• Αρχική
  • CP-Web
  • Στήλες
  • Άρθρα
  • CorfuSports
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 20/06/2025
CorfuPress.com
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS
CorfuPress.com
No Result
View All Result
CorfuPress.com
Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αλύπα: Ζητούν λιμάνι ελεύθερο για όλους

CorfuPress.com by CorfuPress.com
Τετάρτη, 04/05/2022
A A

Το Εργατικό Κέντρο και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 7 Μαΐου στις 6 το απόγευμα στην Αλύπα Παλαιοκαστρίτσας.

Όπως αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωση:

Ανάπτυξη για την ικανοποίηση των σύγχρονων
λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη των λίγων

Η λυσσασμένη επίθεση των επιχειρηματικών και τουριστικών ομίλων, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, των εφοπλιστών, των μονοπωλίων γενικότερα της αστικής τάξης της Ελλάδας, των συμμάχων της (ΕΕ-ΝΑΤΟ) και των αστικών κόμματων απέναντι στη ζωή και τα δικαιώματα του λαού δεν έχει τέλος. Ήδη οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος, η τεράστια αύξηση στα καύσιμα, στο ψωμί και σε άλλα βασικά τρόφιμα, η ακρίβεια έχουν λεηλατήσει το μηνιαίο εργατικό-λαϊκό εισόδημα. Τα ψίχουλα που νομοθετεί η κυβέρνηση της ΝΔ όπως η επιδότηση καυσίμων, οι αυξήσεις στο κατώτατο μισθό, δε μπορούν να ανακουφίσουν τα εργατικά-λαϊκά νοικοκυριά.
Ειδικότερα η επίθεση στους βιοπαλαιστές αγρότες – κτηνοτρόφους και αλιείς έχει πάρει σαρωτικό χαρακτήρα. Το αυξημένο κόστος παραγωγής που με τον πόλεμο αυξήθηκε περισσότερο, οι χαμηλές τιμές ακόμη και κάτω του κόστους των αγροτικών προϊόντων που διαμορφώνουν οι μεγαλέμποροι και τα μονοπώλια όπως στο λάδι, η διαχρονική εφαρμογή της ΚΑΠ που στόχο έχει να ενισχύει τις μεγάλες καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις, έχουν οδηγήσει τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι και αλιείς σε μεγάλα αδιέξοδα, βλέποντας τα χρέη τους να αυξάνουν και το εισόδημα να μειώνεται. Τα μέτρα που απέσπασαν οι αγροτοκτηνοτρόφοι με τις πανελλαδικές συντονισμένες κινητοποιήσεις που έγιναν και στην Κέρκυρα δεν αντιμετωπίζουν τα οξυμένα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση με τη συναίνεση και των άλλων αστικών κομμάτων δίνει 4 δις ευρώ για τη συμμετοχή της χώρας μας στις ΝΑΤΟικές δαπάνες κερδίζοντας την πρώτη θέση, ποσοστιαία, στο ΝΑΤΟ. Μπουκώνει με δις και με προνόμια τους εφοπλιστές, βιομήχανους, επιχειρηματικούς ομίλους.
Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και νέα εμπόδια από την παράδοση στο βωμό της ανάπτυξης για τους λίγους, των δημοσίων υποδομών και δημόσιας περιουσίας που φτιάχτηκαν από την φορολογία του ελληνικού λαού. Στην Κέρκυρα έχουμε ως ζωντανά παραδείγματα την ιδιωτικοποίηση του Ερημίτη, του Αεροδρομίου, των λιμανιών Μπενίτσας και Αλύπας Παλαιοκαστρίτσας και τη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της Κέρκυρας και της Λευκίμμης.
Στην Αλύπα, αποφάσισαν να παραχωρήσουν 12 θέσεις ελλιμενισμού σε 12 αλιευτικά σκάφη από τον πρώην Δήμο Παλαιοκαστριτών αφήνοντας ακάλυπτα άλλα 12 αλιευτικά, τα οποία αν αποφασίσουν ελλιμενιστούν στο λιμάνι θα πληρώνουν μεγάλα ποσά.
Η εταιρεία που πήρε το λιμάνι της Αλύπας, με πρόσχημα κάποιες εργασίες, έδιωξε όλα τα σκάφη μαζί και τα αλιευτικά από την 1η Μάρτη 2022 και το κλείδωσε. Μετά από τις διαμαρτυρίες των ψαράδων τα σκάφη ελλιμενίζονται στην παρακείμενη αμμουδιά πράγμα επικίνδυνο για την ασφάλεια τους. Οι ψαράδες υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία γιατί αναγκάζονται να μεταφέρουν με βάρκα (!) αλιευτικά εργαλεία, πάγο, ψάρια, καύσιμα.
Επίσης υφίστανται μεγάλη ζημιά οι ιδιοκτήτες τουριστικών σκαφών αναψυχής και εργαζόμενοι σε αυτά. Με το κλείσιμο του λιμανιού ουσιαστικά τους απαγορεύεται οποιαδήποτε δραστηριότητα. Με τον τρόπο αυτό πετάγονται στην ανεργία πάνω από 200 εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες σκαφών.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ για την “απελευθέρωση” των λιμενικών υπηρεσιών που διαχρονικά, ανεξαρτήτως του τρόπου υλοποίησης, εφάρμοσαν τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και η σημερινή της ΝΔ.
Με όποιο περιτύλιγμα επομένως και αν ντύσουν την καπιταλιστική «ανάπτυξη» είτε με το πράσινο “new deal”, είτε με «την ανάπτυξη για όλους», είτε με την «δίκαιη ανάπτυξη», είτε με τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται σε υγεία, παιδεία αλλά και σε άλλους κοινωνικούς τομείς, αυτή θα φέρνει όλο και νέα κτυπήματα στα εναπομείναντα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μεγαλύτερη εκμετάλλευση, διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τσάκισμα των ΣΣΕ, μισθούς πείνας, καταστολή, ανασφάλεια, αβεβαιότητα, φτώχεια, ανεργία και πολέμους για τα κέρδη των λίγων. Γι’ αυτό είναι φιλική μόνο για τους μεγαλοεπενδυτές, τους μεγαλοεργολάβους, που βρίσκουν νέα πεδία κερδοφορίας για τα λιμνάζοντα κεφάλαια τους εξασφαλίζοντας σίγουρα κέρδη και εχθρική για το λαό και τις ανάγκες του.
Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της τοπικής διοίκησης (Περιφέρεια, Δήμοι) και όλων εκείνων των δυνάμεων στην Τοπική διοίκηση που στηρίζουν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, την καπιταλιστική «ανάπτυξη».
Απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να αντιδράσουμε. Η δίκαιη οργή και αγανάκτηση να γίνει οργανωμένος αγώνας. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να κτίσουμε στην δική μας συμμαχία μέσα από τους αγώνες μας ενάντια στο κράτος, τις εκάστοτε κυβερνήσεις, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις (ΝΑΤΟ-ΕΕ) που για τα κέρδη των λίγων καταδικάζουν τους πολλούς σε μια ζωή γεμάτη ανασφάλεια, αγωνία για το μέλλον. Να βάλουμε εμπόδια στην εφαρμοζόμενη διαχρονική αντιλαϊκή πολιτική διεκδικώντας το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, έξω από κάθε ιμπεριαλιστική ένωση, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών με βάση τον πλούτο που εμείς παράγουμε και τις δυνατότητες που υπάρχουν.
Καλούμε όλες και όλους να δώσουν το αγωνιστικό παρών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που οργανώνουμε από κοινού το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας, το Σάββατο 07-05-2022 στις 6μ.μ στην Αλύπα Παλαιοκαστρίτσας.

Να απαιτήσουμε :
– Το σταμάτημα της ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών Κέρκυρας και Λευκίμμης.
– Την ακύρωση της σύμβασης παραχώρησης σε ιδιώτες των λιμανιών Αλύπας και Μπενιτσών
– Να ανοίξει άμεσα το λιμάνι της Αλύπας για όλα τα σκάφη. Να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες εκσυγχρονισμού με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση.
– Να αποκατασταθούν με κρατική χρηματοδότηση οι ζημιές και να γίνουν λειτουργικά τα αλιευτικά καταφύγια Αστρακερής, Αυλιωτών, Πεντατίου
– Τα λιμάνια να ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
– Ασφαλή και σύγχρονα πλοία που να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες με φθηνό εισιτήριο και σταθερά δρομολόγια
– Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, χωρίς εργολαβικές και ελαστικές σχέσεις εργασίας για τους εργαζόμενους στα καράβια και στις άλλες εργασίες του λιμανιού. Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων. Όχι στο αίσχος των ατομικών συμβάσεων.
– Ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες χωρίς επιχειρηματική και εμπορική δράση, να αναπλαστούν με κρατική χρηματοδότηση για αναβάθμιση της αναψυχής και των διακοπών για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα

CorfuPress.com

CorfuPress.com

Related Posts

rss feed

Με επιτυχία, η κινητοποίηση στο αεροδρόμιο υπέρ της Παλαιστίνης

by CorfuPress.com
Τρίτη, 10/06/2025
rss feed

Εργατικό Κέντρο: Απαράδεκτες οι συνθήκες σε Γηροκομείο και Ορφανοτροφείο

by CorfuPress.com
Παρασκευή, 06/06/2025
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εργατικό Κέντρο: Διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού

by CorfuPress.com
Τετάρτη, 21/05/2025
rss feed

Εργατικό Κέντρο: Ετοιμάζει διαμαρτυρία για το νερό

by CorfuPress.com
Παρασκευή, 16/05/2025
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε»: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι παραστάσεις…

by CorfuPress.com
Τετάρτη, 07/05/2025
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το Εργατικό Κέντρο για την κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς

by CorfuPress.com
Παρασκευή, 02/05/2025
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον δάσκαλο Κώστα Χυτήρη

by CorfuPress.com
Δευτέρα, 28/04/2025
Next Post

Συνάντηση Υδραίου με το νέο ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Κανονιού

Ξεκίνησε στην Κέρκυρα το 1ο Φεστιβάλ Κρίκετ

Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Νότιας Κέρκρας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία σχόλια

  • Avatar Κερκυραίος πολιτης στο Φίλοι του Βίδο: Ούτε φέτος καΐκι, αμφίβολες οι κατασκηνώσεις: “Το Βιδο μας μάρανε. Η βρόμα που έχει μαζευτεί στο πεζοδρόμιο και στα σκαλιά της πρων Ιονικης τράπεζας και νυν…” Ιούν 19, 19:58
  • Avatar JohnT στο Έκθεση Αξιολόγησης Δημοσίων Υπηρεσιών: Η Κέρκυρα στην Ουρά της Ελλάδας!: “Surely the opening sentence of this article is untrue “…The findings for the Regional Unit of Corfu and the municipalities…” Ιούν 10, 18:02
  • Avatar ΣΤΕΦΑΝΟΣ στο Επισκευάστηκε η βλάβη στον κεντρικό αγωγό της ΔΕΥΑΚ στο Κανόνι, δεν είναι η μόνη όμως…: “Οταν συμφωνήσουν γιά τό σωστό μοίρασμα τών μιζών !” Ιούν 10, 02:58
  • Avatar Κερκυραιος πολιτης στο Επισκευάστηκε η βλάβη στον κεντρικό αγωγό της ΔΕΥΑΚ στο Κανόνι, δεν είναι η μόνη όμως…: “Ποτε ειπαμε οτι θα αντικατασταθουν οι σωληνωσεις που δημιουργουν τα προβληματα;” Ιούν 8, 11:41
  • Avatar Κερκυραιος πολιτης στο Έκθεση Αξιολόγησης Δημοσίων Υπηρεσιών: Η Κέρκυρα στην Ουρά της Ελλάδας!: “Ποια πεζοδρομια αξιολογησαν οι συμπολιτες μας; Αυτα που δεν υπαρχουν;” Ιούν 8, 11:37

Το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009

ακολουθήστε μας

No Result
View All Result
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CP-Web/CorfuPress.com
  • CorfuSports.com

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

WEBSITE: www.corfupress.com
C.P.WEB-CORFUPRESS.COM – ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ //
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
MANTZAΡΟΥ 6 – T.K. 49132, ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΦΜ: 107115640 – ΔΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2661026992
EMAIL: [email protected]
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΪΣ ΒΛΑΧΟΥ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

No Result
View All Result
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

Εφόσον πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ τότε αυτόματα δηλώνετε ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης και την χρήση των cookies στις σελίδες μας καθώς και οτι συναινείτε βάσει της νεας Ευρωπαικής οδηγίας GDPR. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ .