• Αρχική
  • CP-Web
  • Στήλες
  • Άρθρα
  • CorfuSports
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 23/07/2025
CorfuPress.com
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS
CorfuPress.com
No Result
View All Result
CorfuPress.com
Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Σύσκεψη της ΕΛΜΕ με αναπληρωτές και νεοδιόριστους

CorfuPress.com by CorfuPress.com
Τρίτη, 01/03/2022
A A

Η σύσκεψη θα γίνει την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στο 1ο γυμνάσιο.

Η ανακοίνωση-κάλεσμα της ΕΛΜΕ

Καμία έκπτωση στις ανάγκες μας. Καμία απόλυση αναπληρωτή!
Να καταργηθούν εδώ και τώρα οι τρίμηνες συμβάσεις! Κάλυψη όλων των κενών! Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 2 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Το διαχρονικό πρόβλημα των χιλιάδων ελλείψεων στα σχολεία και της κάλυψης μόνο ενός μέρους αυτών με συμβασιούχους παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, γίνεται ακόμα πιο εκρηκτικό κατά την περίοδο της πανδημίας. Ταυτόχρονα, η γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στην εκπαίδευση έχει «χτυπήσει κόκκινο», με τις τρίμηνες συμβάσεις να συνεχίζονται για δεύτερη χρονιά, με τη δικαιολογία των έκτακτων, υποτίθεται, αναγκών, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι σχεδιασμός της Κυβέρνησης είναι η επέκταση της ευέλικτης εργασίας και όχι η μόνιμη και σταθερή δουλειά, ακολουθώντας τις οδηγίες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.
Αντί, λοιπόν, να καλύψουν τα 9.000 κενά με τα οποία άνοιξαν τα σχολεία μετά τις γιορτές, όπως και τα χιλιάδες κενά που προέκυψαν λόγω της πανδημίας και της μεγάλης μεταδοτικότητας της «Ο», έκαναν συνολικά 4.274 προσλήψεις, εκ των οποίων οι 2.500 χιλιάδες ήταν με τρίμηνες συμβάσεις. Και τι βλέπουμε καθημερινά στα σχολεία μας; Να αναστέλλονται τμήματα ένταξης και Γενικής Παιδείας, να χάνονται δεκάδες διδακτικές ώρες μαθημάτων και παράλληλης στήριξης -που ήδη ήταν «πετσοκομμένες» – και τους συναδέλφους μας τριμηνίτες να τρέχουν από τμήμα σε τμήμα και από σχολείο σε σχολείο, κλείνοντας τις «τρύπες» που έχει δημιουργήσει η ίδια η πολιτική του Υπουργείου και της Κυβέρνησης. Τους βλέπουμε ακόμα και να καλύπτουν κενά που υπάρχουν από το Σεπτέμβριο! Όπως καταλαβαίνουμε, τραγικές είναι και οι συνέπειες στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, ύστερα μάλιστα από 2 χρόνια σε αυτήν την κατάσταση, με τις συνέπειες της τηλεκπαίδευσης κλπ.
Γνωρίζουμε επίσης, ότι οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί έχουν ελάχιστα δικαιώματα, όπως για παράδειγμα το δικαίωμα στις άδειες που – ιδίως εν μέσω πανδημίας- θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της άδειας νόσησης από covid, όπου μετά την 6η μέρα, δεν τη δικαιούνται οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Επίσης, από τη στιγμή που το Υπουργείο δεν παίρνει την ευθύνη της συνολικής κάλυψης των κενών, συχνά οι αναπληρωτές δέχονται πιέσεις από τη διοίκηση για αναπλήρωση μαθημάτων άλλων ειδικοτήτων, για κάλυψη κενών εκτός του ωραρίου τους κ.α., καλύπτοντας έτσι τα κενά χωρίς «κόστος» για τη κυβέρνηση ενώ υπονομεύεται η μόρφωση των μαθητών μας. Ας σκεφτούμε λοιπόν πως όλα τα παραπάνω ισχύουν σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό για τους συμβασιούχους με τρίμηνη διάρκεια, που έχουν γίνει λάστιχο και θα απολυθούν τον Απρίλιο!. Αυτό βέβαια σημαίνει πως δε θα συμπληρώσουν ούτε τα ένσημα για να βγουν στο ταμείο ανεργίας το καλοκαίρι. Ουσιαστικά οι συνάδελφοί μας «ξεσπιτώνονται» για τρεις μήνες, μόνο και μόνο για να μη χάσουν τα ελάχιστα μόρια προϋπηρεσίας. Οι συνάδελφοι με τρίμηνες συμβάσεις αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους μέχρι και τα self – test αφού το ΥΠΑΙΘ δεν έλυσε ούτε καν αυτό το πρόβλημα!
Σε όλα αυτά, έρχονται να προστεθούν και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι αναπληρωτές, όπως το πρόβλημα της στέγασης. Πολλοί δεν μπορούν να βρουν σπίτι που να ενοικιάζεται για 3 μήνες, ενώ άλλοι, όταν βρουν, το χρυσοπληρώνουν. Ειδικά στην Κέρκυρα το πρόβλημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Μάλιστα, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις συναδέλφων που κατέφυγαν στη λύση του Airbnb και των ξενοδοχείων, που σημαίνει ότι θα δουλεύουν για να πληρώνουν μόνο τη στέγασή τους. Είναι απαράδεκτο οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί που στηρίζουν τόσα χρόνια τα σχολεία μας, να αντιμετωπίζουν τόσο σοβαρά οικονομικά προβλήματα και το Υπουργείο να σφυρίζει αδιάφορα. Μεγάλες είναι και οι ευθύνες της τοπικής διοίκησης των Δήμων και Περιφερειών, οι οποίες σφυρίζουν αδιάφορα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές και δεν έχουν κάνει το ελάχιστο για τη στήριξή τους. Ούτε για τη στέγαση, ούτε για τις μετακινήσεις. Ειδικά οι Δήμοι της Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας, που έχουν τη δυνατότητα – βάσει νόμου – να παρέχουν στέγη σε εκπαιδευτικούς, δεν έχουν ασχοληθεί καν με το θέμα.
Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει για να συνεχίζεται αυτό το αίσχος των τρίμηνων συμβάσεων. Ούτε καν το επιχείρημα των έκτακτων προσλήψεων λόγω πανδημίας, καθώς η προηγούμενη εμπειρία δείχνει ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι δεν καλύπτουν κενά που σχετίζονται με τον κορονοϊό, αλλά λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, αποδεικνύοντας ότι οι συγκεκριμένες συμβάσεις ήρθαν για να μείνουν και αποτελούν κομμάτι του σχεδίου όλων των κυβερνήσεων για επέκταση της ευέλικτης απασχόλησης! Η Κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία για να παγιώσει την πρόσληψη εκπαιδευτικών όποτε και για όσο θέλει, τσακίζοντας περαιτέρω το δικαίωμα στη σταθερή εργασία με δικαιώματα.
Εμείς, όμως, που είμαστε καθημερινά στα σχολεία, ξέρουμε ότι κανείς δεν περισσεύει, αντίθετα δε φτάνουμε για να καλύψουμε τις μαθησιακές ανάγκες των μαθητών μας, ξέρουμε την ανάγκη του σχολείου για μόνιμους εκπαιδευτικούς σε κάθε σχολική μονάδα.
Είναι ολοφάνερο ότι η συνολική αναβάθμιση του σχολείου, στην οποία περιλαμβάνεται και το μόνιμο προσωπικό, με σταθερές εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα, αποτελεί κόστος για όλες τις Κυβερνήσεις και για το οικονομικό σύστημα που υπηρετούν. Γι΄ αυτό τον λόγο δε χωράει καμία αναμονή, καμία αυταπάτη ότι θα δοθεί λύση στα συσσωρευμένα προβλήματα των σχολείων και των εκπαιδευτικών από οποιαδήποτε Κυβέρνηση, εάν δε στηριχτούμε στις δυνάμεις μας, στα σωματεία μας, και αν δε δώσουμε ανυποχώρητο αγώνα για κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας, για μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων, για κάλυψη όλων των κενών εδώ και τώρα!
Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι. Τα προβλήματα της στέγασης, των μετακινήσεων, των “περίεργων” τοποθετήσεων αφορούν και αυτούς. Επιπροσθέτως οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι είναι αντιμέτωποι και με το παράλογο μέτρο της παραμονής επί διετία στον τόπο διορισμού τους, κάτι που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη διαβίωσή τους.
Απαιτούμε:
• Κατάργηση των τρίμηνων συμβάσεων. Κανένας συμβασιούχος να μην απολυθεί εν μέσω σχολικής χρονιάς.
• Να δοθεί άμεσα λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των συμβασιούχων και των νεοδιόριστων με ευθύνη του Υπουργείου, των Δήμων και των Περιφερειών. Επίδομα στέγασης σε όλους όσοι εργάζονται μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους.
• Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα. Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε να καλύπτονται άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν και να μην απορυθμίζεται η λειτουργία του σχολείου.
• Να μειωθεί στο 1 έτος η υποχρέωση παραμονής των νεοδιόριστων στον τόπο διορισμού τους.
• Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία- μόνιμοι διορισμοί με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων.

CorfuPress.com

CorfuPress.com

Related Posts

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΕΛΜΕ: Καταγγελία για την πολιτική δίωξη της προέδρου του ΣΕΠΕ Ζακύνθου

by CorfuPress.com
Τρίτη, 15/07/2025
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΕΛΜΕ και Ένωση Γονέων για το ΕνΕΕΓΥΛ Κέρκυρας

by CorfuPress.com
Κυριακή, 06/07/2025
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΕΛΜΕ: Άμεση καταβολή των οδοιπορικών σε όλους τους εκπαιδευτικούς

by CorfuPress.com
Σάββατο, 05/07/2025
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η ΕΛΜΕ για το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο: Δεν θα περάσει…

by CorfuPress.com
Σάββατο, 05/07/2025
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΕΛΜΕ: Η καθυστέρηση στις ηλεκτρονικές εγγραφές υπονομεύει περισσότερο τα δικαιώματα των μαθητών

by CorfuPress.com
Τετάρτη, 02/07/2025
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με επιτυχία, το γλέντι της ΕΛΜΕ

by CorfuPress.com
Κυριακή, 29/06/2025
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Πέμπτη, το γλέντι της ΕΛΜΕ

by CorfuPress.com
Τρίτη, 24/06/2025
Next Post

41χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος στον Ποταμό

Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση στο δρόμο της τάφρου του Νέου Φρουριου

Σε υψηλή τιμή το φαβορί, διπλασιασμός με τα γκολ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία σχόλια

  • Avatar Στέφανος Σπάθας στο «Ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος, πυξίδα για τη βιώσιμη ανάπτυξη στον τόπο μας»: “Kαί μιάς καί μιλάμε γιά Συμβούλια καί διαβούλια, υποτίθεται ότι οί Κερκυραϊκές ιστοσελίδες “ειδήσεων”υπάρχουν γιά νά εννημερώνουν τούς Πολίτες όχι…” Ιούλ 22, 17:50
  • Avatar Στέφανος στο Επίσκεψη Γκίκα, σε Πάρο, Αντίπαρο, Νάξο και Σύρο: “Ετσι ! Αφού καταφέραμε νά τά κάνουμε σκατά στήν Κέρκυρα, τώρα πάμε σε Πάρο, Αντίπαρο, Νάξο και Σύρο γιά νά…” Ιούλ 19, 11:51
  • Avatar ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ στο Η Παράτυπη Μετανάστευση ως Πρόκληση για την Ευρώπη και την Ελλάδα: “Γιατί χρησιμοποιείτε την λέξη ΠΑΡΑΤΥΠΗ όπως και πολλά ΜΜΕ, για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια και που βλέπετε το…” Ιούλ 15, 22:00
  • Avatar Ο ανάποδος στο Προχειρότητα και διασυρμός: “Αν το ήξερα δεν θα έκλεινα εισιτήρια. Όχι ξανά τέτοια ξεφτίλα.” Ιούλ 13, 09:47
  • Avatar Κερκυραιος πολιτης στο “Έπαιξαν ξύλο” πάνω στο μόλο του Άγιου Σπυρίδωνα! (VIDEO): “Πολιτιστικο δρωμενο!” Ιούλ 13, 08:16

Το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009

ακολουθήστε μας

No Result
View All Result
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CP-Web/CorfuPress.com
  • CorfuSports.com

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

WEBSITE: www.corfupress.com
C.P.WEB-CORFUPRESS.COM – ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ //
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
MANTZAΡΟΥ 6 – T.K. 49132, ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΦΜ: 107115640 – ΔΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2661026992
EMAIL: [email protected]
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΪΣ ΒΛΑΧΟΥ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

No Result
View All Result
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

Εφόσον πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ τότε αυτόματα δηλώνετε ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης και την χρήση των cookies στις σελίδες μας καθώς και οτι συναινείτε βάσει της νεας Ευρωπαικής οδηγίας GDPR. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ .