Με επιτυχία ολοκληρώθηκε «Το Γαλλόφωνο Φέρι»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Το Γαλλόφωνο Φέρι», το οποίο συνδιοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς της Γαλλικής Γλώσσας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με επιμορφωτικά σεμινάρια και δράσεις που υλοποίησε το Γαλλικό Ινστιτούτο για την προώθηση των γαλλικών, καθώς και με συναυλίες με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών Marc Aymon και Milla Besson.

Το «Γαλλόφωνο Φέρι ταξίδεψε σε όλα τα Ιόνια Νησιά, ξεκινώντας από τη Ζάκυνθο την Τρίτη 2 Μαΐου και αφού πέρασε από Κεφαλονιά, Λευκάδα και Ηγουμενίτσα, κατέληξε το Σάββατο 6 Μαΐου στην Κέρκυρα, στην αίθουσα τελετών της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος». Εκεί, φοιτήτριες του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, έδωσαν σύντομες παρουσιάσεις με θέμα τη σχέση της Κέρκυρας με τη Γαλλία και την Ελβετία. Στη συνέχεια, το Σύνολο Ξύλινων Πνευστών της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος», υπό τη μουσική διεύθυνση του Αναπληρωτή Αρχιμουσικού, κ. Σπύρου Ρουβά, μάγεψε το κοινό με έργα Μάνου Χατζιδάκι, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια μοναδική συναυλία από τους εξαιρετικούς Ελβετούς μουσικούς Marc Aymon και Milla Besson, οι οποίοι, επανερμηνεύοντας τραγούδια από την πολιτιστική κληρονομιά της Ελβετίας με σύγχρονο τρόπο, αντάλλαξαν με το κοινό ιστορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις, ανακαλώντας μνήμες και συναισθήματα.

Τη Δευτέρα 8 Μαΐου στηναίθουσαΣΥΠΑΠ Φαληράκι στην Κέρκυρα, πραγματοποιήθηκε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσηςκαι του Γαλλόφωνου Ινστιτούτου Ελλάδας, καθώςκαι το επιμορφωτικό σεμινάριο για τους / τις εκπαιδευτικούς γαλλικής.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους φορείς που συνετέλεσαν στην επιτυχή διεξαγωγή του προγράμματος, και συγκεκριμένα τον Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας, κ. Nicolas Eybalin, τον κ. Marc Bruchez, Σύμβουλο της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα και την κα Véronique Bruez, Ακόλουθο Συνεργασίας για τη γαλλική γλώσσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας, που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τον Πρόεδρο της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος», κ. Ιωάννη Τριβιζά, για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας, τον Αναπληρωτή Αρχιμουσικό, κ. Σπυρίδωνα Ρουβά, και το Σύνολο Ξύλινων Πνευστών για την εξαιρετική συναυλία, τον πρόεδρο του ΣΥ.Π.Α.Π. Κέρκυρας, κ. Σπυρίδωνα Μωραϊτη, για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας στο Φαληράκι και τον Καθηγητή του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Παν/μίου, κ. Μιχάλη Πολίτη, για την πολύτιμη συνδρομή του. Τέλος, ευχαριστούμε θερμά όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς που παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις του προγράμματος.

 

Related Posts

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία σχόλια