Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Αυλωνίτης: Η Ελλάδα, δυστυχώς, έχει μετατρέψει την ευλογία της νησιωτικότητας σε κατάρα
    12/06/2026
    Κεντρικός Δήμος: Συμβούλιο με 14 θέματα
    12/06/2026
    Αυλωνίτης: Η Κυβέρνηση τακτοποιεί θέσεις, αγνοεί τη νησιωτικότητα και συνεχίζει να κυβερνά με αλαζονεία
    12/06/2026
    Εκπαιδευτική δράση για την προστασία των υδάτων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας
    12/06/2026
    Μπιάγκης: Ναι στη θεσμική κατοχύρωση της περιφερειακής τηλεόρασης, αλλά με ρυθμίσεις
    11/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Διακομιδή 43χρονης από την Κέρκυρα
    12/06/2026
    Η ανακοίνωση του λιμενικού για τα σκάφη που κάηκαν στους Παξούς
    12/06/2026
    Με επιτυχία η μουσικοθεατρική παράσταση «Κρατήσου πάνω μου»
    12/06/2026
    Ο Βίκτωρ Δημουλής νέος πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου «Κέρκυρα – Ι. Καποδίστριας»
    12/06/2026
    Η εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Κέρκυρα
    12/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην ημερίδα της ΠΙΝ για τα μικρά νησιά του Ιονίου
    12/06/2026
    Ξενοδοχ/λοι: Kαταγγελία για «εκλεκτούς» στον Χαλικούνα και κάλεσμα σε απεργία
    12/06/2026
    Αεροδρόμιο Κέρκυρας: Άνοδος 10,8% στην επιβατική κίνηση τον Μάιο
    12/06/2026
    Luxury Real Estate: Το «φαινόμενο» της Κέρκυρας και το άλμα του 91%
    12/06/2026
    Επιμελητήριο: Φιλοξένησε το διεθνές δίκτυο Travel Lifestyle Network
    12/06/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ξεκινάει έκθεση με 46 εκπληκτικά έργα του Φασιανού στην Κέρκυρα
    12/06/2026
    Με επιτυχία η μουσικοθεατρική παράσταση «Κρατήσου πάνω μου»
    12/06/2026
    Εγκαινιάζεται η έκθεση «ΚΥΚΛΟΣ – Αέναη Κίνηση» στην Ιατροχειρουργική
    12/06/2026
    Με μεγάλη επιτυχία η θεατρική παράσταση του Αθηναγόρειου
    11/06/2026
    «Ανυπότακτα χώματα»: Η ΕΛΜΕ προσκαλεί στη βιβλιοπαρουσίαση
    11/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕ Λευκίμμης ο Γιάννης Φλώρος
    12/06/2026
    Πήγασος Ν. Κέρκυρας: «Ξεροψήνονται» στον ήλιο οι αθλητές, τι γίνεται με το κλειστό;
    12/06/2026
    Ντούσκος: Το δημόσιο «ευχαριστώ» στον Μαχειμάρη για το νέο κωπηλατικό σκάφος
    12/06/2026
    Ιόνιος: Με head coach τον Γεωργίου και assistant τον Καραγιάννη
    09/06/2026
    Επανεκλογή Κουρή στην προεδρία του ΟΦΑΜ!
    09/06/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι κινητοποιήσεις του Αλβανικού λαού
    11/06/2026
    Η Αλβανία πήρε τον δρόμο της…
    07/06/2026
    Ο… Τρελός!
    06/06/2026
    «Η Δημοκρατία χρειάζεται καθαρές επιλογές, όχι περισσότερη σύγχυση»
    02/06/2026
    Πόσο τιμάται η παρθενιά της Αλβανίας
    01/06/2026
Ανάγνωση Ο ΔΣΚ αδελφοποιήθηκε με το Δικηγορικό Σύλλογο του Μιλάνο (pics)
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ΔΣΚ αδελφοποιήθηκε με το Δικηγορικό Σύλλογο του Μιλάνο (pics)

-

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 11/06/2026
Κοινοποίηση
10 λεπ. ανάγνωση

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας, υπέγραψε την Τετάρτη Μνημόνιο Συνεργασίας και αδελφοποίησης με το Δικηγορικό Σύλλογο του Μιλάνο της Ιταλίας.

Η τελετή αδελφοποίησης έλαβε χώρα στο Μιλάνο, στην αίθουσα «Aula del Consiglio» του Δικαστικού Μεγάρου του Μιλάνο.

Το πρωτόκολλο αδελφοποίησης υπεγράφη από τους Προέδρους των δύο θεσμικών φορέων κ.κ. Antonino La Lumia και Γιάννη Κοντό.

Ο ΔΣΚ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του Γιάννη Κοντό και από αντιπροσωπεία μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου, αποτελούμενη από τους: Θεόδωρο Αλυσανδράτο – Αντιπρόεδρο, Σπύρο Παπαδόπουλο – Γ. Γραμματέα, Ευδοκία Κατέχη – Ταμία και Σπύρο Φαϊτά – Μέλος.

Στην τελετή ήταν παρόντες, ο Πρόξενος της Ελλάδος στο Μιλάνο Ιατρός κ. Νικόλαος Σάκκαρης, η Πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας του Μιλάνο, Ιατρός κ. Σοφία Ζαφειροπούλου, καθώς και ο Αρχιμανδρίτης του Μιλάνο π. Ιωάννης Μπατσής, ως εκπρόσωπος του ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Ιταλίας κ. Πολυκάρπου.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος του Μιλάνο ιδρύθηκε το 1874 και είναι ένας εκ των μεγαλυτέρων Δικηγορικών Συλλόγων της Ιταλίας, με 20.000 μέλη.

Η αδελφοποίηση του με τον Δικηγορικό Σύλλογο της Κέρκυρας, εγκαθιδρύει ένα ευρύ πεδίο συνεργασίας των δύο ιστορικών επιστημονικών φορέων, σε όλα τα επίπεδα (επιστημονικό, νομικό, επιμορφωτικό, εκπαιδευτικό, ανταλλαγής γνώσεων, αλληλοϋποστήριξης κ.α.), ενώ συμφωνήθηκε, μεταξύ άλλων, και ανταλλαγή επισκέψεων νέων συναδέλφων Κερκυραίων και Μιλανέζων, με σκοπό την εμπειρία της παροχής εργασίας σε δικηγορικά γραφεία του Μιλάνο και της Κέρκυρας (STAGE).

Η τελετή αδελφοποίησης ξεκίνησε με προσφωνήσεις των δύο Προέδρων La Lumia και Κοντού, συνεχίστηκε με την υπογραφή των πρωτοκόλλων και τελείωσε με ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών μεταξύ των δύο Συλλόγων.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας, ο αρχαιότερος Δικηγορικός Σύλλογος της Ελλάδος και ιστορικός φορέας του τόπου μας, αισθάνεται υπερήφανος για το νέο αυτό βήμα, αντάξιο της μακράς και λαμπρής ιστορίας του, και είναι βέβαιο ότι θα το αξιοποιήσει προς το σκοπό της προόδου του νομικού κόσμου της Κέρκυρας και προς το σκοπό της ανάδειξης του ίδιου του νησιού μας, της αγαπημένης μας Κέρκυρας.

*** Τα έξοδα της αποστολής καλύφθηκαν ατομικά από τους συμμετέχοντες και όχι από τον ΔΣΚ.

***********************************

Η προσφώνηση του Προέδρου του ΔΣΚ Γιάννης Κοντού κατά την τελετή αδελφοποίησης:

«Αξιότιμε Πρόεδρε του Δικηγορικού Συλλόγου Μιλάνου, κ. Antonino La Lumia,
Αξιότιμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Μιλάνου,
Αξιότιμε Πρόξενε της Ελλάδας στο Μιλάνο, κ. Νικόλαε Σάκκαρη,
Αξιότιμη Πρόεδρε της Ελληνικής Κοινότητας Μιλάνου, κα Σοφία Ζαφειροπούλου,
Πανοσιολογιώτατε Αρχιμανδρίτα πάτερ Ιωάννη Μπάτση, εκπρόσωπε του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Ιταλίας κ. Πολυκάρπου.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Βρίσκομαι σήμερα εδώ, στο ιστορικό Δικαστικό Μέγαρο του Μιλάνο, με βαθύ αίσθημα συγκίνησης και τιμής. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας αδελφοποιείται με έναν από τους μεγαλύτερους και πλέον έγκυρους Δικηγορικούς Συλλόγους της Ιταλίας και της Ευρώπης.

Για εμάς αυτή η στιγμή δεν είναι απλώς η υπογραφή ενός απλού πρωτοκόλλου. Είναι η επισφράγιση μιας κοινής βούλησης να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να ανταλλάξουμε γνώση και εμπειρία και να οικοδομήσουμε γέφυρες συνεργασίας που υπερβαίνουν τα γεωγραφικά σύνορα.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας κουβαλά μια σημαντική κληρονομιά. Έχει βαθιά ιστορία και μακρά παράδοση στην υπηρεσία του Δικαίου και της κοινωνίας. Είναι ο αρχαιότερος Δικηγορικός Σύλλογος της Ελλάδας, που ιδρύθηκε το 1863, πριν την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα. Είναι ένας θεσμός που γεννήθηκε και στερεώθηκε μέσα από τους αγώνες του λαού μας και των συναδέλφων δικηγόρων για την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου.

Αυτή η παράδοση, μας διδάσκει ότι ο δικηγόρος δεν είναι απλώς ένας τεχνικός του δικαίου, αλλά λειτουργός της δικαιοσύνης και προστάτης των ελευθεριών των πολιτών.

Είναι για εμάς ιδιαίτερη τιμή να αδελφοποιούμαστε σήμερα με τον Δικηγορικό Σύλλογο του Μιλάνο – πόλης συμβόλου του πολιτισμού, της τέχνης και της οικονομίας, ένα αληθινό οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της Ιταλίας, της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου. Έναν Σύλλογο που ιδρύθηκε το 1874, με περίπου 20.000 μέλη, ο οποίος αποτελεί πρότυπο θεσμικής ωριμότητας και επιστημονικής αριστείας.

Αυτή η αδελφοποίηση δεν αφορά μόνο εμάς. Συμβάλλει στην οικοδόμηση και εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ Μιλάνου και Κέρκυρας, αλλά και, γενικότερα, μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας. Δύο χωρών που μοιράζονται κοινές ρίζες, κοινή ιστορία, αρχαίες παραδόσεις και αξίες. Δύο λαών της Μεσογείου που έπλασαν και θεμελίωσαν τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό και που σήμερα καλούνται να προάγουν, να καλλιεργούν και να αναδεικνύουν αυτά που μας ενώνουν.

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας ότι η σχέση μας αυτή γεννήθηκε από ένα ευτυχές, σχεδόν τυχαίο γεγονός. Τον Οκτώβριο του 2025, κατά την επίσκεψή μας στον αδελφό Δικηγορικό Σύλλογο Νάπολης – με τον οποίο έχουμε συνάψει στενές σχέσεις από το 2024 – γνώρισα εντελώς τυχαία τον αγαπητό Πρόεδρο κ. La Lumia, ο οποίος επισκεπτόταν τη Νάπολη ενόψει του μεγάλου νομικού συνεδρίου του Τορίνο. Από την πρώτη στιγμή διαπιστώσαμε ότι μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα: δηλαδή να ανοίξουμε τον θεσμό μας στον κόσμο και να ενισχύσουμε τις διεθνείς μας σχέσεις. Και οι δύο θέλαμε αυτό που σήμερα γίνεται πραγματικότητα.

Τόσο ο Σύλλογος του Μιλάνο όσο και ο Σύλλογος της Κέρκυρας αποδίδουμε μεγάλη σημασία στις διεθνείς μας συνεργασίες. Γιατί πιστεύουμε ότι μόνο μέσω του διαλόγου, της ανταλλαγής απόψεων και της αμοιβαίας μάθησης μπορούμε να επιτύχουμε επιστημονική πρόοδο και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα τα προβλήματα του επαγγέλματός μας. Πολλά από αυτά τα προβλήματα, άλλωστε, δεν γνωρίζουν σύνορα – είναι διεθνή.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράφουμε σήμερα καθορίζει ένα ευρύ πεδίο κοινής δράσης. Μεταξύ άλλων, συμφωνούμε στην ανταλλαγή επισκέψεων νέων συναδέλφων Κερκυραίων και Μιλανέζων (STAGE), ώστε να αποκτήσουν την εμπειρία άσκησης του επαγγέλματος στα δικηγορικά γραφεία του Μιλάνο και της Κέρκυρας. Είναι μια επένδυση στο μέλλον, στη νέα γενιά του θεσμού μας.

Είμαι, κύριε Πρόεδρε, και σε προσωπικό επίπεδο θαυμαστής της Ιταλίας, της χώρας σας, στην οποία είχα την τιμή να σπουδάσω Νομικά τα έτη 1997-2001 στο Πανεπιστήμιο του Μπάρι. Η χώρα σας, πέρα από τις σπουδές που μου προσέφερε, με δίδαξε τις Αρχές που καθορίζουν ακόμη και σήμερα τη ζωή μου και αυτό δεν το ξεχνώ.

Σας διαβεβαιώνω ότι το ίδιο πιστεύουν πολλοί επαγγελματίες της Κέρκυρας που σπούδασαν στη χώρα σας, τόσο της γενιάς μου όσο και προηγούμενων γενεών. Για εμάς, παραδοσιακά, η Ιταλία υπήρξε και παραμένει σημείο αναφοράς, σε επίπεδο σπουδών, σε επίπεδο λειτουργίας της δικαιοσύνης, σε επίπεδο πολιτιστικής παράδοσης και όχι μόνο.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρόεδρο κ. La Lumia και ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου του Μιλάνο για τη θερμή φιλοξενία και την εμπιστοσύνη. Ευχαριστώ επίσης τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κράτους και της Ελληνικής Κοινότητας που τιμούν με την παρουσία τους αυτή την τελετή.

Είμαι βέβαιος ότι αυτή η αδελφοποίηση θα αποδειχθεί γόνιμη, δημιουργική και διαρκής. Γιατί όταν ενώνονται δύο ιστορικοί θεσμοί, δεν ενώνονται μόνο επαγγέλματα – ενώνονται άνθρωποι, ιδέες και αξίες.

Θέλω να πιστεύω ότι το επόμενο βήμα αυτής της συνεργασίας που ξεκινάμε σήμερα θα είναι η δική σας επίσκεψη στον τόπο μας, την πανέμορφη Κέρκυρα, για να αναλάβουμε μαζί κοινές επιστημονικές πρωτοβουλίες, υλοποιώντας έτσι και στην πράξη την παρούσα συμφωνία.

Σε μια Ευρώπη της οποίας οι πολίτες ανησυχούν όλο και περισσότερο για το μέλλον και για την πορεία που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια και αναρωτιούνται πώς μπορεί να τελειοποιηθεί και να ολοκληρωθεί ως θεσμός, η συνεργασία, η κοινή πορεία και η ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των επιμέρους θεσμικών οργάνων των κοινωνιών μας, διαφορετικών ευρωπαϊκών χωρών, όπως κάνουμε σήμερα, πιστεύουμε ότι είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει στη γενική πρόοδο της κοινωνίας μας.

Εκ μέρους όλων των συναδέλφων μου – Δικηγόρων της Κέρκυρας – σας ευχαριστώ για την υπέροχη φιλοξενία και την υποδοχή που μας επιφυλάξατε.

Σήμερα, μαζί, ανοίγουμε μια νέα σημαντική σελίδα στην ιστορία των δύο χωρών μας, των πόλεών μας και των Δικηγορικών μας Συλλόγων.

Κύριε Πρόεδρε,
Κλείνοντας αυτή τη σύντομη παρέμβασή μου, επιθυμώ να σας ευχηθώ υγεία και πρόοδο, σε εσάς και στον Δικηγορικό σας Σύλλογο, και θέλω να γνωρίζετε ότι από εδώ και πέρα, σε ένα όμορφο και ιστορικό ελληνικό νησί, την Κέρκυρα, με ιδιαίτερο δεσμό με την Ιταλία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, μπορείτε να θεωρείτε ότι έχετε στο πλευρό σας αληθινούς αδελφούς.

Ζήτω η συνεργασία μεταξύ του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας και του Δικηγορικού Συλλόγου του Μιλάνο!


Ζήτω η φιλία μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας!

Ευχαριστώ!

Tη μετονομασία της «Στ. Δεσύλλα» σε «Θ. Μακρή» αιτείται ο Δικηγορικός Σύλλογος
«Έφυγε» ξαφνικά η Β. Σαμοΐλη – Συλλυπητήρια του Δικηγορικού Συλλόγου
ΔΣΚ: Ημερίδα για τις νέες τροποποιήσεις στη νομοθεσία των μισθώσεων
Έκτακτη επιθεώρηση των δικαστικών υπηρεσιών Κέρκυρας από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου
O Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας απαντά στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕ Λευκίμμης ο Γιάννης Φλώρος
  • Διακομιδή 43χρονης από την Κέρκυρα
  • Αυλωνίτης: Η Ελλάδα, δυστυχώς, έχει μετατρέψει την ευλογία της νησιωτικότητας σε κατάρα
  • Συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην ημερίδα της ΠΙΝ για τα μικρά νησιά του Ιονίου
  • Ξενοδοχ/λοι: Kαταγγελία για «εκλεκτούς» στον Χαλικούνα και κάλεσμα σε απεργία

Τελευταία σχόλια

  1. Martin στο Στις φλόγες δύο τουριστικά σκάφη στους Παξούς
  2. Thali Adam στο Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στα Καρουμπάτικα
  3. Άγγελος Φρεν στο Στο Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά» η αποκατάσταση της γέφυρας του Παλαιού Φρουρίου
  4. Αριθμός Πρωτοκόλου κλπ... στο Πάνω από 500.000 ευρώ το κόστος μόνο… για να ξαναλειτουργήσει το Δημοτικό Θέατρο
  5. ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ στο Παροπλισμός υποβρυχίου ΠΟΣΕΙΔΩΝ

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Αυλωνίτης: Διέσυραν απόντες δικηγόρους σε δικαστήριο της Κέρκυρας

07/03/2026

Δικηγορικός Σύλλογος: Αιμοδοσία στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

24/02/2026

Αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου στο Μιλάνο (pics)

02/02/2026

ΔΣΚ: Συλλυπητήρια για το χαμό του Δ. Ποταμίτη

19/12/2025
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise