• Αρχική
  • CP-Web
  • Στήλες
  • Άρθρα
  • CorfuSports
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 04/09/2025
CorfuPress.com
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS
CorfuPress.com
No Result
View All Result
CorfuPress.com
Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑ

Νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο Δημήτρης Χούπης – Σαρωτικές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις

CorfuPress.com by CorfuPress.com
Παρασκευή, 12/01/2024
A A

Σαρωτικές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις έφερε το ΚΥΣΕΑ, το οποίο συνεδρίασε την Παρασκευή υπό τον πρωθυπουργό. Ποιος είναι ο Δημήτρης Χούπης που αντικαθιστά τον Κωνσταντίνο Φλώρο.

Ημέρα κρίσεων για τις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως αυτές σηματοδοτήθηκαν και ανακοινώθηκαν από το ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με απόφαση του πρωθυπουργού, ο πρώην -πια- αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος αντικαθίσταται από τον μέχρι πρότινος Αντιστράτηγο Δημήτρη Χούπη, στον οποίο πριν από έναν χρόνο, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διοικητή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου.

Σαρωτικές αλλαγές και στα υπόλοιπα Όπλα

Ταυτόχρονα, αλλαγές υπάρχουν και στα υπόλοιπα Όπλα, δηλαδή στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Πιο συγκεκριμένα, ομόφωνα αποφασίστηκε:

  1. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΕΘΑ του Αντιστρατήγου Δημήτριου Χούπη.
  2. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΣ του Αντιστρατήγου Γεώργιου Κωστίδη.
  3. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΝ του Αντιναυάρχου Δημήτριου – Ευάγγελου Κατάρα.
  4. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΑ του Αντιπτεράρχου Δημοσθένη Γρηγοριάδη.

Στον απερχόμενο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο απονέμεται ο επί τιμή τίτλος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και στους απερχόμενους Αρχηγούς του ΓΕΑ, του ΓΕΣ και του ΓΕΝ, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά, Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη και Αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση, απονέμεται ο επί τιμή τίτλος του Αρχηγού ΓΕΑ, Αρχηγού ΓΕΣ και Αρχηγού ΓΕΝ αντίστοιχα.

Το “ευχαριστώ” του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Κωνσταντίνο Φλώρο

Σε δήλωσή του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς στον Κωνσταντίνο Φλώρο, και τη θητεία του ως Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

«Η τετραετής θητεία του Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου ως Αρχηγού του ΓΕΕΘΑ συνέπεσε με μια περίοδο μεγάλης γεωπολιτικής ρευστότητας και κρίσεων. Αλλά και με χρόνια σημαντικής αμυντικής και διπλωματικής αναβάθμισης της χώρας. Η συμβολή του υπήρξε υπερπολύτιμη. Τόσο απέναντι σε προκλήσεις συμβατικής ή και υβριδικής μορφής, όσο και στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος για την ποσοτική και ποιοτική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Στρατηγός επέβλεψε την εφαρμογή του σχεδίου μας για τη θωράκιση της Εθνικής Άμυνας, ύστερα από χρόνια αδράνειας. Προώθησε τη διακλαδική συνεργασία. Τον ενισχυμένο ρόλο των Ειδικών Δυνάμεων. Και τη συνεργασία με τους συμμάχους μας. Πρωτοστάτησε στη στρατηγική μας συμπόρευση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με την Γαλλία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τα ΗΑΕ και άλλες χώρες. Ενώ εργάστηκε μεθοδικά για την στρατιωτική αναβάθμιση της Ελλάδας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης Τέλος έδωσε νέα διάσταση στην παράδοση της καθοριστικής συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και έκτακτων καταστάσεων.

Ως αληθινός Αρχηγός, πάντοτε υπηρέτησε πρώτος το καθήκον προς την πατρίδα. Στρατηγέ, σε ευχαριστούμε για μια τόσο παραγωγική θητεία, που βοήθησε να γίνει η Ελλάδα ακόμη πιο ισχυρή και περήφανη. Αυτά τα χρόνια είναι ένα ακόμη παράσημο στα πολλά που συνοδεύουν το στήθος σου δίπλα στο εθνόσημο που τίμησες».

Ποιος είναι ο Δημήτρης Χούπης – Το βιογραφικό του

Ο Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης γεννήθηκε το 1965 στα Νέα Κερδύλλια Σερρών. Εισήχθη το 1983 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από την οποία αποφοίτησε το 1987 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού Διαβιβάσεων. Ως τεταρτοετής Εύελπις (1986-1987) διετέλεσε Αρχηγός Αρχιλοχίας της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Φοίτησε με άριστα σε όλες τις σχολές και τα σχολεία του όπλου του, επί διετία στη ΣΤΗΑΔ (Ραδιοηλεκτρολόγος Α΄) καθώς και στη Σχολή Πολέμου με διακεκριμένη φοίτηση. Εκπαιδεύτηκε σε Σχολεία Εξειδίκευσης του Όπλου και Ειδικών Δυνάμεων στην Ελλάδα και στα αντίστοιχα του ΝΑΤΟ-Γερμανία (Περιπόλων Μακράς Ακτίνας Δράσης, Επικοινωνιών-Κρυπτογραφίας, Σχεδίασης Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Πολέμου, Διαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων). Είναι εν ενεργεία αλεξιπτωτιστής ελευθέρας πτώσης. Το 2012 επελέγη και φοίτησε στην Σχολή Εθνικής Άμυνας του ΝΑΤΟ (ΝΑΤΟ Defence College) (SC-121).

Κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας του μέχρι και ανώτερος Αξιωματικός, ο Δημήτρης Χούπης υπηρέτησε σε Μονάδες Διαβιβάσεων, Ηλεκτρονικού Πολέμου, Ηλεκτρονικής Επιτήρησης και Ειδικών Δυνάμεων. Υπηρέτησε επί τριετία ως Ομαδάρχης του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ).

Ως επιτελής υπηρέτησε σε επιτελεία Σχηματισμών, Μειζόνων Σχηματισμών και στο ΓΕΣ.

Ως Διοικητής υπηρέτησε επί διετία στο Λόχο ΗΠ του Δ΄ΣΣ (Ξάνθη), Διοικητής στο Λόχο ΔΒ της ΕΛΔΥΚ, Διοικητής ΔΒ της II Μ/Κ ΜΠ (Έδεσσα) και Διοικητής Μονάδας στο 472 Τάγμα Επιτήρησης-Πληροφοριών της ΑΣΔΕΝ (Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα).

Έχει υπηρετήσει επί τριετία στο Διεθνές Επιτελείο της Στρατιωτικής Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες (2006-2009) ως Επιτελής Σχεδιασμού των Επικοινωνιών της Συμμαχίας στο Αφγανιστάν (ISAF) μετά την επιτυχή πιστοποίηση του ως Διαχειριστής Έργων ( Project Manager Practitioner) από το NATO, ως Επιτελάρχης της 80 ΑΔΤΕ (Κώς) (2013-2014), Τμηματάρχης Τρεχουσών Επιχειρήσεων (ΓΕΣ/Α1) του ΓΕΣ (2014-2015) και ως Διευθυντής στο Επιτελικό Γραφείο του Α΄ Υπαρχηγού  ΓΕΣ (Επιχειρήσεις-Αμυντική Σχεδίαση-Εκπαίδευση) (2015-2016).

Ως Ανώτατος Αξιωματικός (Ταξίαρχος) προήχθη το έτος 2016 τοποθετήθηκε ως Δντης της Δνσεως Οπλιτών Θητείας του ΓΕΣ (2016-2017), Διοικητής Ταξιαρχίας της 80 ΑΔΤΕ (Κως) (2017-2018), Υποδιοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (2018-2019) μέχρι και της προαγωγής του σε Υποστράτηγο. Το έτος 2019 προήχθη σε Υποστράτηγο και τοποθετήθηκε ως Διοικητής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, το 2020 ως Διοικητής Μεραρχίας της 95 ΑΔΤΕ(Διαγοριδών) και το 2021 ως Διευθυντής Ε’ Κλάδου (Στρατιωτικών Πληροφοριών – Ασφαλείας) του ΓΕΕΘΑ.

Στις 9 Μαρτίου 2022 προήχθη σε Αντιστράτηγο και τοποθετήθηκε  ως Διοικητής της ΑΣΔΕΝ.

Στις 17 Ιανουαρίου 2023, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διοικητή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου.

Ο Δημήτρης Χούπης έχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις καθώς και με τις πτέρυγες Αλεξιπτωτιστών 5 χωρών του ΝΑΤΟ.

Είναι Διδάκτωρ του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ στα Συστήματα Μετάδοσης της πληροφορίας. Διαθέτει τίτλους μεταπτυχιακής εξειδίκευσης στα αντικείμενα “Στρατηγική και Διπλωματία”, στο «Στρατηγικό Σχεδιασμό και Διαχείριση Κρίσεων» καθώς και είναι απόφοιτος της 7ης ΕΣ μεταπτυχιακού σεμιναρίου  «δια βίου μάθησης» στο Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης, υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ. Είναι τακτικό μέλος της Ακαδημίας Στρατηγικών Αναλύσεων, όπως επίσης έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών εργασιών, άρθρων, μελετών και ανακοινώσεων σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια σε αντικείμενα της διδακτορικής του διατριβής, κρυπτασφάλειας (χαοτική κρυπτογραφία –fractals), στρατηγικής  κυβερνοπολέμου και ειδικά θέματα Μη Επανδρωμένων Συστημάτων.

Ομιλεί άριστα την Αγγλική και τη Γαλλική σε επίπεδο εργασίας. Είναι παντρεμένος και έχει 3 παιδιά.

Source: news247.gr
CorfuPress.com

CorfuPress.com

Related Posts

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γκίκας ζήτησε οπλίτη γιατρό για την Ερείκουσα από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ

by CorfuPress.com
Τρίτη, 23/04/2024
Next Post

Δικηγορικός Σύλλογος: Η κατάθεση δηλώσεων κτηματολογίου είναι εξεχόντως νομική εργασία

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη στην Κέρκυρα

Διοικητές νοσοκομείων: Βγήκε η προκήρυξη – Η διαδικασία και η προθεσμία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία σχόλια

  • Avatar Σπάθας Στέφανος στο Αυλωνίτης: Οι υποσχέσεις Μητσοτάκη για την Κέρκυρα και η σκληρή πραγματικότητα #1: “Κύριε Αυλωνίτη, στήν αρχή τού σχολίου σας λέτε : “. Όμως η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και οι πολίτες έχουν και…” Σεπ 3, 20:25
  • Avatar Κερκυραίος πολιτης στο Κέρκυρα: 1178 παραβάσεις του ΚΟΚ σε μια εβδομάδα: “Αυτή την ώρα 20.00 παρκαρισμένα σε όλες σχεδόν τι διαβάσεις ποιος τους ελεγχει; Στο πάρκινγκ που έφτασε η ουρά στην…” Σεπ 2, 19:28
  • Avatar Κερκυραιος πολιτης. στο «Κόκκινη κάρτα» σε οχήματα γεμισμένα με αέριο και ρεύμα στα πλοία για Κέρκυρα και Παξούς!: “Δεν φτανει που πληρωνουμε διπλασια τιμη εισητηριων. Θα μας αναγκαζουν να μπαινουμε με ξεφορτιστα αυτοκινητα στα καραβια τους και θα…” Σεπ 2, 13:24
  • Avatar Κερκυραιος πολιτης. στο Ολοκληρώθηκε η δωρεά της εταιρείας Reggeborgh στο Νοσοκομείο: “Υπαρχει τουλαχιστον χωρος στα υπογεια;” Σεπ 2, 13:20
  • Avatar Σπάθας Στέφανος στο Κέρκυρα: Είμαστε… πρωταθλητές στην ακρίβεια της φοιτητικής στέγης!: “Θά μπορούσαν κάλλιστα οί Φυλακές (όταν καί εάν μεταφερθούν) νά ενσωματωθούν στό Ιόνιο Πανεπιστήμιο μέ δημιουργία μικρών διαμερισμάτων μέ ελάχιστο…” Σεπ 2, 09:31

Το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009

ακολουθήστε μας

No Result
View All Result
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CP-Web/CorfuPress.com
  • CorfuSports.com

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

WEBSITE: www.corfupress.com
C.P.WEB-CORFUPRESS.COM – ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ //
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
MANTZAΡΟΥ 6 – T.K. 49132, ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΦΜ: 107115640 – ΔΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2661026992
EMAIL: [email protected]
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΪΣ ΒΛΑΧΟΥ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

No Result
View All Result
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

Εφόσον πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ τότε αυτόματα δηλώνετε ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης και την χρήση των cookies στις σελίδες μας καθώς και οτι συναινείτε βάσει της νεας Ευρωπαικής οδηγίας GDPR. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ .