• Αρχική
  • CP-Web
  • Στήλες
  • Άρθρα
  • CorfuSports
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 11/05/2025
CorfuPress.com
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS
CorfuPress.com
No Result
View All Result
CorfuPress.com
Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στ. Πουλημένος: “Όχι” σε μεγαλοεπενδυτές, σε γκέτο Ασιατών, σε άλλο τσιμέντο!

Ο επικεφαλής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας θέλει να βάλει τέρμα στις ορέξεις επενδυτών που επιδιώκουν την τσιμεντοποίηση της Κέρκυρας. “Είμαστε ένας πάμφτωχος δήμος σε έναν πλούσιο τόπο που εισρέουν δισεκατομμύρια”, δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

CorfuPress.com by CorfuPress.com
Τετάρτη, 31/01/2024
A A

Σαφή θέση κατά των μεγάλης κλίμακας τουριστικών επενδύσεων στην Κέρκυρα από μεγάλους ελληνικούς και διεθνείς ομίλους πήρε ο νέος δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση φωτογραφίζοντας σαφέστατα και συγκεκριμένες εταιρίες που αποψίλωσαν πράσινο για να αναπτύξουν μπετό και που δημιουργούν γκέτο υποβαθμισμένης διαμονής για εισαγόμενους εργαζόμενους ώστε να καλύψουν τις ανάγκες της!

 

 

Το καμπανάκι που ήχησε στην -αδιάφορη κατά τα άλλα- συζήτηση για το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Κέρκυρας, φαίνεται πως κατ΄ αρχήν στέλνει τον ήχο προς… Δασιά μεριά, αν και μάλλον οι θέσεις Πουλημένου έχουν να κάνουν γενικότερα με τη στάση των διαφαινόμενων μεγάλων επενδύσεων σε όλο το νησί, αφού ήταν σαφής η αναφορά των επενδύσεων τύπου Ντουμπάι, κάτι που προφανώς αφορά (και) την υπόθεση της παραλίας Καλυβιώτη στη Νότια Κέρκυρα ή στον Ερημίτη, αφού έκανε λόγο για την αποψίλωση του πρασίνου.

 

“Όχι σε νέους μεγαλοεπενδυτές”

 

Ο Στ Πουλημένος, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα είπε χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανοίγει μέτωπο κατά των μεγαλοεπιχειρηματιών που εποφθαλμιούν να αποκτήσουν περιοχές του νησιού για να ανεγείρουν νέες μονάδες. “Έχουν μπει στο μάτι από επιχειρηματίες κάνα δυο ακόμη περιοχές του Δήμου μας και μερικές εκτός δήμου, στο βορρά και στο νότο. Μεγαλοεπενδυτές σκέφτονται να ξηλώσουν, να καταστρέψουν, να κατακρεουργήσουν το περιβάλλον, να αφαιρέσουν χιλιάδες ελαιόδεντρα, κυπαρίσσια και ό,τι άλλο όμορφο έχει διαθέτει η κερκυραϊκή φύση και να φυτρώσουν νέα κτήρια, νέο μπετόν”.

 

“Όχι σε γκέτο διαμονής για Ασιάτες εργάτες τουρισμού”

 

Ο Στ. Πουλημένος έκανε εκτενή αναφορά και στη σχέση της άκρατης ανάπτυξης με την έλλειψη εργατικού δυναμικού που επιχειρείται να καλυφθεί με φθηνούς αλλοδαπούς εργαζόμενους μέσα σε οικιστικά γκέτο, κάτι που θα δημιουργήσει άλλα προβλήματα: “Μαθαίνω ότι ετοιμάζονται καταλύματα για να υποδεχτούν εργάτες από την Ασία με τις συνθήκες που αυτοί εργάζονται στα ξενοδοχεία, το ωράριο που έχουν οι συνθήκες διαμονής. Ετοιμάζονται γκέτο σε συγκεκριμένες περιοχές. Συγκροτήματα πρόχειρων κατοικιών στα οποία εγκαθίστανται έχουν ξεκινήσει ήδη και εγκαθίστανται υπάλληλοι των τουριστικών μονάδων από την Ασία. Δεν έχω τίποτα με τους μετανάστες, αλλά με την εγκατάστασή τους σε γκέτο. Έχουμε συνειδητοποιήσει τι κινδύνους εγκυμονεί για τον τόπο και την κοινωνία και για την εικόνα του τουρισμού στην Κέρκυρα; Είμαστε ένας μικρός τόπος που έχει τα όριά του, τις αντοχές του, τις οποίες πρέπει να ορίσουμε. Και πρέπει να πούμε σε όσους πρεσβεύουν την άναρχη και χωρίς όρια και χωρίς περιορισμούς τουριστική ανάπτυξη, ότι αυτός ο τόπος έχει λόγο, έχει θέση, έχει άποψη την οποία οφείλουν οι επιχειρηματίες να ακούνε. Δεν είναι ασυδοσία το νησί”.

 

“Όχι σε επενδύσεις τύπου “Ντουμπάι”

 

Ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι η παραλιακή ζώνη της Κέρκυρας δεν αντέχει άλλο τσιμέντο και πως οι όποιες επενδύσεις θα πρέπει πλέον να περιοριστούν σε επισκευή και σε ανακαίνιση παλιών τουριστικών μονάδων και ξενοδοχείων, παλαιών σπιτιών αλλά και στην αξιοποίηση του οικιστικού αποθέματος της ενδοχώρας, ήτοι παλιά σπίτια σε χωριά που θα μπορούσαν να δεχθούν ήπια εκμετάλλευση μέσω χρονομισθώσεων τύπου airbnb.

“Πρέπει να έχουμε καθαρή σκέψη για το τι θέλουμε στον τόπο. Εγώ τουλάχιστον λέω όχι σε νέες επενδύσεις. Αυτό το μήνυμα πρέπει να περάσει ισχυρό και καθαρό προς κάθε κατεύθυνση και στους υποψήφιους επενδυτές και ούτε επενδύσεις τύπου Ντουμπάι. Δεν χρειαζόμαστε τέτοιου είδους επενδυτές. Ας πάνε αλλού, στην έρημο, στη Σαουδική Αραβία. Εδώ η φύση μας έχει προικίσει με τον πιο όμορφο τόπο που βρίσκεται στη Μεσόγειο και στον κόσμο. Η μοναδική κερκυραϊκή φύση είναι το μεγάλο μας κεφάλαιο, το οποίο πρέπει να προστατέψουμε. Ξήλωσε χίλιες ελιές και φύτεψε μπετόν, μπετόν, μπετόν. Τελικά τι θα μείνει σε αυτόν τον τόπο; Τι θα μείνει, τι θα πουλήσουμε; Τι θα αφήσει να παρουσιάσουμε;”

 

Πόσο μπετόν ακόμα θέλουμε;

 

Ο κ. Πουλημένος τόσο στην πρωτολογία του όσο και στο κλείσιμο της συζήτησης, έκανε μακρά αναφορά στο κατά πόσο αντέχει η Κέρκυρα, οι υποδομές της και οι κάτοικοί της περαιτέρω αύξηση του αριθμού τουριστών ή ακόμα και το αποτύπωμα που αφήνουν αυτοί που έρχονται με συμβατικούς τρόπους ή για μερικές ώρες μέσω της κρουαζιέρας.

Τα απορρίμματα που αφήνουν οι τουρίστες που έρχονται, η διαχείρισή τους, το οδικό δίκτυο, η αποχέτευση, η παροχή νερού σε τουριστικές δραστηριότητες και πισίνες, οι προσφερόμενες δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες.

 

Αεροδρόμιο και λιμάνι δεν αφήνουν στο Δήμο τίποτα!

 

“Είμαστε ένας φτωχός, πάμφτωχος δήμος σ έναν πλούσιο τόπο στον οποίο εισρέουν δισεκατομμύρια, αυτό είναι το μείζον θέμα το οποίο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε”, δήλωσε ο Σ. Πουλημένος, ο οποίος επιτέθηκε κατά των φορέων διαχείρισης αεροδρόμιου και λιμάνιού (Fraport και ΤΑΙΠΕΔ) αφού η κρουαζιέρα και οι αεροπορικές υποδομές και αφίξεις σεν αφήνουν ούτε ένα ευρώ στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας.

Έθεσε θέμα υποδομών και κάλεσε όλους να συζητήσουν και να απαντήσουν πλέον για τον κορεσμό του νησιού και την αντοχή του με βάση αυτά που μπορεί να προσφέρει σε επισκέπτες και κατοίκους: “Να ορίσουμε τι είδους ανάπτυξη θέλουμε σε αυτόν τον τόπο και ποια είναι τα όριά της και πόσο αντέχει αυτός ο τόπος. Πόσους επιπλέον τουρίστες μπορούμε να δεχτούμε σε αυτόν τον τόπο; Πόσα αυτοκίνητα επιπλέον μπορούν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους μας; Πόσο νερό πρέπει να δώσουμε στις πισίνες και στα ξενοδοχεία; Το αντέχουμε; Έχουμε τα αποθέματα να το δώσουμε; Πόσο θα αντέξουν τα συστήματα αποχέτευσης αυτά που έχουμε όπου τα έχουμε αυτά για να μπορέσει να λειτουργήσει χωρίς να μας δυσφημίζει, χωρίς να δυσφημίζει το τουριστικό μας προϊόν;”

CorfuPress.com

CorfuPress.com

Related Posts

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη του Γερμανού Πρέσβη στον Στ. Πουλημένο

by CorfuPress.com
Δευτέρα, 24/03/2025
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κεντρικός Δήμος: Συνεδρίαση με 11 θέματα την Τετάρτη…

by CorfuPress.com
Παρασκευή, 14/03/2025
rss feed

Δήμος: Ξεκίνησαν οι εργασίες απελευθέρωσης των κοινόχρηστων χώρων

by CorfuPress.com
Δευτέρα, 17/02/2025
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πραγματοποιήθηκε διαβούλευση για το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής 2025

by CorfuPress.com
Πέμπτη, 16/01/2025
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος: Ισχυρά τα μηνύματα του απολογισμού της τουριστικής περιόδου

by CorfuPress.com
Πέμπτη, 09/01/2025
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε φάση ολοκλήρωσης το μικρό Πράσινο Σημείο στην οδό Επτανήσου

by CorfuPress.com
Παρασκευή, 03/01/2025
rss feed

Περιφέρεια: Θα χρηματοδοτήσει την παράκαμψη Πλατυτέρας και το γήπεδο του Αγίου Ματθαίου

by CorfuPress.com
Δευτέρα, 23/12/2024
Next Post

Τουριστική προβολή: σε ρηχά νερά και χωρίς λεφτά!

“Πόλεμος” εντός Δημόδοκου: Εξώδικο για την αλλαγή κλειδαριάς!

Εργοστάσιο Δεσύλλα, πράξη δεύτερη

Comments 1

  1. Avatar Κερκυραιος Πολιτης says:
    1 έτος ago

    Φτιαξατε, (οι αρχοντες του τοπου), τετοια υπερ μαρινα “Mega Yacht” λεει στη Σπηλια και δεν θελετε τους “Αραβες επενδυτες”; Ξυλωστε τουλαχιστον εκεινες τις σιδεριες στην πανω πλατεια απεναντι απο το “Ακταιον” μηπως και ευπρεπιστουμε λιγακι, μηπως δειξουμε πολιτισμο. Ειναι ντροπη τα αχρηστα παλιοσιδερα να βρισκονται στη θεση αυτη. Εξαλλου το’χει προσταξει και το υπουργειο πολιτισμου, να φυγει απο το σημειο η καταντια, αλλα δεν βλεπω να υπαρχει ενδιαφερον.

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία σχόλια

  • Avatar ΣΤΕΦΑΝΟΣ στο Ένα φάντασμα πάνω στο λόφο τ’ Αβράμη το «Φτωχοκομείο»!: “Ο λόφος Αβράμη με τά διάσπαρτα απομεινάρια τού παλαιού Βενετσιάνικου οχυρού, είναι ένα κεφάλαιο γιά τήν Κέρκυρα, τό οποίο θά…” Μάι 8, 12:10
  • Avatar ΣΤΕΦΑΝΟΣ στο Οξύνονται οι αντιδράσεις για την υπόκλιση Μαχειμάρη στον Ράμα! (VIDEO): “Στήν περίπτωση κατά τήν οποία πραγματοποιηθεί συμφωνία μέ τήν Αλβανία γιά νερό από τό Γαλάζιο Μάτι, θά αρκεστώ νά πώ…” Μάι 8, 11:45
  • Avatar Κερκυραιος πολιτης στο Οξύνονται οι αντιδράσεις για την υπόκλιση Μαχειμάρη στον Ράμα! (VIDEO): “Θα φερει “νερο” απο την Αλβανια, χωρις διακρατικη συμφωνια, λογω επικυψεων. Αυτο θα πουλαει απο μεθαυριο στους σανοφαγους ψηφοφορους.” Μάι 7, 06:09
  • Avatar ΣΤΕΦΑΝΟΣ στο Έκτακτη συνάντηση Τρεπεκλή-Πουλημένου: Το Αχίλλειο είναι μνημείο και δεν πωλείται!: “Αν αναλάβει ό Δήμος καί ό Δήμαρχος νά τό συντηρήσει…..βράσε ρύζι !!” Μάι 3, 10:25
  • Avatar ΣΤΕΦΑΝΟΣ στο Ήρθαν τα μεταλλικά στοιχεία για το Θέατρο “Ρ. Βλαχοπούλου”: “Ας ελπίσουμε ότι δέν θά προλάβουν νά σκουριάσουν…διότι τότε ίσως “χρειασθούν” χρήματα γιά τό ξεσκούριασμα !” Μάι 3, 10:21

Το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009

ακολουθήστε μας

No Result
View All Result
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CP-Web/CorfuPress.com
  • CorfuSports.com

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

WEBSITE: www.corfupress.com
C.P.WEB-CORFUPRESS.COM – ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ //
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
MANTZAΡΟΥ 6 – T.K. 49132, ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΦΜ: 107115640 – ΔΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2661026992
EMAIL: [email protected]
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΪΣ ΒΛΑΧΟΥ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

No Result
View All Result
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

Εφόσον πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ τότε αυτόματα δηλώνετε ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης και την χρήση των cookies στις σελίδες μας καθώς και οτι συναινείτε βάσει της νεας Ευρωπαικής οδηγίας GDPR. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ .