Το αδικαιολόγητα υπεροπτικό ύφος της κυβέρνησης, την έχει αποκόψει εντελώς από την ψυχολογική της σύνδεση με τον λαό, η πλειοψηφία του οποίου αγωνίζεται για την καθημερινή υποτυπώδη αξιοπρεπή διαβίωσή του, ενώ με τη ρητορική της δίνει την εντύπωση ότι ζει στον δικό της φανταστικό κόσμο και έχει απωλέσει την επαφή της με την πραγματικότητα, γιατί δεν εξηγείται αλλιώς η υπουργός κυρία Κεραμέως να μιλά για εντυπωσιακή ανάπτυξη της χώρας και τη δημιουργία 500.000 θέσεων εργασίας, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Metron Analysis, μόνο το 14% των Ελλήνων ηλικίας 20-50 πιστεύει ότι η χώρα πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση και ένα μεγάλο ποσοστό (40%) της ιδίας ηλικίας σκέφτεται να μεταναστεύσει!!! Όσοι μάλιστα νέοι έφυγαν, επιστρέφουν μόνο και μόνο για διακοπές!
Ταυτόχρονα, η υποχωρητική και φοβική στάση της κυβέρνησης στην εξωτερική μας πολιτική, με τη δικαιολογία του δήθεν κατευνασμού, έχει καταστήσει τη χώρα μας θλιβερό παρακολούθημα των διεθνών εξελίξεων. Και δυστυχώς, λόγω της έλλειψης προνοητικότητας που την διακρίνει, ούτε το προέβλεψε και ούτε αντέδρασε όταν το ισλαμοφασιστικό καθεστώς της Τουρκίας μετέτρεψε την Αγιά Σοφιά σε Τζαμί. Αντί τότε να ξεσηκώσουμε ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο, απλώς ψελλίσαμε κάποιες αντιδράσεις που τις ακούσαμε μόνο εμείς. Έτσι, φθάσαμε σήμερα στο σημείο η Τουρκία να συμμετέχει επί ίσοις όροις στα αμυντικά προγράμματα της ΕΕ και δεν είναι καθόλου απίθανο τα κονδύλια που θα εισπράξει να γίνουν όπλα που θα στραφούν κάποια στιγμή ενάντια στη χώρα μας. Η ίδια αυτή έλλειψη προνοητικότητας, η ολιγωρία και η διπλωματική μας αφέλεια μάς οδηγεί, ως φαίνεται, στην απώλεια της έσχατης άμυνας της χριστιανικής μας ιστορίας που είναι η Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά. (Αν είναι ποτέ δυνατόν να εμπιστευτείς τις δηλώσεις ενός δικτάτορα).
Δυστυχώς ζούμε στη χώρα του απόλυτου παραλογισμού. Θα περίμενε κανείς ότι οι φαιδρότητες της προανακριτικής επιτροπής τύπου Τριαντόπουλου δεν θα μπορούσαν να επαναληφθούν. Έλα όμως που το σήριαλ συνεχίζεται σε νέα έκδοση… Η κυβέρνηση μάς λέει, ότι ο κύριος Κώστας Καραμανλής είναι ένοχος για ελλιπή διοικητική εποπτεία στον ΟΣΕ, αλλά δεν είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των τρένων που κινούνται πάνω στο δίκτυο του οποίου ο ίδιος προΐσταται! Είναι ποτέ δυνατό να εκτίθεται τόσο πολύ η κυβέρνηση για έναν εντελώς ανεύθυνο υπουργό, τον οποίο όφειλε να είχε αποπέμψει ευθύς εξ αρχής, ώστε να μην διαιωνίζονται αυτές οι κωμωδίες με τις προανακριτικές επιτροπές;
Στη χώρα βέβαια που ζούμε τίποτε δεν πρέπει να μας εκπλήσσει, ακόμη και καταστάσεις που μας γελοιοποιούν εντελώς. Έτσι, τρία «σαΐνια» της ΚΥΠ τα οποία ξεπέρασαν σε φαιδρότητα και τον πράκτορα Θου-Βου της ομώνυμης ταινίας του Θανάση Βέγγου, τα κυνήγησαν και τα πυροβόλησαν τρεις Τούρκοι μαφιόζοι και αυτά κρύφτηκαν και καλούσαν το 100 να τα βοηθήσει! Μιλάμε για ιλαροτραγωδία τεραστίων διαστάσεων. Γέμισε η χώρα από Τούρκους, Γεωργιανούς, Αλβανούς, και άλλων εθνικοτήτων μαφιόζους και ο αρμόδιος υπουργός μάς διαβεβαιώνει ότι υπάρχει απόλυτη ασφάλεια στη χώρα μας, ενώ ακόμη και κομπλεξικοί «αθλητικοί» παράγοντες που επιδεικνύουν την εγκληματική αλητεία τους και εξευτελίζουν αστυνομικούς, όχι μόνο δεν στέλνονται στο αυτόφωρο, όχι μόνο δεν τους καλεί ο εισαγγελέας, αλλά τους παρακαλεί ναι τους παρακαλεί ο υφυπουργός αθλητισμού να του κάνουν την τιμή να πάνε στο γραφείο του για καφέ και συζήτηση! Δυστυχώς, όπου και αν κοιτάξεις, η αθλιότητα και η ανικανότητα έχουν τον πρώτο λόγο.
Τα τελευταία έξι χρόνια, στο δύσμοιρο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης βολεύτηκαν, κυριολεκτώ, έξι υπουργοί, πολλαπλάσιοι υφυπουργοί και Γενικοί Γραμματείς, έξι πρόεδροι του ΟΠΕΚΕΠΕ και ένας σωρός από καλά αμειβόμενους «συμβούλους». Ε λοιπόν, κανείς εξ αυτών δεν είδε, και αν είδε αδιαφόρησε, ότι εντελώς ξαφνικά οι γεννήσεις αμνοεριφίων στην Κρήτη αυξήθηκαν κατά 350% και κάποιοι κρητικοί κτηνοτρόφοι δηλώνουν βοσκοτόπια ακόμη και στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς! Κανείς εξ αυτών δεν διαμαρτυρήθηκε γιατί ένας υπουργός ξεμπλόκαρε 5300 ΑΦΜ που ελέγχονταν για παράνομες δηλώσεις, κανείς εξ αυτών δεν αντιλήφθηκε το πλιάτσικο που γινόταν, και φυσικά κανείς εξ αυτών, όχι μόνο δεν παραιτήθηκε ούτε καν διαμαρτυρήθηκε για τον διεθνή διασυρμό της χώρας, που όπως δήλωσε η ευρωπαία εισαγγελέας, που την απειλήσαμε κιόλας, στη χώρα ευημερούν ισχυροί και πολυπλόκαμοι κρίκοι διαφθοράς και απάτης του δημοσίου. (Ειρήσθω εν παρόδω η ίδια εισαγγελέας κυρία Κιόβεσι διερευνά ποιος είναι ο Έλληνας πολιτικός αποδέκτης 1.5 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά στο υπουργείο δικαιοσύνης επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή). Ο πρωθυπουργός λοιπόν αντί να καθαρίσει το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ από όλους αυτούς τους άχρηστους ή και επίορκους, τους άφησε στην θέση τους ώστε να συνεχίσουν το έργο τους…. Αν όμως ο πρωθυπουργός γνώριζε ότι η Ολλανδία, με συνολική έκταση γης 34.491 τ.χ. το 2024 είχε αγροκτηνοτροφικές εξαγωγές 128 δις ευρώ και η Ελλάδα με 131.957 τ.χ έκταση γης και με δηλούμενες καλλιεργήσιμες εκτάσεις διπλάσιες από αυτές της Ολλανδίας, είχε εξαγωγές μόλις 10.85 δις αλλά και εισαγωγές 10.4 δις, ίσως τότε να θεωρούσε το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης ως ένα από τα σημαντικότερα υπουργεία, και όχι ως το τελευταίο στην τάξη που φυσικά το επανδρώνει και αναλόγως! (Πιστεύω ότι ο σημερινός υπουργός ίσως αποτελέσει μια ευχάριστη εξαίρεση). Και όσοι πιστεύουν ότι πλιάτσικο έχει γίνει ή γίνεται μόνο στον ΟΠΕΚΕΠΕ μάλλον θα πρέπει να είναι εντελώς μα εντελώς αφελής.
Σημείωση
Είναι κάποια Νεοδημοκρατικά στελέχη, που χωρίς να τα ρωτήσει κανείς διερωτώνται αν κάποιος αρχηγός της αντιπολίτευσης είναι καλύτερος, ώστε να αντικαταστήσει τον κύριο Πρωθυπουργό. (Αυτό ακούγεται ως αν υπάρχει κάποιος λιγότερο χειρότερος). Ικανά στελέχη μπορεί να μην υπάρχουν στην αντιπολίτευση, αλλά σίγουρα υπάρχουν μέσα στη ΝΔ. Μάλιστα στελέχη υψηλοτάτου επιπέδου, είτε με ηγετικά είτε με οργανωτικά προσόντα. Έχω την εντύπωση ότι ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης θα επιλέξει κάποια στιγμή να τον διαδεχθεί κάποιος άλλος στην ηγεσία της ΝΔ πριν διολισθήσει σε μη αναστρέψιμο σημείο. Εξ άλλου, όσοι πιστεύουν σε αναντικατάστατους, σίγουρα ξεχνούν ότι τα νεκροταφεία είναι γεμάτα από αναντικατάστατους.