Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Υδραίου: Δραπέτευση και αποφυγής λογοδοσίας
    18/06/2026
    Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας τη Δευτέρα
    18/06/2026
    Υδραίου: Η Γαρίτσα απαιτεί προστασία, οργάνωση και βιώσιμο σχεδιασμό
    18/06/2026
    Η πυρασφάλεια σε Παλιά Πόλη και Άλσος Φυλακών στο επίκεντρο συνάντησης Δημάρχου και Πυροσβεστικής
    18/06/2026
    Γαρίτσα: Η «ναυμαχία» των ναυδέτων έφερε αναδίπλωση και διαβούλευση
    18/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Δημοτικό Συμβούλιο: Η παρέμβαση των Μονίμων Κατοίκων Π. Πόλης για τον όρμο της Γαρίτσας
    18/06/2026
    Πρώτο 33άρι του φετινού Ιουνίου στους Παξούς
    18/06/2026
    Με επιτυχία, το γλέντι της ΕΛΜΕ
    18/06/2026
    Ιατρικός Σύλλογος: Μηδενική ανοχή στη βία κατά των υγειονομικών
    18/06/2026
    Ιόνια: Πέντε συλλήψεις για ναρκωτικά το τελευταίο 24ωρο
    18/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΕΛΜΕ: Το «τουριστικό θαύμα» αφήνει άστεγους τους εκπαιδευτικούς
    18/06/2026
    Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Μεταφορικό Ισοδύναμο Επιχειρήσεων έτους… 2023
    18/06/2026
    2013516 oikodomos
    Γενική συνέλευση των Οικοδόμων
    16/06/2026
    Εθιμοτυπική συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου με τον Επίτιμο Πρόξενο της Ιταλίας
    16/06/2026
    Αγωνιστική Κίνηση Εμπόρων: Κινητοποίηση στο Μαράσλειο για την ακρίβεια και τα δημοτικά τέλη
    16/06/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    ΕΛΜΕ: Το «τουριστικό θαύμα» αφήνει άστεγους τους εκπαιδευτικούς
    18/06/2026
    «Οικογένεια Γονέμη: Η εκ μητρογονίας κυπριακή καταγωγή του Kαποδίστρια»
    18/06/2026
    Ρεσιτάλ πιάνου του Γ. Κυριαζίδη
    17/06/2026
    «Η σκοτεινή πλευρά του Σύμπαντος: Τι γνωρίζουμε γι’ αυτά που δεν βλέπουμε»
    17/06/2026
    Έλενα Μπολονάση: «Μια φορά κι ένας φόνος»
    17/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Με Καρύδη – Δόση η ελληνική αποστολή στο Βαλκανικό του Βόλου
    18/06/2026
    Στο «τιμόνι» του ΟΦΑΜ ο Χονδρογιάννης για τη Γ’ Εθνική
    18/06/2026
    Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης η Έλενα Διαβάτη
    17/06/2026
    Συγχαρητήρια Κουρή στο νέο πρόεδρο της ΕΠΣΚΙ
    13/06/2026
    Παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕ Λευκίμμης ο Γιάννης Φλώρος
    12/06/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Το Αόρατο Όπλο του Πολέμου: 19 Ιουνίου, Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Σεξουαλικής Βίας σε Ένοπλες Συγκρούσεις
    17/06/2026
    Η διατήρηση του πληθυσμού στα μικρά νησιά μας απαιτεί ολοκληρωμένες πολιτικές κι όχι πολιτικές δυο μέτρων και σταθμών κι επιπόλαιες προσεγγίσεις
    15/06/2026
    Η αλαζονεία της εξουσίας βρίσκεται αντιμέτωπη με την οργή της κοινωνίας
    15/06/2026
    Γιατί να επιλέξω το Ιόνιο Πανεπιστήμιο;
    14/06/2026
     Μελέτες για τον …παράδεισο
    14/06/2026
Ανάγνωση Έναρξη ατομικής επιχείρησης ψηφιακά μέσω gov.gr
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έναρξη ατομικής επιχείρησης ψηφιακά μέσω gov.gr

Η έναρξη ατομικής επιχείρησης είναι πλέον δυνατή και από το gov.gr.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 13/01/2023
Κοινοποίηση
6 λεπ. ανάγνωση

Η έναρξη ατομικής επιχείρησης είναι πλέον δυνατή και από το gov.gr.

Η δυνατότητα έναρξης ατομικής επιχείρησης μέσω του gov.gr δίνεται πλέον όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στην ομιλία του κατά την παρουσίαση της λειτουργίας της «Εθνικής Πολιτικής Διοικητικών Διαδικασιών».

Σύμφωνα με τον υπουργό, «χιλιάδες επιχειρήσεις ιδρύονται κάθε μέρα, πέρυσι ιδρύθηκαν 50.000 ατομικές επιχειρήσεις. Απαιτούσε παραπάνω από 5 επισκέψεις, έπρεπε να πηγαίνεις σε μια σειρά από γκισέ για να μπορέσεις να πάρεις συγκεκριμένα πιστοποιητικά. Αυτές οι πέντε επισκέψεις πλέον γίνονται 5 λεπτά και η επίσκεψη είναι πλέον ψηφιακή μέσω του gov.gr. Είναι ακόμη μια μεγάλη αλλαγή».

Σε σχέση με τον «ΜΙΤΟ» τόνισε ότι αυτήν τη στιγμή έχουν καταγραφεί 2.500 διαδικασίες, ενώ σε λίγους μήνες θα φτάσουν περίπου τις 5.000, και επανέλαβε ότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ξεκίνησε με την καταγραφή 501 υπηρεσιών στο gov.gr, ενώ σήμερα έχουν φτάσει πάνω από 1.500.
«Πέρυσι καταγράψαμε 1,2 δισ. ψηφιακές συναλλαγές. Από 8,8 εκατ. του 2018», πρόσθεσε και επεσήμανε πως «πράγματα που δεν είχαμε διανοηθεί ότι θα γίνουν στη χώρα μας έγιναν».

Ο κ. Πιερρακάκης έκανε λόγο για «μια πληθώρα διοικητικών διαδικασιών που υπήρχε, μια πολιτική του πλεονασμού αλλά και η συνειδητοποίηση στο παρελθόν ότι το κράτος δεν βάζει τον πολίτη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του» και συμπλήρωσε: «Διαπιστώνει κανείς ότι τα γεγονότα ζωής δεν είχαν βασικά σχεδιαστεί με μια λογική πολιτοκεντρική, βασικά δεν είχαν σχεδιαστεί καν, ήταν υποπροϊοντα προτεραιοτήτων των εκάστοτε κρατικών δομών-κρατικών λειτουργών». «Έχει γίνει ένα τεράστιο κομμάτι των αλλαγών.

Στο τέλος της επόμενης 4ετίας ο στόχος είναι απλός, σαφής και δεδηλωμένος με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις, όλες οι αλληλεπιδράσεις μας με το Δημόσιο θα είναι ψηφιακές εφόσον το επιθυμούμε. Αυτό ήταν το αρχικό όραμα και η αρχική σύλληψη αυτής της πολιτικής, αυτή θα είναι και η πραγματώσή της σε πολύ λίγα χρόνια όπως έχει δρομολογηθεί», υπογράμμισε.

Γεραπετρίτης: Πολύ σημαντική ημέρα

Για μία πολύ σημαντική ημέρα μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος σημείωσε ότι «σε μία δημοκρατία, σε ένα κράτος δικαίου, εκείνο το οποίο μετράει είναι μία πολύ τυποποιημένη ύπαρξη, η οποία να διαρκεί να συνεχίζεται, να αποπροσωποποιείται», ενώ αναφερόμενος στο επιτελικό κράτος τόνισε: «Δεν ήταν τίποτε διαφορετικό από την αποτύπωση, καταγραφή, αποκάθαρση όλων των κυβερνητικών διαδικασιών. Η ενσωμάτωση σε ένα κείμενο όλων των διαδικασιών για τη λειτουργία της κυβέρνησης. Όλο αυτό που συνέβη σε επίπεδο κυβέρνησης μεταφέρεται σε επίπεδο διοίκησης. Από το επιτελικό κράτος στην επιτελική διοίκηση. Διότι όσο καλή κι αν είναι η διοίκηση, δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν είναι καταγεγραμμένες, σαφείς, διαφανείς, προσβάσιμες οι διαδικασίες».
Όπως επεσήμανε ο κ. Γεραπετρίτης «κανένα άλλο κράτος ευρωπαϊκό δεν έχει σε αυτήν την έκταση το συγκεκριμένο ψηφιακό εγχειρίδιο, το οποίο διευκολύνει τους πολίτες και για αυτόν τον λόγο οφείλουμε να αισθανόμαστε όλοι περήφανοι».

Όπως, μάλιστα, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας, πλέον «δεν είναι ο πολίτης που φέρει το βάρος της απόδειξης ποια διαδικασία οφείλει να ακολουθήσει αλλά είναι η ίδια η διοίκηση. Με ένα κλικ ο πολίτης μπορεί να γνωρίζει εύκολα, προσβάσιμα, λειτουργικά ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει».
Μάλιστα ανέφερε ότι «για πρώτη φορά θα έχουν διυπουργικούς κλάδους δημοσίων υπαλλήλων που θα ανταποκρίνονται στις επίκαιρες προκλήσεις, δηλαδή ψηφιακοί αναλυτές, αναλυτές δημοσίων πολιτικών και νομοτέχνες».

«Θα συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι την τελευταία ημέρα της παρούσας διακυβέρνησης για να κάνουμε τη ζωή των πολιτών ευκολότερη», κατέληξε ο κ. Γεραπετρίτης.

Γεωργιάδης: Μπορείς να ιδρύσεις ατομική επιχείρηση από κινητό σου

Για πραγματική έκφραση μίας προηγούμενης πολιτικής απόφασης, πολιτικής σκέψης και σχεδιασμού έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με τα έργα που παρουσιάστηκαν σήμερα. Μίλησε και για την ίδρυση της ατομικής επιχείρησης σε μερικά λεπτά με ένα βήμα, καθώς «σήμερα μπορείς να ιδρύσεις την ατομική σου επιχείρηση και από το κινητό σου τηλέφωνο μέσω του gov.gr και να ξεκινήσεις την επιχειρηματική σου δράση όσο μπορείς πιο γρήγορα για να συμβάλλεις και εσύ στην ανάπτυξη του ΑΕΠ, στην πτώση της ανεργίας, στην ευημερία του ελληνικού λαού με τον δικό σου τρόπο και να πραγματοποιήσεις τα δικά σου όνειρα».

Όπως σημείωσε, «όλα αυτά που έχουν γίνει έχουν αλλάξει το επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα μας, αν δεν θα είχαμε το 2022 τριπλό ρεκόρ, αν δεν είχαμε κάνει αυτά, η Ελλάδα δεν θα είχαμε ρεκόρ Άμεσων Ξένων Επενδύσεων για δεύτερη συνεχή χρονιά, δεν θα είχαμε ρεκόρ εξαγωγών όπου στους 11 μήνες περάσαμε τα 50 δισ. δηλαδή το 23% του ΑΕΠ και ρεκόρ τουριστικών εισπράξεων όλων των εποχών. Αυτό το τριπλό ρεκόρ απηχεί σε πραγματικά αποτελέσματα τη μετατροπή της χώρας».

Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Με Καρύδη – Δόση η ελληνική αποστολή στο Βαλκανικό του Βόλου
  • Στο «τιμόνι» του ΟΦΑΜ ο Χονδρογιάννης για τη Γ’ Εθνική
  • Υδραίου: Δραπέτευση και αποφυγής λογοδοσίας
  • ΕΛΜΕ: Το «τουριστικό θαύμα» αφήνει άστεγους τους εκπαιδευτικούς
  • Δημοτικό Συμβούλιο: Η παρέμβαση των Μονίμων Κατοίκων Π. Πόλης για τον όρμο της Γαρίτσας

Τελευταία σχόλια

  1. Panagiotis στο «Πόλεμος» στην Κληματιά: Προπηλακισμοί και δολιοφθορές για το πλεονάζον νερό!
  2. Γιωργος στο Κέρκυρα: Χωρίς νερό, στέρεψαν και οι δικαιολογίες…
  3. ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΕΡΕΦ στο Η σκοτεινή πλευρά της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
  4. Martin στο Στις φλόγες δύο τουριστικά σκάφη στους Παξούς
  5. Thali Adam στο Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στα Καρουμπάτικα

Find Us on Socials

  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise