Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Γκίκας: Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες δίνουν χώρο, κίνητρο και προοπτική στους αθλητές της νησιωτικής Ελλάδας
    10/10/2026 23:00
    Αυλωνίτης: Τα χρήματα «έρχονται», το νερό όχι!
    10/10/2026 22:50
    AΝΤΑΡΣΥA Κέρκυρας: Όχι στην προπαγάνδα κυβέρνησης και εταιρειών εξόρυξης υδρογονανθράκων!
    10/10/2026 21:57
    ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας: Δεν θα περάσει ο φασισμός!
    09/10/2026 21:53
    Bραβεύτηκε ο συλλέκτης και συγγραφέας Γιώργος Σουρτζίνος
    09/10/2026 21:50
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Διακομιδή ναυτικού από κρουαζιερόπλοιο στην Κεφαλονιά
    10/10/2026 23:03
    MeteoCorfu | Άστατος καιρός έως την Κυριακή
    10/10/2026 22:52
    MeteoCorfu | Περισσότερες από 22.500 ηλεκτρικές εκκενώσεις στο Ιόνιο και τη Νότια Ιταλία
    10/10/2026 21:29
    TΕΕ: Ο σχεδιασμός της Μαρίνας να σέβεται το συμβατικό πλαίσιο
    09/10/2026 17:13
    O Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Κέρκυρας προσλαμβάνει ψυχολόγο
    09/10/2026 16:12
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Παρέμβαση ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ – Ένωσης Γονέων στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας
    10/10/2026 21:24
    Η νέα διοίκηση στο σωματείο Ναυτεργατών
    09/10/2026 19:32
    Εγκρίθηκαν 1.385 αιτήσεις χρηματοδότησης στα Ιόνια
    09/10/2026 16:50
    ΑΑΔΕ: Νέες αρμοδιότητες για πέντε ΔΟΥ στις επιστροφές φόρων
    ΑΑΔΕ: Νέες αρμοδιότητες για πέντε ΔΟΥ στις επιστροφές φόρων
    09/10/2026 12:42
    Συντάξεις Νοεμβρίου 2026: Πότε θα φανούν τα χρήματα
    Συντάξεις Νοεμβρίου 2026: Πότε θα φανούν τα χρήματα
    09/10/2026 12:42
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ρεσιτάλ πιάνου του Παύλου Σιφναίου
    10/10/2026 21:09
    Bραβεύτηκε ο συλλέκτης και συγγραφέας Γιώργος Σουρτζίνος
    09/10/2026 21:50
    Παλαιά: «ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΥΠΡΟΣ: Από τη Δύση στην Ανατολή»
    09/10/2026 17:34
    «Στοχασμοί γύρω από ένα αβέβαιο και επισφαλές μέλλον…» στην Αναγνωστική
    09/10/2026 16:28
    Η Κέρκυρα τίμησε το έργο του μουσικού Σπύρου Μοτσενίγου
    09/10/2026 16:06
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Πρεμιέρα με ήττα για τoν Φαίακα!
    11/10/2026 00:23
    Aπό την Κέρκυρα στη Rafa Nadal Academy στη Μαγιόρκα!
    10/10/2026 23:51
    Eύκολο «δύο στα δύο» και κορυφή για τον Ιόνιο!
    10/10/2026 22:45
    Θιναλιακός και Όλυμπος τα… είδαν όλα στην πρεμιέρα!
    10/10/2026 21:44
    Επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης με πρόπλασμα στην εκπαίδευση στις Νυμφές
    Βόρεια Κέρκυρα: Εκπαίδευση στη χρήση απινιδωτή για τα ποδοσφαιρικά σωματεία
    08/10/2026 21:37
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2026
    10/10/2026 22:05
    Όταν σβήνει η περιφέρεια: Το “μαύρο” στις οθόνες και η σιωπή της κοινωνίας
    10/10/2026 21:27
    Κοίτα ποιος μιλάει…
    10/10/2026 10:51
    Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης: Η νομιμότητα απαιτεί χρόνο και σαφή όρια ευθύνης
    09/10/2026 19:41
    Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2026
    09/10/2026 19:38
Ανάγνωση H Καμεράτα της Σκάλας του Μιλάνου και ο Δ. Γραμμένος στην Αίθουσα του Θρόνου
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

H Καμεράτα της Σκάλας του Μιλάνου και ο Δ. Γραμμένος στην Αίθουσα του Θρόνου

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στις 21.30, με είσοδο ελεύθερη

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 10/10/2022 13:17
Κοινοποίηση
16 λεπ. ανάγνωση

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στις 21.30, με είσοδο ελεύθερη

To Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας «φέρνει» τη Σκάλα του Μιλάνου στην… Κέρκυρα! Το φημισμένο μουσικό σύνολο Cameristi della Scala συναντά επί σκηνής σε ρόλο μαέστρου, τον αρχιμουσικό Διονύση Γραμμένο, διεθνώς αναγνωρισμένο ως ένας από τους πιο χαρισματικούς καλλιτέχνες της νέας γενιάς. Μαζί τους η μέτζο-σοπράνο Rosa Bove.

Μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στην ιταλική μπαρόκ με έργα των Vivaldi, Durante, Geminiani και Corelli στο ατμοσφαιρικό Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου στην επιβλητική Αίθουσα του Θρόνου. Μια μουσική εμπειρία που θα μας μεταφέρει στον χρόνο στις αίθουσες χορού των παλατιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον Αστέρα Β ο Δημήτρης Γραμμένος!
Δ. Γραμμένος: Από τον Αστέρα, πρώτος σκόρερ στη Β’ Κύπρου
Μοναδική συναυλία: Η Καμεράτα της Σκάλας του Μιλάνου & ο Διονύσης Γραμμένος
Συλλυπητήρια του ΠΣΑΤ για το χαμό του Χρήστου Γραμμένου
Έφυγε από τη ζωή ο αθλητικογράφος Χρήστος Γραμμένος!

Η ορχήστρα…

Μία ορχήστρα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Η Ορχήστρα Δωματίου Καμεράτα της Σκάλας του Μιλάνου (Cameristi della Scala) ιδρύθηκε το 1982 και αποτελείται από μουσικούς της ορχήστρας του θρυλικού ομώνυμου θεάτρου ενώ παράλληλα συνεργάζεται με γνωστούς μουσικούς και τραγουδιστές όπερας, έχοντας ως κύριο ρεπερτόριο σπουδαία έργα μουσικής δωματίου καθώς και έργα λιγότερο γνωστών Ιταλών συνθετών, από τον 18ο αιώνα έως και σήμερα. Το 2012 έλαβε από την Περιφέρεια του Μιλάνου το “Βραβείο Isimbardi”, που προορίζεται για θεσμούς οι οποίοι, χάρη στη διεθνή τους δράση, συνεισφέρουν στη διάδοση της φήμης του Μιλάνου. Με εμφανίσεις στα σημαντικότερα θέατρα και αίθουσες συναυλιών του κόσμου έχουν σταθερές συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως ο Maxim Vengerov, ο Gautier Capuçon, ο David Fray, ο Renaud Capuçon, ο Francesco Piemontesi και η Maria João Pires.

Ο Διευθυντής Ορχήστρας…

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας, ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (ΕΛΣΟΝ), ο Διονύσης Γραμμένος ξεκίνησε τη διεθνή του σταδιοδρομία το 2008 αποσπώντας το Α’ Βραβείο στον “Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Σολίστ” της EBU (European Broadcasting Union) στη Βιέννη και τον τίτλο του “Ευρωπαίου Νέου Μουσικού της Χρονιάς”, ο πρώτος μουσικός πνευστού οργάνου στην ιστορία του διαγωνισμού που έλαβε τον τίτλο αυτό. Έκτοτε του έχουν απονεμηθεί διάφορα τιμητικά βραβεία (“European Young Leader”, 2018, από το think-tank Friends of Europe, Διεθνές Βραβείο Τεχνών “Leonardo da Vinci”, “Rising Star” της ECHO-European Concert Hall Organisation) και το Χρυσό Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών, για την προσφορά του στη μουσική. Τόσο σαν μαέστρος όσο και σαν σολίστ έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με μερικές από τις κορυφαίες ορχήστρες διεθνώς (Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης, η Όπερα του Καναδά στο Τορόντο, η Ορχήστρα Δωματίου της Σκάλας του Μιλάνου, κ.α.), με εμφανίσεις σε ιστορικές αίθουσες όπως όπως το Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης, η Φιλαρμονική του Βερολίνου, Μπάρμπικαν Σέντερ του Λονδίνου και Μέγαρο Μουσικής της Βιέννης μεταξύ άλλων ερμηνεύοντας μερικά από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της μουσικής ιστορίας. Η μουσική του ευφυΐα και παρουσία στο πόντιουμ έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον της μουσικής κοινότητας.

Η μέτζο-σοπράνο…

Η μέτζο-σοπράνο Rosa Bove, που έχει ξεχωρίσει για τις φωνητικές της δεξιότητες, όσο και την ιδιαίτερη χροιά της φωνή της έχοντας ταυτιστεί με το μπαρόκ ρεπερτόριο, έρχεται να προσδώσει τη δική της πινελιά στη μουσική παλέτα της βραδιάς. Με συμμετοχές σε μερικά από τα πιο κλασικά έργα όπερας στα σπουδαιότερα λυρικά θέατρα του κόσμου, έχει κάνει αίσθηση με συνεργασίες όπως αυτή με την Cecilla Bartoli και η ζωντανή ηχογράφηση από τη Deutsche Grammophon, του έργου “Confitebor tibi domine” του Pergolesi με την Ορχήστρα Mozart υπό τη διεύθυνση του Claudio Abbado.

Μια καλλιτεχνική σύμπραξη υψηλού επιπέδου από αυτές που σπάνια έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στη χώρα μας για μία και μόνο παράσταση στο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας.

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, όλα τα μάτια στραμμένα στην Κέρκυρα.

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΚΑΜΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ & ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
MEZZOSOPRANO: ROSA BOVE
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00
ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – ME ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ
Το Δελτίο Εισόδου μπορείτε να το προμηθευτείτε από τη σελίδα της εκδήλωσης στο corfuif.gr. H πλατφόρμα θα ανοίξει την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στις 14:00.
Για την είσοδο στην αίθουσα είναι υποχρεωτική η επίσημη ενδυμασία.
Απαγορεύεται η είσοδος στην Αίθουσα με τακούνια.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
ΚΑΜΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ
Η ορχήστρα δωματίου Cameristi della Scala (Καμεράτα της Σκάλας) ιδρύθηκε το 1982 από μέλη της Ορχήστρας του Θεάτρου της Σκάλας του Μιλάνου. Χάρη στην ιδιαίτερη σύνθεσή της εμφανίζεται τακτικά χωρίς μουσικό διευθυντή. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει τα πιο γνωστά έργα μουσικής δωματίου από τον 18ο αιώνα έως σήμερα, ενώ προβάλλει και έργα λιγότερο γνωστών ιταλών συνθετών. Με την Καμεράτα της Σκάλας συμπράττουν συχνά ως σολίστ οι εξάρχοντες και οι εξάρχουσες της Ορχήστρας της Σκάλας, και πολλοί βιρτουόζοι: Ντάνιελ Μύλλερ-Σοτ, Κάτια Μπουνιατισβίλι, Γιαν Λισέτσκι, Σεργκέι Μπαμπαγιάν, Αλεξέι Βολόντιν, Ντανιέλ Λοζακόβιτς, Τζοβάννι Σόλλιμα, Γιούλιους Μπέργκερ κ.ά. Μεγάλοι μαέστροι της Σκάλας του Μιλάνου δούλεψαν με την Καμεράτα διαμορφώνοντας τον μοναδικό της, χαρακτηριστικά ιταλικό, ήχο. Το Σύνολο δίνει συναυλίες σε γνωστές αίθουσες συναυλιών: Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης, Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου στην Ουάσιγκτον, Γκαβώ στο Παρίσι, Τσαϊκόφσκι στη Μόσχα, Τόνχαλλε στη Ζυρίχη, Μπρόνφμαν στο Τελ Αβίβ, Βικτόρια Χολ στη Γενεύη, Κολιζέο στο Μπουένος Άιρες, Όπερα της Βαρσοβίας, καθώς και στα φεστιβάλ Ενέσκου στο Βουκουρέστι, «Φθινόπωρο στην Τιφλίδα», Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ της Σμύρνης κ.α.
Το 2010 οι Cameristi della Scala περιόδευσαν στο Ισραήλ και εμφανίστηκαν, μεταξύ άλλων, στο Τελ Αβίβ, ενώ στην «Εβδομάδα του Μιλάνου»- Expo 2010 στη Σαγκάη έδωσαν τέσσερις συναυλίες για το κινεζικό κοινό. Το 2011 άνοιξαν το Φεστιβάλ Eμίλια Ρομάνα στην Ίμολα, και σε συνεργασία με την Associazione Musica del Risorgimento πήραν μέρος στους εορτασμούς για τα 150 χρόνια από την Ένωση της Ιταλίας, ενώ έλαβαν μέρος στο διεθνές φεστιβάλ MITO SettembreMusica. Τα καλοκαίρια του 2007, 2008 και 2009 συμμετείχαν σε σειρά συναυλιών στην Πιάτσα ντελ Ντουόμο του Μιλάνου. Τον Μάιο του 2018, για τα εκατόχρονα από τη γέννηση του Λέοναρντ Μπέρνσταϊν, έδωσαν συναυλία στη Σκάλα του Μιλάνου. Την ίδια χρονιά, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, παρουσίασαν ένα πρωτότυπο πρότζεκτ σε συνεργασία με τον περίφημο χορευτή της Σκάλας, Ρομπέρτο Μπόλλε.
Από το 2017, ο μαέστρος Ουίλσον Χερμάντο έγινε κύριος προσκεκλημένος μαέστρος του Συνόλου. Υπό τον Χερμάντο, έχουν δώσει συναυλίες σε Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία, Ρουμανία, Τουρκία κ.α.
Για τη συμβολή τους στη μουσική ζωή του Μιλάνου και στην εδραίωση του κύρους της πόλης διεθνώς, οι Cameristi della Scala τιμήθηκαν με το βραβείο Ισιμπάρντι 2012. Μέγας υποστηρικτής του Συνόλου είναι ο τραπεζικός όμιλος Intesa Sanpaolo.

 

 

Dionysis Grammenos
Photo: Marco Borggreve for Naive

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
Ο ‘Ελληνας αρχιμουσικός και σολίστ κλαρινέτου Διονύσης Γραμμένος (γεν. 1989) έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως ένας από τους πιο χαρισματικούς καλλιτέχνες της νέας γενιάς. Έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 21 ετών στο πόντιουμ της Ορχήστρας Δωματίου της Βιέννης και έκτοτε συνεργάστηκε με παγκοσμίου κύρους ορχήστρες όπως η Όπερα του Καναδά στο Τορόντο, για τις όπερες Ευγένιος Ονιέγκιν (Τσαϊκόφσκι) και Απαγωγή από το Σεράι (Μότσαρτ), η Ορχήστρα Δωματίου της Σκάλας του Μιλάνου, με σολίστ τη διάσημη πιανίστα Κάτια Μπουνιατισβίλι στο 2ο κοντσέρτο του Ραχμάνινοφ αλλά και τον Ρενό Καπυσόν στο κοντσέρτο του Μέντελσον, η Ορχήστρα του Φεστιβάλ της Λουκέρνης, η Ορχήστρα Δωματίου του Βελγίου για την όπερα Μαγικός Αυλός (Μότσαρτ), η Φιλαρμονική Ορχήστρας της Μάλτας για το καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο προεδρικό γκαλά, αλλά και οι Φιλαρμονικές Ορχήστρες της Οδησσού και Ταϊλάνδης (συμφωνίες των Νίλσεν και Μπραμς αντίστοιχα), μεταξύ άλλων.
Για τη σεζόν 2021/22 είναι κορυφαίος αρχιμουσικός της English Touring Opera, για την παραγωγή της όπερας Λα Μποέμ (Πουτσίνι), διευθύνει την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην πρώτη της συναυλία αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση καθώς και μια βιντεοσκοπημένη εμφάνιση με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Είναι επίσης προσκεκλημένος μαέστρος της Εθνικής Ορχήστρας του Βελγίου, σε ένα πρόγραμμα με έργα των Ντεμπισύ και Ραβέλ και διευθύνει την Ευρωπαϊκή Ορχήστρα Νέων (European Student Orchestra) σε μια περιοδεία με την 6η Συμφωνία του Μάλερ.
Η μουσική του ευφυΐα και παρουσία στο πόντιουμ έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον σπουδαίων μαέστρων, συμπεριλαμβανομένων των Μπέρναρντ Χάιτινκ, Ντέιβιντ Ζίνμαν, Σερ Ρότζερ Νόρινκγτον και Ρόμπερτ Σπάνο. Πρόσφατα, ήταν ο πρώτος Έλληνας μαέστρος που επιλέχθηκε από το Μουσικό Φεστιβάλ του Άσπεν στις ΗΠΑ, εκεί όπου διηύθυνε μια σειρά συναυλιών με προγράμματα συμφωνικής μουσικής και όπερας.
Ξεκίνησε τη διεθνή του σταδιοδρομία το 2008 αποσπώντας το Α’ Βραβείο στον “Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Σολίστ” της EBU (European Broadcasting Union) στη Βιέννη και τον τίτλο του “Ευρωπαίου Νέου Μουσικού της Χρονιάς”. Σημειώνεται πως είναι ο πρώτος μουσικός πνευστού οργάνου στην ιστορία του διαγωνισμού που έλαβε τον τίτλο αυτό.
Ως σολίστ έχει εμφανιστεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης, την Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Βιέννης, την Ορχήστρα της Νορβηγικής Ραδιοφωνίας, την Ορχήστρα του Μουσικού Φλωρεντινού Μαΐου, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Νοτιοδυτικής Γερμανίας, τη Βασιλική Ορχήστρα του Νιούκαστλ, την Ορχήστρα Δωματίου της Σκανδιναβίας, την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σόφια, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Κατάρ αλλά και με το κουαρτέτο εγχόρδων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου, σε αίθουσες όπως το Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης, Φιλαρμονική του Βερολίνου, KKL της Λουκέρνης, Μπάρμπικαν Σέντερ του Λονδίνου, Μέγαρο Μουσικής της Βιέννης, Σιτέ ντε λα Μουζίκ και Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, Κονσέρτχεμπαου του Άμστερνταμ και το Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Οι συναυλίες του έχουν μεταδοθεί ζωντανά από το BBC Radio-3, τη Βαυαρική Ραδιοφωνία, τη Γαλλική Ραδιοφωνία και το ORF της Αυστρίας, ενώ ηχογραφεί για τις εταιρείες Warner Classics και naïve.
Το 2018 επιλέχθηκε ως “European Young Leader” από το think-tank Friends of Europe, υπό την καθοδήγηση του Jean-Claude Juncker. Έχει τιμηθεί με το Διεθνές Βραβείο Τεχνών “Leonardo da Vinci”, το βραβείο “Rising Star” της ECHO (European Concert Hall Organisation) και το Χρυσό Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών, για την προσφορά του στη μουσική.
Από το 2017 ο Διονύσης Γραμμένος είναι ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (ΕΛΣΟΝ), η οποία λειτουργεί με χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και από τον Οκτώβριο του 2020 στεγάζεται ως Ορχήστρα in Residence στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Υπό την καθοδήγησή του η ορχήστρα έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εθνικών Ορχηστρών Νέων (European Federalon of National Youth Orchestras) και εμφανίστηκε στην εναρκτήρια συναυλία του Διεθνούς Φεστιβάλ Young Euro Classic στο Μέγαρο Μουσικής του Βερολίνου. Στα πέντε χρόνια λειτουργίας της ΕΛΣΟΝ πάνω από 200 Έλληνες νέοι μουσικοί έχουν επιλεγεί να συμμετάσχουν ως μέλη της, ενώ πάνω από 2.500 μαθητές από όλη τη χώρα έχουν επωφεληθεί από τις εκπαιδευτικές της δράσεις.

ΡΟΖΑ ΜΠΟΒΕ
Η μετζοσοπράνο Ρόζα Μπόβε γεννήθηκε στο Σαλέρνο. Σπούδασε στο Ωδείο της γενέτειράς της.
Από τους πρώτους οπερατικούς ρόλους της ήταν η Τζαννίνα στα Γυναικεία πείσματα του Σποντίνι στο Φεστιβάλ «Περγκολέζι Σποντίνι» στο Γιέζι (2008). Έχει ερμηνεύσει, μεταξύ άλλων: Βαλεντιανός (Αέτιος του Χαίντελ) υπό τον Αττίλιο Κρεμονέζι στο Φεστιβάλ του Σβέτσινγκεν, Αγιουτάντα (Ένας κόσμος άνω κάτω του Σαλιέρι) υπό τον Φεντερίκο Μαρία Σαρντέλλι, Άλκανδρος (Ολυμπιάδα του Περγκολέζι) υπό τον Αλεσσάντρο Ντε Μάρκι στο Θέατρο Σαν Κάρλο της Νάπολης, Κερουμπίνο (Οι γάμοι του Φίγκαρο) στο Φεστιβάλ Byblos στο Λίβανο, Σουζούκι (Μαντάμα Μπατερφλάυ) στο Γιέζι, Καρντέλλα (Ο ερωτευμένος καλόγερος του Περγκολέζι) υπό τον Φάμπιο Μπιόντι στο Φεστιβάλ «Περγκολέζι Σποντίνι», Αριστέα (Ολυμπιάδα του Βιβάλντι) υπό τον Λώρενς Κάμμινγκς στην Όπερα Γκάρσινγκτον, Σεμίρα (Αρταξέρξης του Χάσσε) υπό τον Κορράντο Ροβάρις στο Φεστιβάλ της Μαρτίνα Φράνκα, Οράσπε (Η Ζηνοβία στην Παλμύρα του Παϊζιέλλο) στο Σαν Κάρλο της Νάπολης, Καμπαλέτα στην παγκόσμια πρεμιέρα του έργου Σύννεφα από χαρτί στο Θέατρο Μάσσιμο του Παλέρμου.
Έχει κάνει ντεμπούτο σε σημαντικούς ρόλους δίπλα στην Τσετσίλια Μπάρτολι: Μια Ελληνίδα στην Ιφιγένεια εν Ταύροις του Γκλουκ, υπό τον Ντιέγκο Φαζόλις, και Ζούλμα στην Ιταλίδα στο Αλγέρι στο Θερινό Φεστιβάλ του Ζάλτσμπουργκ· Θίσβη στη Σταχτοπούτα στην Όπερα του Μόντε Κάρλο και στο Φεστιβάλ της Λουκέρνης, στο Μαρτινύ, τη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη και το Ρίμινι. Πρόσφατα έκανε ντεμπούτο στην Κρατική Όπερα της Βιέννης με ένα γκαλά όπερας. Επίσης, έκανε το ντεμπούτο της στο Περιφερειακό Θέατρο στο Τορίνο (Η Ιταλίδα στο Αλγέρι υπό τον Ντε Μάρκι), στο Φεστιβάλ Όπερας του Ουέξφορντ (Δορύλλα του Βιβάλντι υπό τον Φαζόλις), στο Πότσνταμ (Οι γάμοι του Φίγκαρο, υπό τον Κρεμονέζι), στο Λουγκάνο (Υπηρέτρια κυρά υπό τον Φαζόλις), στο Θέατρο Μάσσιμο (Διδώ και Αινείας του Πέρσελ), και στο Θέατρο Βέρντι του Σαλέρνου (Σταχτοπούτα). Ερμηνεύει συχνά έργα θρησκευτικής μουσικής: Εξομολογήσομαί Σοι, Κύριε του Περγκολέζι με την Ορχήστρα Μότσαρτ υπό τον Κλάουντιο Αμπάντο στην Μπολόνια (ζωντανή ηχογράφηση, Deutsche Grammophon), Ρέκβιεμ του Μότσαρτ υπό τον Κρίστοφερ Χόγκγουντ στη RAI-Τορίνο, Ο θρίαμβος της Ιουδίθ του Βιβάλντι στο Φεστιβάλ της Μπων και στο Φεστιβάλ Soli Deo Gloria στο Μπράουνσβαϊγκ, Ρέκβιεμ του Ντυρυφλέ με τη Φιλαρμονική του Τορίνου, Μικρή επίσημη λειτουργία του Ροσσίνι και Ρέκβιεμ του Ντονιτζέττι στο Φεστιβάλ της Βηρυττού.
Πρόσφατα τραγούδησε στη Λειτουργία σε ντο ελάσσονα του Μότσαρτ στη Διεθνή Εβδομάδα Θρησκευτικής Μουσικής στον Καθεδρικό του Μονρεάλ υπό τον Σαρντέλλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποχωρεί απ’ την Ελληνική Λύση ο πρώτος σε ψήφους στην Κέρκυρα Άγγελος Γραμμένος
Συλλυπητήριο Ζορμπά για την απώλεια του Νίκου Γραμμένου
Μαχειμάρης: H Κέρκυρα θρηνεί έναν άξιο δημόσιο λειτουργό
Αλεξάκης: Καλό ταξίδι κύριε Νίκο…
Κράτσα: Καλό ταξίδι Νίκο, μας άφησες μεγάλο κενό…
Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Πρεμιέρα με ήττα για τoν Φαίακα!
  • Aπό την Κέρκυρα στη Rafa Nadal Academy στη Μαγιόρκα!
  • Σύλληψη γυναικoλόγου για παιδική πορνογραφία – Σοκαριστικό το υλικό στην κατοχή του
  • Σάκης Αρναούτογλου: Βροχές, καταιγίδες και ψυχρή εισβολή από την Τρίτη – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
  • Ελευσίνα: Νεοναζιστικό υλικό και όπλα στα σπίτια των δύο κατηγορουμένων για την επίθεση στον 32χρονο

Τελευταία σχόλια

  1. RANTOS KOSTAS στο Το υδραγωγείο του 1831 γίνεται περιπατητική διαδρομή
  2. Κερκυραιος πολιτης στο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης: Διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Φαληράκι
  3. Κερκυραιος πολιτης στο Συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος “Ιόνια Νησιά 2021-2027”
  4. Κερκυραιος πολιτης στο Σύλληψη αλλοδαπού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πλαστά έγγραφα
  5. Spiros Giourgas στο Eπιμελητήριο: Οι Παξοί δεν είναι ξεχασμένοι

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

“Έφυγε” ο Νίκος Γραμμένος στα 65 του χρόνια…

11/03/2022 17:10

Έφυγε από τη ζωή ο Κερκυραίος ζωγράφος Κώστας Γραμμένος

09/12/2021 15:26

Μάγεψε ο Διονύσης σε Γερμανία (αλλά) και Κέρκυρα! (Φώτο, βίντεο)

03/08/2021 15:57

Ο Διονύσης Γραμμένος με την ΕΛΣΟΝ σε Κέρκυρα, Δελφούς και Βερολίνο

23/07/2021 13:10
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise