Σε καμία διαβούλευση δεν πρόκειται να μπει η Ένωση Χορωδιών Κέρκυρας όσον αφορά το θέμα της επιβολής τέλους στα πολιτιστικά σωματεία για τη χρήση του δημοτικού θεάτρου.
Όπως αναφέρει:
Η επιβολή τέλους στα Πολιτιστικά Σωματεία για την χρήση του Δημοτικού Θεάτρου που επανήλθε πάλι ένα χρόνο μετά απο απόφαση του 2018,μας βρίσκει εντελώς αντιθετους και δεν μπαίνουμε σε καμμια διαβούλευση. Όπως είχαμε πει δεν είμαστε αρνητικοί να το συζητήσουμε όταν το Θέατρο επισκευαστεί και θα παρέχει όλες τις προϋποθέσεις για να γίνονται σωστά οι εκδηλώσεις, μέσα στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης Πολιτιστικής Πολιτικής.
Τα πολιτιστικά Σωματεία δεν στηρίζονται οικονομικά 2 χρονια τώρα από το Δήμο, δυσκολευονται να επιβιώσουν και είναι άδικο να πληρώνουν για την λειτουργική και επισκευαστικη ανάγκη του Θεάτρου αυτό είναι υποχρέωση του Δήμου να το κάνει.
Η απόφαση αυτή να επαναφέρει την επιβολή τέλους επανήλθε χωρίς να αλλάξει κάτι και προσβάλει την μεγάλη προσπάθεια των Πολιτιστικών Σωματείων και τον πολιτισμό της Κέρκυρας.