Ο Ερευνητικός Σύλλογος Αποφοίτων ΠΜΣ Ευρωπαϊκού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών (ELMAA), ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο συνδιοργανώνουν και φέτος το «7ο Summer School Ευρωπαϊκού Δικαίου – Κέρκυρα 2025», με θέμα: «Πράσινο δίκαιο της ΕΕ: Νοµικές προκλήσεις στον τοµέα του περιβάλλοντος, της ενέργειας και της κλιµατικής αλλαγής».
Η Τελετή Έναρξης πραγματοποιήθηκε χτες στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Κερκύρας, παρουσία μεταπτυχιακών φοιτητών από όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του ΣτΕ κ. Μιχάλης Πικραμένος.
Επίσης ο Πρόεδρος του ΣτΕ πραγματοποίησε συνάντηση με το ΔΣ του ΔΣΚ, όπου και του θέσαμε σημαντικά ζητήματα του νομικού κόσμου της Κέρκυρας και της Ελλάδος, όπως ενδεικτικά την ενίσχυση του Εφετείου μας, την ενίσχυση της μεταβατικής έδρας Κέρκυρας του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων και την πρόσθεση 1 ακόμα δικασίμου, την ανάγκη κατασκευής νέου σωφρονιστικού καταστήματος στην Κέρκυρα, την επαναφορά της μεταβατικής έδρας της Θεσπρωτίας στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Κέρκυρας, την βελτίωση των χρόνων απονομής της δικαιοσύνης, την ανάγκη πληρότητας των δικαστικών υπηρεσιών με διοικητικό προσωπικό κ.α.
Βασικοί ομιλητές επίσης στο 7ο Summer School, μεταξύ άλλων, θα είναι ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων ΠΜΣ Ευρωπαϊκού Δικαίου Νομικής Σχολής Αθηνών (ELMAA) και υποψήφιος διδάκτορας στη Νομική Σχολή Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου κ. Αλέξανδρος Πολίτης, ο Oμότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών κ. Βασίλειος Χριστιανός, η υποψήφια διδάκτορας στη Νομική Σχολή Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου κ. Γεωργία Κελεπούρη κ.α.
Στην τελετή έναρξης παρευρέθηκε ο Δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας & ΔΝ κ. Στέφανος Πενηντάρχου Πουλημένος που απηύθυνε χαιρετισμό.
Ακολούθησε η ομιλία του κ. Μιχάλη Πικραμένου, Προέδρου του ΣτΕ, με τίτλο «Οι επιλογές του νομοθέτη και οι αποφάσεις του δικαστή στην πρόσφατη περιβαλλοντική νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας».
Το Summer School αποτελεί πλέον ένα θεσμό για την Κέρκυρα, που κάθε χρόνο αναδεικνύει έναν ξεχωριστό τομέα του Ευρωπαϊκού Δικαίου και καθιστά τον τόπο μας, τις μέρες αυτές, ως το κέντρο του νομικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα