• Αρχική
  • CP-Web
  • Στήλες
  • Άρθρα
  • CorfuSports
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 01/07/2025
CorfuPress.com
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS
CorfuPress.com
No Result
View All Result
CorfuPress.com
Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Είμαστε ένα κράτος εν δυνάμει υπό κατοχή” (video)

Βαρουφάκης από Κέρκυρα: Καμία εξόρυξη στο Ιόνιο και στην Ελλάδα

CorfuPress.com by CorfuPress.com
Δευτέρα, 08/05/2023
A A

Με ιδιαίτερη αναφορά στις εξορύξεις στο Ιόνιο για τις οποίες εξέφρασε ένα κατηγορηματικό όχι, αλλά και με πολλές ευθείες βολές τόσο κατά της κυβέρνησης και της “Μητσοτάκης ΑΕ” καθώς και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ο ομιλητής  στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΜεΑ25 στην Κέρκυρα.

 

 

Η συγκέντρωση με παρουσία αρκετού κόσμου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Πλακάδα του Αγίου Σπυρίδωνα με την παρουσία της επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας Σοφίας Σακοράφα αλλά και του ψηφοδελτίου του κόμματος στην Κέρκυρα.

Οι αναφορές σε τοπικά θέματα ήταν ελάχιστες, ωστόσο, το πρωί της Δευτέρας θα υπάρξουν πολλές επισκέψεις του κλιμακίου του κόμματος μαζί με τη Σοφία Σακοράφα, όπως στο ΕΑΚ, στο Νοσοκομείο, στα ΤΑΞι για την UBER και τοαπόγευμα στον Ερημίτη.

 


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

2023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-182023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-18
2023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-172023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-17
2023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-162023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-16
2023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-152023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-15
2023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-142023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-14
2023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-132023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-13
2023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-122023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-12
2023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-112023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-11
2023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-102023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-10
2023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-092023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-09
2023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-082023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-08
2023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-072023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-07
2023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-062023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-06
2023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-052023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-05
2023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-042023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-04
2023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-032023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-03
2023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-022023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-02
2023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-012023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia-01
2023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia2023-5-varoufakis-kerkyra-prisofeltio-omilia

 

Το σχέδιο “Δήμητρα” δεν αποτελεί νόμισμα

 

Ο κ. Βαρουφάκης στην ομιλία του υποστήριξε ότι το “όχι” του 2015 το οποίο το κόμμα του έφερε το 2019 στη Βουλή, είναι ένα “όχι” σε όσους λεηλατούν την χώρα, στους ολιγάρχες των σούπερ μάρκετ και του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, ενώ αναφερόμενος στο σχέδιο “Δήμητρα” που προκάλεσε πολύ θόρυβο τις προηγούμενες ημέρες, υπογράμμισε ότι αποτελεί μία καινοτόμα λύση για όλες τις χώρες της ευρωζώνης, δεν αποτελεί νόμισμα αφού οι συναλλαγές θα εξακολουθήσουν να γίνονται με ευρώ, ωστόσο αποτελεί ανάχωμα στην άκρατη κερδοσκοπία των Τραπεζών απέναντι στους πολίτες οι οποίοι θα χάσουν τα χαράτσια που βάζουν όταν γίνεται μία οποιαδήποτε τραπεζική συναλλαγή καθώς αυτή θα είναι δωρεάν για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις: “Για να παραφράσω αυτό που έλεγε ο κ. Μητσοτάκης, ‘πόσες Δήμητρες είναι ένα σουβλάκι’, ή, ‘πόσοι Πιερρακάκηδες θα είναι ένα λίτρο βενζίνης ή ένα πακέτο μακαρόνια’; Είναι ανοησίες αυτά. Σε ευρώ θα είναι. Το σχέδιο ‘Δήμητρα’ το έχουμε δουλέψει χρόνια τώρα και είναι μία καινοτόμα λύση για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης. Βοηθούν χώρες της Ευρωζώνης, ιδίως αυτές που έχουν δημοσιονομική στενότητα να αποκτήσει το κράτος βαθμούς δημοσιονομικής ελευθερίας και να είναι αμοιβαίως επωφελές τόσο για τους ιδιώτες όσο και για το κράτος, είναι το μέλλον. Σε χώρες που έχουν τις δικές τους κεντρικές τράπεζες ένα τέτοιο σύστημα θα χτιστεί πάνω στην κεντρική τράπεζα, σε χώρες που δεν έχουν τις δικές τους κεντρικές τράπεζες θα χτιστεί πάνω στο αντίστοιχο taxisnet του υπουργείου Οικονομικών, δωρεάν συναλλαγές”.

 

Για την απλή αναλογική και το αν θα συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ

 

“Η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν την απλή αναλογική. Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ που την ψήφισε, δεν θέλει την απλή αναλογική, διότι αλλιώς δεν θα έλεγε αυτό το αισχρό ότι δεν θέλει κυβέρνηση ηττημένων. Τι σημαίνει κυβέρνηση ηττημένων; Αν με την απλή αναλογική συμπληρώνεις 151 βουλευτές, και έχεις φτιάξει κυβέρνηση, είστε οι νικητές. Αλλά για να υπάρξει αυτό, πρέπει να υπάρξει ένα κοινό λαϊκό μέτωπο και ένα μίνιμουμ κοινό πρόγραμμα για να πάει κόντρα στην ολιγαρχία. Αλλά δεν τους ενδιαφέρει να πάνε κόντρα στην ολιγαρχία, θέλουν να γίνουν πάλι πρωθυπουργοί και υπουργοί”.

 

Οι τρεις “χρυσές χήνες” της ολιγαρχίας

 

Αναφέρθηκε στους τρεις μηχανισμούς λεηλασίας των πτωχευμένων, στις τρεις χρυσές χήνες της ολιγαρχίας όπως είπε χαρακτηριστικά, του χρηματιστήριου ενέργειας, του Υπερταμείου και του Ηρακλή των κόκκινων δανείων: «Υπάρχουν 3 ιερές χήνες που οι μνημονιακοι δεν ακουμπούν: η πρώτη είναι το χρηματιστήριο ενέργειας που καταχρεωνει το κράτος και του πολίτες. Η δεύτερη ο Ηρακλής, που δίνει τα κόκκινα δάνεια και τα σπίτια του λαού σε αρπακτικά ταμεία που πλουτίζουν από τη πτώχευση της κοινωνίας. Και η τρίτη το Υπερταμειο, που μας καθιστά χώρα υπό κατοχή – μια χώρα που δεν ελέγχει τη δημόσια περιουσία της. Γι’αυτό εμείς δε θα συμμετέχουμε σε καμία κυβέρνηση: γιατί εμείς θα τις σφάξουμε και τις τρεις αυτές ιερές χήνες και στη θέση τους θα θεσμοθετησουμε την επανένωση και κοινωνικοποίηση της ΔΕΗ, το πλαφόν στη τιμή ενέργειας, το σχέδιο Οδυσσέας που θα προστατέψει τη πρώτη κατοικία και θα ίδρυση εταιρία κοινωνικής στέγης, και Αναπτυξιακη-Αγροτικη Τράπεζα η οποία θα χρησιμοποιεί τον δημόσιο πλούτο για να δανείζει σε παραγωγικά εγχειρήματα στη χώρα μας».

 

Όχι στις εξορύξεις υδρογονανθράκων

 

Τοποθετήθηκε στο θέμα των εξορύξεων που απειλούν το Ιόνιο:  “Εκτός του ότι είναι περιβαλλοντικό ανεπίτρεπτο, εν μέσω κλιματικής καταστροφής, να συζητάμε την εξόρυξη υδρογονανθράκων, είναι και παντελώς ανούσιο οικονομικά. Πέραν του ότι μέχρι να αρχίσουν οι εξορύξεις, ο κόσμος θα έχει μεταβεί σε άλλες μορφές ενέργειας, και να βγει το πετρέλαιο, εμείς δε θα δούμε ούτε δεκάρα τσακιστή. Όλα τα χρήματα θα τα πάρουν οι πολυεθνικές και το ελληνικό κράτος το 11% των κερδών, τα οποία επίσημα θα είναι 0, οπότε 0 ευρώ και το ελληνικό κράτος. Καμία εξόρυξη”, κατέληξε.

 

“Είμαστε ένα κράτος εν δυνάμει υπό κατοχή”

 

Ο κ. Βαρουφάκης έκανε εκτενή αναφορά στις επιθέσεις που δέχεται από τη Νέα Δημοκρατία και τον Πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι έχουν αφηνιάσει επειδή βλέπουν το ΜέΡΑ25 να τους καταστρέφει τη βάση πάνω στην οποία έχτιζαν τα ψέματα τους: “Το θράσος του κ. Μητσοτάκη κόβει την ανάσα. Ζητά να τους δοξάσουμε για τις ‘άμεσες ξένες επενδύσεις’. Ποιες ξένες επενδύσεις; Τα κόκκινα δάνεια, οι ιδιωτικοποιήσεις της κακιάς ώρας, το Χρηματιστήριο Ενέργειας. Όλα αυτά που εξαθλιώνουν και πτωχεύουν την χώρα και τον λαό” ενώ προσέθεσε: “Είμαστε ένα κράτος εν δυνάμει υπό κατοχή. Η διαχείριση της εφορίας και του δημόσιου πλούτου της χώρας έχει περάσει στους δανειστές, ενώ συζητάνε για το κλείσιμο των τραπεζών αυτοί που υποστηρίζουν ότι έχουμε βγει από τα μνημόνια. Μας κοροϊδεύουν γιατί αν αποκαλυφθεί το τεράστιο ψέμα τους, θα καταρρεύσει όλο το μετα-μνημονιακο αφήγημα στο οποίο έχουν βασίσει την πολιτική του οι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ”.

 

Ραιδεστινός, Σακοράφα

 

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γιώργος Ραιδεστινός, ο οποίος έκανε αναφορά στους τοπικούς αγώνες από τις εξορύξεις μέχρι και τα απορρίμματα ενώ η Σοφία Σακοράφα σε έναν σύντομο χαιρετισμό κάλεσε τους ψηφοφόρους να στείλουν στη Βουλή ένα ενισχυμένο ΜέΡΑ25.

CorfuPress.com

CorfuPress.com

Related Posts

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Παλαιστίνη Ώρα Μηδέν: Το Ποτέ Ξανά είναι Τώρα!»

by CorfuPress.com
Δευτέρα, 30/06/2025
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κέρκυρα, η υποψήφια ευρωβουλεύτρια του ΜΕΡΑ25 Β. Αθανασοπούλου

by CorfuPress.com
Σάββατο, 01/06/2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε Πουλημένο και Πελάη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΜΕΡΑ25 Ελ Μασρί Φαίσαλ Ζαχαρία

by CorfuPress.com
Παρασκευή, 17/05/2024
Η φωτογραφία της ημέρας

Σήκωσαν τεράστια σημαία της Παλαιστίνης στην Κέρκυρα

by CorfuPress.com
Τρίτη, 14/05/2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜέΡΑ25: Πολιτική εκδήλωση με τον Παλαιστίνιο υποψήφιο ευρωβουλευτή Ελ Μασρί Φαϊζάλ Ζαχαρία

by CorfuPress.com
Παρασκευή, 10/05/2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχωρήσεις από το ΜΕΡΑ 25 της Κέρκυρας

by CorfuPress.com
Τετάρτη, 12/07/2023
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜέΡΑ25: Πρότειναν διαγραφή της Σακοράφα και ανακοίνωσε ότι αποχωρεί

by CorfuPress.com
Δευτέρα, 10/07/2023
Next Post

Βαρουφάκης από Κέρκυρα: “Είμαστε ένα κράτος εν δυνάμει υπό κατοχή”

Τη Δευτέρα 8 Μαΐου γιορτάζει...

Σαν Σήμερα 8/5: Τα σημαντικότερα γεγονότα...

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία σχόλια

  • Avatar petros spyrou στο Έπιασε φωτιά και το… νερό!: “Νόμος των εντάσεων. Ο πρώτος νόμος λέει ότι σε οποιοδήποτε σημείο ενός ηλεκτρικού κυκλώματος, στο οποίο η πυκνότητα του ηλεκτρικού…” Ιούν 29, 14:32
  • Avatar ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ στο Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΙΑΔΕΥΑΚ…: “ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΑΝΤΟΥ!!!! ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ-ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ!!!! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ…” Ιούν 29, 12:31
  • Avatar Ενας Κερκυραιος στο Έπιασε φωτιά και το… νερό!: “ΔΙΑΛΥΘΗΚΑΜΕ ΟΡΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ. ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ!!!!” Ιούν 29, 11:58
  • Avatar Κερκυραιος πολιτης στο Μπιάγκης: Η Κέρκυρα αξίζει την αναβίωση του Παλιού Δημοτικού Θεάτρου: ““Θεατρο” και υδροπλανα, βαλε γραμματα χασαπη. Μονο στην Κερκυρα, οταν αλλες περιοχες εφυγαν μπροστα πολυ μπροστα και δεν τις βλεπουμε.…” Ιούν 28, 14:09
  • Avatar Σπυριδων Χειμαριος στο Μπιάγκης: Η Κέρκυρα αξίζει την αναβίωση του Παλιού Δημοτικού Θεάτρου: “Κε Μπιανκη ασχοληθειτε με την υποθεση “νερο”.Η προτεραιοτητα του δεν συζητειται.Αφηστε τις φιοριτουρες.” Ιούν 28, 07:43

Το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009

ακολουθήστε μας

No Result
View All Result
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CP-Web/CorfuPress.com
  • CorfuSports.com

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

WEBSITE: www.corfupress.com
C.P.WEB-CORFUPRESS.COM – ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ //
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
MANTZAΡΟΥ 6 – T.K. 49132, ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΦΜ: 107115640 – ΔΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2661026992
EMAIL: [email protected]
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΪΣ ΒΛΑΧΟΥ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

No Result
View All Result
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

Εφόσον πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ τότε αυτόματα δηλώνετε ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης και την χρήση των cookies στις σελίδες μας καθώς και οτι συναινείτε βάσει της νεας Ευρωπαικής οδηγίας GDPR. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ .