Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Αυλωνίτης: Τι συμβαίνει με το Αχίλλειο τελικά;
    17/08/2026
    Περιφερειακό Συμβούλιο: Τα 23 θέματα της τακτικής συνεδρίασης
    17/08/2026
    Tο μήνυμα Μαχειμάρη για τον Δεκαπενταύγουστο
    14/08/2026
    Πελάης: Προσφυγή για τη διοίκηση της ΔΕΥΑ Νότιας Κέρκυρας και καταγγελίες για αυξήσεις στο νερό
    14/08/2026
    To μήνυμα Στασινόπουλου για τον Δεκαπενταύγουστο
    14/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Δύο διακομιδές από Κέρκυρα και Οθωνούς
    18/08/2026
    Kέρκυρα: 846 παραβάσεις του ΚΟΚ σε μια εβδομάδα
    18/08/2026
    Τον έπιασαν να οδηγεί μεθυσμένος στην Κεφαλονιά
    18/08/2026
    Φωτιά στο Τεμπλόνι – Εστάλη μήνυμα 112
    18/08/2026
    Συνελήφθη 16χρoνος στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας με πλαστό διαβατήριο
    17/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Αεροδρόμιο Κέρκυρας: Άγγιξε το 1 εκατομμύριο επιβάτες τον Ιούλιο
    13/08/2026
    ΕΛΜΕ: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά
    07/08/2026
    Απεργιακές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη ΔOY Κέρκυρας
    04/08/2026
    Συνάντηση Εργασίας της Ένωσης Ξενοδόχων με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρας
    03/08/2026
    Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ επιχειρήσεις στην Κέρκυρα για φορολογικές παραβάσεις
    02/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Κων/να Κολλύρη: «Τεμαχισμένη από Ελπίδες»
    18/08/2026
    ΟΙ Φιλαρμονικές του Βορρά τίμησαν με τη μουσική τους τον Δεκαπενταύγουστο
    18/08/2026
    Βραδιά Αστρονομίας στους Κουραμάδες
    16/08/2026
    Μουσείο Ασιατικής Τέχνης: Γυναικείες Αφηγήσεις στην Ιαπωνική Τέχνη
    14/08/2026
    Κυκλοφόρησε το παιδικό βιβλίο «Το κουβαράκι των ονείρων» της Έλενας Καλούδη
    13/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    O Καββαδίας στον Αστέρα Τρίπολης, ο Καλυβιώτης στον Άρη!
    17/08/2026
    Στην ΑΕΛ, ο Βαγγέλης Κατσιλιανός!
    17/08/2026
    Έμεινε AΕΛ ο Γαστεράτος!
    14/08/2026
    Στη μάχη των πρoκριματικών του Παγκοσμίου T20 η Εθνική Ανδρών
    13/08/2026
    Eκτός τελικού στο Μπέρμιγχαμ η Παναγιώτα Δόση
    13/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Με αύξηση 7,20% στις αφίξεις εξωτερικού έκλεισε ο Ιούλιος, στο «Ι. Καποδίστριας»
    16/08/2026
    Κλιματική αλλαγή και ενεργειακή επάρκεια
    16/08/2026
    Ο Δήμος που γνωρίζει το πρόβλημα πριν τηλεφωνήσει ο δημότης
    16/08/2026
    Η κλιματική κρίση φέρνει νέο κόστος στην καθημερινότητά μας
    13/08/2026
    Η Κέρκυρα και η Μαντόνα
    13/08/2026
Ανάγνωση Στην Κίνα ο Τρεπεκλής: Υπέγραψε Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το Υπ. Παιδείας
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
rss feed

Στην Κίνα ο Τρεπεκλής: Υπέγραψε Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το Υπ. Παιδείας

Σημαντικό βήμα εξωστρέφειας και διεθνούς συνεργασίας, με την επίσημη παρουσία του Περιφερειάρχη, Γιάννη Τρεπεκλή, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινεζικής Γλώσσας 2025

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 17/11/2025
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων καταγράφει ένα ακόμη ιστορικό βήμα εξωστρέφειας και διεθνούς συνεργασίας, με την επίσημη παρουσία του Περιφερειάρχη, Γιάννη Τρεπεκλή, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινεζικής Γλώσσας 2025 (WCLC 2025), που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο από τις 14 έως τις 16 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την ΠΙΝ

Η πρόσκληση του Περιφερειάρχη από την κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, διά του Υπουργού Παιδείας Huai Jinpeng, συνιστά ισχυρή ένδειξη εμπιστοσύνης και αναγνώρισης και έχει στρατηγική σημασία για τα Ιόνια Νησιά.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο κ. Τρεπεκλής υπέγραψε Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας, ανοίγοντας επίσημα ένα νέο κεφάλαιο στις ακαδημαϊκές και πολιτιστικές σχέσεις των δύο πλευρών. Η συμφωνία προβλέπει διεύρυνση συνεργειών, τη διάδοση της κινέζικης γλώσσας και την ενίσχυση των σχέσεων των πανεπιστημιακών κοινοτήτων.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης επίσκεψης του Περιφερειάρχη στην Κίνα πριν από λίγους μήνες, όταν βρέθηκε στο Κέντρο Γλωσσικής Εκπαίδευσης και Συνεργασίας (CLEC), συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή του Κέντρου, Yu Yunfeng και τέθηκαν οι βάσεις ενός διαύλου συνεννόησης με το Πεκίνο, ο οποίος πλέον εδραιώνεται σε θεσμικό επίπεδο με τη σφραγίδα του κινεζικού κράτους. Η κινεζική πλευρά επιβεβαίωσε τότε το ενδιαφέρον της για τα Ιόνια Νησιά, ενώ σήμερα επισημοποιεί τη συνεργασία αναγνωρίζοντας τη δυναμική, την ιστορική ταυτότητα και τη στρατηγική θέση της Περιφέρειας.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου, ο κ. Τρεπεκλής είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Α’ Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κίνας, Ding Xuexiang, καθώς και με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, τον Υπουργό Huai Jinpeng και τον Υφυπουργό Ren Youqun, συναντήσεις που, σε επίπεδο διεθνούς πολιτικής εθιμοτυπίας, αποδίδονται μόνο σε υψηλού κύρους επίσημους προσκεκλημένους. Η υποδοχή που επεφύλαξαν οι κινεζικές αρχές στον Περιφερειάρχη κατέδειξε την πρόθεσή τους να επενδύσουν σε μια ουσιαστική σχέση με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και να τιμήσουν στο πρόσωπό του την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.

Ο Περιφερειάρχης συμμετείχε επίσης στο παράλληλο φόρουμ «Διαπολιτισμικές Ανταλλαγές και Καλλιέργεια Ταλέντων στις Κινεζικές Σπουδές», όπου ανέλυσε τον ρόλο των Ιονίων Νήσων ως φυσικού και πολιτισμικού κόμβου ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση, προβάλλοντας τη μακραίωνη ελληνική πολιτιστική κληρονομιά και τον δυναμισμό του Ιονίου Πανεπιστημίου. Τόνισε ότι η Περιφέρεια στηρίζει ενεργά τις συνεργασίες του Ιδρύματος με κινεζικά πανεπιστήμια, επιδιώκοντας τη δημιουργία σταθερών δομών ανταλλαγής γνώσης, έρευνας και πολιτισμού.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Τρεπεκλής επισήμανε ότι τα Ιόνια Νησιά διαθέτουν το δεύτερο μεγαλύτερο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης στην Ευρώπη, έναν πολιτιστικό πυλώνα που αποτελεί φυσική βάση για εμβάθυνση των ελληνοκινεζικών σχέσεων. Αναφέρθηκε στη διαρκώς αυξανόμενη ροή Κινέζων επισκεπτών προς τα Ιόνια Νησιά, εκφράζοντας την πρόθεση για ενίσχυση της προβολής της Περιφέρειας στην τεράστια κινεζική αγορά.

«Τα Ιόνια είναι τα νησιά του Οδυσσέα, ενός ομηρικού συμβόλου που οι Κινέζοι αγαπούν και διδάσκονται. Με το Πρωτόκολλο Συνεργασίας ανοίγει πλέον ένας θεσμικός δίαυλος που συνδέει την παιδεία, τον πολιτισμό και την αμοιβαία κατανόηση. Η τιμή που μας επιφύλαξαν οι αρχές της Κίνας είναι βαθιά και ουσιαστική» ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Κινεζικής Γλώσσας 2025, το οποίο προσέλκυσε περίπου 5.000 συμμετέχοντες από περισσότερες από 160 χώρες, αποτέλεσε κομβικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας. Η επιστολή του Προέδρου της Κίνας, Xi Jinping, προς τους νέους σινολόγους του Συνεδρίου, με την οποία τους κάλεσε να λειτουργήσουν ως «αγγελιοφόροι των πολιτισμών», αποτύπωσε το υψηλό επίπεδο του διεθνούς διαλόγου που αναπτύχθηκε και ενίσχυσε το πλαίσιο μέσα στο οποίο τοποθετείται πλέον και η παρουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η επίσκεψη στο Πεκίνο σηματοδοτεί την είσοδο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε μια νέα εποχή στρατηγικής συνεργασίας με την Κίνα. Με όχημα την ακαδημαϊκή διπλωματία, τη διασύνδεση πολιτισμού και εκπαίδευσης και τη μεθοδική διείσδυση σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές παγκοσμίως, η Περιφέρεια επενδύει σε ένα αναπτυξιακό πλέγμα που θα αποφέρει σημαντικά και μακροπρόθεσμα οφέλη στα νησιά μας και αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα για τη δημιουργία ενός ευνοϊκού πλαισίου ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού.

 

Τρεπεκλής: Χρηματοδότηση για τη συντήρηση του Οδικού Δικτύου των Διαποντίων
«Διακήρυξη της Κέρκυρας»: Οι 13 διεκδικήσεις των νησιωτικών Περιφερειών στη συνάντηση της Ρόδου
«Πoλιτικός αιφνιδιασμός» o νέος Κώδικας Αυτοδιοίκησης καταγγέλλει ο Γ. Τρεπεκλής
Ο συλλέκτης Γ. Σουρτζίνος παραχώρησε σπάνια συλλογή χαρακτικών στην Περιφέρεια
Προσκλήσεις προϋπολογισμού 39 εκ. υπέγραψε ο Τρεπεκλής στο Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά»
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Δύο διακομιδές από Κέρκυρα και Οθωνούς
  • Kέρκυρα: 846 παραβάσεις του ΚΟΚ σε μια εβδομάδα
  • Τον έπιασαν να οδηγεί μεθυσμένος στην Κεφαλονιά
  • Κων/να Κολλύρη: «Τεμαχισμένη από Ελπίδες»
  • ΟΙ Φιλαρμονικές του Βορρά τίμησαν με τη μουσική τους τον Δεκαπενταύγουστο

Τελευταία σχόλια

  1. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  3. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  4. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  5. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

ΠΙΝ: Αλλαγή χλοοτάπητα στο γήπεδο Παξών και αναβάθμιση στο γήπεδο του Ολύμπου

03/07/2026

Το μήνυμα Τρεπεκλή για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

26/06/2026

Ο Τρεπεκλής βράβευσε την Κουρτέση και την Ασημακοπούλου

24/06/2026

Τρεπεκλής: Στρατηγική επαναπροσέγγιση για το ΕΣΠΑ και τη νησιωτική ανάπτυξη

23/06/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise