Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Τα προβλήματα των σχολείων στο επίκεντρο της συνάντησης ΕΛ.Α.Σ. και ΣΕΠΕ
    11/10/2026 20:30
    Γκίκας: Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες δίνουν χώρο, κίνητρο και προοπτική στους αθλητές της νησιωτικής Ελλάδας
    10/10/2026 23:00
    Αυλωνίτης: Τα χρήματα «έρχονται», το νερό όχι!
    10/10/2026 22:50
    AΝΤΑΡΣΥA Κέρκυρας: Όχι στην προπαγάνδα κυβέρνησης και εταιρειών εξόρυξης υδρογονανθράκων!
    10/10/2026 21:57
    ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας: Δεν θα περάσει ο φασισμός!
    09/10/2026 21:53
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Εγκαίνια Νέου Ιερού Ναού στην Κέρκυρα
    12/10/2026 00:25
    Kάλεσμα σε παγκερκυραϊκή κινητοποίηση από το Λαϊκό Κίνημα
    11/10/2026 20:41
    MeteoCorfu | Μεγάλα ύψη βροχής στη βορειοδυτική Ελλάδα την Κυριακή
    11/10/2026 19:10
    Διάσωση επιβάτιδας κρoυαζιερόπλοιου ανοιχτά της Ζακύνθου
    11/10/2026 16:57
    MeteoCorfu | Τα ύψη βροχής στην Κέρκυρα και τους Παξούς την Κυριακή
    11/10/2026 16:53
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ακρίβεια χωρίς φρένο: Γιατί οι τιμές στην Ελλάδα αυξάνονται ταχύτερα από την ευρωζώνη
    11/10/2026 19:55
    Στις 21 Οκτωβρίου, η εκπαίδευση στους δρόμους
    11/10/2026 16:46
    Παρέμβαση ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ – Ένωσης Γονέων στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας
    10/10/2026 21:24
    Η νέα διοίκηση στο σωματείο Ναυτεργατών
    09/10/2026 19:32
    Εγκρίθηκαν 1.385 αιτήσεις χρηματοδότησης στα Ιόνια
    09/10/2026 16:50
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ρεσιτάλ πιάνου του Παύλου Σιφναίου
    10/10/2026 21:09
    Bραβεύτηκε ο συλλέκτης και συγγραφέας Γιώργος Σουρτζίνος
    09/10/2026 21:50
    Παλαιά: «ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΥΠΡΟΣ: Από τη Δύση στην Ανατολή»
    09/10/2026 17:34
    «Στοχασμοί γύρω από ένα αβέβαιο και επισφαλές μέλλον…» στην Αναγνωστική
    09/10/2026 16:28
    Η Κέρκυρα τίμησε το έργο του μουσικού Σπύρου Μοτσενίγου
    09/10/2026 16:06
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    AΕΛ: Νέα νίκη κόντρα στον ΟΦΑΜ και πρώτοι βαθμοί
    11/10/2026 20:56
    Α ΕΠΣΚ: Νικηφόρο ξεκίνημα για Ολυμπιάδα και Κερκυραϊκό!
    11/10/2026 19:42
    Πρεμιέρα με ήττα για τoν Φαίακα!
    11/10/2026 16:28
    Aπό την Κέρκυρα στη Rafa Nadal Academy στη Μαγιόρκα!
    10/10/2026 23:51
    Eύκολο «δύο στα δύο» και κορυφή για τον Ιόνιο!
    10/10/2026 22:45
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Στου  πηγαδιού τον πάτο και πάλι προς τα πάνω
    12/10/2026 00:22
    Kατάργηση σχολικών επιτροπών
    11/10/2026 20:33
    «Πρoκριματικές» οι επερχόμενες εκλογές
    11/10/2026 16:34
     Δεν φταίει ο Θεός…
    11/10/2026 16:32
    Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2026
    10/10/2026 22:05
Ανάγνωση Εργατικό Κέντρο: Γενική απεργία στις 20 Νοέμβρη
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εργατικό Κέντρο: Γενική απεργία στις 20 Νοέμβρη

Συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 13/11/2024 16:42
Κοινοποίηση
7 λεπ. ανάγνωση

Συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.

Αναλυτικά, το κάλεσμα του ΕΚΚ:
Στις 20 Νοέμβρη απεργούμε μαζικά, μαχητικά στέλνοντας μήνυμα στην Κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους ότι δεν πάει άλλο. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα δικαιώματα μας από τον αγώνα, για να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει και το μέλλον που θέλουμε να έχουν τα παιδιά μας.
Η συνεχής επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων στα δικαιώματα μας έχει σαν αποτέλεσμα να χάνουν σταθερά οι εργαζόμενοι και να κερδίζουν σε βάρος μας οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Την ίδια ώρα που το κεφάλαιο σημειώνει κέρδη ρεκόρ, η ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας γίνεται ολοένα και δυσκολότερη.
Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για τον κατώτατο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας όχι μόνο επιδιώκει να ακυρώσει τον ρόλο των συνδικάτων, αλλά να νομοθετήσει έναν μόνιμο κόφτη για τους μισθούς των εργαζομένων. Ένα αυτόματο μισθολογικό πλαφόν. Ο νέος τρόπος υπολογισμού του κατώτατου μισθού θα γίνεται με βάση τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των νόμων των μνημονίων που όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν και εφάρμοσαν.
Η ΕΕ, η Κυβέρνηση κι οι εργοδότες έχουν βάλει τις συμβάσεις στον πάγο. Το 2024 οι πραγματικοί μισθοί είναι δραματικά μικρότεροι σε σχέση με το 2011. Οι εργοδότες αρνούνται να υπογράψουν συλλογικές συμβάσεις, θέλουν να καταργήσουν τον κατώτερο κλαδικό μισθό και να τον ταυτίσουν με τον κατώτερο μισθό.
Επιδιώκουν να τελειώσουν τα συνδικάτα, να ξεμπερδεύουν με τους οργανωμένους αγώνες και με την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!
Το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» στην πραγματικότητα σημαίνει, από τη μία αμύθητα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους του τουρισμού, κι από την άλλη, όρους εργασίας που εξοντώνουν τους εργαζόμενους, στις πλάτες των οποίων χτίζονται τα αμύθητα κέρδη. Το εργασιακό τοπίο συνίσταται σε 10ωρα-12ωρα, 6ήμερα, χωρίς ρεπό και με ακανόνιστα ωράρια. Την ώρα που πλουτίζουν μία χούφτα ξενοδόχοι και καπιταλιστές, οι εργάτες στενάζουν για να τα βγάλουν πέρα. Η αύξηση της κερδοφορίας των ξενοδοχειακών και άλλων ομίλων, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, δεν οδηγεί αυτόματα και στη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων. Αντίθετα, οι μισθοί μειώθηκαν, όπως και το πενιχρό επίδομα ανεργίας για το οποίο ετοιμάζουν ξανά την περικοπή του.
Οι εργασιακοί χώροι έχουν μετατραπεί σε αρένα με τους σακατεμένους εργάτες να πολλαπλασιάζονται και να ποτίζουν με το αίμα τους τα κέρδη των αφεντικών. Τέσσερις νεκρούς μετρά η εργατική τάξη της Κέρκυρας φέτος από την εντατικοποίηση της δουλειάς, την έλλειψη μέτρων ασφαλείας και την λύσσα του κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη. Μαζί με την εντατικοποίηση της πίεσης στην εργασία, τα εργατικά ατυχήματα και τις επαγγελματικές ασθένειες, φουντώνει η εργοδοτική τρομοκρατία και η άσκηση κάθε είδους βίας σε βάρος των εργαζομένων.
Την ίδια ώρα εμπορευματοποιούν ακόμα περισσότερο τη λειτουργία κρίσιμων τομέων όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η ενέργεια, το νερό, οι μεταφορές, η κοινωνική ασφάλιση, οι υποδομές και οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας για τις φυσικές καταστροφές. Κοινωνικά αγαθά μετατρέπονται σε είδη πολυτελείας. Έτσι, ακόμα περισσότερα οικονομικά βάρη φορτώνονται στις πλάτες των εργαζομένων.
Ενώ οι κυβερνώντες αρνούνται να χρηματοδοτήσουν κι εγκαταλείπουν στην μοίρα τους τα νοσοκομεία, τα σχολεία κι άλλες κρίσιμες υποδομές, δεν διστάζουν να δίνουν πακτωλό χρημάτων για τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, για πυραύλους, φρεγάτες, πολεμικά αεροπλάνα. Η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, οι αμερικανο-ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα και η αποστολή ελληνικών δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς γεννούν ανυπολόγιστους κινδύνους για τη χώρα και το λαό μας.
Είναι αδιανότητο κι αδύνατο να δεχτούμε ότι δαπανούνται 500.000 ευρώ την ημέρα για τη φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα. Τα χρήματα αυτά αγγίζουν τον ετήσιο προϋπολογισμό ενός Νοσοκομείου, φτάνουν για να φτιαχτούν δεκάδες νέα σχολεία, να προσληφθούν καθηγητές και δάσκαλοι.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης που βιώνει τη φρίκη του πολέμου και τον σφαγιασμό του από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Απαιτούμε να μην υπάρχει καμία διευκόλυνση στους μακελάρηδες των λαών από την Ελληνική Κυβέρνηση.
Βγαίνουμε μπροστά, ενισχύουμε τα συνδικάτα και τον αγώνα, δείχνουμε την δύναμη της οργάνωσης, δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ακρίβεια, τα τσακισμένα εργατικά δικαιώματα, τον μισθό που δεν επαρκεί για τις βασικές μας ανάγκες.
Κανείς μόνος του! Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε συνδικάτο, σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε κλάδο που αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Στέλνουμε στο καλάθι των αχρήστων το νέο αντεργατικό τερατούργημα του Υπουργείου Εργασίας για τον κατώτερο μισθό και τις κλαδικές συμβάσεις.
Αγωνιζόμαστε, απεργούμε και διεκδικούμε:
Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς με υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης και αυξήσεις στις συντάξεις.
7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
Επίδομα ανεργίας για όλους στο 80% του μισθού για όσο διαρκεί η ανεργία.
Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Επαναφορά των εργατικών κατακτήσεων.
Ουσιαστική προστασία των εργαζομένων γυναικών και της μητρότητας.
Λήψη μέτρων ενάντια στην ακρίβεια, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ και 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας πρόνοιας.
Νομική κατοχύρωση της προστασίας της πρώτης λαϊκής κατοικίας, όχι στις εξώσεις και στους πλειστηριασμούς.
Λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Προστασία των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.
Απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους που οργανώνουν ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του Παλαιστινιακού και Λιβανέζικου λαού. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

Όλοι στον αγώνα
για την κάλυψη των αναγκών μας
και για τη ζωή που μας αξίζει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Oχι στις εξορύξεις για τα κέρδη τους: Κάλεσμα του ΕΚΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο
Ανεπιθύμητος ο σφαγέας Ρούμπιο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου
Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ
Εργατικό Κέντρο: Kάλεσμα στο συλλαλητήριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Εργατικό Κέντρο: Παλάτια για τους τουρίστες, κοντέινερ για τους εργάτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργατικό Κέντρο: Με επιτυχία, ο τριήμερος εορτασμός της Πρωτομαγιάς (pics)
Επίσημος Ύμνος του ΕΚ Κέρκυρας η μελωδία «Οι Προλετάριοι» σε ποίηση K. Θεοτόκη (video)
Εκδήλωση τιμής στον κομμουνιστή δάσκαλο Κώστα Χυτήρη (pics, video)
Εργατικό Κέντρο: Στηρίζει τους εργαζόμενους των κοινωνικών δομών
Εργατικό Κέντρο: Από το Σικάγο… στην Καισαριανή, ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά!
Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Εγκαίνια Νέου Ιερού Ναού στην Κέρκυρα
  • Στου  πηγαδιού τον πάτο και πάλι προς τα πάνω
  • AΕΛ: Νέα νίκη κόντρα στον ΟΦΑΜ και πρώτοι βαθμοί
  • Kάλεσμα σε παγκερκυραϊκή κινητοποίηση από το Λαϊκό Κίνημα
  • Kατάργηση σχολικών επιτροπών

Τελευταία σχόλια

  1. RANTOS KOSTAS στο Το υδραγωγείο του 1831 γίνεται περιπατητική διαδρομή
  2. Κερκυραιος πολιτης στο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης: Διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Φαληράκι
  3. Κερκυραιος πολιτης στο Συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος “Ιόνια Νησιά 2021-2027”
  4. Κερκυραιος πολιτης στο Σύλληψη αλλοδαπού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πλαστά έγγραφα
  5. Spiros Giourgas στο Eπιμελητήριο: Οι Παξοί δεν είναι ξεχασμένοι

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

“Φαίνεται πως η σαπίλα δεν βρίσκεται μόνο στα τρόφιμα του Γηροκομείου”

07/04/2026 22:44

Γραμματέας Εργατικού Κέντρου: Κάστρο αγώνα και ζωντανός πυρήνας πολιτισμού

30/03/2026 12:18

Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει το συλλαλητήριο για τη σχολική στέγη

29/03/2026 20:24

Εργατικό κέντρο: Έξω η Ελλάδα από τον πόλεμο

20/03/2026 21:24
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise