνω απ’ όλα, όλους εσάς, τους συμπολίτες και τους επισκέπτες μας, που κατακλύσατε κάθε γωνιά της πόλης και αγκαλιάσατε αυτό το όραμα».

Ανανεώνοντας τη δέσμευση της Περιφερειακής Αρχής, ο κ. Τρεπεκλής κατέληξε:
«Σήμερα τα Νησιά μας ενώνονται και συντονίζονται στο πεντάγραμμο της δημιουργίας! Πιστεύουν στον πολιτισμό τους, επενδύουν στους ανθρώπους τους και, με μια βαριά κληρονομιά, κοιτούν με αυτοπεποίθηση το μέλλον. Δίνουμε από τώρα το σταθερό ετήσιο ραντεβού όλων των Ιονίων Νήσων με τη μουσική και τον πολιτισμό!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου γιορτάζει…
  • Σαν Σήμερα 8 Νοεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα
  • Νεφώσεις με βροχή το απόγευμα στην Κέρκυρα την Κυριακή
  • Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου γιορτάζει…
  • Σαν Σήμερα 7 Νοεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

Τελευταία σχόλια

  1. Ελένη στο Tα Ιόνια Νησιά προβάλλουν ασφάλεια και σταθερότητα στη WTM
  2. Aggeios στο Διακοπή ρεύματος την Τρίτη σε επτά περιοχές
  3. Σταλιδης Γιώργος στο Μarket pass 2026: Ποιοι δικαιούνται τα vouchers – Πού γίνεται η αίτηση
  4. Σταλιδης Γιώργος στο Μarket pass 2026: Ποιοι δικαιούνται τα vouchers – Πού γίνεται η αίτηση
  5. Χρηςτου παναγιωτης. στο Για τις πληρωμές επιδομάτων Νοεμβρίου και την έκτακτη οικονομική ενίσχυση

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise