• Αρχική
  • CP-Web
  • Στήλες
  • Άρθρα
  • CorfuSports
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 25/07/2025
CorfuPress.com
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS
CorfuPress.com
No Result
View All Result
CorfuPress.com

Υπάρχει μελέτη για το Βίδο που σαπίζει δεκαετίες σε συρτάρια!

Τι βγήκε από τη συνάντηση πολιτών στην περιήγηση στο Βίδο. • «Αδράνεια» καταλογίζουν πολίτες, «αδιέξοδα» επικαλείται ο Δήμος. • Αυλωνίτης: Πάμε σε Βουλή και σε Υπουργεία, αλλά ο Δήμος να φέρει προτάσεις και μελέτες. • Πρόταση για ενοποίηση δράσεων για Βίδο και Λαζαρέτο (ΦΩΤΟ - VIDEO)

CorfuPress.com by CorfuPress.com
Παρασκευή, 18/07/2025
in rss feed, ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Home rss feed

Την ώρα που ο Δήμος επιδεικνύει μία απίστευτη αδυναμία να βρει λύση στην δρομολόγηση καϊκιού προς το Βίδο, κυρίως, τις απογευματινές και βραδινές ώρες, αλλά ακόμα και να συναντήσει ή βρει προσωπικό για να λειτουργήσει επιτέλους το Δημοτικό (ιδιόκτητο) Καΐκι, αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μελών συλλογικοτήτων στο Βίδο ότι εδώ και δεκαετίες υπάρχουν τουλάχιστον 2 μελέτες στα συρτάρια της δημοτικής αρχής για αξιοποίηση και ανάδειξη της νησίδας! Ας σημειωθεί ότι αν και είχαν προσκληθεί τόσο ο δήμαρχος όσο και οι βουλευτές, προσήλθε μόνο ο ανεξάρτητος βουλευτής Κέρκυρας Αλέκος Αυλωνίτης, κάτι που σχολιάστηκε έντονα από τους παρευρισκόμενους…

 

 

Η αποκατάσταση της τακτικής συγκοινωνιακής σύνδεσης με το Βίδο αποτελεί το πρωταρχικό και κρισιμότερο ζήτημα, η απουσία του οποίου ακυρώνει κάθε άλλη προοπτική για το δημοτικό νησί. Κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης που οργάνωσε ο σύλλογος «Οι Φίλοι του Βίδο» (με τη συμμετοχή αρκετών ακόμα συλλόγων πολιτών), το θέμα τέθηκε ως απόλυτη προτεραιότητα.

«Το κύριο ζήτημα που μας ενοχλεί είναι ότι, λίγο-πολύ, κάθε καλοκαίρι η πρόσβαση εδώ είναι από δύσκολη έως αδύνατη», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Ραιδεστινός. Η υφιστάμενη κατάσταση, με τα ιδιωτικά δρομολόγια να τερματίζονται νωρίς το απόγευμα, καθιστά το νησί απαγορευμένο προορισμό για την πλειοψηφία των Κερκυραίων.

 

“Δεν βρίσκουμε πλήρωμα ούτε ιδιώτη”!

 

Ως άμεση λύση, μέλη του συλλόγου πρότειναν την επιχορήγηση των υπαρχόντων καϊκιών για την επέκταση του ωραρίου τους. Ο κ. Ραϊδεστινός έθεσε ένα συγκεκριμένο ερώτημα προς τη δημοτική αρχή: «Προχθές βγήκαν δύο προκηρύξεις, μία 28.000 και μία 22.000 ευρώ, για εργασίες. Γιατί δεν δόθηκαν αυτά τα 50.000 ευρώ σε κάποιον να αναλάβει το δημοτικό καΐκι, ώστε να μας “ανοίξει τον δρόμο”;».

Ο εντεταλμένος σύμβουλος, Σπύρος Νεράντζης, ο οποίος βρισκόταν πάνω στο νησί και κλήθηκε από τις συλλογικότητες να συμμετάσχει στη συζήτηση, απέδωσε το πρόβλημα στην αδιαφορία των ιδιωτών λεμβούχων να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς, δηλώνοντας ότι η οριστική λύση θα έρθει με την πρόσληψη προσωπικού από τον Δήμο, μια διαδικασία που τοποθετείται χρονικά «για του χρόνου».
”Η φετινή χρονιά μοιάζει να έχει χαθεί, όσον αφορά την εξεύρεση μιας μόνιμης λύσης μέσω προκήρυξης για το εστιατόριο, το κυλικείο, αλλά και για το μεταφορικό μέσο”, υπογράμμισε ο Παναγιώτης Μουρούζης, εκπαιδευτικός και μέλος του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Βίδο», προσθέτοντας πάντως ότι “αν κάποιος θέλει πραγματικά να βρει λύση, μπορεί να το κάνει, έστω και τώρα, για το διάστημα που απομένει αυτό το καλοκαίρι”.

 

Η βραβευμένη από την Ευρώπη μελέτη για το Βίδο σαπίζει στα συρτάρια!

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αποκάλυψη της Λίνας Ρούσσου, μέλους του συλλόγου (και επί χρόνια στελέχους του πάλαι ποτέ Δήμου Κερκυραίων)  σχετικά με την ύπαρξη τουλάχιστον δύο ολοκληρωμένων μελετών για την αξιοποίηση του Βίδο, οι οποίες παραμένουν αναξιοποίητες στα συρτάρια.

Σύμφωνα με την ίδια, η μία από αυτές, που εκπονήθηκε τη δεκαετία του 1990 με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήταν βραβευμένη και είχε παρουσιαστεί στη Βουλή. «Ήταν μια εκπληκτική πρόταση που έβλεπε το Βίδο ως προέκταση του λιμανιού και της Παλιάς Πόλης», σημείωσε.

Η κ. Ρούσσου περιέγραψε μάλιστα και τη σημερινή στάση του Δήμου, αναφέροντας πως όταν πρότεινε την αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων, η απάντηση που έλαβε ήταν αφοπλιστική! “Το πρότεινα στο Δημοτικό Συμβούλιο και η απάντηση που πήρα ήταν ‘Θα με βοηθούσες αν το έψαχνες’. Να το ψάξω εγώ, δηλαδή; Θα το ψάξω. Αλλά αν δεν υπάρξει πολιτική βούληση, αν ο Δήμος δεν δώσει εντολή στις υπηρεσίες του να ψάξουν, να ετοιμάσουν, τότε εμείς απλώς γυρνάμε γύρω-γύρω. Βοηθητικοί είμαστε”.

 

Αυλωνίτης: Πάμε μαζί σε Βουλή και Υπουργεία, αλλά ο Δήμος να φέρει μελέτες!

 

Η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του βουλευτή Κέρκυρας, Αλέκου Αυλωνίτη, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση και δεσμεύτηκε να αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία: «Είμαι διατεθειμένος και επίσκεψη στους αρμόδιους υπουργούς να κάνω, και αιτήματα να καταθέσω, και κοινοβουλευτικό έλεγχο να ασκήσω», δήλωσε.

Ωστόσο, έθεσε ως προϋπόθεση την παροχή τεκμηριωμένων στοιχείων από την πλευρά του Δήμου, αλλά και συγκεκριμένων αιτημάτων και προτάσεων: «Πρέπει να έχω χειροπιαστά στοιχεία. Και τα χειροπιαστά στοιχεία είναι οι μελέτες. Για να φέρουμε χρήματα, πρέπει να έχουμε ώριμες μελέτες», τόνισε, συνδέοντας άμεσα την αποτελεσματικότητα της πολιτικής πίεσης με την ανάγκη ο Δήμος να παράξει το απαραίτητο υλικό.

Η Λίνα Ρούσσου, η οποία σήμερα είναι στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχης του ΕΣΠΑ, υπογράμμισε συμπληρώνοντας τα όσα είπε ο βουλευτής, ότι έμφαση πέρα από τα ιστορικά και πολιτιστικά κριτήρια, πρέπει να δίνεται στο περιβαλλοντικό: “Σήμερα υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, πέρα από τα ΕΣΠΑ, προγράμματα που ζητούν προτάσεις για τόπους με ιδιαίτερη βιοποικιλότητα, όπως είναι το Βίδο”.

 

Ούτε άδεια, ούτε μελέτες

 

Στον πυρήνα της αδυναμίας του Δήμου να παρέμβει συντηρώντας τις υποδομές, βρίσκεται, όπως παραδέχθηκε ο κ. Νεράντζης, ένα σοβαρό νομικό ζήτημα.

Οι βασικές εγκαταστάσεις πρόσβασης, όπως η προβλήτα και η ξύλινη εξέδρα, είναι παράνομες και σε βάρος τους εκκρεμούν πρωτόκολλα κατεδάφισης. «Δεν μπορώ να πάω στις οικονομικές υπηρεσίες και να ζητήσω να χαλάσω λεφτά για κάτι που δεν είναι νόμιμο», εξήγησε. Η παραδοχή αυτή, ωστόσο, δεν λειτούργησε κατευναστικά, αλλά προκάλεσε ερωτήματα για τη διαχρονική αδράνεια του Δήμου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη νομιμοποίηση ή την κατασκευή νέων υποδομών. «Γιατί δεν κάνετε μια μελέτη να διορθωθεί και το λιμανάκι και να πάρετε και λεφτά να φτιαχτεί; Ξέρεις πόσα λιμάνια έχουν πάρει λεφτά την τελευταία δεκαπενταετία;», ήταν η απάντηση του βουλευτή κ. Αυλωνίτη.

 

“Όχι σε κάθε ιδιώτη που θα επιχειρήσει να μας αποκλείσει”

 

Ένα ακόμη κεντρικό σημείο της συζήτησης ήταν η ομόθυμη και κατηγορηματική αντίθεση των πολιτών σε οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποκλεισμό του κοινού.

Η θέση της τοπικής κοινωνίας αποτυπώθηκε στη φράση του κ. Ραιδεστινού: «Αυτό εδώ το κομμάτι (σ.σ. το υπαίθριο αναψυκτήριο το οποίο είχε επιχειρήσει ο ιδιώτης να το “καταλάβει” αν και δεν ήταν στη σύμβαση παραχώρησης), να μη διανοηθεί κανείς ότι θα βγει σε δημοπρασία. Το θέλουμε ελεύθερο».

Η εμπειρία από τη λειτουργία του εστιατορίου της εταιρείας Ikos στο νησί κυριάρχησε ως αρνητικό παράδειγμα. Πολίτες περιέγραψαν μια διαδικασία πρόσβασης που λειτουργούσε αποτρεπτικά. «Προσπάθησα να έρθω με τη γυναίκα μου. Πήρα τηλέφωνο και μου είπαν: “Βεβαίως, να έρθετε. Πρώτον, δεν έχουμε θέση την επόμενη εβδομάδα. Δεύτερον, θα πρέπει να κανονίσουμε ραντεβού”», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας παρευρισκόμενος.

Ο κ. Νεράντζης, πάντως, αντέδρασε στους ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντάς τους «ψέματα» και προκαλώντας όσους είχαν παράπονα να τα είχαν καταγγείλει επισήμως την περίοδο εκείνη, για να απειληθεί η συζήτηση με εκτροχιασμό λόγω της έντασης που επικράτησε!

Μάλιστα, ο κ. Αυλωνίτης κάλεσε τον υπεύθυνο του Βίδο να μην μεταφέρει το πρόβλημα στον κόσμο καλώντας τον να βρει και να προτείνει λύσεις για τα προβλήματα: “Είναι πολύ επικίνδυνο αυτό το οποίο κάνεις, εσείς έχετε την ευθύνη να βρειτε λύσεις και όχι ο κόσμος».

Η φράση ενός πολίτη, ότι «καταφέραμε στην πόλη μας να λειτουργούν δέκα σύλλογοι οι οποίοι, στην ουσία, προσπαθούν να προστατέψουν τη δημοτική περιουσία από τον ίδιο τον Δήμο», αποτύπωσε το κλίμα δυσπιστίας.

 

Θετικές παρεμβάσεις

 

Πάντως, τόσο ο Γ. Ραιδεστινός όσο και άλλοι συμμετέχοντες αναφερθηκαν με θετική διάθεση και σε παρεμβάσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και έχουν βελτιώσει την εικόνα το Βιδου, με εργασίες καθαρισμού και περιποίησης: “Σίγουρα χρειάζονται κι άλλα πράγματα, ιδίως όσον αφορά την πυροπροστασία, αλλά δεν μπορούμε να μην πούμε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι το νησί είναι πιο καθαρό. Αυτό σημαίνει ότι με ακόμη περισσότερη στήριξη και επιμέλεια από τον Δήμο, μπορεί σιγά-σιγά να επανέλθει στην παλιά του μορφή”. Μάλιστα, χαρακτήρισε ως θετικό το ότι έστω και με 16 παιδιά, γίνεται μια προσπάθεια να ξεκινήσουν και πάλι οι παιδικες κατασκηνώσεις.

 

Προτάσεις

 

Παρά την ένταση, στη συζήτηση κατατέθηκαν και συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον του νησιού. Αυτές περιλάμβαναν τη δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τη φιλοξενία διεθνών κατασκηνώσεων, τη διοργάνωση συναυλιών και τη λειτουργία θερινού σινεμά. Παράλληλα, τονίστηκε η άμεση ανάγκη για τη λειτουργία ενός βασικού αναψυκτηρίου και τη συντήρηση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων υγιεινής.

 

Αιχμές Αυλωνίτη για τις απουσίες

 

Σαφής αιχμές για τους άλλους κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους της Κέρκυρας αλλά και (κυρίως) το Δήμαρχο Στέφανο Πουλημένο άφησε ο Αλ. Αυλωνίτης, ο οποίος ρώτησε αν έχουν κληθεί οι άλλοι θεσμικοί παράγοντες (πήρε καταφατική απάντηση). “Βλέπω ότι δεν ήρθε κανένας. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι δείγμα των καιρών. Τα πάντα, όπως και οι θεσμικοί παράγοντες και οι θεσμοί μας, πειθαρχούν στη λογική τού τι πρέπει να κάνουμε στον τόπο μας για οικονομικούς ή, σε κάθε περίπτωση, για κομματικούς ή παραταξιακούς λόγους. Αυτό σημαίνει ότι περνάμε μια πολύ μεγάλη κρίση θεσμική, ακολουθούμε παράλληλους δρόμους οι οποίοι δεν συναντιούνται πουθενά”.

 

Φταίει η… Σερβική Κυβέρνηση!

 

Η ιστορική διάσταση του νησιού ως τόπου μνήμης για τον σερβικό λαό αναδείχθηκε από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνοσερβικής Φιλίας, Ζέλικο Πόποβιτς. Η παρέμβασή του οδήγησε σε μια ακόμη διαφωνία, όταν ο κ. Νεράντζης απέδωσε την ευθύνη συντήρησης του Μαυσωλείου στη Σερβική κυβέρνηση, επικαλούμενος σχετικό συμβόλαιο. Ο κ. Πόποβιτς αμφισβήτησε τον ισχυρισμό, αντιπαραβάλλοντας την άριστη κατάσταση των ελληνικών μνημείων στη Σερβία και ζήτησε από τον δημοτικό σύμβουλο να του παρουσιάσει το εν λόγω έγγραφο.

 

vidos_episkepsi_7-2025-33vidos_episkepsi_7-2025-33
vidos_episkepsi_7-2025-32vidos_episkepsi_7-2025-32
vidos_episkepsi_7-2025-31vidos_episkepsi_7-2025-31
vidos_episkepsi_7-2025-30vidos_episkepsi_7-2025-30
vidos_episkepsi_7-2025-29vidos_episkepsi_7-2025-29
vidos_episkepsi_7-2025-28vidos_episkepsi_7-2025-28
vidos_episkepsi_7-2025-27vidos_episkepsi_7-2025-27
vidos_episkepsi_7-2025-26vidos_episkepsi_7-2025-26
vidos_episkepsi_7-2025-16vidos_episkepsi_7-2025-16
vidos_episkepsi_7-2025-17vidos_episkepsi_7-2025-17
vidos_episkepsi_7-2025-18vidos_episkepsi_7-2025-18
vidos_episkepsi_7-2025-19vidos_episkepsi_7-2025-19
vidos_episkepsi_7-2025-20vidos_episkepsi_7-2025-20
vidos_episkepsi_7-2025-21vidos_episkepsi_7-2025-21
vidos_episkepsi_7-2025-25vidos_episkepsi_7-2025-25
vidos_episkepsi_7-2025-15vidos_episkepsi_7-2025-15
vidos_episkepsi_7-2025-14vidos_episkepsi_7-2025-14
vidos_episkepsi_7-2025-13vidos_episkepsi_7-2025-13
vidos_episkepsi_7-2025-12vidos_episkepsi_7-2025-12
vidos_episkepsi_7-2025-11vidos_episkepsi_7-2025-11
vidos_episkepsi_7-2025-10vidos_episkepsi_7-2025-10
vidos_episkepsi_7-2025-09vidos_episkepsi_7-2025-09
vidos_episkepsi_7-2025-08vidos_episkepsi_7-2025-08
vidos_episkepsi_7-2025-07vidos_episkepsi_7-2025-07
vidos_episkepsi_7-2025-06vidos_episkepsi_7-2025-06
vidos_episkepsi_7-2025-05vidos_episkepsi_7-2025-05
vidos_episkepsi_7-2025-03vidos_episkepsi_7-2025-03
vidos_episkepsi_7-2025-02vidos_episkepsi_7-2025-02

 

 

Πρόταση για “πολιτιστική ενοποίηση” Βίδου και Λαζαρέτου!

 

Με στόχο τη δυνατότητα να γίνουν οικονομίες κλίμακας, να εξευρεθούν κονδύλια από ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και να αναδειχθεί η ιστορικότητα των νησιών, ο βουλευτής Αλ. Αυλωνίτης πρότεινε την άμεση σύνδεση νοητά αλλά και πρακτικά, με το καϊκι που θα πρέπει να βρεθεί, των νησίδων Βίδο και Λαζαρέτο!

 

Προέβαλλε ιστορικούς λόγους αλλά και λόγους οικονομικούς, κάτι που θα πρέπει να γίνει με μελέτη: “Θα καταθέσω απόψεις που τις έχω καταθέσει και σε εκδηλώσεις στο Λαζαρέτο. Το Λαζαρέτο και το Βίδο είναι νησιά συνδεδεμένα, όχι μόνο επειδή ανήκουν στην πόλη μας, αλλά και για ιστορικούς λόγους. Αυτό δημιουργεί αμέσως το ερώτημα: πώς μπορούμε να συνδυάσουμε αυτή την ιστορικότητά τους, ώστε να πετύχουμε, αφενός, να γνωρίσουν ο κόσμος της Κέρκυρας και οι επισκέπτες μας αυτά τα δύο νησιά και, αφετέρου, αυτή η ιστορική διαδρομή, σε συνεννόηση με τους τουριστικούς παράγοντες και τον Δήμο, να αποτελέσει και ένα εμπορεύσιμο τουριστικό πακέτο;

Δεν μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι μια μεγάλη εταιρεία το νοίκιασε, αποκλειστικά και μόνο για να γράφει στα φυλλάδιά της ότι το Βίδο, αυτό το υπέροχο νησί, έχει άμεση σχέση με το ξενοδοχείο της. Τουριστικοί και οικονομικοί παράγοντες έχουν δει, δηλαδή, ότι αυτό το νησί είναι, ας το πούμε, οικονομικό «φιλέτο». Πάνω σε αυτόν τον σχεδιασμό τους, όμως, εμείς πρέπει να απαντήσουμε με συγκεκριμένο σχέδιο. Και για να απαντήσουμε, πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο, συνεπικουρούμενο και από άλλους παράγοντες, όπως οι βουλευτές και ο Περιφερειάρχης, να σχεδιάσει κάτι μεσοπρόθεσμα ή και μακροπρόθεσμα”.

Ο κ. Αυλωνίτης υπογράμμσε ότι ως μία πρώτη πρόταση είναι, το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει με θέμα την αξιοποίηση των νησιών, του Βίδο και του Λαζαρέτου και να ανατεθεί μελέτη: “Όχι αορίστως ‘μια μελέτη’ αλλά να ανατεθεί στους φορείς της Κέρκυρας που είναι αρμόδιοι γι’ αυτό —παραδείγματος χάρη, στο Τεχνικό Επιμελητήριο, που αποτελείται από Κερκυραίους επιστήμονες, στην Αρχαιολογική Υπηρεσία που εδρεύει εδώ, και σε άλλους παράγοντες που ίσως δεν μου έρχονται τώρα στο μυαλό. Αυτοί θα μπορούσαν κάλλιστα να «μπολιάσουν» τη σκέψη του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε εκφράζοντας την άποψή τους είτε εκπονώντας τις μελέτες πάνω στις οποίες πρέπει να στηριχθεί ο Δήμος για να διεκδικήσει χρήματα. Είναι ντροπή να βλέπουμε να περνούν χρηματοδοτικά προγράμματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να μένουν ανέγγιχτα. Να μην παίρνουμε ούτε ένα ευρώ, επειδή δεν έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, δεν έχουμε κάνει τις αντίστοιχες μελέτες”.

 

Tags: ΑΥΛΩΝΙΤΗΣΒΙΔΟΛΑΖΑΡΕΤΟΜΟΥΡΟΥΖΗΣΝΕΡΑΝΤΖΗΣΡΑΙΔΕΣΤΙΝΟΣΡΟΥΣΣΟΥ
Previous Post

Παράταξη Βάρελη: Ζητά δημοτικό συμβούλιο για το κλειστό, προτείνει Αγραφούς

Next Post

Σαν Σήμερα 18/7: Τα σημαντικότερα γεγονότα…

Next Post

Σαν Σήμερα 18/7: Τα σημαντικότερα γεγονότα...

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία σχόλια

  • Avatar Κερκυραιος πολιτης. στο “Σοβαρές καθυστερήσεις στο έργο της Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας στην Κέρκυρα”: “Ανοιγεις τα δεδομενα και πανε με 6Mbps, ελεγχεις το δικτυο στην παλια πολη και “τρεχει” με 5Mbps. Μαλλον “δουλευομαστε” στην…” Ιούλ 24, 12:02
  • Avatar Στέφανος Σπάθας στο «Ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος, πυξίδα για τη βιώσιμη ανάπτυξη στον τόπο μας»: “Kαί μιάς καί μιλάμε γιά Συμβούλια καί διαβούλια, υποτίθεται ότι οί Κερκυραϊκές ιστοσελίδες “ειδήσεων”υπάρχουν γιά νά εννημερώνουν τούς Πολίτες όχι…” Ιούλ 22, 17:50
  • Avatar Στέφανος στο Επίσκεψη Γκίκα, σε Πάρο, Αντίπαρο, Νάξο και Σύρο: “Ετσι ! Αφού καταφέραμε νά τά κάνουμε σκατά στήν Κέρκυρα, τώρα πάμε σε Πάρο, Αντίπαρο, Νάξο και Σύρο γιά νά…” Ιούλ 19, 11:51
  • Avatar ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ στο Η Παράτυπη Μετανάστευση ως Πρόκληση για την Ευρώπη και την Ελλάδα: “Γιατί χρησιμοποιείτε την λέξη ΠΑΡΑΤΥΠΗ όπως και πολλά ΜΜΕ, για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια και που βλέπετε το…” Ιούλ 15, 22:00
  • Avatar Ο ανάποδος στο Προχειρότητα και διασυρμός: “Αν το ήξερα δεν θα έκλεινα εισιτήρια. Όχι ξανά τέτοια ξεφτίλα.” Ιούλ 13, 09:47

Το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009

ακολουθήστε μας

No Result
View All Result
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CP-Web/CorfuPress.com
  • CorfuSports.com

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

WEBSITE: www.corfupress.com
C.P.WEB-CORFUPRESS.COM – ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ //
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
MANTZAΡΟΥ 6 – T.K. 49132, ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΦΜ: 107115640 – ΔΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2661026992
EMAIL: [email protected]
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΪΣ ΒΛΑΧΟΥ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

No Result
View All Result
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

Εφόσον πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ τότε αυτόματα δηλώνετε ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης και την χρήση των cookies στις σελίδες μας καθώς και οτι συναινείτε βάσει της νεας Ευρωπαικής οδηγίας GDPR. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ .