Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Το τοπικό ΠΑΣΟΚ για τη συνάντηση με το Δήμαρχο
    13/10/2026 23:34
    Ο Ν. Τρίαντος με Τσίπρα στην Κρήτη, επισκέφτηκε το Δικαστικό Μέγαρο στο Ηράκλειο
    13/10/2026 21:16
    Κέρκυρα: 396.031 ευρώ από την κρουαζιέρα του τριμήνου
    13/10/2026 19:46
    Γκίκας: επιστρέφει στο Υπουργείο Πολιτισμού η αριστερή πτέρυγα των Ανακτόρων
    13/10/2026 19:44
    Μπιάγκης: Αν μπορούσαν, θα έφτιαχναν μαρίνα ακόμα και στον Σκάρπωνα
    13/10/2026 18:14
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ημερίδα στην Κέρκυρα για τη γεώτρηση «Ασωπός-1» στο Μπλοκ 2
    13/10/2026 22:45
    Μανιταρόφιλοι από Σερβία, Κροατία και Κύπρο έρχονται στην Κέρκυρα
    13/10/2026 22:24
    Λανθασμένος ο συναγερμός αεροπειρατείας για την πτήση της Corendon από την Κέρκυρα
    13/10/2026 21:29
    ΕΛΜΕ: μαθητές κάνουν υποχρεωτικά Γαλλικά λόγω έλλειψης καθηγητών
    13/10/2026 21:08
    KΑΡΠΑ και απινιδωτής: δωρεάν εξάσκηση στην πλατεία Ανουντσιάτας
    13/10/2026 20:38
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Η ΕΛΜΕ για την “Ειδική Αγωγή και τη σκόπιμη υποβάθμισή της”
    13/10/2026 22:29
    ΕΛΜΕ σε δήμους και Περιφέρεια: λύστε το πρόβλημα στέγασης των εκπαιδευτικών
    13/10/2026 22:21
    Ξενοδοχεία: Ο Αύγουστος γέμισε τα δωμάτια, αλλά δεν ανέβασε τις τιμές
    13/10/2026 22:03
    ΔΥΠΑ: Δωρεάν εργαστήρια για ανέργους και επιχειρηματίες στην Κέρκυρα στις 16 Οκτωβρίου
    13/10/2026 22:00
    Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας χαιρετίζει την κινητοποίηση των μαθητών στη Γαλλία
    13/10/2026 21:19
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Εκπαιδευτική δράση του Μουσείου Καποδίστρια στο 2ο ΣΔΕ Κέρκυρας για τη Διεθνή Ημέρα Εκπαίδευσης στη Φυλακή
    13/10/2026 20:08
    Δ. Δημόπουλος: «Ανθολόγιο-30 χρόνια σταντ-απ σε μία παράσταση»
    13/10/2026 19:55
    Tριήμερο πένθος στη Φιλαρμονική Γαστουρίου για την απώλεια του Παναγιώτη Κοντού
    13/10/2026 18:02
    Νέα σειρά του Prime Video εκτυλίσσεται στην Κέρκυρα του 1955
    13/10/2026 17:53
    Ρεσιτάλ πιάνου του Παύλου Σιφναίου
    10/10/2026 21:09
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Έφυγε απ’ τη ζωή o εκπαιδευτικός και διαιτητής μπάσκετ, Σπύρος Μπουχάγιαρ
    12/10/2026 23:45
    Πρεμιέρα στη Φλώρινα για τον Δαμοκλή
    12/10/2026 22:54
    AΕΛ: Νέα νίκη κόντρα στον ΟΦΑΜ και πρώτοι βαθμοί
    11/10/2026 20:56
    Α ΕΠΣΚ: Νικηφόρο ξεκίνημα για Ολυμπιάδα και Κερκυραϊκό!
    11/10/2026 19:42
    Πρεμιέρα με ήττα για τoν Φαίακα!
    11/10/2026 16:28
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ο ναζισμός εξαπλώνεται: η σιωπή και η απραξία δεν είναι ουδέτερη στάση
    12/10/2026 18:12
    Στου  πηγαδιού τον πάτο και πάλι προς τα πάνω
    12/10/2026 00:22
    Kατάργηση σχολικών επιτροπών
    11/10/2026 20:33
    «Πρoκριματικές» οι επερχόμενες εκλογές
    11/10/2026 16:34
     Δεν φταίει ο Θεός…
    11/10/2026 16:32
Ανάγνωση Νέοι από την Κέρκυρα στο φετινό European Youth Event στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΕΛΕΥΘΕΡΟ

Νέοι από την Κέρκυρα στο φετινό European Youth Event στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Στις 9-10 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε για πέμπτη φορά το European Youth Event – ΕΥΕ2023 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο και νέοι από την Κέρκυρα που συμμετέχουν σε τοπική ομάδα του οργανισμού νεολαίας EUphoria Youth Lab είχαν την δυνατότητα να συμμετέχουν μέσω της αποστολής του ελληνικού οργανισμού.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 14/06/2023 09:13
Κοινοποίηση
6 λεπ. ανάγνωση

Στις 9-10 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε για πέμπτη φορά το European Youth Event – ΕΥΕ2023 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο και νέοι από την Κέρκυρα που συμμετέχουν σε τοπική ομάδα του οργανισμού νεολαίας EUphoria Youth Lab είχαν την δυνατότητα να συμμετέχουν μέσω της αποστολής του ελληνικού οργανισμού.

Επρόκειτο για μία μοναδική εμπειρία στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με 10.000 νέους από την όλη την Ευρώπη και όχι μόνο να κατακλύζουν και φέτος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν μέσα στους χώρους του ευρωπαϊκού οργάνου αλλά και να βιώσουν από κοντά μια ποικιλία δραστηριοτήτων που προσφερόταν για τους ίδιους. Είκοσι δύο άτομα από την ηπειρωτική και νησιωτική περιφέρεια της Ελλάδας βίωσαν από κοντά το σπουδαίο αυτό γεγονός και ανάμεσα τους επτά σπουδαστές του Ιονίου Πανεπιστημίου καθώς ο οργανισμός νεολαίας EUphoria Youth Lab, που εδρεύει στην Αθήνα και απευθύνεται σε νέους ανεξαρτήτου υποβάθρου, συμμετείχε και την φετινή χρονιά με επιδότηση που εξασφάλισε από το ίδιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Κύριες θεματικές που απασχόλησαν τους νέους
Κύριες θεματικές αυτή την χρονιά ήταν οι ευρωεκλογές του 2024, η βιωσιμότητα και το πράσινο μέλλον της Ευρώπης, η συμπερίληψη και η διαφορετικότητα καθώς και οι δημοκρατικές αξίες. Οι συμμετέχοντες πήραν μέρος σε workshops, panels, παρουσιάσεις, διαδραστικές δραστηριότητες ενώ μπορούσαν να συζητήσουν με ακτιβιστές, ειδικούς αλλά και να συνομιλήσουν με μέλη του Ευρωκοινοβουλίου για σχεδόν οποιοδήποτε θέμα τους απασχολούσε. Οι νέοι, έντονα προβληματισμένοι για το μέλλον της Ευρώπης, παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις δραστηριότητες της αρεσκείας τους, συνομίλησαν με νέους και ειδήμονες από το εξωτερικό και άδραξαν την ευκαιρία που είχαν να ακουστεί η φωνή τους στην καρδιά των ευρωπαϊκών διαδικασιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση για νέους από το EUphoria Youth Lab
Συνάντηση εκπροσώπων οργανισμών νεολαίας από Ελλάδα, Πολωνία και Τσεχία στην Κέρκυρα

Γίνε Ευρωβουλευτής για μία ημέρα μέσω Virtual Reality (VR)
Ένα από τα top activity που ξεχώρισαν οι συμμετέχοντες ήταν σίγουρα το «Be an MEP: Virtual reality experience» όπου μέσω προσομοίωσης VR μπορούσαν έμπρακτα να δουν πως είναι η δουλειά ενός Ευρωβουλευτή και τους χώρους εργασίας του.
Επίσης, τα panels που διεξήχθησαν στο ημικύκλιο της ολομέλειας, στο μέρος δηλαδή που οι Ευρωβουλευτές συνεδριάζουν, κέντρισαν κατά πολύ το ενδιαφέρον των νέων!
Βεβαίως, η διοργάνωση είχε μεριμνήσει και για την διασκέδαση των συμμετεχόντων αφού μετά την λήξη των ολοήμερων δραστηριοτήτων υπήρχαν στο EYE Village υπαίθριες συναυλίες και καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Highlight των δραστηριοτήτων
Από τις παρεχόμενες δραστηριότητες ξεχώρισε το Ideas Hub, ένας χώρος όπου οι νέοι μπορούσαν να μοιραστούν και να αναπτύξουν τις ιδέες τους, να δικτυωθούν με άλλους συμμετέχοντες ακόμα και να συζητήσουν με έναν από τους ειδικούς σε μια ατομική συνεδρία ώστε να ενισχύσουν την ιδέα τους.
Ταυτόχρονα στο EYE Village μπορούσε κανείς να βρει περίπτερα από διαφορετικά ιδρύματα, οργανώσεις και όργανα (π.χ. Ηνωμένα Έθνη, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ENTR) και οργανώσεις νεολαίας (JEF, ESN, TEJO, EUCA και YFJ).
Στο κτίριο Churchill του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιο δινόταν η ευκαιρία να επισκεφτεί κανείς το stand του “Bιώσιμου Κοινοβουλίου” και να δει πρακτικά πως αντιμετωπίζεται το ζήτημα της βιωσιμότητας από το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό όργανο.
Επιπλέον, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η ύπαρξη μιας “Ζωντανής Βιβλιοθήκης” όπου τα βιβλία ήταν άνθρωποι και η ανάγνωση ήταν μια συζήτηση για να μάθουν από πρώτο χέρι εμπειρίες ατόμων που έχουν υποστεί διακρίσεις και κοινωνικό αποκλεισμό
Οι προτάσεις των νέων γνωστοποιούνται στα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά την λήξη του Event
Μετά το Event, θα συγκεντρωθούν στην Έκθεση Ιδεών για τη Νεολαία οι ανησυχίες και οι προσδοκίες που εξέφρασαν οι νέοι με στόχο να διανεμηθούν σε όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην online πλατφόρμα Together.eu οι νέοι ενθαρρύνονται να έχουν ενεργή δράση στα πολιτικά δρώμενα ώστε να ενισχυθεί η παρουσία τους στις δημοκρατικές διαδικασίες. Το EYE αγωνίζεται να προωθήσει την ισότητα, τη συμπερίληψη και τη βιωσιμότητα με έντονο το αίσθημα της δέσμευσης για προσβασιμότητα για όλους και αυτά προσπαθεί να διαδώσει ακόμα και μετά το τέλος της εκδήλωσης.
Φέτος είναι και το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων το οποίο εκτός του ότι αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της δια βίου μάθησης, θέτει επίσης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τους πολλαπλούς τρόπους απόκτησης δεξιοτήτων.

Εμπειρία των συμμετεχόντων
Τα μέλη της τοπικής ομάδας του EUphoria Youth Lab στην Κέρκυρα, που για κάποιους αποτελούσε την πρώτη εμπειρία στο εξωτερικό, ενθουσιάστηκαν με την εκδήλωση και χαρακτήρισαν την συμμετοχή τους ως μία αξέχαστη εμπειρία.
Ο οργανισμός EUphoria Youth Lab ευχαριστεί για ακόμα μια φορά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την επιδότηση που δέχθηκε καθώς έτσι δόθηκε η δυνατότητα σε άτομα με λιγότερες ευκαιρίες από όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση και να νιώσουν ότι η άποψη τους ως ευρωπαίοι πολίτες μετράει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου γιορτάζει…
  • Σαν Σήμερα 14/10: Τα σημαντικότερα γεγονότα…
  • Αίθριος και ζεστός για την εποχή ο καιρός στην Κέρκυρα την Τετάρτη
  • Το τοπικό ΠΑΣΟΚ για τη συνάντηση με το Δήμαρχο
  • Ημερίδα στην Κέρκυρα για τη γεώτρηση «Ασωπός-1» στο Μπλοκ 2

Τελευταία σχόλια

  1. RANTOS KOSTAS στο Το υδραγωγείο του 1831 γίνεται περιπατητική διαδρομή
  2. Κερκυραιος πολιτης στο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης: Διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Φαληράκι
  3. Κερκυραιος πολιτης στο Συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος “Ιόνια Νησιά 2021-2027”
  4. Κερκυραιος πολιτης στο Σύλληψη αλλοδαπού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πλαστά έγγραφα
  5. Spiros Giourgas στο Eπιμελητήριο: Οι Παξοί δεν είναι ξεχασμένοι

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise