Μοναδική ήταν η υποψηφιότητα του Ανδρέα Φλώρου για την θέση του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου για την περίοδο 2024-2028. Έτσι, στις εκλογές της Παρασκευής, ο καθηγητής του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας εξελέγη με ποσοστό πάνω από 80% και πάλι στην ηγεσία του ιδρύματος.
Οι αντιπρυτάνεις που αναλαμβάνουν τους τομείς ευθύνης, με απόφαση του κ. Φλώρου, θα είναι οι:
1 Καθηγητής Εμμανουήλ Μάγκος Έρευνας, Καινοτομίας και Διά Βίου Μάθησης
2 Καθηγητής Κωνσταντίνος Αγγελάκος Ακαδημαϊκών, Φοιτητικής Μέριμνας, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας
3 Αναπλ. Καθηγητής Ευστάθιος Μακρής Οικονομικών και Διοικητικών Υποθέσεων
4 Καθηγητής Ανδρέας Γεωργοτάς Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Νησιωτικότητας
Ηλεκτρονικά
Η ψηφοφορία διεξήχθη με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος «Ψηφιακή κάλπη ΖΕΥΣ», όπως προβλέπεται από το σχετικό νόμο για τα ΑΕΙ. Η Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ είναι ένα πληροφοριακό σύστημα διεξαγωγής της διαδικασίας των εκλογών παντός τύπου, με ψηφιακό τρόπο. Τόσο η προετοιμασία της ψηφοφορίας από τη διεξάγουσα αρχή, όσο και η υποβολή της ψήφου από τους ψηφοφόρους, γίνονται απομακρυσμένα μέσω του Διαδικτύου.
Δήλωση Α. Φλώρου
Αποτελεί ύψιστη τιμή η ομόφωνη επανεκλογή μου στην θέση του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου για την επόμενη τετραετία, με την ολοκλήρωση σήμερα της εκλογικής διαδικασίας μεταξύ των εκλεγμένων μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος.
Η ευρεία στήριξη και η εμπιστοσύνη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιονίου Πανεπιστημίου και των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης καθιστά την σχετική ευθύνη ακόμα μεγαλύτερη.
Μαζί με τους νέους Αντιπρυτάνεις, συναδέλφους Καθηγητές Εμ. Μάγκος, Κώστας Αγγελάκος, Ευστάθιος Μακρής και Ανδ. Γεωργοτάς, δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδίου που υποβάλαμε προς αξιολόγηση, οραματιζόμενοι ένα Ιόνιο Πανεπιστήμιο ως πόλο εκπαιδευτικής και ερευνητικής αριστείας. Με ήθος, προσήλωση και συνέπεια.
Ποιος είναι ο επανεκλεγέντας Πρύτανης
Ο Ανδρέας Φλώρος γεννήθηκε το 1973 στη Δράμα. Είναι διπλωματούχος μηχανικός, απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών (1996) και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το ίδιο Τμήμα (2001) με ειδίκευση στην επιστημονική περιοχή της ψηφιακής τεχνολογίας και επεξεργασίας του ήχου. Κατά τη διάρκεια της διατριβής του ασχολήθηκε επίσης με την έρευνα στον χώρο της ακουστικής. Μετά την ολοκλήρωση της διατριβής του, εργάσθηκε στη βιομηχανία ημιαγωγών, σε έργα αιχμής στον τομέα της ασύρματης μετάδοσης ηχητικών δεδομένων υψηλής ανάλυσης, της ασύρματης δικτύωσης και της βελτιστοποίησης αλγορίθμων συμπίεσης ηχητικών σημάτων σε ενσωματωμένα συστήματα. Την περίοδο 2005 – 2008, διατέλεσε επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Την ίδια περίοδο, και μέχρι το 2009, δίδαξε παράλληλα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Τέχνες και Τεχνολογίες του Ήχου» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ιδίου Πανεπιστημίου. Τον Ιανουάριο του 2008 εξελέγη στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου με γνωστικό αντικείμενο «Ψηφιακή Επεξεργασία Ακουστικού Σήματος», ενώ σήμερα υπηρετεί στο ίδιο Τμήμα ως Καθηγητής Α’ βαθμίδας με γνωστικό αντικείμενο Αλγόριθμοι – Εφαρμογές Ψηφιακού Ήχου και Ηλεκτροακουστκά Συστήματα.
Είναι ιδρυτικό μέλος του Εργαστηρίου Επεξεργασίας Οπτικοακουστικών Σημάτων (ΕΠ.ΟΑ.ΣΗ) του παραπάνω Τμήματος. Τον Μάϊο του 2015 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, θέση την οποία κατείχε μέχρι τον Νοέμβριο του 2017. Tο Δεκέμβριο του 2017 ανέλαβε καθήκοντα στο αξίωμα του Κοσμήτορα της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου, ενώ τον Ιούλιο του 2020 εκλέχθηκε στη θέση του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, θέση την οποία κατέχει έως και σήμερα. Κατά τη θητεία του ως μέλος Δ.Ε.Π. στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο έχει διατελέσει μέλος σε πλήθος επιτροπών, όπως στην Επιτροπή Ερευνών, στο Συμβούλιο του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης, στο Τεχνικό Συμβούλιο, στις Επιτροπές Φοιτητικής Μέριμνας, Μεταπτυχιακών Σπουδών, Δεοντολογίας, Πληροφορικής – Δικτύων και Στρατηγικού Σχεδιασμού, ενώ έχει επίσης διατελέσει Ακαδημαϊκός Προϊστάμενος της Υποστηρικτικής Μονάδας της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ.), Ιδρυματικός Συντονιστής του προγράμματος ERASMUS+ και μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου μελών Ε.Ε.Π., Ε.Δ.Ι.Π., Ε.Τ.Ε.Π. και λοιπού προσωπικού του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Πειθαρχικού Συμβουλίου των μελών Δ.Ε.Π.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην περιοχή των έξυπνων αλγορίθμων ηχητικής επεξεργασίας και μουσικής σύνθεσης, της δημιουργικής νοημοσύνης με εφαρμογή στην ηχητική τέχνη, των ηχητικών παιχνιδιών, των ηχητικών διαδραστικών διεπαφών, της ηχητικής επαυξημένης πραγματικότητας και του προσδιορισμού της σχέσης ήχου – συναισθήματος. Ο Ανδρέας Φλώρος είναι μέλος της Audio Engineering Society (και γραμματέας του Ελληνικού Τμήματός της), του Ελληνικού Ινστιτούτου Ακουστικής (και μέλος του Δ.Σ. του), του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και εκλεγμένο μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.