Τιμητική διάκριση απένειμε ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, στην κωπηλάτρια Έλενα Διαβάτη για την κατάκτηση της 1ης Θέσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας, στο Διπλό Σκιφ και στην κατηγορία Εφήβων – Νεανίδων.
Η 18χρονη Κερκυραία μαζί με τη συναθλήτριά της Νεφέλη Ντάρα από τα Ιωάννινα, κατέκτησαν Χρυσό Μετάλλιο και Παγκόσμιο Ρεκόρ στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην Κρούζιτσα της Πολωνίας.
Εκ μέρους του Δήμου, ο Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Παντελής Γιαννούλης συνεχάρησαν θερμά την αθλήτρια και την οικογένειά της για τις εξαιρετικές επιδόσεις της, επιστέγασμα σκληρών κόπων και επίμονης προσπάθειας πολλών ετών.
Επιδίδοντάς της τον τιμητικό έπαινο, ο Δήμαρχος επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι η Έλενα αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα για τη νέα γενιά και πηγή υπερηφάνειας για τον τόπο μας.
Της ευχήθηκε ολόψυχα καλή επιτυχία στο στόχο της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028, υγεία και ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.