Από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου
Συναυλία για τέσσερα χέρια: Μια Ματιά στην Παιδικότητα
Raquel Hernández Carrión & Enrique López Herreros
6 Μαΐου 2025, 19:30 | Ιόνιος Ακαδημία, Κέρκυρα
Στα πλαίσια των ανταλλαγών Erasmus του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, το καταξιωμένο πιανιστικό ντουέτο της Raquel Hernández Carrión και του Enrique López Herreros επισκέπτεται την Κέρκυρα για μια ξεχωριστή μουσική βραδιά.
Την Τρίτη 6 Μαΐου και ώρα 19:30, στην Ιόνιο Ακαδημία, οι δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα “Μια Ματιά στην Παιδικότητα”, ερμηνεύοντας έργα για τέσσερα χέρια των G. Kurtág, M. Ravel, F. Mompou, G. Bizet και A. Dvořák.
Το πρόγραμμα είναι μια πρόσκληση στο εσωτερικό μας ταξίδι:
Μέσα από την τρυφερότητα και τη φαντασία της παιδικής ηλικίας, οι μελωδίες ζωντανεύουν έναν κόσμο αθωότητας, ελευθερίας και παιχνιδιού, συχνά εμπνευσμένο από παραμύθια και θρύλους.
Με τη μαγεία του ήχου και τη δύναμη της μουσικής αφήγησης, οι ερμηνευτές μας καλούν να ακολουθήσουμε τον δικό μας “μαγικό κήπο”, να ξαναβρούμε το παιδί μέσα μας και να ανακαλύψουμε ξανά τη χαρά, το όνειρο και τη συγκίνηση – από τη φωτεινή ανεμελιά έως το βαθύ ανθρώπινο πόνο που τόσο συγκλονιστικά εκφράζει ο Kurtág στο αποχαιρετιστήριο έργο του προς τον Székely Endre.
Σας προσκαλούμε σε ένα μουσικό ταξίδι όπου το παιχνίδι και η μνήμη, η φαντασία και η αλήθεια, συναντιούνται στη μαγεία της τέχνης του πιάνου για τέσσερα χέρια.
Είσοδος ελεύθερη.